Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slicer

avforums 42ET5B incelemesi yapmış, input lag 25 ms

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-ET5-ET5B-TX-L42ET5B-L47ET5B-L55ET5B-3D-LED-LCD-TV_283/Review.html

Hey yavrum hey diyorum o halde Bu incelemede de siyah seviyesine, kontrasta ve sese takılıp, ortalama değeri vermişler. Bir göremedim ki gözümle şu ortalama dedikleri siyah seviyesini. LED'de olsa Panasonic'in uzamn olduğu bir alanda ortalama değeri biraz fake gibi geliyor hala bana

• ET serisi genel olarak orta-üst seviye bir seri olacak gibi duruyor,3D kalitesinin referans alınması ; başarısının bir kanıtı olacak,ama ben hala 300Hz arka ışık tarama değerinin ne gibi getirisi olacak;onun derdine düştüm
    diğerleri yazılımla 200+ çıkarken 300Hz tarama hızı çıtayı yükseltir gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 19 Nisan 2012; 11:48:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

arkadaslar 2-3 metreden 47 inch izlenir mi? 42 ile 47 arasinda cok kaldim... eve degistirirsem diye de 47 almak istiyorum ama gozlerimi de bozacaksa 42 alayim diyorum...
    Cok sorun olmaz diyorsaniz bir de 3d nin icinde kaybolayim dedigimden 47 geciyor icimden...

Hocam 42" ila 47" arasında boy olarak ( sagdan sola) 10 Cm yükseklik olarak (yukardan aşagıya) 6 Cm fark var, çok büyük bir fark yok. Tavsiyem evdeki izleme mesafenizi ölçün, her hangi bir teknoloji markete gidip o izleme mesafesinden hangi ekran boyutunda daha iyi verim alıyorsanız onu alın.

dogru soluyorsunuz.. pek fark yok aslinda... tv'nin diger teknoloji marketlerine gelip 2800-2500 civarina gelmesini bekleyecegim... 47 alacagim
    tesekkurler

Tv.nin kullanma klavuzunu daha açmadım ama orjinal klavuzun harıcınde ithalatcının hazırladığını düşündüğüm kolay kullanım klavuzu olan 20-30 sayfalık kitapcıkta izleme mesafesiyle ilgili şöyle bir şey dikkatimi çekti.

"Ekranı, ekran etkin yüksekliğinin en az 3 katı mesafeden izleyin" yazıyordu. Ölçü olarak; 42" 1,6 Mt. 47" 1,8 Mt. olarak belirtilmiş.

• Altyazı desteği hakkında bilgi verirmisiniz lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

Altyazı desteği hakkında bilgi verirmisiniz lütfen.

İnternetten film indirme gibi bir alışkanlığım olmadığı için codec konusu ve alt yazı hakkkında bilgi veremem ama merak ettiğiniz bir film yada klip gibi bir şey varsa bana link verin yada dosyayı yollayın indirip deneyip bilgileri paylaşayım.
  • @dangerus

Hocam;P.I.P ve P.A.P bunlara ilave 3D seçenekleri olmaması yorumunuza göre kötü olmuş biraz ;altyazı media playerle de çözülebilir sorun belki ama...
    ne var ki herşeyini tam anlamıyla çıkarsalar ve ona göre de fiyat belirleseler malesef hep bir adım sonrasını düşündükleri için böyle olmakta
  • quote:

Altyazıları gösteriyor, ama boyutu küçük. Boyutu ve rengini değiştiebileceğimiz yer göremedim şimdilik.
    türkçe karakter sorunu yok karakter coding değiştirilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

Evet benim Tv. kuruldu, İnceleme fırsatım daha olmadı ama kuran servis yetkilisine P.I.P ve P.A.P özelliğini sordum bildiğim kadarıyla yok dedi. İlk hayal kırıklığımı yaşamış oldum. Sonrasında 3D seçeneklerini sordum yan yana veya alt üst görüntü arası seçimini sordum oda yok otomatik yapıyor dedi. Sag sol göz ayarını sordum derinlik ayarını sordum o da yok diyince bütün hevesim kaçtı.

Menüye bir göz gezdirdim P.I.P ve P.A.P ile ilgili bişey görmedim. 3D için menüde otomatik ve manuel seçenekleri var, orda sağ sol, alt üst, ard arda seçenekleri var. İnşallah P.I.P ve P.A.P içinde bir şeyler vardır.

İnternet bağlantısını daha aktif etmedim bugün pek kurcalayamam ama yarın izlenimlerimi aktarırım.

Panasonic sitesine göre çoklu Pencere PIP / PAP / PAT henüz gelmeyen wt50 serisinde varmış. ET5 de PAT var deniyor. Teletext ile görüntü yanyana.

• quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

@dangerus

Hocam;P.I.P ve P.A.P bunlara ilave 3D seçenekleri olmaması yorumunuza göre kötü olmuş biraz ;altyazı media playerle de çözülebilir sorun belki ama...
    ne var ki herşeyini tam anlamıyla çıkarsalar ve ona göre de fiyat belirleseler malesef hep bir adım sonrasını düşündükleri için böyle olmakta

Hocam gece saat 02:00 de internet bağlantısını yaptım ilk iş Tv. kendini güncelledi, menude görüntü ayarlarında P.I.P veya P.A.P ile ilgili bir şey bulamadım ama dün 2 HDMI bağlantı vardı tv.de bugun birde VGA ile bilgisayar bağlıyacam. Belki farklı kaynaktan yayın gelince aktif oluyordur diye ( önceki Tv.imde menüde P.I.P veya P.A.P gözüküyordu ama 2 aynı kaynakta çalışmıyordu)

3D konusunda da gelen servis önceden İ.Bilişimin eski servisiymiş hem İ.B. ile ilgili hemde LG LW serisiyle ilgili biraz konuştuk, 3D konusunda LG daha üstün ama Donanım olarak Pana daha iyi dedi.

• Fotoğraflar cep telefonu ile çekildi, biraz bozuk o yüzden.

SD vs HD

teledunya vs kablo

siyah

ışık yansıması

çeşitli

• quote:

Orijinalden alıntı: yamanci35

quote:

Orijinalden alıntı: sinematör

42 et5 tv bugün kuruldu. ilk izlenimlerim -daha önce samsung lcd ve led kullanan biri olarak- sd yayınları başarılı buldum. renkler samsung ve lg ye oranla çok çok iyi. 2d-3d dönüşümünü lg ve samsugta saçma bulmuştum. ama bunda kısmen başarılı. bir derinlik katıyor. usb den seyrettiğim filmler diğer tv lerden daha başarılı. öncekilerde sanki film kalitesinden bir şeyler kaybediyordu. ancak alt yazı desteği yok.

beyaz ekranda bir adet ölü piksel buldum. samy lg ye göre işık sızdırması hemen hemen hiç yok. kesinlikle başarılı bir tv. şimdiki izlenimlerim.

ya abi işte böyle alin sonra yorumm yapin ve arkadaş aynenn doğrusunu yaziyor
    dostumm hayirli olsun
    bir tane ölü piksele bence taklişima zaten göörülmüyor

teşekkürler kardeş.

bu arada alt yazı desteği yok demiştim. yanlış söylemişim var. ancak kullanılamayacak kadar küçük.

• quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

ET serisi genel olarak orta-üst seviye bir seri olacak gibi duruyor,3D kalitesinin referans alınması ; başarısının bir kanıtı olacak,ama ben hala 300Hz arka ışık tarama değerinin ne gibi getirisi olacak;onun derdine düştüm
    diğerleri yazılımla 200+ çıkarken 300Hz tarama hızı çıtayı yükseltir gibime geliyor.

daha önce kullandığım ve çevremde gördüğüm tv lerde sd yayınlarda altta kayan yazılarda hep titremeye denk geldim. ilk defa titremeyen yazı et5 te gördüm 300hz arka ışık tarama ile ilgili olabilir. tabi ustalar bunu daha iyi bilir. daha önce kullandığım lcd-led lerde aynı uydu alıcıyı kullandım. uydu alıcım da öyle iyi bir şey değil. fta nekst 2000.

• fotograf paylaşımı için emeginize saglık, yanlız çekim kalitesi(cep vs ) dışında fotolarda en son a haber kanalı harici görüntüler çok kötü, muhtemelen tv ayarlarınız çok vivid veya klasik parlak led sorunlu oluşundan. heleki yine çekim kayıpları haricinde kanal d tam bir felaket. rıdvan ın çehresi inanılmaz yapay duruyor dogallıktan eser yok .tlf daki flash yansımalarını gayet tabi ayrı tutuyorum.

ben teknosa da bu tv ile 3d izledim mükemmel di sadece 3d . foto ve led tv farkı haricinde mutlaka ayarlarınızda bir takım olumsuzluklar vardır. kontras, parlaklık ve renk tonu çok yukarda hele ki kontras uçmuş gibi. ayrıca dsmart ve dt nin hd lerine hd demek ne kadar dogru bilemiyorum.
    maçlar haricinde ve atv haricinde ben hep kabus gördüm şimdiye kadar.

• Oyunlardaki gecikme olan lag la normal film izlerken hızlı sahnelerdeki gecikme aynı şey mi?
  • quote:

Dün bir arkadaştan 500 GB lık hard disc aldım içinde 100 adet civarı film vardı uzantılarına pek dikkat etmedim ama Divx izledim ayrıca alt yazılı bir film izledim, gelelim deneyimlerime;

Disk takıldığında ekranda tüm filimleri küçük kareler olarak gösteriyor ( yaklaşık 5x5) o anda hangi çerçevenin üzerindeyseniz ön izleme yapıyor ( you tube gibi) Menüden isterseniz kapanabiliyor

Alt yazı desteğinde de, dil seçeneği ve alt yazı aç kapa seçenekleri var, font seçimi için bir seçenek var ama sadece font 1 diye alt seçeneğiniz var, ama bu özellik olduğu için belki ilerde güncelleme yapılıp yazı boyutu değiştirilebilir.

Benim Tv çarşamba kuruldu perşembenin ilk saatlerinde 02:00 civarı internete bağlandım güncelleme yaptı dün akşam tekrar internete bağlanırken yeni güncelleme yaptı. Anlaşılan sık güncellemeler gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Oyunlardaki gecikme olan lag la normal film izlerken hızlı sahnelerdeki gecikme aynı şey mi?

Tamamen farklı şeyler ama anı şeyden kaynaklanıyorlar. İşlemcinin yetersiz kalması yani yavaş bir işlemci takılı olması, tabi birde tv nin görüntüyü kendine has işleyen arka plan yazılımlarının da etkisi büyük.

Aslında tam olarak şöyle; işlemci ne kadar hızlı olursa arka planda çalışan bu render, filtreleme, vb. görüntü işleme yazılımları o kadar hızlı çalışır ve gerek lag gerekse de filmlerde ki hızlı sahnelerde takılma olmaz.
  • ddaha öncede sorrmuştum bende divx ler açilmiyor ayrişca wmv, ve mpeg1 ve 2 lerde açilmiyor??
    mkv dts sorunnsuz zaten bbizde en çok bunlari izliyoz ama divxler nasil açildi ya kaffam takildi

lag olarrak tamamen sorunnsuz fillmlerde veya oyunnlarda süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamanci35

ddaha öncede sorrmuştum bende divx ler açilmiyor ayrişca wmv, ve mpeg1 ve 2 lerde açilmiyor??
    mkv dts sorunnsuz zaten bbizde en çok bunlari izliyoz ama divxler nasil açildi ya kaffam takildi

lag olarrak tamamen sorunnsuz fillmlerde veya oyunnlarda süper

Hocam Film indirme ile hiç ilgim yok, bugüne kadar hiç ilgimi çekmedi ama codec desteğini öğrenmek için ödünç Hard disc aldım içinde türlü uzantılı filimer vardı, bende divx açıldı ama yarın iyice kontrol eder filmi ve tam uzantısını yazarım. Bugün 3D performansı için ( pop up) you tube' den LG demolarını ve Rio fregmanını indirdim Mp4 uzantılı 6 klipten 5'i düzgün çalıştı bir tek top girl'de ses yok.

• kutunun üstünde divx diye yazıyor zaten,
    benimki buğün geldi servis yarın kurmaya gelicek kutuyu izliyorum bende
  • dvix ve quiktime ibareleri kutuda vardı.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.