Şimdi Ara

Panasonic Plazma Tv Tavsiye Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Yeni evlendim ve televizyon almak istiyorum. Forumu 5-6 gündür gözden geçiriyorum lakin karar veremedim. Çok teknik bilkgiler mevcut. Fakat tüm yorumlar arasından sanki panasonic plazma tv almanın daha mantıklı ve makul bir karar olduğunu düşünüyorum. Ama hangi modelini almalıyım?

Televizyonda internet v.s özelliklerini arayan insan değilim. Genel olarak iyi görüntü kalitesi arıyorum. Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

Aşağıdaki iki model hakkında özellikle yorum bekliyorum.

PANASONIC TX-P42ST50E

PANASONIC TX-P42GT50E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulumse_kaderine -- 19 Ağustos 2013; 13:39:36 >

• Hocam iki model de güzel bende gt50 var gt50 üst model. St50 pek bulabileceğini sanmıyorum ama görüntü kalitesi ikisinin de güzel ut 50 bile güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 19 Ağustos 2013; 16:40:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece marka olarak panasonic kararı verdim ama model konusunda bir bilgiye sahip değilim hocam. Bir de bahsettiğim gibi tv den internete falan girme olayınından çok kalite arıyorum. Görüntü kalitesi güzel olsun da varsın internete girmesin sonuçta bu bir televizyon :). yorumlarınız için teşekkür ederim. Başka model önerebilecek olan var mı?
  • üstad ben 2012 başında beri alacam ama fiyatlar inmek bilmiyor, bu paralar çok para yoksa 50gt50, 50vt50 kral televizyon. 2012 kaslar ama en baba led e bile 5 çeker. ama komisyoncular ve vergielr ....
  • Plazma televizyonlar ile Led televizyonlar arasındaki fark tam olarak nedir onu da anlayamadım. Beni plazma almaya iten sebep tepki sürelerinin fazla olması gibi teknik özellikleri (2000-2500 Hz) ancak Ledler de yeni çıkan teknololoji oldukları için arasında halen kararsız kaldım.

http://www.darty.com.tr/e_commerce/LED-TV/LG/42LN575S-FULL-HD-SMART-LED-TV-p-96577-c-9.htm

mesela yukarıda linlini verdiğim ürünün belirttiğim panasonicler ile farkı nedir? Hangisi daha iyi. Benim kritelerim belli ama yanlış bir ürün de almak istemiyorum. Herkes Led alıyorsa bir bildiği vardır diye düşünüp sizden fikir almak istedim. Bu vesile ile benim gibi ikilemde kalan arkadaşlara da bir bilgi verilmiş ve teknoloji ihtiyaçlara göre kullandırılmış olur diye düşünüyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum...

• uzun bir yazı, ama zaman ayırıp okursanız, araştırarak haftalar harcayarak elde edinebileceğiniz bilgileri, kısa ve özetle edinebilirsiniz.

Öncelikle Led yeni çıkan bir teknoloji değildir, LED LCD temelli bir teknolojidir, LCD ekranlar renk kristallerine tek bir noktadan ışık tutarken ledler, birçok led ünitesi kullanarak ışıklandırma yaparlar. Yani teknolojisi LCD teknolojisinin geliştirilmişidir.Bu yüzden LED LCD denir. Plazmalar ise çok farklı bir şekilde Farklı gaz karışımları ve Asit kullanarak kendi renk ve ışıklarını üretir. Gazı maddenin plasma haline değiştirir ve bu işlem sırasında UV ışınları ortaya çıkar. Bu temelde 3 farklı renkte olan ışıklar karışarak görüntü elde edilir. Lede göre çok daha gerçeğe yakındır.

Kısaca anlatmak gerekirse Plazmanın Avantajları ve Dez avant.
    + Lede göre daha gerçekçi ve zengin renkler
    + Çok düşük tepki süreleri (Oyunlarda ve uygulamalarda önem arz edebilir.)
    +Düşük input lag (Görüntünün ekrana iletilmesindeki gecikme süresi, KONSOL OYUNLARI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIR, İNPUT LAG YÜKSEK BİR TVDE KONSOLDAN ZEVK ALMAK ZORDUR)
    +Derin Siyahları ve lede oranla yksek görüntü kalitesi (Plazmalar, düşük bütçelerle günümüzde en pahalı LEDlerin bile çoğundan daha zengin görüntü kalitesi içermekte. En pahalı ledler bile Siyahları, plazma gibi siyah gösteremiyor. Bunda Kullanılan teknoloji ana faktör. Led Arkadan ışıklandırma kullandığı için, asla gerçek siyahları veremiyor. Çok kaliteli siyahları olan Ledler var ama bunları 8 bin TL üzeri fiyatları var şuanda..
    +Yüksek Görüntü yenileme hızları (TV nin 1 saniye içerisinde ekrana kaç adet yansıma getirebildiğini anlatır bu kısaca açıklarsak, Aksiyon sahnelerinde, futbol gibi spor izlerken ve kısacası akıcı yayınlarda bu oran çok büyük önem taşır, düşük kalırsa görüntü flûlaşır ve seyir zevkini ciddi anlamda öldürür. Özellikler bölümünde HZ ile görebilirsiniz, 100 HZ 200 HZ TV nin en önemli özelliklerindendir.
    + - (Denk bütçeler çerçevesinde bakılırsa örneğin 2000 TLye alacağınız bir Plazma aynı fiyata alabileceğiniz bir LED'e göre daha iyi 3d performansı verir) Yukarı fiyatlara çıkıldıkça bu fark ortadan kalkıyor. Bunun sebebi, 3d teknolojisin yukarıda bahsettiğim yüksek görüntü yenileme istemesi. Ekrana 3 kat daha fazla görüntü veriliyor. Plazma teknolojisi gereği en alt segmentlerde bile yüksek görüntü yenileme sunarken, başlangıç seviyesi bir LED keyifli 3d deneyimi için yeterli yenilemeyi sağlayamıyor :)

- Yüksek güç tüketimi vardır, Faturanıza Lede göre %50 hatta yeni serilerde çok daha fazla yüklenir. (%200 ü bile bulabilir)
    - Led gbi arkadan ışıklandırma kullanmadığı için, Parlaklık seviyesi düşüktür, çok ışıklı ortamlarda seyir zevki düşebilir. (Panasonic yeni serilerinde Anti glare yani yansımayan ekran teknolojisi kullanıyor.
    - 42" den küçük yoktur 55 üzerine çıktıkça inanılmaz pahalılaşır.. Kimine göre problem olabilir buda teknolojiden kaynaklanıyor.
    - En önemli dez avantajı, günümüzde özellikle panasonicde tamamene yakın önüne geçilmiş olsada, Burn in sorunudur. (Uzun süre aynı kanalda kalırsanız logo fln bir süre ekranda iz bırakabilir, günümüzde çoğu plazma TVde yok bu artık)

LED tv ye gelirsek

+ Ağırlıkla gelişmekte olan ve tercih edilen olduğu için, Smart menüleri plazmaya göre zengindir.
    + Düşük enerji tüketimi
    + Yüksek parlaklık oranı
    +Daha geniş çeşitte ürün ve marka yelpazesi (plazma üreten sadece 3 firma varken, Panasonic, LG ve samsung, Ledde bir sürü firma var)
    +Daha uzun kullanım süreleri, (led için artık günümüzde 8 bin saat ile 10 bin saat ortalama veriliyorken, çoğu plazmanın bu değerleri göremediğini biliyoruz)

- Giriş ve orta seviyede, hatta bazı üst seviye ledlerde bile, Gerçek siyah deneyimi yok, Siyahlar hep, açık siyah şeklinde.
    - Giriş seviyesinde Panel yenileme hızı 50 oluyor, yeterli değil. 50 HZ günümüz yayınlarında ve HD veya Full HD yayınlar için seyir zevkini olumsuz etkiliyor. (Görüntü işleme ile hızları 100 200HZ yazsada bunlar TV işlemcisi ile artırılmıştır ve gerçek değerler değildir.)
    - Pahalı ( Talep yüksek olduğu için, Plazmaya göre daha pahalılar)
    -Yüksek input lag ve kötü konsol performansı (konsol için Led alırken çok dikkat etmek lazım, 3-5 ürün harici çoğunun gecikme süreleri korkunç.. Şöyle düşünün, PS3 de bir tuşa basıyorsunuz, TVde bunun görünmesi 1 sn gecikiyor :) Burda input lag listesi var, konsola önem veriyorsanız buradan yardım alabilirsiniz Link: http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Kendi açımdan yorumum: Bütçem 3 bin ve üzeriyse Yüksek yenileme seviyesi (1000, 1200 HZ) bir LED alırdım, Smart fonksiyonları yüksek tercih ederdim. Özellikle yeni modellerde smart çok farklı bir noktaya yaşındı..

Düşük bütçede kalite istiyorsam, Plazma alırdım (ki şuan öyle yapıyorum) Ama elektrik faturasına aylık 10 TL ekleyin :) Lede göre tabiki..

Ne olursa olsun şunu unutmayın, Plazma alacaksanız Lider marka açık ara panasonictir, LED alacaksanızda Özelliklerde yazan HZ lere inanmayın O rakamlar işlenmiş görüntü yenileme oranlarıdır, Yalandır :) Gerçekler şu şekilde: Panasonic, Phlips, Samsung: < 200 hz = Panel hızı 50 hz 400- 600 Hz : Panel hızı 100 HZ 800 ve üstü 200 HZ

Sharp, sony, LG olmayan Samsung panellerinde çoğunda: 100 hz = 50 hz, (dikkat 200 yazıp 50 olan Sonylerde var. Araştırmakta fayda var) 200- 400 Hz = 100 hz 600hz ve üstü 200 HZ

• çok teşekkürler hocam yorumunuz için. yukarıda belirttiğim iki model dışında tavsiyeniz var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG LCD TV TAVSİYESİ
    16 yıl önce açıldı
    Philips TV Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • STyi bulmanız çokzor, GT bulunabiliyor bu aralar sadece. O yüzden tek opsiyonunuz o gibi duruyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaximo

STyi bulmanız çokzor, GT bulunabiliyor bu aralar sadece. O yüzden tek opsiyonunuz o gibi duruyor :)

Kapalı kutu GT nerede var ?
  • Vatanda var 50"
  • Hocam tüplülerdeki tat hiçbirinde yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Hocam iki model de güzel bende gt50 var gt50 üst model. St50 pek bulabileceğini sanmıyorum ama görüntü kalitesi ikisinin de güzel ut 50 bile güzel.

P50U30E 50" plazma kullanıyorum (1699 a mı 1599 mı ne teknosadan aldım geçen yıl) , 3-5 bine led alan arkadaşlarım bile görüntünün doğallığı karşısında şaşırıp kalıyorlar... Özellikle karanlık korku vs filmleri izlerken.2 tane inanılmaz kötü yanı var birincisi gündüz izlemen mümkün değil bildiğin ayna oluyor... (neyseki sadece gece oturuyorum tv basına) 2.si öyle bir ısınıyorki yazın dayanması çok güç oluyor buram buram yüzünüze vuruyor sıcaklıgı resmen... 1 seneye evleniyorum kesinlikle ama kesinlikle yine 50" veya üstü panasonic plazma alıcam... Hiçbir güç bana başka tv aldıramaz.

• Televizyonun tadı da gece çıkıyor zaten:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Hocam iki model de güzel bende gt50 var gt50 üst model. St50 pek bulabileceğini sanmıyorum ama görüntü kalitesi ikisinin de güzel ut 50 bile güzel.

P50U30E 50" plazma kullanıyorum (1699 a mı 1599 mı ne teknosadan aldım geçen yıl) , 3-5 bine led alan arkadaşlarım bile görüntünün doğallığı karşısında şaşırıp kalıyorlar... Özellikle karanlık korku vs filmleri izlerken.2 tane inanılmaz kötü yanı var birincisi gündüz izlemen mümkün değil bildiğin ayna oluyor... (neyseki sadece gece oturuyorum tv basına) 2.si öyle bir ısınıyorki yazın dayanması çok güç oluyor buram buram yüzünüze vuruyor sıcaklıgı resmen... 1 seneye evleniyorum kesinlikle ama kesinlikle yine 50" veya üstü panasonic plazma alıcam... Hiçbir güç bana başka tv aldıramaz.

Merhaba, .Acaba vizildama benzeri ses var mi televizyonunuzda?
    yorumunuz icin tesekkurler

• gulumse_kaderine G kullanıcısına yanıt
    uygun fiyat istiyorsan ut50 alabilirsin.
  • fer4000 F kullanıcısına yanıt
    ben gt50 kullanıyorum ses yok. gündüz seyredememekten bahsetmişler. evet gündüz sönük kalıyor ama eko modu var onu aktif hale getirirsen ortamın ışığına göre parlaklığını artırıyor hatta gündüz için fazla geliyor ve izlenememe gibi bir durum söz konusu değil hatta bana parlaklığı fazla geliyor bu modu açınca. yine thx brigt room seçeneği var. ayrıca dinamik moıdu var o daha da parlak yapıyor o yüzden size kalmış.
  • Bende ps3 ve film için karar veremiyorum kulananlar görüşlerini paylaşabilirmi.1500 tl bütçe teknosada st50 var 1400 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fer4000

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Merhaba, .Acaba vizildama benzeri ses var mi televizyonunuzda?
    yorumunuz icin tesekkurler

vızıldama derken tv nin içinden mi hoparlorlerdenmi ? Tv nin içinden ise hayır yok , hoparlorleri diyorsanız bilmiyorum çünkü daha hiç kumandadan sesi açmadım hoparlorlerini kullanmadım yani plazmanın , digiturk avr ye yani anfiye baglı sesi ordan açıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: isk0rpit

Bende ps3 ve film için karar veremiyorum kulananlar görüşlerini paylaşabilirmi.1500 tl bütçe teknosada st50 var 1400 tl.

Şurdaki tv'yi mi diyorsun? Teşhir ürünü diyor mağazadakiler için yalnız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sano

quote:

Orijinalden alıntı: isk0rpit

Bende ps3 ve film için karar veremiyorum kulananlar görüşlerini paylaşabilirmi.1500 tl bütçe teknosada st50 var 1400 tl.

Şurdaki tv'yi mi diyorsun? Teşhir ürünü diyor mağazadakiler için yalnız.

Evet o üründü teşhir demek alınmaz ozaman boşuna kafa patlattım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.