Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fgumus72

quote:

Orijinalden alıntı: a.ozan

Şu an, önümüzdeki 1-2 ay da dahil olmak üzere, tüm tekno marketler ellerindeki stokları eritmek için bu tür ağızlar kullancak. Bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Bugün bile depoda kalmış 2010 model LG LV serilerini eritmek için ''sözde kampanya'' diye çığırtkanlık mailleri dolup taşıyor.

Arkadaşlar, iyi bir testten sonra almak isteyen alsın bence. Fiyatın düşmesini beklemek isteyen elbette bekleyebilir. Bütçesi uygun olan ve acelesi olmayanlar için ise ben henüz TR'ye giriş yapmamış DT ve WT Panasonicleri görmeden karar vermeyin derim.

DT ve WT serileri aktif 3D paneller. Pasif 3D alacakların bence beklemesine gerek yok. Tabi ki fiyatların düşmesi için beklenebilir. Benim gibi :)

Evet dostum haklısın. ''aktif gözlük sorun değil diyenler için'' demeyi unuttum.

• 42"ET5'im dün kuruldu. İlk izlenimlerim;
    Benim için öncelik %90 sd izleyeceğim için, SD yayınlar idi.
    CI modül ile teledünya kullanıyorum.
    SD performansından çok memnunum. Renklerde dağılma, bulanıklaşma vs yok. Akşam starda şampiyonlar ligi maçı vardı, sd maç yayınında da hiçbir problem yok.
    Hatta bir ara, teledünyadan analog kablotv yayınına geçtim. Onun görüntüsünden bile kötü başka marka lcd gördüğüm olmuştur.
    Haber kanallarındaki kayan alt yazılarda güzel, herhangi titreme vs ile karşılaşmadım.
    Reklamlarda altta geçen yazılarda bir tanesi hariç sorun yoktu. Sorun olan sadece şahanın oynadığı berber koltuğunda şarkı söylediği öztürkcel reklanımdaki kayan alt yazı, okunmayacak derece de karışık oldu.
    HD yayın fazla izlemedim, ama kısa zamanda sorun göremedim.
    3d performansı gayet iyi, hatta 2d den 3d ye çevirme, özellikle bir zemindeki objeler ayrık ise, yeşil sahadaki futbolcular, cizgi filmler, haber sunan spiker gibi, bu durumda derinlik hissi veriyor. Ben başarılı buldum, 2d den 3d ye çevirmesinden pek bir beklentim yoktu ama beklentimin üstünde diyebilirim.
    Normal yayın sırasında ekrandaki siyahlar hoşuma gitti, ama kanal değiştirme sırasında, ekran tamamen karardığında arka ekranda hafif ışık sızması var.
    Tamamen karanlık ortamda, ekran köşelerinde V diye tabir edilen hafif ışık sızması mevcut, belki sadece benimkindedir. Fotoğraf eklemeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalyaci -- 18 Nisan 2012; 12:28:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dalyaci

42"ET5'im dün kuruldu. İlk izlenimlerim;
    SD performansından çok memnunum. Renklerde dağılma, bulanıklaşma vs yok. Akşam starda şampiyonlar ligi maçı vardı, sd maç yayınında da hiçbir problem yok.
    Hatta bir ara, teledünyadan analog kablotv yayınına geçtim. Onun görüntüsünden bile kötü başka marka lcd gördüğüm olmuştur.
    Haber kanallarındaki kayan alt yazılarda güzel, herhangi titreme vs ile karşılaşmadım.
    Reklamlarda altta geçen yazılarda bir tanesi hariç sorun yoktu. Sorun olan sadece şahanın oynadığı berber koltuğunda şarkı söylediği öztürkcel reklanımdaki kayan alt yazı, okunmayacak derece de karışık oldu.
    3d performansı gayet iyi, hatta 2d den 3d ye çevirme, özellikle bir zemindeki objeler ayrık ise, yeşil sahadaki futbolcular, cizgi filmler, haber sunan spiker gibi, bu durumda derinlik hissi veriyor. Ben başarılı buldum, 2d den 3d ye çevirmesinden pek bir beklentim yoktu ama beklentimin üstünde diyebilirim.
    Normal yayın sırasında ekrandaki siyahlar hoşuma gitti, ama kanal değiştirme sırasında, ekran tamamen karardığında arka ekranda hafif ışık sızması var.
    Tamamen karanlık ortamda, ekran köşelerinde V diye tabir edilen hafif ışık sızması mevcut, belki sadece benimkindedir. Fotoğraf eklemeye çalışırım.

Şahanlı reklamı çalıştığım ajans yapıyor. O reklam prodüksiyon firmasından geldiğinde de öyleydi :) Bilgisayarda izlerken de aynı şeyi söyledik. ama firmaya anlatamadık. bu şekilde yayına girdi.
    Çoğu reklam alt yazısı da öyledir. kare kare atlatarak yazı ilerletiliyor. Bunun televizyon ile bir ilgisi yok. Rahat olsun.
    Bu arada hayırlı olsun :)

Benim bu tv ile ilgili aklıma takılan bişey var: Ekranın ışık yansıtması. Ev içinde çok rahatsız edici mi? Görsel eklerseniz hele süper olur, dua ederim :)

Edit: Soru...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoomail -- 18 Nisan 2012; 12:36:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dalyaci

42"ET5'im dün kuruldu. İlk izlenimlerim;

Hocam hayırlı olsun, Benimde ET5 almamın nedeni 2D>3D çevirisi. 5 ay gibi bir süredir 3D Tv almak iin araştırma yaptım LW serisinin hepsini test ettim (magaza demolarıyla) çeviri kısmında LW ler sanki görüntüyü bozmaktan başka bir şey yapmıyor gibi geldi bana. 2012 Philipsler 2D>3D konusunda LW den daha iyi diye o tarafa meyil etmişken ET5 i 2-3 dakika 2D>3D seyredince işte bu dedim.

Zaten 3D Tv alan insan karasal yayın performansını önemsemez ya HD yayın seyredecek yada bluray veya internetten indirdiği görüntüleri seyredecek.

HD yayın, digital platformlardaki 3D ve Blurayde performans aynı olacağı için HD içeriklerde ve DVD izlerken dışa doğru çıkış olmasada içe doğru bir derinlik hissi yaratacağı için tercih ettim. Kısmetse benim Tv. de bugün kurulacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemka2012

Şahanlı reklamı çalıştığım ajans yapıyor. O reklam prodüksiyon firmasından geldiğinde de öyleydi :) Bilgisayarda izlerken de aynı şeyi söyledik. ama firmaya anlatamadık. bu şekilde yayına girdi.
    Çoğu reklam alt yazısı da öyledir. kare kare atlatarak yazı ilerletiliyor. Bunun televizyon ile bir ilgisi yok. Rahat olsun.
    Bu arada hayırlı olsun :)

Benim bu tv ile ilgili aklıma takılan bişey var: Ekranın ışık yansıtması. Ev içinde çok rahatsız edici mi? Görsel eklerseniz hele süper olur, dua ederim :)

Edit: Soru...

Teşekkürler,
    Işık yansımasını test edemedim, salonda çift yerde ışık vardı, televizyonun hizasındaki kapalıydı, o yüzden fark edemedim, akşam diğer ışığı da açıp yorumlarım.
    Görsel eklemeye de çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus
    Hocam hayırlı olsun, Benimde ET5 almamın nedeni 2D>3D çevirisi. 5 ay gibi bir süredir 3D Tv almak iin araştırma yaptım LW serisinin hepsini test ettim (magaza demolarıyla) çeviri kısmında LW ler sanki görüntüyü bozmaktan başka bir şey yapmıyor gibi geldi bana. 2012 Philipsler 2D>3D konusunda LW den daha iyi diye o tarafa meyil etmişken ET5 i 2-3 dakika 2D>3D seyredince işte bu dedim.

Zaten 3D Tv alan insan karasal yayın performansını önemsemez ya HD yayın seyredecek yada bluray veya internetten indirdiği görüntüleri seyredecek.

HD yayın, digital platformlardaki 3D ve Blurayde performans aynı olacağı için HD içeriklerde ve DVD izlerken dışa doğru çıkış olmasada içe doğru bir derinlik hissi yaratacağı için tercih ettim. Kısmetse benim Tv. de bugün kurulacak.

Teşekkürler, size de hayırlı olsun.

• quote:

Şahsi fikrim evin ışık alması fazla diye görüntü performansından vazgeçilmez. Zaten piyasanın en mat panelinide alsanız gün ışıgı yada lambalardan dolyaı görüntü kaybı mutlaka olacaktır. Tv izlerken mutlaka loş bir ortam yaratılacağı için parlama sorun olmaz, Tv kapalıykende ayna niyetine kullanılırız hemde dekoratif olur
  • ET5 serisi gerçekten her ne kadar panel LG üretimi olduğu söylense de;bazı üstünlükleri
    kaçınılamaz özellikle SD yayınlarda pek fazla bozulma olmaması hoş bir yan katmış ...[;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 18 Nisan 2012; 14:28:19 >
  • quote:

quote:

Şahsi fikrim evin ışık alması fazla diye görüntü performansından vazgeçilmez. Zaten piyasanın en mat panelinide alsanız gün ışıgı yada lambalardan dolyaı görüntü kaybı mutlaka olacaktır. Tv izlerken mutlaka loş bir ortam yaratılacağı için parlama sorun olmaz, Tv kapalıykende ayna niyetine kullanılırız hemde dekoratif olur

Size katılıyorum. Ama samsung 51d550'deki gibi ayna gibi de olmasın :)

Evimdeki tüplü sony televizyon da gündüz parlama yapıyor. Ama bunu 50" tv'de düşünün. ve piyasadki tvlerden daha fazla yansıma yaptığını düşünün... Televizyon kapalıyken aynı niyetine kullanmayalım tvyi :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

arkadaslar 2-3 metreden 47 inch izlenir mi? 42 ile 47 arasinda cok kaldim... eve degistirirsem diye de 47 almak istiyorum ama gozlerimi de bozacaksa 42 alayim diyorum...
    Cok sorun olmaz diyorsaniz bir de 3d nin icinde kaybolayim dedigimden 47 geciyor icimden...

Hocam 42" ila 47" arasında boy olarak ( sagdan sola) 10 Cm yükseklik olarak (yukardan aşagıya) 6 Cm fark var, çok büyük bir fark yok. Tavsiyem evdeki izleme mesafenizi ölçün, her hangi bir teknoloji markete gidip o izleme mesafesinden hangi ekran boyutunda daha iyi verim alıyorsanız onu alın.

3M DEN FAZLA DEĞİLSE 42 ALIN DERİM ÇÜNKÜ 47 LERDE SD YAYINLARDA BOZULMA GÖZE BATIYOR...

• 47 alıp oyunlarda test eden varmı lag olayını
  • ET5 in kontrastının düşük olduğundan bahsediliyor,doğrusu panasonic ten bu zayıflığı beklemezdim.siyahları gri gösteriyorsa ne anlamı kalır ki?
  • Evet benim Tv. kuruldu, İnceleme fırsatım daha olmadı ama kuran servis yetkilisine P.I.P ve P.A.P özelliğini sordum bildiğim kadarıyla yok dedi. İlk hayal kırıklığımı yaşamış oldum. Sonrasında 3D seçeneklerini sordum yan yana veya alt üst görüntü arası seçimini sordum oda yok otomatik yapıyor dedi. Sag sol göz ayarını sordum derinlik ayarını sordum o da yok diyince bütün hevesim kaçtı.

Menüye bir göz gezdirdim P.I.P ve P.A.P ile ilgili bişey görmedim. 3D için menüde otomatik ve manuel seçenekleri var, orda sağ sol, alt üst, ard arda seçenekleri var. İnşallah P.I.P ve P.A.P içinde bir şeyler vardır.

İnternet bağlantısını daha aktif etmedim bugün pek kurcalayamam ama yarın izlenimlerimi aktarırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

ET5 in kontrastının düşük olduğundan bahsediliyor,doğrusu panasonic ten bu zayıflığı beklemezdim.siyahları gri gösteriyorsa ne anlamı kalır ki?

Benim gördüğüm kadarıyla siyahlar konusunda d6000 d6500den daha iyi ve renk tonları piyasadaki ledlerden çok daha iyi bir durumda
  • 42 et5 tv bugün kuruldu. ilk izlenimlerim -daha önce samsung lcd ve led kullanan biri olarak- sd yayınları başarılı buldum. renkler samsung ve lg ye oranla çok çok iyi. 2d-3d dönüşümünü lg ve samsugta saçma bulmuştum. ama bunda kısmen başarılı. bir derinlik katıyor. usb den seyrettiğim filmler diğer tv lerden daha başarılı. öncekilerde sanki film kalitesinden bir şeyler kaybediyordu. ancak alt yazı desteği yok.

beyaz ekranda bir adet ölü piksel buldum. samy lg ye göre işık sızdırması hemen hemen hiç yok. kesinlikle başarılı bir tv. şimdiki izlenimlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Oyun için kimse led tv almaz.. Yani biri led tv alıp oyun oynuyorsa, bu onun led tv de hiç film klip tv yayını izlemediği
    anlamına gelmez. O yüzden input lag olayını kimse gözünde büyütmüyor.

Kesinlikle katılıyorum, misalen ben oyun için aldım ama tek istediğim 3D oyun oynamaktı. Crysis 2'nin 3D oyun videosunu izleyip, koymuştum kafaya ama başından beri de bunun bir monitör olmadığını biliyordum. Hatta Guitar Hero'da denedim, insana gitarla TV'yi kırdırır, sakın guitar hero oynamaya kalkmayın bile dedim.

Yine de minimum olması beklentimiz elbette.

sayin yöneticim
    sen boşşver lf fanatikklerini ve et5 almayipta sallayanlari ben hepsini fazlasiyla kullandişm bahsettiğin gitarhero dahil online oyunnlar dahil
    toshiba sv en iyisi hatta panasonic vt3den bile iyi gamemode ile
    ayrica bu başlkta et5 almayipp sürekli sallaniyor
    ya abi ltf alin tvyi öyle sallayin bari inandirici olsun demi ya adam almammiş tvyi ne oyun performannsini biliyor nede görüüüntü
    kalitesini nede fprsini filan
    almadan saçma yorummlar yapmasin bazilari lütffen arkadaşlar bu et5 şuuanda 3dfpr ve oyunlarr ve görüntüsü kalittesi olarak 3dfprli tvler içinde
    en iyisi ben sadece toshibayi bir ttürlü göremedim umarim bu hepssinden iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: sinematör

42 et5 tv bugün kuruldu. ilk izlenimlerim -daha önce samsung lcd ve led kullanan biri olarak- sd yayınları başarılı buldum. renkler samsung ve lg ye oranla çok çok iyi. 2d-3d dönüşümünü lg ve samsugta saçma bulmuştum. ama bunda kısmen başarılı. bir derinlik katıyor. usb den seyrettiğim filmler diğer tv lerden daha başarılı. öncekilerde sanki film kalitesinden bir şeyler kaybediyordu. ancak alt yazı desteği yok.

beyaz ekranda bir adet ölü piksel buldum. samy lg ye göre işık sızdırması hemen hemen hiç yok. kesinlikle başarılı bir tv. şimdiki izlenimlerim.

ya abi işte böyle alin sonra yorumm yapin ve arkadaş aynenn doğrusunu yaziyor
    dostumm hayirli olsun
    bir tane ölü piksele bence taklişima zaten göörülmüyor

• merak ettiğim bir kac sey vardı sayenizde ogrendim. yorum yazan arkadaslara tesekkurler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

arkadaslar 2-3 metreden 47 inch izlenir mi? 42 ile 47 arasinda cok kaldim... eve degistirirsem diye de 47 almak istiyorum ama gozlerimi de bozacaksa 42 alayim diyorum...
    Cok sorun olmaz diyorsaniz bir de 3d nin icinde kaybolayim dedigimden 47 geciyor icimden...

Hocam 42" ila 47" arasında boy olarak ( sagdan sola) 10 Cm yükseklik olarak (yukardan aşagıya) 6 Cm fark var, çok büyük bir fark yok. Tavsiyem evdeki izleme mesafenizi ölçün, her hangi bir teknoloji markete gidip o izleme mesafesinden hangi ekran boyutunda daha iyi verim alıyorsanız onu alın.

dogru soluyorsunuz.. pek fark yok aslinda... tv'nin diger teknoloji marketlerine gelip 2800-2500 civarina gelmesini bekleyecegim... 47 alacagim
    tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.