Gelsin şu makinaaaaaa :) yarın akşama doğru elime geçecek herhalde. hong kongdan geniş açı, tele, polarize, uv macro siparişi de verdim, yedek bataryalar ve şarj aletleri de geliyor. kalan bir tek hafıza kartı. elde normal 2gb iki tane var, onlar bir süre idar eder, yine idaeli a-data alayım diyorum. sonra göreceği makinanın performansın tam olarak.
quote:
Orjinalden alıntı: dionisus
Gelsin şu makinaaaaaa :) yarın akşama doğru elime geçecek herhalde. hong kongdan geniş açı, tele, polarize, uv macro siparişi de verdim, yedek bataryalar ve şarj aletleri de geliyor. kalan bir tek hafıza kartı. elde normal 2gb iki tane var, onlar bir süre idar eder, yine idaeli a-data alayım diyorum. sonra göreceği makinanın performansın tam olarak.
f1.4 e çok alışmışsınızdır siz fz50 bu konuda tamin etmicek yalnız.hayırlı olsun kaça geliyor nası geliyor gümrük filan geniş açı, tele çok pahalı ya. macro close up mı? yoksa raynox mu?
toplamı 150 dolar, bu yüzden zaten gümrük dışı kalıyor. Raynox değil tabiki :) ben tele için değil de geniş açı için özellikle istiyorum aslında. malzemeler elime ulaşsın bir test edeyim durumu ona göre buradan paylaşırım zaten kalite, fiyat. Macro geniş açıya eklenen bir closeup, yani ister tek takıyorsun, ister geniş açıya ekliyorsun.
şu raynox dcr 250 bi elime geçseydi varya....çok süper iş çıkartıyor valla.
walla kargo dahil 70 dolar. ilerisi için düşünülebilir tabi.
@dionisus hangi siteden aldın inceliyim bende. bu arada raw elimde olmadığı için tek kare jpeg hdr nasıl olur derken bu çıktı. yer :bodrum gümüşlük tavşan adası. f/8 1/80 ıso100 ...
fuar o kadar kalabalık ve hareketli gençlik ile dolu idiki tripod kullanmak için sabır küpü olmalı insan ...koltuğunun altından biri elleri ile seni kenara atarak cep telefonu ile çekim yapmaya çalıştıkları bir ortamdı kısacası..odaklayıp bekliyordum ve bir an boşluk buldun mu çekiyordum o yüzden çoğu foto vasat çıktı...bunlar kalabalık fotoları bir özellik yok..flaşlı çekimlerde auto flaşsız p modu kullandım hep arada birkaç hata yapmış olabilirim ...diğer fuarda iso100 de idi hep bu fuarda hep 400 de tuttum farkı analaybilmek için ...aslında insan yorulması 3 tur dönse 100-400-800 gibi değerler denese daha anlamlı olabilir ... kapalı mekanda nispeten az ışıklı yerlerde birde hareket varsa net bir foto çekme kısmını hepten atladım artık...
Ebayden aldım, Raynox için link Burada Benim aldığım Raynox kadar kaliteli değil ama, acil ihtiyaçlarımı karşılaması açısından iyi, benim acil ihtiyacım polarize ve geniş açıydı. Tele boşta aslında, 2X tele isteyen olursa Pm atabilir.
Orjinalden alıntı: naykose
@dionisus hangi siteden aldın inceliyim bende. bu arada raw elimde olmadığı için tek kare jpeg hdr nasıl olur derken bu çıktı. yer :bodrum gümüşlük tavşan adası. f/8 1/80 ıso100 ...
ok hocam....
naykose, fotoğrafa müdahale var, değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: dionisus
naykose, fotoğrafa müdahale var, değil mi?
bodrum fotoğrafından bahsediyorsanız tek kare jpeg HDR.Aslında jpegten yapılmıyor tek kare RAW yada farklı en az 3 pozlama ile yapılıyor.ben tek kare jpeg nasıl olur dedim böyle bişey çıktı ortaya...
Aşağıdakiler, dün Altınparkta çektiğim 200'ün üstündeki fotograflardan seçmeler. Her zaman dediğim gibi estetik filan aramayın. Bu defa kalın Bulutlu havada 400 ve 800 ISO' yu merak ediyordum. Bana sonuçlar biraz şaşırtıcı geldi. İlk önce 100 ISO'lar: Makine Ayarları: Contrast:HIGH, Saturation:HIGH, Sharpness:HIGH, Noise Reduction:LOW
bipekkan hocam arkaplan biraz karışık olmasına rağmen 2. fotoğrafa bayıldım.
Çok haklısın İnsanın dikkatini dağıtıyor. Arka plandan da çekebilirdim bu defa ışık ters tarafa geçip gölgem üstüne düşüyordu. Aslında sabah çekebilseydim arka planda gökyüzü olacaktı. Çoğunu bende beğenmedim....
quote:
Orjinalden alıntı: naykose
bipekkan hocam arkaplan biraz karışık olmasına rağmen 2. fotoğrafa bayıldım.
Bunlarda yeni 100 ISO' luklar: Altınpark Çalişanları, Yeni mevsime hazırlık.....
Ve diğer 100 ISO' lar................
Sıra geldi 400 ISO' lara.......
Üstad öncelikle ellerinize sağlık.
Öncelikle fotoğraflarınızdan biri ile ilgili çerçeve önerisi getireceğim
ve
çok oldun sen demezseniz bir iki önerim daha olacak
siz bu makineyi kullananlar yani Fz50 sahipleri bu makineden memnunmusunuz?bu makineyi alabilirimde o yuzden soruyorum
memnunmusunuz?
quote:
Orjinalden alıntı: wholet
siz bu makineyi kullananlar yani Fz50 sahipleri bu makineden memnunmusunuz?bu makineyi alabilirimde o yuzden soruyorum
memnunmusunuz?
wholet veriyim sana benim makineyi tertemiz sorunsuz garantisi devam ediyor askere gidicem ben, gitmesem inan vermem çok memnunum, ilan bile açmadım daha teklifimi düşün bak inan sıfır gibi,az çekim yaptım zaten paraya ihtiyacım var birazda...