Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fpr konusunda ben de öyle düşünğyorum 3D alacak olursam eğer iki de bir şarj etmek zorunda kalacağım ağır gözlüklerle tv izlemek zorunda kalmak devamında eziyete dönüşebilir çünkü. Hem şarj demek zaman içinde sürenin de sürekli azalması demek değil mi?
    Ama teknosada bir yetkili fpr de 3d nin sadece içe doğru olduğunu ve sadece panelin orta kısmında yoğunlaştığını söyleyip gene kafamı karıştırdı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Fpr konusunda ben de öyle düşünğyorum 3D alacak olursam eğer iki de bir şarj etmek zorunda kalacağım ağır gözlüklerle tv izlemek zorunda kalmak devamında eziyete dönüşebilir çünkü. Hem şarj demek zaman içinde sürenin de sürekli azalması demek değil mi?
    Ama teknosada bir yetkili fpr de 3d nin sadece içe doğru olduğunu ve sadece panelin orta kısmında yoğunlaştığını söyleyip gene kafamı karıştırdı....

kesinlikle yanlış bilgi vermiş,lg nin demosunda sırık ve toplar salonda geziyor
    aceleyle youtube dan 3 tane demo indirmiştim lg nin demosu çok güzel,çizgifilm indirmişim onda tamamen içe doğru derinlik vardı,yani o iş film ile ilgili,
    yanlız Michael Jackson's Thriller indirmiştim usb tv ye takılı yarısında dosya okunamadı dedi, gerçi sorun değil wd live var onda deneyeceğim kumandasını bulamadım,

birde türksattaki 3d test yayınını açınca 3d seçeneklerinde 2d ve 2d den 3d ye çevrim seçeneği var ,uydudan 3d izlemek için ayrı birşeymi yapmak lazım kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• quote:

Fpr konusunda ben de öyle düşünğyorum 3D alacak olursam eğer iki de bir şarj etmek zorunda kalacağım ağır gözlüklerle tv izlemek zorunda kalmak devamında eziyete dönüşebilir çünkü. Hem şarj demek zaman içinde sürenin de sürekli azalması demek değil mi?

Hocam Ahmet'e Mehmet'e değil kendi gözüne inan. İşini doğru düzgün yapan konusunda bilgili promotörlere bir şey demiyorum ama yapacak iş bulamayanlar, yada hafta sonu kampanyalarında mağazadaki yoğunluktan dolayı ekstra personel alan firmalara ek iş olarak giden arkadaşlar zaten kafası karışık müşterinin aklını allak bullak ediyorlar.

Tavsiyem eş dost evinde izlediğiniz görüntüler + İnandığınız kişilerden aldığınız bilgiler + forumlardan edindiğiniz bilgilerle bir teknoloji mağazasına gidin. Aynı görüntüyü hem Sg hemde FPR izleyin hangisi hoşunuza gittiyse, aklınıza yattıysa onu alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Hocam Ahmet'e Mehmet'e değil kendi gözüne inan. İşini doğru düzgün yapan konusunda bilgili promotörlere bir şey demiyorum ama yapacak iş bulamayanlar, yada hafta sonu kampanyalarında mağazadaki yoğunluktan dolayı ekstra personel alan firmalara ek iş olarak giden arkadaşlar zaten kafası karışık müşterinin aklını allak bullak ediyorlar.

Tavsiyem eş dost evinde izlediğiniz görüntüler + İnandığınız kişilerden aldığınız bilgiler + forumlardan edindiğiniz bilgilerle bir teknoloji mağazasına gidin. Aynı görüntüyü hem Sg hemde FPR izleyin hangisi hoşunuza gittiyse, aklınıza yattıysa onu alın.

Ben led tv almak için girmiştim aslında foruma ama özellikle samsung ve lg ile ilgili yaşananları okuduktan ve forumlardaki yorumlardan sonra gönlüm değilse de beynim plazma demeye başladı. Gönlün değil diyorum çünkü led yeni ve yeniliklere daha açık bir teknoloji gibi geliyor bana hala. Sonra 3d ve smart tv alanındaki yenilikler de sanki daha çok ledlere dönük gibi- yanılıyor olabilirim. Ama görme imkanı bulduğum mağazalarda led tv lerdeki -çamurlaşma-nın ne olduğunu gerçekten gördüm. Plazmadaki donuk ve daha dumanlı görüntüleri de... Ama en büyük eksikliğim panasonic üst düzey bir palazma görüntüsü görmemiş olmam
    -örneğin vt30-
    Uuzn lafın kısası artık 5000 liram var ama uygun bir tv alamıyor durumunda olmaktan biraz da utanır oldum...:).

• @dangeraus

FPR ve SG konusunda eksik/yanlış bilgilere sahipsiniz. İşin teknik kısmı daha önce forumda tartışıldı, hatta bizzat kendim de bir kaç kere konunun teknik boyutunu detaylıca izah ettim. Dilerseniz forumda aratıp ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

SG/FPR tercih meselesine gelecek olursak; bu noktada tabi ki şahısların öncelik ve tercihleri ön plana çıkmaktadır. Kim hangi sistemle rahat ediyorsa onu kullanmalıdır. Bu tamamen bir kişisel tercih meselesidir ve kimse de kalkıp "kardeşim bu varken sen neden şunu tercih ediyorsun" diye bir eleştiride de bulunamaz. Bu seçim kişinin ihtiyaç, beklenti, rahatlık kriterlerine bağlıdır ve tamamen öznel bir durumdur. Lakin olay, işin teknik boyutuna geldiğinde burada fizik ve matematik kanunları konuşur ve öznelliğe yer yoktur. Her şey bilimin çizdiği sınırlar çerçevesinde tanımlanır ve tamamıyla nesneldir.

Hasılı kelam SG/FPR tercihi, kişide yarattığı etkiler ve rahatlık konusu herkeste değişiklik gösteren öznel kavramlar iken çözünürlük, polarizasyon, Hz gibi kavramlar bilim tarafından tanımlanan ve kişiden kişiye değişmesi mümkün olmayan nesnel kavramlardır. Bu ikisinin ayrımı iyi yapılmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

quote:

Orijinalden alıntı: yaka9

ben fpr ı 1920*1080 ise panel 960*540 piksel bir göze ,960*540 piksel diğer göze görünüyor diye biliyorum,görünen çözünürlük ise 960*540 sanırsam,sistemi bu şekilde diye anlamıştım ,
    doğru yanlış bilmiyorum

Aynen oyle hocam, ama arkadas iki cozunurlugu toplayip 1080 e ulasiyor. İstedikten sonra ulasmak kolay.

Bu kısmı düzeltelim, 1920x540 olacak.
  • quote:

quote:

quote:

Ben led tv almak için girmiştim aslında foruma ama özellikle samsung ve lg ile ilgili yaşananları okuduktan ve forumlardaki yorumlardan sonra gönlüm değilse de beynim plazma demeye başladı. Gönlün değil diyorum çünkü led yeni ve yeniliklere daha açık bir teknoloji gibi geliyor bana hala. Sonra 3d ve smart tv alanındaki yenilikler de sanki daha çok ledlere dönük gibi- yanılıyor olabilirim. Ama görme imkanı bulduğum mağazalarda led tv lerdeki -çamurlaşma-nın ne olduğunu gerçekten gördüm. Plazmadaki donuk ve daha dumanlı görüntüleri de... Ama en büyük eksikliğim panasonic üst düzey bir palazma görüntüsü görmemiş olmam
    -örneğin vt30-
    Uuzn lafın kısası artık 5000 liram var ama uygun bir tv alamıyor durumunda olmaktan biraz da utanır oldum...:).

Hocam son satırı kimseye söyleme döverler valla

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyük elektronik magazalarını yada AVM leri gezin mutlaka VT30 Tv.ye rastlarsınız.

Teknoloji marketlerde satışını patlakmak istedikleri Tv.lerin görüntü ayarlarını en iyi şekilde yapıp tek bir kaynaktan beslerler ki görüntü güzel gözüksün. diğer Tv.lere spliterla, çoklayıcılarla 10 - 15 Tv. ye aynı görüntüyü veriyorlar bu tabi ki görüntü kalitesini düşürüyor ve Tv.lerin ayarları düzgün yapılmamış oluyor.

Siz Flash belleğe 1 ses dosyası, 1 video Klip, 1 de 3D görüntü atıp gidin almayı düşündüğünüz ürünlerde aynı görüntüyle kıyaslama yapın, farkı daha iyi anlarsınız.

Zaten HD yayınlar 3 aşağı 5 yukarı aynı burda dikkat edilcek Tv.nin işlemcisinin üreteceği renkler pixel testi için kullanılan 1-2 fotoğraf işinize çok yarar bu konuda ( siyah, beyaz, yeşil, kırmızı, mavi, sarı ama siyahla beyaz olmazsa olmaz :)) )

• quote:

Orijinalden alıntı: slicer

@dangeraus

FPR ve SG konusunda eksik/yanlış bilgilere sahipsiniz. İşin teknik kısmı daha önce forumda tartışıldı, hatta bizzat kendim de bir kaç kere konunun teknik boyutunu detaylıca izah ettim. Dilerseniz forumda aratıp ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

SG/FPR tercih meselesine gelecek olursak; bu noktada tabi ki şahısların öncelik ve tercihleri ön plana çıkmaktadır. Kim hangi sistemle rahat ediyorsa onu kullanmalıdır. Bu tamamen bir kişisel tercih meselesidir ve kimse de kalkıp "kardeşim bu varken sen neden şunu tercih ediyorsun" diye bir eleştiride de bulunamaz. Bu seçim kişinin ihtiyaç, beklenti, rahatlık kriterlerine bağlıdır ve tamamen öznel bir durumdur. Lakin olay, işin teknik boyutuna geldiğinde burada fizik ve matematik kanunları konuşur ve öznelliğe yer yoktur. Her şey bilimin çizdiği sınırlar çerçevesinde tanımlanır ve tamamıyla nesneldir.

Hasılı kelam SG/FPR tercihi, kişide yarattığı etkiler ve rahatlık konusu herkeste değişiklik gösteren öznel kavramlar iken çözünürlük, polarizasyon, Hz gibi kavramlar bilim tarafından tanımlanan ve kişiden kişiye değişmesi mümkün olmayan nesnel kavramlardır. Bu ikisinin ayrımı iyi yapılmalıdır.

Bilgi ve deneyiminize saygı duyuyorum ama çok yazmış da bir şey söylememişsiniz. Tercih dersek nesnellik devreden çıkmaz mı?
    Neyse üstadım bir cümle siz hangisini neden tercih ederdiniz onu yazsanız daha kolay olurdu sanki. Haa bu bir cümlelik iş değil derseniz ona da saygı duyarım tabii...

• quote:

quote:

quote:

quote:

-örneğin vt30-

Hocam son satırı kimseye söyleme döverler valla

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyük elektronik magazalarını yada AVM leri gezin mutlaka VT30 Tv.ye rastlarsınız.

Teknoloji marketlerde satışını patlakmak istedikleri Tv.lerin görüntü ayarlarını en iyi şekilde yapıp tek bir kaynaktan beslerler ki görüntü güzel gözüksün. diğer Tv.lere spliterla, çoklayıcılarla 10 - 15 Tv. ye aynı görüntüyü veriyorlar bu tabi ki görüntü kalitesini düşürüyor ve Tv.lerin ayarları düzgün yapılmamış oluyor.

Siz Flash belleğe 1 ses dosyası, 1 video Klip, 1 de 3D görüntü atıp gidin almayı düşündüğünüz ürünlerde aynı görüntüyle kıyaslama yapın, farkı daha iyi anlarsınız.

Zaten HD yayınlar 3 aşağı 5 yukarı aynı burda dikkat edilcek Tv.nin işlemcisinin üreteceği renkler pixel testi için kullanılan 1-2 fotoğraf işinize çok yarar bu konuda ( siyah, beyaz, yeşil, kırmızı, mavi, sarı ama siyahla beyaz olmazsa olmaz :)) )

Muğladayım ve yazık ki burda hiç bir yerde vt30 görmedim. Artık tatili bekliyorum İzmir- Bursa gezip bakacağız sağa sola. O beni de utandıran cümleye gelince .. Neden dövsünler! almayı düşündüğüm ve göremediğim 55vt30 hala bir çok yerde 6500- 7000 civarında.
    -Ki ben acaba 60 inç mi alsam diyorum-
    Eee alamıyoruz işte...Vt50 lerl filan diyorlar ama vt30 u alamayan....

• quote:

quote:

@dangeraus

Bilgi ve deneyiminize saygı duyuyorum ama çok yazmış da bir şey söylememişsiniz. Tercih dersek nesnellik devreden çıkmaz mı?
    Neyse üstadım bir cümle siz hangisini neden tercih ederdiniz onu yazsanız daha kolay olurdu sanki. Haa bu bir cümlelik iş değil derseniz ona da saygı duyarım tabii...

"Tercih dersek nesnellik devreden çıkmaz mı?"

Ben de öyle yazdım zaten :) Bakın ne yazmışım; "Bu seçim kişinin ihtiyaç, beklenti, rahatlık kriterlerine bağlıdır ve tamamen öznel bir durumdur." Dikkat ederseniz "nesnel" değil "öznel" yazmışım

Teknik bilgi vermediğimden dem vurmuşsunuz. Mesajımda da belirttiğim gibi daha önceleri bunları uzun uzadıya yazdığım için tekrar yazmadım açıkçası.

Tercih meselesine gelecek olursak; benim tercihim -her ne kadar çözünürlük düşmesi gibi bir dezavantajı olsa da- rahatlığından ötürü FPR'dan yanadır.

• quote:

Bu kısmı düzeltelim, 1920x540 olacak.

Uyarınız için teşekkürler.

Uzman olmadığım konuda iddacı olmam yukarda "kişisel tercih meselesidir kimse de kalkıp "kardeşim bu varken sen neden şunu tercih ediyorsun" diye bir eleştiride de bulunamaz." demişsiniz haklısınız ama farkındaysanız bu konuda da en az 10 sefer yazdım "bence" diye. Kimseyede Sg al FPR al demedim, bana sorarsan benim tercihi FPR dedim.

FPR HD midir değilmidir, SG mi daha parlaktır FPR' mi, hangisinin izleme açısı daha fazladır gibi bilgileri aşağıdaki incelemede mevcuttur.

http://www.displaymate.com/3D_TV_ShootOut_1.htm

Konunun tercümesi forumdada vardır.

• Bugün Teknosa içereknöyde 42ET5 e baktım. 3 dk lık yavru su kaplumbağası nın su altında geçen 3d half sbs mkv si dönüyordu. Pop out lar mükemmeldi. Turuncu indirim varmış 2399TL idi fiyatı. Panel fiyat performans olarak bence güzel. Ancak FPR SG konusu herkesin bileceği bir iş. Bana kalırsa 3D olayına hiç girmemek lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Bugün Teknosa içereknöyde 42ET5 e baktım. 3 dk lık yavru su kaplumbağası nın su altında geçen 3d half sbs mkv si dönüyordu. Pop out lar mükemmeldi. Turuncu indirim varmış 2399TL idi fiyatı. Panel fiyat performans olarak bence güzel. Ancak FPR SG konusu herkesin bileceği bir iş. Bana kalırsa 3D olayına hiç girmemek lazım :)

Geçen hafta turuncudan 2199 TL olarak aldım.
  • birr arkadaş samsung 6 sg ilee et5 kiyaslamiş ama samsung sg nin ne kadar danndik olduğunu sanirim bilmiyor
    ve bu duurumda et5 deeki fpr daha iyi demiş buraya kadarr doğru ama yanliş olan kiyasladiği samsung dandnik olursa et5 deki fpr de daha iyi olacak
    sen gel o fpr yii birde sony hx920 veya toshiba yl863 veyya en süper 3d olan panasonic vt30 ile kiyaslada o zaman fprmi iyi yokksa sgmi iyi dahha iyi anlarsin
    ya bunlar objektiff yorumlar değil kusura bakmayin
    ne alakasi var lgnin şu modeliinin sg ve üst seviye panasonicler ile kiyaslamasina bende senelerce lg kullandim ne mall oldukları kaliteszizliklerinden
    ve hala sorunnlu olmalarindan çok iyi biliyorum ısrarla kimimleri fpr diyor iyi diyirda boşverin lgyide gidin panasonic,philips,toshiba fpr alin ne azindan lg denn
    her kategoride çok ileri olan bir tv almmiş olursunuz

et5 alannlarin benn dahil herkes memnun ve lg ye ggörede her haliyle ileride bir tv birakin lg fanatikliğini ve onun başliğinda yazin bu komik yormmlu lg hikayelerini
    ya sonnra bu başllik panasonic et5 alip kullanmadan sallaniyor veya israrla lg ile kiyaslaniyor hani bari gerçekkten kiyaslanacak bir tv olsa neyse ama lg ile panasonic ne alaka yahu
    bizler aldik kullanşiyoruz almayanlar ise sadece salliyor ben ayrica lcd panasonic vt30da sg dekullaniyorum ama en başarili 3d ninde panasonic vt30 da oldğunu ben değil bu işşin
    uzmanşlari yaziyor

• Tamam "slicer" olay anlaşıldı ama sorun azalmıyor tabii. O zaman bu durumda vt30 ve vt50 devreden çıkıyor demektir panasonic
    fpr modele yöneleceğiz bu durumda...
  • Her yazdığının arkasına yazan, bilgi vermekten çok başkalarıyla dalga geçer tarzda yorumlar yapan ama yazdıklarında 1 kelime akıl alıncak bilgi olmayan arkadaş.

Pana ET5 serisiyle aynı segmente yada fiyatta olan samsung 6 serisinin kıyaslanmasını beyenmeyip Hx920 veya YL863 tavsiye ediyorsa bir zahmet o yazdığı TV.lerle samsung 6 serisi ve ET5 serisinin fiyatlarını bir yan yana yazsın sonrada samsung 6 değil hx920 alın ET5 değil YL863 alın desin.

Verilen örnekte benim sahip olduğum fiyatları birbirine yakın aynı segmentteki Tv.ler arasında kişisel kıyaslamadır.
    Ama herkezden akıllı arkadaş ford 1,6 araçmı hyundai 1,6 araçmı alayım diyen birine ya BMW X6 yada SLS AMG al demekten başka bir şey yapmıyor. Pardon yaaa yapıyor her yorumunun sonuna yazıyor

• quote:

Tamam "slicer" olay anlaşıldı ama sorun azalmıyor tabii. O zaman bu durumda vt30 ve vt50 devreden çıkıyor demektir panasonic
    fpr modele yöneleceğiz bu durumda...

Ben derim ki mutlaka iki teknolojiyi de kendi gözlerinizle görüp deneyin. Bütçenizin el verdiği imkanlar dahilinde alabileceğiniz en iyi modelleri gidip yerinde inceleyin. 3D ille de olacak diyorsanız önünüzde üç tip seçenek var; SG Plazma, SG LED LCD ve FPR LED LCD.

SG Plazma için Panasonic'in üst serilerine, SG LED LCD için Sony'nin üst serilerine ve FPR LED LCD için ise Panasonic-Philips-LG televizyonlara bakabilirsiniz mesela. Ama dediğim gibi mutlaka kendiniz deneyip gördükten sonra karar verin.

• Bu arada ET5 serisinde panel full led mi,edge led mi acaba?Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksad -- 24 Nisan 2012; 1:52:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goksad
    Bu arada ET5 serisinde panel full led mi,edge led mi acaba?Selamlar...

Tüm emsalleri gibi edge led. Zaten bu fiyat aralığnda full led almak pek nasip olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 24 Nisan 2012; 21:11:19 >
  • Bugün göz gezdirirken hic aklimda olmayan bu marka bir Led gördüm oldukca iyi görünüyordu resim kalitesi hosuma gitti.. ancak SD yayin olmadigi icin HD yayin izledim.

Panasonic LED ETW 5..( fpr )
    47" 300 Hz...
    1199 euro
    Seceneklerim arasina almalimiyim?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.