Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlar beni de biraz hayal kırıklığına uğrattı. Gerçi vasat kötü gibi algılanıyor ama ortalama demektir. Ayrıca siyahlık testini geçmiş ama memnun kalmamışlar performansından. Adamların yorumladıkları ST50, VT50 gibi plazmalardan sonra siyah seviyesi için vasat demeleri de normal olabilir.
  • sn dusty;
    yarın 42 yada 47 alacağım inşallah,salonum büyük ,biliyorsunuz epeydir 47 peşindeydim ,47 turuncuya girmedi, 42 si 2200,47 si 3300 arada 1100 tl fark var ,eskiden 40 kullanmıştım, sizden ricam 42 ile 47 arasında 1100 fark vermeye değermi cevabınıza göre yarın birisini seçeceğim
    300-500 olsa sormam bile ev ortamında kullanmadığım için bilemiyorum , mağazadada belli olmuyor,mağazada benim 42 sandığım üzerine bakıyorum 47 yazıyor
  • Ben o zaman plasma bazında düşünerek vasat diyebileceklerini sanmıyorum. LED, başka bir LED'e göre üstün veya vasat olabilir. Bu adamlar profesyonel yahu
  • Panasonic bu yıl DT ve WT serilerini de çıkardı. ET serileri bildiğim kadarıyla orta segment tvler. Bu durumda LED teknolojisinde üst düzey siyah beklentisini DT ve WT serileri karşılayacaktır. Panasonic LED lere fiyat performans mantığından baktığımızda ET serilerine çok özenmemiş olabilir ki bu normaldir.
  • lg kullananlar philips kullananlar ve panasonic et5 i inceleyenler sizce lg 47lw650s philips 47pfl7696 panasonic 47et5 hangisini seçersiniz ve sebebi nedir?tv yi genelde 3d izlemek ve digiturk ile hd yayın tercihiyle kullancam.
  • turuncu var et5 isteyenler için güzel bir fiyat 42 inç 2200 tl ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaka9

sn dusty;
    yarın 42 yada 47 alacağım inşallah,salonum büyük ,biliyorsunuz epeydir 47 peşindeydim ,47 turuncuya girmedi, 42 si 2200,47 si 3300 arada 1100 tl fark var ,eskiden 40 kullanmıştım, sizden ricam 42 ile 47 arasında 1100 fark vermeye değermi cevabınıza göre yarın birisini seçeceğim
    300-500 olsa sormam bile ev ortamında kullanmadığım için bilemiyorum , mağazadada belli olmuyor,mağazada benim 42 sandığım üzerine bakıyorum 47 yazıyor

izleyecegin mesafe 3m üstünde değil ise 42 al gitsin aradaki 1100 tl farkla da bi ses sistemi yada ps3 oda olmadı bi egreat media player al bak keyfine

ama dediğim gibi 3m üstünde değilse. çünkü şöyyle bir yaklasımvar illa büyük olacak diye yakın mesafe için büyük almaya gerek yok hem sd yayınlarda tv den verim alamazsınız hemde göz sağlığıda cok önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxasparagasxxx

lg kullananlar philips kullananlar ve panasonic et5 i inceleyenler sizce lg 47lw650s philips 47pfl7696 panasonic 47et5 hangisini seçersiniz ve sebebi nedir?tv yi genelde 3d izlemek ve digiturk ile hd yayın tercihiyle kullancam.

1 saat sonra teknosaya gidiyorum hocam. sorunun cevabını et serisini görürsem inceleyip yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

quote:

lg kullananlar philips kullananlar ve panasonic et5 i inceleyenler sizce lg 47lw650s philips 47pfl7696 panasonic 47et5 hangisini seçersiniz ve sebebi nedir?tv yi genelde 3d izlemek ve digiturk ile hd yayın tercihiyle kullancam.

1 saat sonra teknosaya gidiyorum hocam. sorunun cevabını et serisini görürsem inceleyip yazarım.

lg forumuna yazdım ben sana cevap...
  • valla çok makbule geçer hocam :)))
  • Teknosa bu broşürü okunaklı da koyabilir nete ama millete zulüm olsun işte.

Anladığım kadarıyla
    37" modeli 1849 tl.
    42" modeli 2199 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arkeolog_cnk

quote:

sn dusty;

izleyecegin mesafe 3m üstünde değil ise 42 al gitsin aradaki 1100 tl farkla da bi ses sistemi yada ps3 oda olmadı bi egreat media player al bak keyfine

ama dediğim gibi 3m üstünde değilse. çünkü şöyyle bir yaklasımvar illa büyük olacak diye yakın mesafe için büyük almaya gerek yok hem sd yayınlarda tv den verim alamazsınız hemde göz sağlığıda cok önemli

üstad sanki dediğin gibi yapacağım,philips ses sistemi ile wd live varda ps3üm yok,almayıda zaten istiyordum
    fark açılınca 42+ps3 e döndüm gibi

• quote:

quote:

quote:

sn dusty;

üstad sanki dediğin gibi yapacağım,philips ses sistemi ile wd live varda ps3üm yok,almayıda zaten istiyordum
    fark açılınca 42+ps3 e döndüm gibi

HADİ HAYIRLISI GÜZEL BİR TERCİH OLUR...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

quote:

lg forumuna yazdım ben sana cevap...

biliyorum hocam :)) iki tarafada yazdım ki hem lg kullanıcılarının hemde panasonic kullanıcılarının fikrini aliyim diye,yardım içinde teşekkürler :)

• Şimdi gel de bunların araasından seç :)

Teknosa yarın turuncu indirim

PANASONIC TX-L42ET5E 2200 tl
    LG 47LW5400 FHD 2500 tl
    PHILIPS 55PFL7606H/12 3300 tl

performansmı, ekran boyutumu aradaki farka değer mi şimdi elli tane soru oldu kafamızda
  • 42 2200 TL yi gördü bakalım haziranda kaçı görecek beklemeye devam
  • İncelenen : Panasonic TX-L42ET5 3D LED TV
    Mağaza : Teknosa Profilo AVM
    Bugünkü Fiyatı : 2499 TL
    Ortam aydınlatması : Normal ışık
    İzleyen Göz : Tam sağlıklı olmayan iyop astigmatlı optik gözlük kullanır.
    İzleme süresi : 25 dakika
    Panelin durumu : Duvara montajlı
    İzleme açıları : Tam karşıdan dik göz hizasında, yaklaşık 90 derece sol, 60 derece sağ.
    Cep Telefonu kamerası çok düşük olduğu için resim çekmedim. Eksi yönde etki etmesin diye.

Bu yazı teknik detaydan çok amatör bir gözle yapılan incelemeyi içerir. İncelemeyi yaparken mümkün olduğunca tarafsız bir gözle ve hayatımda ilk kez LED alacakmış gibi davranarak incelemeye çalıştım. Panasonic markasına olan sempatime rağmen bunu göz ardı ederek elden geldiğince artı ve eksileri karmaşık alde yazacağım. Bunun nedeni tvyi almayı düşünen/düşünmeyen hiçkimseye olumlu ya da olumsuz etki etmemek. Yazımda mümküm olduğunca ‘’hayal kırıklığı yaşadım rezalet’’ veya ‘’bayıldım muhteşem’’ gibi çok uç tabirler kullanmayacağım.

Kozmetik : TX-L42ET5 karşıdan ilk bakıldığında çerçeve dizaynı olarak hiçbir antipati uyandırmadı. Gümüş çerçevesinin resimlerinden gördüğüm inceliği beni Samsung D7XXX ve D8XXX serilerinde olduğu gibi ürkütmesine rağmen gerçeğini görünce yaklaşık 1,5 cm lik bir ene sahip olduğunu görerek rahatladım. Panasonic yeni serisinde daha önce önem vermediği çerçeve yakışıklılığına bu seride önem vermiş. Nedeninin LED pazarında tüketiciyi makyajla da çekmek olduğu ve bu konuda rakiplerinin gerisinde kalmak istememesi şeklinde yorumluyorum. Çerçevenin panele yakıştığını söyleyebilirim, ama fanatik panasonicliler biraz yadırgayabilir, çünkü eski nesil klasik çerçeveyi andırmasına rağmen daha narin bir çerçeve ile karşı karşıyayız.

İlk etapta gerekli HDMI ve USB girişlerinin yanda olması LG LW ile aynı mantığa sahip ve bu konuda gayet de iyi bir tasarıma sahip. Duvara asanlar açısından ideal.

Hertz : Arkadaşlar işin burası önemli! Bu model reklam ve tanıtım sayfalarında yazıldığı üzere 300 hertz trama hızına ne yazıkki yazılım bazında sahip. Bu tvnin donanımsal tarama hızı 100 hertz, yazılımsal tarama hızı 300 hertz olarak not edilmeli. Fiyatı gereği bunun böyle de olması zaten son derece normal ancak forumda alacakların kafası karışmaması açısından hertz değeri olarak karşımızda LW5500, PFL7606 ve D6000 muadili bir ürün var diyebilirim rahatlıkla.

Panel : IPS LED LCD panele sahip TX-L42ET5, LG ve Philips’in polarize gözlüklü modellerine oranla parlak panele sahip bir cihaz. Panasonic plazmalar kadar parlamasa da, VT30 benzeri bir parlak panel kullanılmış. Tanıtımlarında berrak panel tanımını kullanması Samsung Crystal panel ile Mat panel arasında bir yerde durduğunu gösteriyor. Mat panel takıntısı olanların, odasında aşırı güneş ışığı alanların uzak durması gereken bir panel var ortada. Yansıma oranı asla bir samsung ya da eski nesil plazmalar kadar değil. Panelin ta tepesinde duran ışığı baz alarak yaptığım gözlemde siyah ekranda kendi siuletimi rahat farkettim ama görüntüye ciddi tesir etmiyor diyebilirim. LG ve Philips mat panelleri bu konuda daha başarılı.

Panelin parlak olması siyah seviyesinde mat’a göre biraz düşüş yaşamış. Panelin siyah ve beyaz seviyesi ahım şahım bir özelliğe sahip değil. Ancak tatminkar seviyede. Mat paneller siyah seviyesini daha belirgin gösterirken parlak paneller yansımadan dolayı algısal olarak biraz daha kayıptalar. Ancak plazma seviyesi bekleyip de TX-L42ET5’e haksızlık etmek olmaz. Bir LED’den beklenen seviye diyebiliriz. Panelin yandan izlenme açılarında hiç bir sorun yok.

Gelelim kontrast ve keskinliğine. Buraya kadar ‘’ben orta segment olan bu paneli alırım’’ düşüncesindeyken TX-L42ET5’in en büyük handikabı bana göre Philips kontrast ve keskinliğine sahip olması. Panasonic, eski model LED tvlerinde alışık olduğumuz yumuşak akıcılığı ve soft kontrastı resmen bir kenara bırakarak ultra keskin bir kontrastla çıkmış pazara. Evimde bir çok cihazım Philips iken TV’sini almamanın en büyük nedeni olan bu keskinlik TX-L42ET5’de de mevcut. TX-L42ET5 ile S20E’yi ve tabiiki E30E’yi yanyana gören biri olarak TX-L42ET5’nin kontrast keskinliğini tamamen satış politikasına ve piyasada mevcut plazma solgunluğundan kaynaklı marka adı temizleme mantığına dayalı olduğunu düşünüyorum.

Kontrastın yanısıra demo modunda izlediğim İntelligent Sensor, açık ve kapalı moddayken kontrast oranının bariz şekilde artması ya da azalmasına neden olmuş. Kapalo modda cilt ve beyaz tonlar plazma solukluğunda iken açık modda cillteki tüm detayları görmek mümkün.

Bağlantı ve diğer artılar : TX-L42ET5 piyasada polarize gözlük avantajının yansıra LG’nin 2011deki hükümdarlığına 2012 de son vermek ve bu yıl pazarı ciddi şekilde ele geçirmek için DTS desteği ile gelmiş. LW ve sonraki yeni nesil LM serileri ile olan rekabetine artı olarak real 3D avantajını da eklemiş olsa da ben bugün real 3D diyebileceğim bir görüntü izlemediğim için bu konuda yorum yapamam. Dahili kablosuz LAN adaptörünün olması TX-L42ET5’i LG LW ve Philips 76XX serilerine oranla daha çok artısı olan bir tv haline getirmiş. Diğer özellikleri açısında LW serileriyle aynı donanıma sahip. Açık modda 70 watt enerji harcayan bir tv olduğunu ama nominal bazda bu değerin 110’a çıktığını atlamayayım. Panelde ısınma tespit etmedim.

Işık sızması : Yayını kesip siyah ekranda yaptığım inceleme bana normal göründü. Ancak tam karanlıkta yapamadığım için güneş gözlüğü takarak ortamı kararttığımda panelde rahatsız edici ışık sızmasına rastlamadım.

Panelin içe doğru göçmesi: Mümkün olan en makul şiddette parmağımla bastırdığımda panelin hemen hiç bir köşesinde içe doğru çökmeye rastlamadım. Panel çerçeveye tam oturmuş durumda. Bu durumu sorduğumda çökmenin ısıya bağlı çerçeve genleşmesinden kaynaklanabileceği yönünde bil aldım.

3D : TX-L42ET5 FPR gözlükleri yüze rahat oturan ve kulak arkasını az da olsa sarıp göze sabitlenen bir yapıya sahip. Benim gibi gözlüklüler için yeterli derece de rahat. Bugün izlediğim görüntü bluray 3D görüntüsü ve 2d to 3D convert edilmiş görüntü idi. Bluray kaynaktan verilen demo görüntü LG LW serileri ile aynı kaliteye sahip olmasına rağmen derinlik konusunda çok az bir eksi farka sahip. Bunun temelinde ayarların doğru set edilmemesi olabilir. Bu konuya çok kafa takmamanız gerek. 300 hertz yazılımsal tarama hızını da kattığımızda ekranda crosstalk ve da ghost efekti görmedim. Ancak durağan planlarda insanların saçı, bayrağın kenarları gibi kontürlerde Philips titremesi hissettim. Uyarı : benim gözüm sağlıklı bir göz değildir. Bu durum benden kaynaklı olabilir. Olmasa bile durumu negatif bir durum sayamayız. Titreme oranı çok düşük çünkü. Dışa çıkım efektleri LW ile eşdeğer denebilir. Benim izlediğim demoda bir kez dışa çıkım gördüm ve sorun hissetmedim.

2D to 3D incelememde kesinlikle belirtmeliyim ki, başarı oranı rakip FPR’li markalarda daha yüksek.

Sonuç: TX-L42ET5 genel yapısı itibariyle orta segmentte üretilmiş ve gerek fiyat gerekse donanım özellikleri bakımından LW, LM ve FPR li diğer modellerle rekabet sağlamak için geliştirilmiş olan çok üstün özellikleri olmayan, ama ek artıları sayesinde LW tercih edeceklerin yönünü kendine çekmek isteyen bir tv. 2012 model olsun bütçeme uygun olsun diyenler alabilir.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 13 Nisan 2012; 14:27:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliutku7

Şimdi gel de bunların araasından seç :)

LG 47LW5400 FHD 2500 tl

performansmı, ekran boyutumu aradaki farka değer mi şimdi elli tane soru oldu kafamızda

bende aynı durum var ama sanırım panasonic 47et5 için bekliycem biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliutku7

Şimdi gel de bunların araasından seç :)

LG 47LW5400 FHD 2500 tl

neyi düşünüyorsun ki bu kadar eğer izleme mesafen 3m den fazla değilse
    direk et5 derim tartışmasız 7606 artık alt model olarak kaldı
    ama eger odam büyük diyorsan 5400 iyi bir sevim olabilir. tasarım olarak bence lg arasında suan en iyisi ama tabki panosonıc ilk sırada olabilir 42 inç alacaksan bu fiyatları kacırma derim ben
  • Arkadaşlar 2012 serisi PANASONIC TX-L42ET5E modelini teknosa'da gördüm 3d mükemmel gerçek 300Hz tarama hızı mevcut 2499TL normal fiyatı,ama niye sadece teknosa da var bu meret acaba.ib'de var paralel ith.sanki...
    diğer alternatif;2011 ürünü olan LG 42-LW5500 lg'lerdeki panelin içeri gömülmesi ? yarattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 13 Nisan 2012; 16:55:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.