Şimdi Ara

Panasonic SC-PT850 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
5.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Vatan bilgisayarda deneme fırsatım oldu ama açıkçası pek kesmedi beni.Düşünmeye başladım Z5500den vazgeçmek ne kadar doğru diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldiersoy

Dün Vatan bilgisayarda deneme fırsatım oldu ama açıkçası pek kesmedi beni.Düşünmeye başladım Z5500den vazgeçmek ne kadar doğru diye.

Test ordamı ile kullanacağınız ortamdaki şartlar aynı değil maalesef.. Ben bu aleti 20-25 m'2 lik bir salonda kullanacağım için yeterli. Dün itibariyle pt850 geldi.. kolayca kurdum . müzik ve dvd film denemelerimde gayet başarılı buldım.. ayarlarıyla biraz uğraştıktan doğru yaralarla gayet iyi. panasonic plazmama ile olan uyumluluğu hem dizayn renki hem kumanda üzerinden harika oldu.subwooferi komik denecek kadar küçük olsada tatmin edici. en azından apartman dairesinde yaşıyorsanız..1080i upscale özelliğivar ama hdmi kablo ile bağlamam rağmen 576p den yukarı çıkamadı.. acaba filmlerden mi kaynaklı bu.. dijitürk yayınlarını dvd den daha kaliteli izliyorum.. halbu ki dvd lerin daha kaliteli çıkması gerekmez mi?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSony -- 2 Kasım 2007; 14:36:37 >

• Hayırlı olsun tekrar.

Tabiki test ortamı fark edecektir.Hatta ordaki demo diye tabir ettikleri müzik ve video cd'sinden bile çok fark eder.Ama aynı ortamda Z5500 de vardı.Eğer bir Z5500 dinleme fırsatın olduysa ne demek istediğimi anlayabilirsin.Beni pek kesmedi derken sesin kötü olduğuda anlaşılmasın.Sadece değiştirmeme değecek bir sebep arıyorum.

Yalnız en çok takıldığım konu seninde bahsettiğin subwoofer olayı oldu.Hem çok küçük hem çok hafifti.O Sub'dan nasıl 250watt rms çıkar anlamak mümkün değil.Ben yine araştırmaya devam edicem,uygun bir ortam bulup deneyebilirsem daha reel bi sonuç alırım.İlk baştan PT850 sahibi olsam,acaba Z5500 alsam dahamı iyi olur diye hiç düşünmezdim, çünkü çok şık bir set.Ama şimdi satıp üzerine borca girme olayı işi değiştiriyor.

Eğer imkanın varsa ve deneme fırsatın olursa USB üzerinden 700mb üstü tek veya 2cd lik bir divx film'de takılma yapıyormu merak ediyorum.Kullanma kılavuzunda "USB 2.0 desktekli" demiş, eğer üzerindeki USB giriş 2.0 ise takılma olmaması lazım.Bendeki philips dvd player lar maalesef takılıyor.

• En kısa zamanda usb sinin test eder buraya yazarım.. salon ortamalrı için pt850 çokşık durdu . simsiyah kolonlar ve player.. ama bilgisyarda kullansaydım hiç düşünmeden z5500 alırdım.. çok methini duydum. bilgisyarımda creative marka 2+1 var.. 350 ytl para vermiştim. subwooferi diye bişey yok hiç birşey duymuyorum bass namına.. ama ses akustiği güzel olduğu için katlanıyorum. keşke z5500 ayaklı hopörlör seti olsa takım yanına birde pioneer recievver anfi alıp fistık gibi kullanırdım.
  • usb portunu denedim.. süper çalışıyor.. hatta içinde çok çeşitli dosyalar olsa bile kendi video resim mp3 olarak ayırıp kaç adet hangisinden olduğunu menu halinde gösteriyor ve bu ayrılmış maddelere ayrı ayrı bakabiliyorusnuz.. ben film de seyrettim. en ufak bir takılma yok. Anbcak dediğim gibi hala 576 p nin üstüne çıkamadım çözünürlük olarak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: BestSony

usb portunu denedim.. süper çalışıyor.. hatta içinde çok çeşitli dosyalar olsa bile kendi video resim mp3 olarak ayırıp kaç adet hangisinden olduğunu menu halinde gösteriyor ve bu ayrılmış maddelere ayrı ayrı bakabiliyorusnuz.. ben film de seyrettim. en ufak bir takılma yok. Anbcak dediğim gibi hala 576 p nin üstüne çıkamadım çözünürlük olarak..

Çözünürlüğü otomatik(nasıl çözünürlükte kaydedilmişse öyle) seçer. Menüde 576i, 576p,720p,1080i,1080p gibi seçenekleri yoktur. Bu tür seçenekler (up conversion) için Samsung HD860 yada 870 DVD Player alabilirdiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: BestSony

usb portunu denedim.. süper çalışıyor.. hatta içinde çok çeşitli dosyalar olsa bile kendi video resim mp3 olarak ayırıp kaç adet hangisinden olduğunu menu halinde gösteriyor ve bu ayrılmış maddelere ayrı ayrı bakabiliyorusnuz.. ben film de seyrettim. en ufak bir takılma yok. Anbcak dediğim gibi hala 576 p nin üstüne çıkamadım çözünürlük olarak..

Çözünürlüğü otomatik(nasıl çözünürlükte kaydedilmişse öyle) seçer. Menüde 576i, 576p,720p,1080i,1080p gibi seçenekleri yoktur. Bu tür seçenekler (up conversion) için Samsung HD860 yada 870 DVD Player alabilirdiniz.

Dün sabah itibariyle o iş halloldu.. Birazcık panasonic player'in setup'ıyla uğraşırken bi sürü ayar gördüm.. bunlardan biride hdmi secenekleri idi.. burada çözünürlüğü istediğimze getirip kullanbiliyoruz (576 i p 720 i p 1080 i p ) bende ki otomatikte kaldığı için filme göre (buda genelde 576 p oluyordu) seçiyordu. şimdi divxleri bile 1080 p filan getiriyorum kalite birazcık daha iyi oluyor.. en azından köşe düzeltme oluyor..

VE Türkçe altyazı problemi çzüldü. Menude bununla ilgili 1-2- seçenek var. 8482 türkçe dil kodu aynı zamanda subtitle seçneklerinden de türkçe dil seçneği var. servis bile olmuyor demişti.. ayrıca menuelerde (others seçili) birçok değişiklik imkanı mevcut..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSony -- 10 Kasım 2007; 12:50:10 >

• bende bu sistemden aldım. güzel gerçekten
    optik kabloyla uydu receivera bağladım ben
    "d in " seçmek zorunda kalıyorum her seferinde ses sisteminden ses alabilmek için
    bunun pratik bir yolu yok mu
  • panasonic 550de optik giriş ve hdmi var mı acaba?
  • Tavsiyelere uyduk aldık bakalım :) umarım divxlerde altyazı sorunu yaşamam.. görüşler için teşekkürler..
  • divxlerde sınırlı sanırım algıladığı codecler.
    msela xvid çalmıyor gibi
  • Bu duruma çözüm bulabilen var mı? Sevgili kanoute herhalde optik girişi iptal edip audio kablosu kullanarak sorunu dolaylı olarak halletti ama optik kablodan vazgeçmeden bu işi yapılabilir mi abaca?

quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

bende bu sistemden aldım. güzel gerçekten
    optik kabloyla uydu receivera bağladım ben
    "d in " seçmek zorunda kalıyorum her seferinde ses sisteminden ses alabilmek için
    bunun pratik bir yolu yok mu
  • çok şükür aldım sc-pt 850 yi.üzerimden yük kalktı.daha önce kullanan arkadaşların paylaşımını bekliyorum...
  • Kaça, nereden ve hangi şartlarda aldınız öğrenebilirmiyiz. Güle güle kullan.
  • 1030/10 taksit. izmir egemen den
  • Sevgili arkadaşlar, burada yazılan olumsuzluklara rağmen geçenlerde vatanın kampanyasından 3 taksitle 1.016 YTL ye Panasonic'ın SC-PT850 modelini aldım. İyi ki de almışım. Gerçekten başarılı bir alet. Burada belirtilen olumsuzlukların başında Türkçe karakter sorunu geliyordu. Hemen belirteyim öyle bir sorun yok. İlk kurulumda Türkiye'nin kodunu giriyorsunuz. Bu DVD lerdeki Türkçeyi hallediyor. Dvx lerde ise 'funksions' tuşuna bastıktan sonra çıkan menüde altyazı kısmında direk Türkçe seçeneği işaretleniyor. Yukarıda bir arkadaş, teknik servisin bu sorunun çözülemediğine dair söylemini aktarmış, inanamadım, bu kadar yetersizler mi? Benim için en zor bölüm sistemi çözebilmek idi. Çünkü kullanım kitapçığı bana biraz karışık geldi. Şimdi keyfini çıkarıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Soruları olacak arkadaşlara her zaman yardıma hazırım.

• evet. kitapçığı çok kaışık hazırlamışlar.hazırlamasalar daha iyiymiş.ama kullnımı basit.benim merak ettiğim şey şu.mikrofon gibi bi aleti var.nerede oturacaksan cihazı oraya koyup otomatik ses ayarı yapıyorsun.(kitapçığında öyle yazıyor)denemek için kullandım.ama bu sefer de iptal edemiyorum.orjinal hale nasıl döndüreceğim?ayrıca hoperlör ayarlarında arka kulelere birkaç milisaniye geç ses aktarımı yapılabiliyo.yani bu efekti kullanmak ne işe yarar ki?
  • Sevgili İnch önce bende o mikrofonla otomatik ayar yapmaya çalıştım ama istediğim sonucu alamadım. Sonradan yaptığım manuel ayarlama bana daha keyif verdi. Orta hoperlörü -6 Desibel, surround hoperlörleri +6 desibel yaptım. Surroundu ve Super surround modunu aktif hale getirdim. Ses odada inanılmaz yayılmaya başladı. Denemeni tavsiye ederim.
  • Zaten manuel ayar yaptığında otomatik yaptığın ayar sıfırlanacak.
  • rturgay.surround ve super surround u nerden aktif hale getiriyorsun? bir de -6 ve +6 desibelden bahsetmişsin.desibel ayarı hangi menüde var ki? fonksiyon menüsünde diğer seçenekler diye bir yer var. orda şematik olarak sistem gösterilmiş(surroundlar,ön kuleler, sub. gibi)burada desibel değil de seslerin yankılama ve gecikme sürelerini milisaniye cinsinden ayarlanabilirliğini vermiş.desibel derken burayı kastetmiyorsun değil mi? ayrıca viera özelliğini samsung tv de kullanabilir miyim? daha doğrusu vieranın tv ile alakası var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.