Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yorumlara bakıpta insanın aklında bir fikir sahibi olabiliyor açıkçası
  • ben 2 seneddir panasonicde sg kullaniyorum son 1 senedirrde lg den fpr izledimm dediğiniz başağrisi ve biraz rahatsiz edici durum sglerde var ve çok uzun süree
    izlenmiyor burasi doğru ama fpr nin sg den iyi olduğuna benn inanmam çünkğü ikisiinde halen kullanıyorum ya
    adammlar fpr çok iyi birr şey olsaydi bütün üst segment tvlere bunu koyarlardi ama dikkat ederseniz lg hariç hepsidee sg kullaniyor
    herhalde bir tek akilli olan lg ve diğerleride salak
    ya giddin gözünüze hangissi iyi geliyorsa onu alin en iyi karari kendiniz verin fpr iyi ise o zamanda gidin panasonic et5 alin nasilsa seçenek çok
    artik dandik lglerede mahkumm olmuyorsunuz philips var toshiba var diğğer fpr seçenekleri olarak ama en iyisi et5

• Hocam sizde belirtmişsiniz "kişisel kanattim" diye bende belirttim. Benim evimdede samsung 6320 ve pana ET5 var, Ben FRP - Sg kıyaslamasında başağrısını kaale almadan FRP'nin bana göre üstün olduğumu söyledim. Objektif olduğumu anlamanız için bu konuda Tv.im kurulunca yaşadığım hayal kırıklıklarını ve kurulumu yapan personelin 3D için LG nin daha iyi olduğunu söylediğini yazdım. Kendimce ürünün iyi yada kötü yanlarını aklım yettiğince dilim döndüğünce burda anlatmaya çalışıyorum.

Üst seri Tv.ler Sg demişsiniz ama ilk teknoloji Sg idi hepsi onu üretti, LG FRP yi keşfedince arkasından Philips ve Pana geldi Toshiba yolda Sony ve samsung çalışmalarını yapıyor, yakında onlarda piyasaya FRP Tv. sürerler.

Fakat her şey zevk meselesi kimi Sg'yi beyenir onu alır, kimisi FRP'yi beyenir onu alır. Herkez kullandığı cihazın iyi ve kötü yanlarını objektif yazarsa başka alacak olanlara faydası olur....

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Orijinalden alıntı: yamanci35
    fpr ise işşin ucuz yönü 3d en iyisi her zaman sg dir siz bakmayin forummda tarafli ve fanatikllik gibi yazanlara ve adam almiş lg vee en iyisi lg diyecek tabikki

ben uzun yillardir plazma ve lcd yi ayni kullaniyorum plazmalar en doğru renk ve görünntü sunuyor lcler ise yapapy ve doğğal olmayan görüntüler sunuyor
    tepkime sorunu plazmalarda hiç yok ve bu bille yeter sadece lcdler bu konuuda ciddi kötü veya vasat filan
    bluray izlemeninde hiçç alakası yok,plazma veya illa lcd olacak diye boşşşuna lcd kullananlar lcdler daha iyidir diye neffes tüketmesinler çok saçma oluyor çünkü

Hocam belirttiğiniz gibi zevkler ve renkler tartışılmaz, benim şahsi görüşüm FRP Sg den daha üstün. Sg'de klasik baş dönmesi mide bulantısını hiç konuya konu etmiyorum çünkü herkesde aynı etkiyi göstermiyor fakat, görüntü daha koyu ve benim izlediğim aynı görüntülerde netlik ve dışarı çıkma FRP'de daha iyi.

İzlenen klıp : Top Girl
    Sg Tv : samsung 6320
    FRP Tv : ET5

Teknik olarak 3d Fpr olan bir panelin 3d Sg bir panelden daha net olmasi imkansiz, cunku yari yariya cozunurluk farki var. Fpr paneller Full Hd 3d goruntuyu, teknolojileri itibari ile veremezler(mevcut 1920*1080 olan panellerde). Bu sebeple daha net ve disari cikma efektinin daha fazla oldugu soyleminiz biraz komik olmus. Sadece parlaklik olarak daha aydinlik oldugunu iddia edebilirsiniz, fakat karanlik ortamlarda bunun onemi olmayacaktir.

Tum referans 3d televizyonlar Sg teknolojisine sahip. Vt30 dan daha iyi bir 3d performans sergileyen Fpr model henuz yok bu sebeplerle.

Fpr'nin daha sonra uretilmis olmasi daha iyi oldugu anlamina gelmiyor, tamamen ucuz ve basit bir teknoloji oldugu icin bu kadar ilgi gordu. Fpr'li modelleri, markalar daha fazla para kazanmak icin tercih ettiler, daha iyi olduklari icin degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR
    Teknik olarak 3d Fpr olan bir panelin 3d Sg bir panelden daha net olmasi imkansiz, cunku yari yariya cozunurluk farki var. Fpr paneller Full Hd 3d goruntuyu, teknolojileri itibari ile veremezler(mevcut 1920*1080 olan panellerde). Bu sebeple daha net ve disari cikma efektinin daha fazla oldugu soyleminiz biraz komik olmus. Sadece parlaklik olarak daha aydinlik oldugunu iddia edebilirsiniz, fakat karanlik ortamlarda bunun onemi olmayacaktir.

Tum referans 3d televizyonlar Sg teknolojisine sahip. Vt30 dan daha iyi bir 3d performans sergileyen Fpr model henuz yok bu sebeplerle.

Fpr'nin daha sonra uretilmis olmasi daha iyi oldugu anlamina gelmiyor, tamamen ucuz ve basit bir teknoloji oldugu icin bu kadar ilgi gordu. Fpr'li modelleri, markalar daha fazla para kazanmak icin tercih ettiler, daha iyi olduklari icin degil.

Kişisel kanatim olarak defalarca belirtmeme rağmen hala anlamamakta ısrar görüyorum. Bana göre en iyi spor araç lombargine sana göre ferrari başkasına göre masserati bunun kesin bir sonucu yok.

Ben evimdeki 2 Tv. yi aynı görüntüyle kıyaasladım Sg nin klasik başdonmesi ve bulantı sorunlarını hiç hesaba katmadan görüntü olarak FRP daha üstün diyiyorum.

Gelelim Sg full HD FRP değil safsatasına. Ben ilk günden beri kabul etmiyorum böyle bir saçmalığı belkide "salak" olduğumdandır. İddaa ne ? FRP de ekranda sağ göz için bir görüntü ve sol göz için ayrı görüntü var, ekran 1920x1080 olduğundan sağ göz 960x1080 görüyor sol göz 960x1080 görüyor deniliyor. Sg'de her gözede 1920x1080 görüntü geliyormuş. Evet geliyor ama nasıl ? Sağ göz için 1920x1080 1 resim gösterilirken gözlük sol gözünü kapatıyor, sol göz için 1920x1080 gösterilirken sağ gözünü kapatıyor.

Gelelim benim anlayamadığım konuya. FRP de ekranda her an 1920x1080 görüntü oluyormu? bence oluyor sağ göz için sol göz için beni ilgilendirmiyor o anda ben 2 gözümle 1920x1080 resmi görüyorum. Bana göre full HD dir görüntü. Zaten Allah yapısı olan gözümüzün yaptığıda bu, aynı anda sağ göz ayrı bir resim alır,sol göz ayrı beyin bunları birleştirerek görmemizi sağlar.

Sg'deki gibi normal hayattta bir yere bakarken 1 göz kapanıp diğeri açılarak mı bakıyoruz ?

Zaten 2012 modeller için LG FRP FullHD diye patent aldı. Bu patenti verenlerde benim gibi "salak" bunu duyupta itiraz etmeyen Sg panel üreticisin en büyüğü samsung'un müdürleride "salak"

Tekarar söylüyorum, isteyen istediğini alsın benim aldığım en iyisidir diyede yaygara koparmaya gerek yok, herkez objektif yorumlarını yazsın ki ürün almak için forumu takip edenlerde düzgün bir fikir edinsin, kendi ihtiyaçları doğrultusunda hür iradeleriyle karar versinler.

• Sizin icin oyle olabilir. Sonucta siz 1.6 Jetta'nin, Bmw M5 den daha hizli oldugunu da iddia edebilirsiniz. Ama gercekte ne oldugu onemlidir ve gercekte sizin dusundugunuz gibi degil.

Tum prof. incelemelerde su an en iyi 3d performans Sg teknolojisi ile Panasonic Plazma Vt30'dadir. Bu durum sizin fikrinizle celismekte, benim fikrim ile ortusmektedir.
  • Bu modelin fiyat ve ozellik olarak rakibi LG 42LM670S olacak gibi gozukuyor.Kullanicilardan bu iki TV arasinda bir karsilastirma bekliyoruz.
  • Lg aldigi patent ile isi bilen kimseyi kandiramaz. Fpr sistemi teknolojisi sebebiyle asla Full Hd 3d veremez. Ne zamanki 2160p coznurlukle tv uretir ise o zaman 1080p 3d verebilir. Ama o zaman rakip ve daha iyi olan Sg teknolojisi yine iki kati 3d sunuyor olacak kendisinden.

Patent olayi duzmece, ama inandirabilecegi kullanicilarin oldugu cok acik.
  • quote:

Lg aldigi patent ile isi bilen kimseyi kandiramaz. Fpr sistemi teknolojisi sebebiyle asla Full Hd 3d veremez. Ne zamanki 2160p coznurlukle tv uretir ise o zaman 1080p 3d verebilir. Ama o zaman rakip ve daha iyi olan Sg teknolojisi yine iki kati 3d sunuyor olacak kendisinden.

Patent olayi duzmece, ama inandirabilecegi kullanicilarin oldugu cok acik.

Hocam elma ile armutu birleştirip elmut yapıyorsun sonrada elmadan daha iyi diyorsun. Plazma yerine göre Led'den daha üstün bunu inkar eden yok. Ben sana somut bir soru sordum, LG FullHD patentini aldım diyince ben ve benim gibi bir çok adamı kandırdı, hatta daha ileriğe gidip "salak" dedim. Peki bu patenti verenlerde mi "salak" ? Böyle bir olay yoksa LG nin en büyük rakibi samsung neden çıkıp "bu söylem yalan, müşteri kandırıyorlar, yalan beyandan satışlarını durdurmak lazım" demiyor. Samsung'un patronu ve müdürleride mi "salak".

Samsung'un apple ile olan davalarını biliyorsundur heralde, patent savaşları, satış durdurmalarını falan. Neden LG için böyle bir şey yapmıyor hala ?

Ben Panel olarak olayı ele alıp, sana uluslar arası ticaret kanunlarını örnek veriyorum, insanın göz yapısını örnek veriyorum, sen işlemciyle yazılımla yapılcak ekstraları kaile alıp Sg daha üstün diyorsun.

• quote:

quote:

Kişisel kanatim olarak defalarca belirtmeme rağmen hala anlamamakta ısrar görüyorum. Bana göre en iyi spor araç lombargine sana göre ferrari başkasına göre masserati bunun kesin bir sonucu yok.

Ben evimdeki 2 Tv. yi aynı görüntüyle kıyaasladım Sg nin klasik başdonmesi ve bulantı sorunlarını hiç hesaba katmadan görüntü olarak FRP daha üstün diyiyorum.

Gelelim Sg full HD FRP değil safsatasına. Ben ilk günden beri kabul etmiyorum böyle bir saçmalığı belkide "salak" olduğumdandır. İddaa ne ? FRP de ekranda sağ göz için bir görüntü ve sol göz için ayrı görüntü var, ekran 1920x1080 olduğundan sağ göz 960x1080 görüyor sol göz 960x1080 görüyor deniliyor. Sg'de her gözede 1920x1080 görüntü geliyormuş. Evet geliyor ama nasıl ? Sağ göz için 1920x1080 1 resim gösterilirken gözlük sol gözünü kapatıyor, sol göz için 1920x1080 gösterilirken sağ gözünü kapatıyor.

Gelelim benim anlayamadığım konuya. FRP de ekranda her an 1920x1080 görüntü oluyormu? bence oluyor sağ göz için sol göz için beni ilgilendirmiyor o anda ben 2 gözümle 1920x1080 resmi görüyorum. Bana göre full HD dir görüntü. Zaten Allah yapısı olan gözümüzün yaptığıda bu, aynı anda sağ göz ayrı bir resim alır,sol göz ayrı beyin bunları birleştirerek görmemizi sağlar.

Sg'deki gibi normal hayattta bir yere bakarken 1 göz kapanıp diğeri açılarak mı bakıyoruz ?

Zaten 2012 modeller için LG FRP FullHD diye patent aldı. Bu patenti verenlerde benim gibi "salak" bunu duyupta itiraz etmeyen Sg panel üreticisin en büyüğü samsung'un müdürleride "salak"

Tekarar söylüyorum, isteyen istediğini alsın benim aldığım en iyisidir diyede yaygara koparmaya gerek yok, herkez objektif yorumlarını yazsın ki ürün almak için forumu takip edenlerde düzgün bir fikir edinsin, kendi ihtiyaçları doğrultusunda hür iradeleriyle karar versinler.

ben fpr ı 1920*1080 ise panel 960*540 piksel bir göze ,960*540 piksel diğer göze görünüyor diye biliyorum,görünen çözünürlük ise 960*540 sanırsam,sistemi bu şekilde diye anlamıştım ,
    doğru yanlış bilmiyorum

• Hala islemci ve yazilim diyorsun, Fpr'nin sorunu cozunurlukle alakali. Patent ve uluslararsi kanunlari ornek veriyorsun.. Neden? Bu sekilde mi Fpr nin daha iyi oldugunu ispatlamaya calisiyorsun anlamadim ki.

Vt30 plazma diyorsan, Hx920 diyeyim sana.. Hx920 den daha iyi performans sunan Fpr'li model var mi bildigin? Konumuz bu degil mi? Yine patentten girip Apple vs Samsung falan diyeceksen zahmet etme hocam.

Fpr'nin daha net(teknik olarak imkansiz) oldugunu iddia ediyorsun, prof incelemelerden, 3d performansdan, karsilastirmalardan bahsedince patent diyorsun, Samsung diyorsun, Apple diyorsun.. Sonra elma ile armudu karistirdigimi soyluyorsun. Hocam biz anlasamayacagiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: yaka9

quote:

quote:

ben fpr ı 1920*1080 ise panel 960*540 piksel bir göze ,960*540 piksel diğer göze görünüyor diye biliyorum,görünen çözünürlük ise 960*540 sanırsam,sistemi bu şekilde diye anlamıştım ,
    doğru yanlış bilmiyorum

Aynen oyle hocam, ama arkadas iki cozunurlugu toplayip 1080 e ulasiyor. İstedikten sonra ulasmak kolay.

• quote:

Hala islemci ve yazilim diyorsun, Fpr'nin sorunu cozunurlukle alakali. Patent ve uluslararsi kanunlari ornek veriyorsun.. Neden? Bu sekilde mi Fpr nin daha iyi oldugunu ispatlamaya calisiyorsun anlamadim ki.

Vt30 plazma diyorsan, Hx920 diyeyim sana.. Hx920 den daha iyi performans sunan Fpr'li model var mi bildigin? Konumuz bu degil mi? Yine patentten girip Apple vs Samsung falan diyeceksen zahmet etme hocam.

Fpr'nin daha net(teknik olarak imkansiz) oldugunu iddia ediyorsun, prof incelemelerden, 3d performansdan, karsilastirmalardan bahsedince patent diyorsun, Samsung diyorsun, Apple diyorsun.. Sonra elma ile armudu karistirdigimi soyluyorsun. Hocam biz anlasamayacagiz..

Anlaşacak olsak zaten forumun anlamı kalmaz :)) en iyi araba X en iyi Tv. Y en iyi elbise Z deriz herkes onları alır kimsede forumlarda omu iyi bumu iyi diye dolaşmaz.

Kaldıki söylediğim her şey beni bağlar, kendi deneyimim ve yorumumdur, Sg de çözünürlük daha fazladır diyorsan demek ki izlediğin filimde pop up sahnede üzerine gelen nesneyi sayabiliyorsun, helal olsun :))

Sg teknolojisi saniyede 60 kare gösterirken bunun 30 tanesi sağ göze 30 tanesi sol göze gelirken istediği kadar iki görüntüde 1920x1080 olsun beyin bunları ikisini üst üste koyup bana 30 kare 1920x1080 gösteriyorsa, diğer tarafta FRP Tv sağ ve sol göze gelen görüntüyü birleştirip gözüme 1920x1080 görüntüyü saniyede 240 kare olarak gönderiyorsa, 3D izleyecem diye başım ağrımıyorsa ben gider FRP alırım. Sende Sg al

• Peki
  • yahu arkadaşlar burda herkes zamzunglara demediklerini bırakmıyorlar ama ne zaman gitsem baksam elektronik eşya pazarlarına ne lg ne pana ne philips zamzung lar kadar güzel görüntü veremiyor gibi algılıyorum bu nedendir acaba?? bende fpr li bir lg yada pana almak istiyorum ama ne zaman gitsem baksam yanyana tv lere acaba dedirtiyor? servis desteğindeki başarızlığına bişiy demiyorum zamzungun o kadar insan mağdur olmuş ama görüntü kalitesinin değerlendirilmesi konusunda sanki bir abartmamı var acabaa??
  • Madem fpr daha iyi neden fpr teknolojisi kullanan firmalar dahi hi-end modellerinde sg teknolojisi kullanıyor,buna yanıt verebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bps

Madem fpr daha iyi neden fpr teknolojisi kullanan firmalar dahi hi-end modellerinde sg teknolojisi kullanıyor,buna yanıt verebilirmisiniz.

Hocam ilk önce Sg teknolojisi vardı ve butün firmalar buna yöneldi. 2011 Senesinde LG FPR paneli üretince önce kendi kullandı arkasından Philips ve şimdi pana geldi, Toshiba'nın FPR si daha piyasaya türkiyeye gelmedi ama var, Sony ve Samsungda FPR çalışmalrını yapıyor, yakında onlarda üst segmentte FPR çıkarır ama o zamanda Toshibanın gözlüksüz 3D Tv.si piyasa düşer bizde Gözlüklümü gözlüksüzmü tartışması yaparız.
  • quote:

quote:

Madem fpr daha iyi neden fpr teknolojisi kullanan firmalar dahi hi-end modellerinde sg teknolojisi kullanıyor,buna yanıt verebilirmisiniz.

Hocam ilk önce Sg teknolojisi vardı ve butün firmalar buna yöneldi. 2011 Senesinde LG FPR paneli üretince önce kendi kullandı arkasından Philips ve şimdi pana geldi, Toshiba'nın FPR si daha piyasaya türkiyeye gelmedi ama var, Sony ve Samsungda FPR çalışmalrını yapıyor, yakında onlarda üst segmentte FPR çıkarır ama o zamanda Toshibanın gözlüksüz 3D Tv.si piyasa düşer bizde Gözlüklümü gözlüksüzmü tartışması yaparız.

Benim anlatmak istediğim bir firma düşünün hem fpr'i hemde sg'li televizyon üretiyor.Fpr daha iyiyse önce hi-end modellerde uygulaması gerekmezmi.Otomobillerde Abs fren sistemi ilk çıktığında firmalar sadece en üst modellerine uyguladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: namdar

yahu arkadaşlar burda herkes zamzunglara demediklerini bırakmıyorlar ama ne zaman gitsem baksam elektronik eşya pazarlarına ne lg ne pana ne philips zamzung lar kadar güzel görüntü veremiyor gibi algılıyorum bu nedendir acaba?? bende fpr li bir lg yada pana almak istiyorum ama ne zaman gitsem baksam yanyana tv lere acaba dedirtiyor? servis desteğindeki başarızlığına bişiy demiyorum zamzungun o kadar insan mağdur olmuş ama görüntü kalitesinin değerlendirilmesi konusunda sanki bir abartmamı var acabaa??

Samsunglar hakkında şöyle kötü boyle kötü diye yorum yapmıcam hele ki servis olayını hiç hesaba katmıyorum. Zaten forumlarda sayfa sayfa sorunlarından bahsedilen konu varken. Sg gözlüklerin koyu olması görüntüde koyulaşmayı sağlamasının karşısında ellerinde tek silah kalıyor, yağlı boya tablo gibi görüntü vermek. Kontrastla şişirilmis jilet gibi keskin görüntü insanı cezbediyor bende D 7000-8000 serisi ile yeni ES serilerinin çerçevelerine hastayım ama çerçeve haricinde geri boş. Diğer Smart Tv desteği film içerikleri ile daha cazip hale gelmeye çalışıyorlar.

Eğer görüntü parlak olmasa gözlüğü takınca hiç bir şey görünmez :))

• quote:

quote:

quote:

Benim anlatmak istediğim bir firma düşünün hem fpr'i hemde sg'li televizyon üretiyor.Fpr daha iyiyse önce hi-end modellerde uygulaması gerekmezmi.Otomobillerde Abs fren sistemi ilk çıktığında firmalar sadece en üst modellerine uyguladılar.

Bunların hepsi ticari plotikayla ilgili belki pazar payına göre hedef kitleye göre yapılan planlamadır belki anlaşmaları gereğidir. FPR panel LG nin, belki kaymağını yedikten sonra diğer firmalara satışını yapıyor, belki diğer firmalar ellerindeki panellerden dolayı geç girdiler ama Pana, Toshiba ve Sony bu panelleri kullanmaya başladıysa her halde kötü değildir FPR.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.