Şimdi Ara

PANASONİC PLAZMA GW30 (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
22
Favori
156.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avcılar Vatan da 42 liği 1.400 tl. Teşhir ürünü ama 1 tanede paketli gelecekmiş aynı fiyattan.Bilginize
  • Merhaba

42Gw30'um az önce kuruldu ancak bende de bir buzzing sesi geliyor.
    Cihazı kuran panasonic servisine sorduğumda bu plazmalarda bu sesin normal olduğunu,eğer elektrik aksamında voltaj yüksekse bunun olacağı yönünde.Şu an evin voltajını ölçme şansım yok ancak en kısa zamanda ölçeceğim.Yurt dışında bu sorun olmadığı için cihazların böyle üretildiğini ancak rahatsız olursanız transistörlerin verniklendiğini,verniklendikten sonra bu sesin azalacağını iletti.Normalde bunların vernikli olması gerekiyormuş..

Bu konuda bilgisi olan var mı? Hakikaten bu sorunun kaynağı yüksek voltajdan mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vokial

Merhaba

42Gw30'um az önce kuruldu ancak bende de bir buzzing sesi geliyor.
    Cihazı kuran panasonic servisine sorduğumda bu plazmalarda bu sesin normal olduğunu,eğer elektrik aksamında voltaj yüksekse bunun olacağı yönünde.Şu an evin voltajını ölçme şansım yok ancak en kısa zamanda ölçeceğim.Yurt dışında bu sorun olmadığı için cihazların böyle üretildiğini ancak rahatsız olursanız transistörlerin verniklendiğini,verniklendikten sonra bu sesin azalacağını iletti.Normalde bunların vernikli olması gerekiyormuş..

Bu konuda bilgisi olan var mı? Hakikaten bu sorunun kaynağı yüksek voltajdan mıdır?

Albani ustanın yanıtı

((plazmalarda buzzing sesi olur bu çalısma sisteminin getirdiği bir olaydır ama burada sesin siddeti olayın normalmi yada anormalmi oldugunu belirler

normal buzzing,, sessiz ortamda televizyonun sesi kapalıyken televizyona 1 metre kadar yaklasınca belli bellirsiz duyulur ))

sizinkinde durumu nedir hangi mesafeden ve hangi sartlarda rahatsız ediyor ??

benim değisen televizyonda ben ikinci hafta farkettim bu olayı ve 3 haftada dahada arttı ,, ses seviyesi 15 lerde, 3 4 metreden rahat duyulan bir sesti ve beyaz agırlıklı görüntülerde dahada artıyordu,, servis sesi azaltabiliriz desede ben değişimin hakkım oldugunda ısrarcı oluna değişime onay verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperenugur -- 31 Mart 2012; 21:10:36 >

• İzleme mesafem 3 metre kadar,tv'nin sesini kısınca dikkatlice dinlediğimde bir vızıldama sesi olarak duyuyorum ancak aşırı bir ses yok gibi.
    Eşime sorduğumda bana birşey duyulmuyor diyor.Babamlarda da aynı tv var ve onlarda kulak kabarttığımda orada sanki daha da çok ses geliyordu sanki,hem de ortamda gürültü vardı (tabi ortam gürültüsü var diye tv'nin dibine girip kontrol ettim).

Bu arada voltaj olayını da babamlardaki voltaj değeri 230 V iken,bizim evde 238 V ! Korumalı priz kullanıyorum ancak yine de neredeyse cihazın üst sınırında voltaj miktarı.Gerşi 2 tv olduğu için karşılaştırma durumu da olabiliyor ve voltajdan olmadığını düşünüyorum.

Bu arada tvnin görüntü modu şimdilik normal modda ve ayarları da kısık durumda,ileride ayarları dinamik modda izlerken ses de artabilir haliyle.

alperenugur sen nereden almıştın cihazı? 3 hafta sonra değiştirtebilmene de sevindim.

• Ses 25 te iken 3 metreden sesi duyuyorsan sorun var demektir.Eger duvara astırdıysan tv yi sesin şiddeti artıyor.Benide ilk başlarda biraz rahatsız etti ama genelde çok sessiz izlemem tv yi.Her güzelin bir kusuru olurmuş.
  • Arkadaşlar bugün üçüncü günü ve televizyondan şu anda çok memnunum.Tabii bu memnuniyetim tüplüden sonra büyük boyuttan da olabilir.Şu ana kadar SD performansı beni çok memnun etti. Kendi uydu alıcısıyla izliyorum elimde D-Smart olmasına rağmen bağlamadım. Kendi uydu alıcısı gayet yeterli hem içinde TRT HD, ATV HD ve Kanal A HD gibi kanallar da var.HD zaten mükemmel. Ama dediğim gibi bazen LG LW570S alsaymışım keşke dediğim oluyor.Ama bu fiyata bu kalite çok hoş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vokial

İzleme mesafem 3 metre kadar,tv'nin sesini kısınca dikkatlice dinlediğimde bir vızıldama sesi olarak duyuyorum ancak aşırı bir ses yok gibi.
    Eşime sorduğumda bana birşey duyulmuyor diyor.Babamlarda da aynı tv var ve onlarda kulak kabarttığımda orada sanki daha da çok ses geliyordu sanki,hem de ortamda gürültü vardı (tabi ortam gürültüsü var diye tv'nin dibine girip kontrol ettim).

Bu arada voltaj olayını da babamlardaki voltaj değeri 230 V iken,bizim evde 238 V ! Korumalı priz kullanıyorum ancak yine de neredeyse cihazın üst sınırında voltaj miktarı.Gerşi 2 tv olduğu için karşılaştırma durumu da olabiliyor ve voltajdan olmadığını düşünüyorum.

Bu arada tvnin görüntü modu şimdilik normal modda ve ayarları da kısık durumda,ileride ayarları dinamik modda izlerken ses de artabilir haliyle.

alperenugur sen nereden almıştın cihazı? 3 hafta sonra değiştirtebilmene de sevindim.

rahatsız edici degilse sorun yok sanırım,,zaten anladıgım kadarı ile yeni kurulum yaptırmıssın televizyonu 15 20 gün kadar takip et bakalım duruma göre hareket edersin

ben cihazı teknosadan almıstım ,,degistirme işide; alınan bir ürün 30 gün içinde arızalanırsa degisim,iade yada baska ürünle degişim hakkı kanunla verilmis bir hak,, yani uygulamaya mecburlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_caddy

Arkadaşlar bugün üçüncü günü ve televizyondan şu anda çok memnunum.Tabii bu memnuniyetim tüplüden sonra büyük boyuttan da olabilir.Şu ana kadar SD performansı beni çok memnun etti. Kendi uydu alıcısıyla izliyorum elimde D-Smart olmasına rağmen bağlamadım. Kendi uydu alıcısı gayet yeterli hem içinde TRT HD, ATV HD ve Kanal A HD gibi kanallar da var.HD zaten mükemmel. Ama dediğim gibi bazen LG LW570S alsaymışım keşke dediğim oluyor.Ama bu fiyata bu kalite çok hoş.

plazma yada lcd fark etmez hangisini alırsak alalım hep aklımızda keşke diğerini mi alsaydım sorusu olacak ama her ikiside kusursuz paneller değil illaki iyi yada kötü yaptıkları işler var

plazmaların iyi yaptığı işler daha fazla,, bizim gibi daha çok sd yayınları seyredenler için o yüzden fazla hayıflanmayın bencede alınabilecek en performanslı cihazı almıssınız

iyi forumlar

• Buzzing sesi ile ilgili çok bir sıkıntı yok gibi,cihazı kullanan diğer tanıdıklarımda da olduğunu ilettiler,sanırım bu sorun oturma mesafesi ile ilgili.

Az önce ilk defa GW30'da mkv (720p) film izledim ancak altyazılarla ilgili bir sorunum var.Hem mkv oynatıcı hem de kendi üzerinden usb'den bağlayarak denediğimde aynı sorun oluştu.Altyazının üzerine düştüğü görüntüde hareketli bir sahne olduğunda altyazıda bir titreme(karıncalanma ya da tarif edemediğim bir durum) oluyor.Altyazı filmin üzerindeki farklı katman olması gerekiyor diye düşünüyorum ancak öyle değil.4 yıllık eski LCD'de bu şekilde olmuyordu,ki oldukça fazla mkv izleyen birisi olarak bu sorunun kesinlikle emektar lcd'de olmadığına eminim.

Acaba plazmalarda olan genel bir durum mudur bu? Ya da bilmediğim bir ayar mı var bu konu ile ilgili?

Ligtv'de hd maç yayınında maç akışında top bazen takıla takıla gidiyormuş hissine kapıldım (uzak çekimlerde),yakın plan çekimlerde görüntü çok iyi ,tabi uydu yayınının kalitesinden de olabilir,eski tvde bu kadar dikkatli izlemiyordum.HDMI kablo olarak altın uçlu TTAF ve Hama kullanıyorum,acaba daha kaliteli kablo ile mi denemek gerekir?

Onun dışında siyahın tonları ve diğer renk tonları hakikaten çok güzel.
    Tabi bu renklerin güzelliğinde sd yayınlar da bir güzel.
    PS3'te fifa müthiş,sanki oyun hızlanmış hissi yaratıyor eski lcd'ye göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vokial -- 2 Nisan 2012; 0:03:26 >

• TTAF ve HAMA daha iyisi yok ki..
  • merhaba,
    conax modül ile teledünya seyrediyorum.Geçen hafta saatlerde ayarlama yapıldıktan sonra maalesef tv nin saati aynı kaldı,yani 1 saat ileriden gidiyor.İnfo dan yayın ayrıntılarını incelerken problem oluyor.Kanal ayarlarını bozmadan,komple kurulum yapmadan çözüm bulabilirmiyim?Sizdede aynı problem varmı,paylaşabilirmisiniz?
    şimdilik hoşçakalın,
  • ALAMADIM ŞU TV Yİ NEYSE NASİP 1299 TLY E ALICAM İNŞ
    YADA 1199 GÖRÜR ALIRIZ BİZDE asgari ücretle çalışıyoruz anca ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemre16

ALAMADIM ŞU TV Yİ NEYSE NASİP 1299 TLY E ALICAM İNŞ

stok kalırsa alırsın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akman7322

quote:

Orijinalden alıntı: cemre16

ALAMADIM ŞU TV Yİ NEYSE NASİP 1299 TLY E ALICAM İNŞ

stok kalırsa alırsın hocam.

kalmazsada nasip artık teknoloji bak fiyatlar nereelere geldi
  • uzun süre LG 3D araştırmalarından sonra forumdaki ustaların sayesinde 3D ' den vazgeçip 2D plazmaya karar kıldım ve plazmanın en iyisini aldığımı düşünüyorum. Kampanyadan 46GW30E aldım vatan bilgisayardan 1850 TL' ye. Dsmartı'mı HD'ye çevirecektim ancak Dinamik seçeneğini görünce hiç gerek kalmadığını farkettim. LED TV alan arkadaşlarımı maç izlemeye çağırınca LED TV aldıklarına pişman oldular, gölgelenme neredeyse hiç yok. İnternet cafe' den .mkv ve .avi uzantılı film kopyaladım alt yazıları .srt uzantılıydı, USB bellek' e attım ve hiçbir sorun olmadan açtı. Bu konuda çok sorun yaşayan arkadaşlar olmuş ancak ben hiçbir sorun yaşamadım. bu televizyonu almaya karar vermemde yardımcı olan tüm ustalara teşekkürler ederim.
  • arkadaşlar vatandan geçen hafta sonu indirimden teşhirden 42 gw30 aldım.1399 tl. kapalı kutu alacaktım ama tüm mağazalarda olmadığını söylediler. servis bugün geldi ve kurdu.ekranda sol üst köşede ceviz büyüklüğünde sanki ekran içten darbe almış gibi görüntü vardı..ekran kaydırma çubuğunu açtıktan sonra tespit edildi.ayrıca flasbelleğe paint programında hazırladığım farklı renklerde resimlerle kontrol ettim.kırmızı yeşil turuncu ve sarılarda belli oluyordu.normal görüntülerde belli olmuyordu. servis değişim raporu tuuttu.vatan ürünü geri aldı ve aynı ürünü diğer mağazalarda yine teşhirden getirecekler.yine teşhirden gw 30 mu alayım yoksa st30 mu alayım .gw 30 u dahili uydusu olduğu ve normal yayın izlemek için almıştım.3d nin erken olduğunu düşünüyorum.ayrıca dh forum sayesinde değişim olduğunu düşünüyorum .gerekli ince kontrolleri yapmazdım.yoksa servis kurar teslim eder giderdi. gerekli ince kontrolleri yapmazdım. şimdiye kadar dh çok faydalandım. dh üyelerine ve yöneticilere teşekkür ediyorum.

• hocam teşhir ürünü almamanı öneririm. normal şartlarda teşhir ürünleri daha uygun fiyata satılmalıdır ve sen "0" ürün fiyatı vermişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akman7322

arkadaşlar vatandan geçen hafta sonu indirimden teşhirden 42 gw30 aldım.1399 tl. kapalı kutu alacaktım ama tüm mağazalarda olmadığını söylediler. servis bugün geldi ve kurdu.ekranda sol üst köşede ceviz büyüklüğünde sanki ekran içten darbe almış gibi görüntü vardı..ekran kaydırma çubuğunu açtıktan sonra tespit edildi.ayrıca flasbelleğe paint programında hazırladığım farklı renklerde resimlerle kontrol ettim.kırmızı yeşil turuncu ve sarılarda belli oluyordu.normal görüntülerde belli olmuyordu. servis değişim raporu tuuttu.vatan ürünü geri aldı ve aynı ürünü diğer mağazalarda yine teşhirden getirecekler.yine teşhirden gw 30 mu alayım yoksa st30 mu alayım .gw 30 u dahili uydusu olduğu ve normal yayın izlemek için almıştım.3d nin erken olduğunu düşünüyorum.ayrıca dh forum sayesinde değişim olduğunu düşünüyorum .gerekli ince kontrolleri yapmazdım.yoksa servis kurar teslim eder giderdi. gerekli ince kontrolleri yapmazdım. şimdiye kadar dh çok faydalandım. dh üyelerine ve yöneticilere teşekkür ediyorum.

Hd uydu alıcısına ihtiyacın yok illa da kapalı kutu istiyorsan st30e al.Hı onu aldın onda da böyle bir sorun çıkabilir mi çıkar.Teşhirden plazma almak daha mantıklı çalıştıkça performansını yakalayan cihazlarda görüntü daha iyileşir.Teşhir olduğu için sorunlu olacak diye bir kaide yok yani gw istiyorsan illa bekle gelsin servis kursun büyük bi ihtimal onda sorun çıkmaz.O sorunlu olursa iade istersin farkını verip st30e alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: suwar

hocam teşhir ürünü almamanı öneririm. normal şartlarda teşhir ürünleri daha uygun fiyata satılmalıdır ve sen "0" ürün fiyatı vermişsin.

1399 fiyatı artık stoğu bitirdiği için aşağı çekmişler kardeş bende sormuştum.İnan teşhirden plazma daha mantıklı çünkü belli bir çalışma saatinden sonra plazmalar istenilen performansı verirler herhangi bir fiziksel kusuru yoksa teşhir tv alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suwar

hocam teşhir ürünü almamanı öneririm. normal şartlarda teşhir ürünleri daha uygun fiyata satılmalıdır ve sen "0" ürün fiyatı vermişsin.

hocam normal şartlarda 1650 tl idi vatanda 1400 olunca alım dedim.2 ay teşhirde olduğunu söyledilerdi.ürünü incelemiştim orada.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.