Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Komik olan nedir?
  • Ozellikle sizin yorumlariniz.
  • Kişisel tartışmaya girmeyelim ama ben de LED TV ve oyun performansı hakkında sizin yorumlarınızı gerçekten çok detaycı ve komik buluyorum. Kişisel fikir ayrılıkları her yerde olacaktır. Önemli olan seviyeyi tartışmaya sürüklememek. İğneleyici üslubunuzu sürekli görmezden geliyorum farkındaysanız ancak bu konuyu özelden konuşarak da çözebileceğimize inanıyorum.

Ben hala LED panellerin oyun performansının ince ince işlenmesinin, kurcalanmasının gereksiz olduğuna inanıyorum. Monitör bölümünde 5ms tepkime süreli IP panellerin, TN panellere göre oluşan input lag farkından tartışırken burada LED panel, hele ki büyük boyutlu panel için oyun performansını yerle bir etmenin mantığı yok bence.

Zaten çok hasas kullanıcı dediğim panel farkı tepkime süresini tartışıyor. Büyük boyutta 3D oynamayı isteyen adam da minimum olabilecek süreyi arıyor diyorum. Bunda bence komik olan bir şey yok.

• quote:

İğneleyici üslubunuzu sürekli görmezden geliyorum

Bu kismi tehdit olarak mi algilamaliyim?

"Led aydinlatmali" Lcd panellerde oyun performansi konusunda ince dusundugum soylenemez. Siz bunu iddia ediyorsunuz. Prof. seviyede oyuncu olmaniza gerek yok, online oynayan ve ortalamanin biraz ustunde olan tum oyunculara sorun olusturabilecek seviyede input Lag degeri vardir Lw serisinin. İlla Crt monitor veya Lg Lw mi olmali, bunun ortasi yok mu? "Bunu begenmiyorsaniz, o kadar detayci iseniz crt monitor alirsiniz." soylemi cok komik. İsi, ya Crt ya Lw'ye getiriyorsunuz.

Ustelik sempatizani oldugunuz marka/modelin tek sorunu input Lag degerleri de degil. Ornegin Lg'nin "Full Hd 3d" sertifikasindan bahsediyorsunuz, okumustum boyle bir mesajinizi. Fakat sistemi geregi 1920*1080 olan 3d Fpr panelin, asla Full 3d veremeyecegine hic deginmiyorsunuz(yada bilmiyorsunuz).

Bu konuyu uzatmayacagim, bu son mesajim. Sizin "bana gore" yanli/yanlis olan mesajlarinizi gormezden gelecegim. Sizde oyle yaparsiniz saniyorum mesajima denk gelirseniz.

Oncesi icin kirici olduysam affola. Bundan sonra birbirimize rahatsizlik verecegimizi sanmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

quote:

İğneleyici üslubunuzu sürekli görmezden geliyorum

Bu kismi tehdit olarak mi algilamaliyim?

"Led aydinlatmali" Lcd panellerde oyun performansi konusunda ince dusundugum soylenemez. Siz bunu iddia ediyorsunuz. Prof. seviyede oyuncu olmaniza gerek yok, online oynayan ve ortalamanin biraz ustunde olan tum oyunculara sorun olusturabilecek seviyede input Lag degeri vardir Lw serisinin. İlla Crt monitor veya Lg Lw mi olmali, bunun ortasi yok mu? "Bunu begenmiyorsaniz, o kadar detayci iseniz crt monitor alirsiniz." soylemi cok komik. İsi, ya Crt ya Lw'ye getiriyorsunuz.

Ustelik sempatizani oldugunuz marka/modelin tek sorunu input Lag degerleri de degil. Ornegin Lg'nin "Full Hd 3d" sertifikasindan bahsediyorsunuz, okumustum boyle bir mesajinizi. Fakat sistemi geregi 1920*1080 olan 3d Fpr panelin, asla Full 3d veremeyecegine hic deginmiyorsunuz(yada bilmiyorsunuz).

Bu konuyu uzatmayacagim, bu son mesajim. Sizin "bana gore" yanli/yanlis olan mesajlarinizi gormezden gelecegim. Sizde oyle yaparsiniz saniyorum mesajima denk gelirseniz.

Oncesi icin kirici olduysam affola. Bundan sonra birbirimize rahatsizlik verecegimizi sanmiyorum.

Yo, hayır. Orada en ufak bir tehdit nidası yok. Kaldı ki böyle bir fikir ayrılığı için tehdit etme gibi bir kelimenin söylenmesine bile gerek yok. Tahdit edecek ne konunum var, ne de karakterim hocam. Ben sadece farkındalığımı belirtmek istedim o cümlede.

Zaten online oynayanlar için sadece LW serisi değil, tüm LED aydınlatmalı LCD'leri tavsiye etmem ben. Ben oynuyorum, en son hatta fPS olarak BF3 oynadım online ve ben kendi kanaatimce oldukça keyif aldım ama hiçbir zaman FPS oyunlarda hırslı olmadım. Online oyunlarda zaten tek başına lag problemken bir de üzerine input lag olması özellikle FPS oyuncusu için olumsuzdur. İşi ya CRT'ye ya LW'ye getirmiyorum. 3D konusunda LW serisinin sadece LW4500 modeli oyunlarda minimum lag değerini verir diyorum, siz yanlış anlıyorsunuz. Asla LW650S ya da LW980S için oyun konusunda bir şey iddasında bulunmadım, bulunmam da. 200Hz'lik bir TV'nin işlemcisinin oluşturacağı input lag'ı oyun modunun da, PC giriş tipinin de kurtarmayacağını biliyorum.

Ben uç örnek veriyorum size. Hardcore gamer dediğimiz oyuncuların gerçekten hala ve hala CRT kullandıkları gerçek. Hatta geçenlerde daha bir online oyun yarışması düzenlendi bir fuarda, hatırladığım an eklerim linkini, tüm bilgisayarların önünde CRT'ler mevcuttu. Evde hala CRT Philips'im durur benim yahu, eşime asla oynatamam mesele TV'de BF3 gibi FPS. Ona dokunuyor input lag değeri. Ancak 3D, büyük boyutta Skyrim bir başka, bu da yadsınmaz.

Full HD konusuna gelince. Evet, bir ara sertifika aldı, her yerde yazıldı, çizildi full HD olduğu. Daha sonrasında FPR 3D teknolojisinin full HD görüntüye şimdilik olanak sağlamadığı açığa çıktı ama LG güncelleme göndererek biz bunu aştık bla bla dedi. Bu noktada sempatizanlık değil, bir nevi inanmak isteme oldu. O gördüğünüz mesajımdan sonra başka bir mesajımı göremezsiniz 3D full HD diyen. Diyemem, çünkü FPR'ın doğasına aykırı

en diyorum ki kıl, yün peşinde olup, çok sorun eden adamlarla zaten monitör bölümünde didikliyoruz durumu. Onun dışında benim Toshiba sevdamı da görmezden gelmeyelim ki albani hocam anlattığında ağzım açık dinlerim. Ayrıca ailemin evindeki TV'de de gözüm vardır ama stoklarda bulma durumu maalesef sıkıntıdır.

Şimdi ben bu ET5'in oyun performansında 2011 nesil LWXXX ve PFL7XXX modellerden çok daha iyi olacağına inanıyorum ve o yüzden merakla takip ediyorum. Kendim hiç fırsat bulup, teşhirde göremediğim için de şimdilik konuyu inceliyorum.

Ben de kırıcı olduysam, benimki de affola. Kaldı ki burası forum, tartışacağız. Önemli olan inansak da, inanmasak da birbirimizi anlamak. Hepimiz aynı sonuca inansak bu platforma gerek kalmazdı zaten.

İçimi döküp, tüm düşüncelerimi aktarmak istedim, bu da benim bu mevzuyla ilgili son mesajımdır.

• Bende bugün daha fazla sabredemeyerek Egemen Elektronikden 3,000TL peşin fiyata 47ET5 aldım.Tam tamına 4 gündür alayımmı almayayımmı,plazma'mı,led'mi,fpr'mi,Aktif'mi diye dönüp durdum.En sonunda flaş belleğime 3D belgesel atıp akşama kadar o dükan senin bu dükan benim dolaşıp testler yaptım.3D Test ettiğim modeller,Panasonic 47ET5,LG 47650s,LG 425400,LG 425500,Fhilips 47PFL7606k,Fhilips 42PDL7906h,Sony 46HX720,Ve ister inanırsınız ister gidip aynı markalarla aynı testleri yaparsnız.Tek kelimeyle şunu söleyebilirimki pana 47ET5 3D testtimde bana göre diğerlerine karşı bariz fark yarapmışdır.Gönlüm rahat ve iyiki almışım diyorum.Oyun testti yapamadım malesef oyun konusunda bişe diyemeyeceğim.Televizyonumda yarın akşam geliceği için başka bişe diyemeyeceğim.LG'nin 2012 LM serisinden 860s Modelinide beğendim onla pana ET5 bence 3D 'de eşit kulvarda.Darısı Televizyonu olmayanlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_32

Bende bugün daha fazla sabredemeyerek Egemen Elektronikden 3,000TL peşin fiyata 47ET5 aldım.Tam tamına 4 gündür alayımmı almayayımmı,plazma'mı,led'mi,fpr'mi,Aktif'mi diye dönüp durdum.En sonunda flaş belleğime 3D belgesel atıp akşama kadar o dükan senin bu dükan benim dolaşıp testler yaptım.3D Test ettiğim modeller,Panasonic 47ET5,LG 47650s,LG 425400,LG 425500,Fhilips 47PFL7606k,Fhilips 42PDL7906h,Sony 46HX720,Ve ister inanırsınız ister gidip aynı markalarla aynı testleri yaparsnız.Tek kelimeyle şunu söleyebilirimki pana 47ET5 3D testtimde bana göre diğerlerine karşı bariz fark yarapmışdır.Gönlüm rahat ve iyiki almışım diyorum.Oyun testti yapamadım malesef oyun konusunda bişe diyemeyeceğim.Televizyonumda yarın akşam geliceği için başka bişe diyemeyeceğim.LG'nin 2012 LM serisinden 860s Modelinide beğendim onla pana ET5 bence 3D 'de eşit kulvarda.Darısı Televizyonu olmayanlara.

tv niz gelince deneyimlerinizi bizimle paylaşmanız benle beraber bir çok kişinin işine yarayacaktır...

• quote:

Bende bugün daha fazla sabredemeyerek Egemen Elektronikden 3,000TL peşin fiyata 47ET5 aldım.Tam tamına 4 gündür alayımmı almayayımmı,plazma'mı,led'mi,fpr'mi,Aktif'mi diye dönüp durdum.En sonunda flaş belleğime 3D belgesel atıp akşama kadar o dükan senin bu dükan benim dolaşıp testler yaptım.3D Test ettiğim modeller,Panasonic 47ET5,LG 47650s,LG 425400,LG 425500,Fhilips 47PFL7606k,Fhilips 42PDL7906h,Sony 46HX720,Ve ister inanırsınız ister gidip aynı markalarla aynı testleri yaparsnız.Tek kelimeyle şunu söleyebilirimki pana 47ET5 3D testtimde bana göre diğerlerine karşı bariz fark yarapmışdır.Gönlüm rahat ve iyiki almışım diyorum.Oyun testti yapamadım malesef oyun konusunda bişe diyemeyeceğim.Televizyonumda yarın akşam geliceği için başka bişe diyemeyeceğim.LG'nin 2012 LM serisinden 860s Modelinide beğendim onla pana ET5 bence 3D 'de eşit kulvarda.Darısı Televizyonu olmayanlara.

Ozellikle oyun konusunda deneyimlerinizi paylasirmisiniz

• http://www.bimeks.com.tr/urun/122709/toshiba-42vl863g-106-ekran-3d-led-tv.aspx#specs linkindeki toshibanın 42VL863G modeli var ürün sadece webden satılıyor demişler. pana et5 ile karşılaştırma yapma imkanı olan, kullanan varmıdır. Toshiba Türkiye de de mevcut değil gibi görünüyor. pasif gözlük kullanıyor galiba bilgisi olan varsa makbule geçer.
  • quote:

bu televizyonu almak için bende baya bi istekliyim, geçtiğimiz haftasonu teknosa turuncu indirimde 2199 tl ye düştüğünde almak üzereydim ama ordaki eleman kafamı karıştırdı. Bu televizyonun paneli dahil çoğu şeyini lg nin ürettiğini ve orjinali varken neden bunu almak istediğimi falan sordu. 42 lw 650 s 2699 tl idi, biraz daha araştırmak için ordan ayrıldım. Şimdi sizin gözlemleriniz benim için önem taşıyor, diğer arkadaşlar gibi beklemedeyim bende ;)

• aslında çok maç izleyen bir insanım ve lw650s ile bu tv arasında kaldım, aradaki hz farkı çok önemli mi sizce? Daha doğrusu şöyle soruyum 650s mi et5 mi üstadlar ?
  • At flaş belleğe hızlı bir maç ve git yarım saat 650s'de yarım saatda ET5'de izle arada bir fark gözmezsen hangisi ucuzsa onu al .HZ olayları benimde kafamı çok kurcaladı LG650s panel HZ 200,CMR(yazılımsal) olarak 800HZ felan oluyor.Panadakini sorduğunda hiç bir kaynak,bu 300HZ olayının paneldenmi yoksa yazılımsalmı bilen yok.Bazıları pana için 300HZ ne yazılımsal nede panel,devreye giren bir işlemci imiş pana değişik bir HZ olayı uyguluyormuş.Vesselam ortada net bir sağlam bilgi yok.O yüzden oyuncuysanız PS3'nüzü kapıp testler yapıcaksınız,3D veya maç seviyorsanız üşenmeyip yerinde attığınız bir demoyu vs...Kendi gözünüzle test etmeniz olur.Arada fark yoksa sizin gözünüzde hangisi daha hesaplı ise ona yönelmek en doğrusu.Birde Pana ET5 2012 model,LG LW serisi ve Fhilips PFL7XXX serisi 2011 modeldir.Ben yaptığım 3D testlerde bana göre Panasonic daha başarılı idi ve aldım.Endoğrusu kendiniz kullanım şeklinize göre gidip birebir test etmeniz.Firma çalışanlarınada kulak kesinlikle açmayın ve onları mümkünse hiç duymayın,yanıltıcı ve yanlı konuşurlar hep.Panasonic ET5 serisinde LG 2012 Panel kullanıyor doğrudur ama panelin içini dolduran panasonic bunuda unutmayın derim.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: allmylife
    bu televizyonu almak için bende baya bi istekliyim, geçtiğimiz haftasonu teknosa turuncu indirimde 2199 tl ye düştüğünde almak üzereydim ama ordaki eleman kafamı karıştırdı. Bu televizyonun paneli dahil çoğu şeyini lg nin ürettiğini ve orjinali varken neden bunu almak istediğimi falan sordu. 42 lw 650 s 2699 tl idi, biraz daha araştırmak için ordan ayrıldım. Şimdi sizin gözlemleriniz benim için önem taşıyor, diğer arkadaşlar gibi beklemedeyim bende ;)

Hocam panel LG diye takılmayın, bugün vatan computere gittim ses sistemlerine bakmak için birde ET5 serisini sorayım dedim. 1 personele "3D led Panasonic varmı" dedim, var deyip butün panasonicleri tek tek gezdi başka bir yerde teşhire LG LS serisi hazırlayan 2 eleman sordu. Biri sırıtık bir şekilde "Panada 3D led yok" dedi. Bende ET5 diye bir serisi varmış o olmasın diyince " Frp gözlüklü Lg panel" diyince LG olması kötümü dedim, "yok değil ama butun müşteriler duyunca vazgeçiyor, sizin gibi düşünen yok" dedi.

Şöyle bir örnek vereyim, hiç bir bilgisayar üreticisi direnç, entegre, chip, diyotları toplayıp kendi bilgisayar yapmaz. X firmadan monitor, Y firmadan hard disc, Z firmadan ram, alır bunları kasaya yerleştirir ve kendi yazılım muhendislerinin yaptığı yazılımla sağdan soldan aldığı parçaları verimli ve stabil olarak çalıştırlar. Biz fiyat farkını firmanın backgraund'una bakarak yazılımına veriyoruz. yoksa el üstünde tutulan A firması ile yerden yere vurulan B firması işlemciyi intelden hard dısc'i sagete'den Ram'ı kingston'dan alıyor, içerik aynı fark nerde? Biri stabil calışıyor ısınma yok diğeri takılıp kalıyor çok ısınıyor neden? Tamamen yazılımsal.

Tv.de böyle herkezin kalitesi için hiç bir şey demiyeceği sony panel üretmez X firmanın paneline kendi işlemcisi ve yazılımını koyar üretim yapar. LG şu anda 1 numaralı panel üreticisi konumunda
    http://www.displaysearch.com/cps/rde/xchg/displaysearch/hs.xsl/110214_large_area_tft_lcd_shipments_grow_in_2010_reaching_665_million.asp

Panasonic zaten Plazma panel üretim ve plazma Tv. konusunda 1 numara "bildiğim" kadarıyla Frp panel üreten başka firma olmadığından LG.den aldığı paneli kendi Tv. üreticiliği konusundaki tecrübeleriyle birleştirip iyi bir ürün yaratmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

Arkadaş hem 42 lw5500 için 178 derece görüş açısı hem de TX-L42ET5E için 178 derece görüş açısı belirtilmiş hangisinde görüş açısındaki değişmeye bağlı bozulma daha az olur ? yorumlar....

hocam görüş açılarındaki degişimin az yada çok oluşu bence alım kararınıza etki edebilecek bir etken degil , benim anlatmak istedigim philips in 7600 lü serisi PHILIPS 47PFL7696 FHD EASY 3D FHD LED LCD ile panasonic et5 serisi birbirlerine tam rakip olarak duruyorlar.

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/led_tv/1053/110011865/philips_47pfl7696_fhd_easy_3d_fhd_led_lcd

pana yı lg ile degilde yukardaki ürünle eşdeger tutmak bence uygun olur demek istiyorum . fiyat olarak ta zaten birbirlerine çok yakınlar. ben tercih yapmak isteseydim hangisi 200/300 tl daha ucuza alınabiliyorsa onu seçerdim. 47 ve 3d fpr olarak tabiki illaki seçilecekse.

ama fpr de görüntünün fulhd olarak izlenemiyor oluşu biraz saçma ve resmen ölü yatırım gibi duruyor, bu iş böyle gitmez, gitmemeli bi çözüm bulunmalı 3d olayına piyasa yı allak bullak ettiler , yani teknolojiyi ellerine alıp mundar etme durumundalar gibi bir durum tuhaf yani.

3000 tl bayılıp fulhd tv alıyorsun, 3d izlerken feragat ediyorsun , fulhd istiyorsan gözlerinin zorlanmasına göz yumacaksın bla bla ... bu nasıl bir saçma gelişme, yenilik anlayışı. çakma kontras, gecikme degerleri vs den sonra şimdi de çakma hz degerleriyle yol alıyorlar .

• arkadaslar 2-3 metreden 47 inch izlenir mi? 42 ile 47 arasinda cok kaldim... eve degistirirsem diye de 47 almak istiyorum ama gozlerimi de bozacaksa 42 alayim diyorum...
    Cok sorun olmaz diyorsaniz bir de 3d nin icinde kaybolayim dedigimden 47 geciyor icimden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

arkadaslar 2-3 metreden 47 inch izlenir mi? 42 ile 47 arasinda cok kaldim... eve degistirirsem diye de 47 almak istiyorum ama gozlerimi de bozacaksa 42 alayim diyorum...
    Cok sorun olmaz diyorsaniz bir de 3d nin icinde kaybolayim dedigimden 47 geciyor icimden...

Hocam 42" ila 47" arasında boy olarak ( sagdan sola) 10 Cm yükseklik olarak (yukardan aşagıya) 6 Cm fark var, çok büyük bir fark yok. Tavsiyem evdeki izleme mesafenizi ölçün, her hangi bir teknoloji markete gidip o izleme mesafesinden hangi ekran boyutunda daha iyi verim alıyorsanız onu alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allmylife

Vay, elemen iyi promotörmüş.

Bu gibi durumlarda yukarıda da yazdığımız gibi önemli olan donanım diyoruz. Panel LG Display tarafından üretiliyor, hatta tüm FPR panelleri LGD üretiyor ama donanımında farklar oluyor.

• Şu an, önümüzdeki 1-2 ay da dahil olmak üzere, tüm tekno marketler ellerindeki stokları eritmek için bu tür ağızlar kullancak. Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Bugün bile depoda kalmış 2010 model LG LV serilerini eritmek için ''sözde kampanya'' diye çığırtkanlık mailleri dolup taşıyor.

Arkadaşlar, iyi bir testten sonra almak isteyen alsın bence. Fiyatın düşmesini beklemek isteyen elbette bekleyebilir. Bütçesi uygun olan ve acelesi olmayanlar için ise ben henüz TR'ye giriş yapmamış DT ve WT Panasonicleri görmeden karar vermeyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 18 Nisan 2012; 10:24:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

Şu an, önümüzdeki 1-2 ay da dahil olmak üzere, tüm tekno marketler ellerindeki stokları eritmek için bu tür ağızlar kullancak. Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Bugün bile depoda kalmış 2010 model LG LV serilerini eritmek için ''sözde kampanya'' diye çığırtkanlık mailleri dolup taşıyor.

Arkadaşlar, iyi bir testten sonra almak isteyen alsın bence. Fiyatın düşmesini beklemek isteyen elbette bekleyebilir. Bütçesi uygun olan ve acelesi olmayanlar için ise ben henüz TR'ye giriş yapmamış DT ve WT Panasonicleri görmeden karar vermeyin derim.

DT ve WT serileri aktif 3D paneller. Pasif 3D alacakların bence beklemesine gerek yok. Tabi ki fiyatların düşmesi için beklenebilir. Benim gibi :)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.