Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hmm
    pek anlamam o tenk. ama üst segment bir panel olmadığından o özellik olmayabilir düşüncesindeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

quote:

Orijinalden alıntı: caneryendi

quote:

arkadaşlar önceden sordum cevap alamabım..panasonic tx-l47et5e modelinde screen mirroring var mı?cep telefonumun ekranını aktarmak için...varsa nasıl yapılıyor?

arkadaşım bırak screnn mirroring i kablo ile bile aktarma yapamıyoruz mhl adaptörü aldım bağladım görüntü gelmiyor servisi aradım görüntü alamazsınız diyor

nasıl kabloyla bile görüntü alamıyorsunuz?bahsi geçen kablo hdmi mı?

samsung telefon mhl adaptörü yani görüntü aktarımı için kullanılan ara kablo hdmı ile birleştirip tv ye bağlıyorsun sonuç fosss

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar önceden sordum cevap alamabım..panasonic tx-l47et5e modelinde screen mirroring var mı?cep telefonumun ekranını aktarmak için...varsa nasıl yapılıyor?

arkadaşım bırak screnn mirroring i kablo ile bile aktarma yapamıyoruz mhl adaptörü aldım bağladım görüntü gelmiyor servisi aradım görüntü alamazsınız diyor

samsung telefon mhl adaptörü yani görüntü aktarımı için kullanılan ara kablo hdmı ile birleştirip tv ye bağlıyorsun sonuç fosss

direk hdmi kabloyla her türlü cihazdan görüntü alınıyor..sizin aldığınız o özel kablo sıkıntılı veya uyumsuz olmasın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

direk hdmi kabloyla her türlü cihazdan görüntü alınıyor..sizin aldığınız o özel kablo sıkıntılı veya uyumsuz olmasın?

orjinal en iyi görüntüyü alırım diye aldım zaten direk normal hdmı telefona nasıl bağlayacağız yapan beceren görüntü aktaran varsa resimle beraber gösterirse bende aynı ürünlerden almak isteerim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

1 yılda ilk defa güncelleme veriyorlar ondada işe yarar birşey yok bari flas player koysanızda işe yarasaydı...

Güncelleme eksiklik gidermek içindir
    yenilik için değil
    samsg. ve lg hariç her hafta panel güncelleyen tv markası yoktur..
    hatta en iyi markalar hemen hemen hiç güncelleme yapmazlar.
    ama bu iki firma güncellemenin eksiklik gidermek için oldugunu değil, vatandaşa hizmet olarak yansıttığından
    işi biraz pazarlama taktiği olarak kullanıyorlar yani kabaca vatandaşı yiyiyorlar :)
    güya sene başında dvb-t2 özelliğini güncelleme ile getireceklerdi f7 f8000 modellerine, millet tonla para saydı aldı sonuç nanay :)

anlayana.. :)

hangi eksiğin giderildiğini söylermisin güncellemeden önce nasıl kullanıyorsam şimdide aynı şekilde kullanıyorum en ufak artı göremedim flash yok birşey yok sd yayın zaten berbat aldık kullanıyoruz işte Allah dan ucuza aldımda ordan içim rahat :)

firmadan çıkan panel bi iki yazılımsal eksikle cıkar / yada sıfır eksikle çıkar
    daha da güncelleme gelmez ömür boyu - panada böyledir sony dede böyledir pionerdede böyleydi..

birde bir yıgın yazılımsal eksikle çıkan marka modeller vardır maglum..
    her hafta her ay yazılım gelir yüklerler sonra samsg. sayfasındaki yok görüntü söyleydi böyle oldu yok kanal listem söyle oldu yok bilmem neydi altyazı olmadı yok yotube tam ekran olmuyor yok digiturkplay açmaz oldu gibi şikayetleri bol bol okursun..
    tümü kandırmaca - :)

panel alındıgında flash vardıysa vardır yoktuysa yazılımla beklemek manasız
    pana 2012 yılına kadar smart özelliklere çok önem vermeyen bir markaydı
    bu yüzden senin aldıgın panel 1500-1700 lira ama f7000 3500 lira ?
    (dt60-ta smartın alası var ama araba parasına)
    senin aldıgın panelle 2012 samsg.ES serisi veya 2013 f7000 yanyana koy görüntü olarak 2 bin liralık fark görmezsin
    smart özelliğede 2 bin lira vermek biraz mantiksiz özellikle hali hazırda notebookun vs. varsa?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gzegen

arkdaslar 55et5 eski teknoloji olarakmi kaldi sizce sd yayinlarin kaliesi onemli benim icin 55dt de sd dahami iyi mesela. 3d den ziyade sd yayinlari iyi bir 55" bakiyorum tavsiyeleriniz nedir sizlerin

sd için plazma modelleri araştır
    led modellerin hemen hepsi sd de başarısızdır
    sony w905 sayfasına bir göz at istersen yorumlara göre o bile tatmin edici sd veremiyor..

51f5570 2 bin lira
    42 yada 50stw60 42-2750, 50-3750 civarı
    50 yada 60ph570 - 50-1750 60-2500
    64f8500 - 6-7bin tl
    65vt60 - 10bin
    65zt60 -12bin
    tümü 2013 modellerdir
    st50 gt50 vt50 2012 - bulunması neredeyse imkansız ancak sd de üstlerine panel yoktur..

ledlerden dt50 bulunabilirse sd de diger ayarındaki panellerden iyidir
    dt60 wt60 ise şuan bir led panelere o kadar para verilmez cinsten 10bin + :)

abi sdlerde 47lw570s lg var onun kadarmi ondan kotumu onu merak ediyorum. samsung d yada es serisinin sd de verdigi kalite yetiyor bana. amacm lg yi satip yerine yeni teknoloji daha büyük 55" mesela bisi almak onun icin sordum soruyu. plazma düsünmüyorum. kafamdaki 55" ler 55la yada lm660
    samsung d7000 d8000 yada es7000
    yada bu panasonicler. bunlardan sd olarak kiyasla kacinci sirada kalir panasonic.

• quote:

quote:

quote:

arkdaslar 55et5 eski teknoloji olarakmi kaldi sizce sd yayinlarin kaliesi onemli benim icin 55dt de sd dahami iyi mesela. 3d den ziyade sd yayinlari iyi bir 55" bakiyorum tavsiyeleriniz nedir sizlerin

sd için plazma modelleri araştır
    led modellerin hemen hepsi sd de başarısızdır
    sony w905 sayfasına bir göz at istersen yorumlara göre o bile tatmin edici sd veremiyor..

51f5570 2 bin lira
    42 yada 50stw60 42-2750, 50-3750 civarı
    50 yada 60ph570 - 50-1750 60-2500
    64f8500 - 6-7bin tl
    65vt60 - 10bin
    65zt60 -12bin
    tümü 2013 modellerdir
    st50 gt50 vt50 2012 - bulunması neredeyse imkansız ancak sd de üstlerine panel yoktur..

ledlerden dt50 bulunabilirse sd de diger ayarındaki panellerden iyidir
    dt60 wt60 ise şuan bir led panelere o kadar para verilmez cinsten 10bin + :)

abi sdlerde 47lw570s lg var onun kadarmi ondan kotumu onu merak ediyorum. samsung d yada es serisinin sd de verdigi kalite yetiyor bana. amacm lg yi satip yerine yeni teknoloji daha büyük 55" mesela bisi almak onun icin sordum soruyu. plazma düsünmüyorum. kafamdaki 55" ler 55la yada lm660
    samsung d7000 d8000 yada es7000
    yada bu panasonicler. bunlardan sd olarak kiyasla kacinci sirada kalir panasonic.

iyi SD istiyorsan birkere markaların giriş modellerini kafadan silmeniz lzm..
    + 55 ve üstü led modeller sorun cıkayama çok meyilli aletlerdir özellikle giriş ve orta seviyeler
    ışık sızması bulutlanma şansa baglı oalrak rahatsiz edici seviyede olabilir..

la6 giriş la7 orta la8 üst segment olarak geçer ama üçündende oldukca fazla şikayetler var
    bütçeniz ne kadar bilmem ama birde phill 7008 7108 8008 araştırın..
    bu arada bulabiliyorsanz dt50 2012 olmasına ragmen 2013 lg ve samsg. marka bir çok modelden daha iyi sd sunar..
    diger et5 e5e serileri ise sd de vasattır..

tv genelde aksamdan akşama izlenecek ise bence plazma işini bir daha düşününün..

• @gzegen
    Bu arada bahsettiğin d serisi samsgung lcd ve plazması efsane niteliğindedir..
    çok nadirde olsa samsg. bazen böyle kaliteli işler yapabiliyor :)
    ondaki sd ye alıştıysan kolay kolay diger ledlerin sd leri tatmin etmez..
  • caneryendi C kullanıcısına yanıt
    walla lg alanda başka sebeplerle pişman tvsinde mennun olup bunu alın diyeni görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo13

Selamlar arkadaşlar. Panasonic TX-L55ET5E 55" vs Philips 55PFL5537K 55" iki televizyon arasında kaldım. İkisi içinde fiyat 2800 TL civarında. her iki televizyon için ayrıntılı bilgi verebilecek ( kullanılan panel, 2d - 3d görüntü, işçilik malzeme vb ) ve birini tavsiye edecek bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Bu fiyatta tavsiye olunacak başka bir tv de olabilir. Özellikle Albani üstad bir fikir verirseniz sevinirim. Birde 47" philips 5008k tv 2000 tl civarında. Sizce değerlendirmelimiyim. Bu 3 tv den hangisi alınır. Yazan tüm arkadaşlara teşekkürler şimdiden. Konu biraz acil. Saygılar

Philips sharp panel kullanıyor. Pany ise auo. Lakin philipste sharp panel var diye sistemin iyi olduğu anlamına gelmez. İkiside birbirinden farksız ürünler. Ama ben olsam tabiki panasonic alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: setra19

quote:

Orijinalden alıntı: muzo13

Selamlar arkadaşlar. Panasonic TX-L55ET5E 55" vs Philips 55PFL5537K 55" iki televizyon arasında kaldım. İkisi içinde fiyat 2800 TL civarında. her iki televizyon için ayrıntılı bilgi verebilecek ( kullanılan panel, 2d - 3d görüntü, işçilik malzeme vb ) ve birini tavsiye edecek bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Bu fiyatta tavsiye olunacak başka bir tv de olabilir. Özellikle Albani üstad bir fikir verirseniz sevinirim. Birde 47" philips 5008k tv 2000 tl civarında. Sizce değerlendirmelimiyim. Bu 3 tv den hangisi alınır. Yazan tüm arkadaşlara teşekkürler şimdiden. Konu biraz acil. Saygılar

Philips sharp panel kullanıyor. Pany ise auo. Lakin philipste sharp panel var diye sistemin iyi olduğu anlamına gelmez. İkiside birbirinden farksız ürünler. Ama ben olsam tabiki panasonic alırdım.

phillde alt yazılı filmlerde sorunlar yaşayabilirsin
    üstelik dts desteği yok bildigim kadarı ile
    görüntü perf. bakımından hangisi iyidir bilememde media desteği phill 5 serisinde oldukça kötü..

• Bizim tvlere uyan Panasonic harici webcamlar var mı acaba logitechler uyuyor diyorlar ama?deneyen ya da bilen varsa paylaşırlarsa memnun oluruz..
  • Pasif 3 dye oldum olasi uzak durmusum.Ama panasonic bir baska yapmis.Bu kadar canli bir pasif gercekten helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar. 55" et5e aldım yeni. daha 3 gün oldu. bu forumda sormadığım yer kalmadı bu tv yi alırken ve en mantıklı tercih bu gözüktü gözüme ANCAK : henüz çok kısa belki ama 2d görüntüler gözüme çok kötü gözüküyor. daha önceki televizyonum 2 senelik 40 ex 720 sony idi. maalesef panelini kırdı oğlum. o kadar memnunudum ki sd yayınlar bile hiç rahatsız etmiyordu. digitürk hd kullanıyorum. özellikle ntv spor hd de ispanya ligini izliyorum sıklıkla. ex 720 de görüntü netliğini anlatamam bunla kıyasla . top hareket halindeyken bile çok netti ve ben her defasında maç izlerken maşallah diyordum. şimdi gelelim bu tv ye . ilk defa led tv kullanan birisi olsam belki diyeceğim ama bu tv deki hd görüntüler neredeyse eski televizyonumdaki sd görüntülere eşdeğer. top ntv spor hd de bile piksel piksel sanki. görüntüde anlatamadığım bir hamlık var. bir sıkıntı var sanki. sd kanallar ise kendi içinde çok değişiyor bazı kanallar iyi bazı kanallar çok kötü ( Kanal d ve Ntv gibi ) sanırım yayınlarıyla alakalı. ve okadar tereddüt ettimki tv den en son gerçek bir hd görüntü izlemek suretiyle ( youtube dan full hd bir kaç video ) ancak tatmin oldum. bu görüntüde en ufak bir sıkıntı yok. bu arada izlediğim görüntüler çok hareketli çekimler değildi ama yinede sıkıntı yok gibiydi. içim burukta olsa derin bir oh çektim. ama sıkıntımı hala çözemiyorum. özellikle ntv spor hd cam gibiydi ilk tv de. bu tv yide bu kadar et5e serisi yazıyı okuyarak aldım. hatta bir mesajda ex 720 den iyi bile olduğu yazılmış. millet ne yapıyorda bunu sağlıyor bilemedim. görüntüsü 2d yayınlarda kötü diyen yok gibi. hdmi kablomu iyi bir kablo ile değiştirdim. evet biraz fark oluştu ama sonuç nafile. sonuç bu değil. bu arada ilgili kanalda bilgi tuşuna basınca ( i ) 1080i 50 hz görüyorum. hz 300 olması gerekmezmi. yada bunu bizmi artıracağız bir yerden bunlamı alakalı. hiç memnun değilim. neredeyse pişman olacağım arkadaşlar. lütfen yardım. diğer konularda sorusu olanların sorularını cevaplayabilirim

• muzo13 M kullanıcısına yanıt
    Hocam daha bigili arkadaslarda cevap verecektir ama ben bildiğim kadarıyla yardım edeyim. Şimdi önceki televizyonunuz bundan boyut olarak küçükmus.izlediğiniz mesafe değişmedi ve boyut ta arttığı için yayınların kötü gözükmesi gayet normal hocam.cunku boyut artınca birim alana düşen pikseller azalıyor kaba tabirle. Ayrıca gözünüzde tam alışkın değil ekran büyüklüğüne. Birde o 50 hz dediğiniz trdeki yayınlardan kaynaklı.. yine bir sorun yok. Birkaç ayar falan var frame arttırıcı eğer onlar açık ise kapatın çünkü onlar görüntüye ara kareler ekleyerek böyle sanal bir akıcılık yaratır oda sikinti yaratır. Yine başka arkadaşlar daha da yardımcı olur. Varsa anlamadiginiz şey sorun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkun kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için teşekkür ediyorum. Belki dediğiniz gibi olabilir. Görüntü ayarlarıyla ilgili bir link verilmiş bir inceleme sitesine ait. oradaki ayarları uygulayacağım birde. Sadece bu ekran büyüklüğü arttıkça piksel azalması ve görüntü netliğinin düşmesi olayı can sıkıcı. tabi tahmin edilebilir bir durum belki ama böyle olacağını düşünmemiştim. bir şekilde halledilmiştir diye düşünüyordum. bu olay diğer üst serilerde de böylemi aşağı yukarı. yani tv mde bir sorun yokmudur sizce. birde hz ayarı diye birşey yok anladığım kadarıyla .doğrumu ?
    hocam sen 40tan 55e terfii etmişsin
    55 led paneller sd de başarılı olması beklenemez onların hakkını min. 720p yayınlar verir.. daha düşük yayınlar vasattır
    özellikle izleme mesafeside yakınsa kareleri/pixelleri sayarsınız bu tüm led panellerde böyledir
    sony w905 ledin dehasi olan model bile sd de vasat forumda sayfası var girin okuyun..
    büyük ekranda cam gibi SD istiyorsanız plazmalara bakmalıydınız-bu işin ustaları onlardır..
    üstelik bu aldıgınız model pananın vasat giriş serilerinden bir panel, dt wt gibi seriler daha iyidir ama parasında o göre..
    sd lerin başarılı olabilmesi için özellikle büyük ekranlı led panellerde receiverde çok önemlidir
    digiturkün reveicerleri bu konuda oldukça zayiftir.
    birazda taktik amaclı sd lere bilerek mudahale etmiyorlarki vatandaş HD ye yönelsin

1080i 50 hz çıkması normaldir bu avrupa pal sisteminde yayın yapan kanalların frekansıdır
    usada japonyada 60hz dir.. bunu paneliniz değiştiremez.. ister 300 ister 3000hz olsun uydu yayınları avrupada 50hz dir geri kalan hz ler ektikisiz kalır.. yükseltilen hz lerin aslında kullanıcı için pek bir gözle farkedilir ektisi yoktur
    sadece satış pazarlama taktiğidir (BAKINIZ 300HZ 500HZ 1000HZ Ürettik!! Ama ne faydası var-Bence HİÇ, BELKİ OYUNLARDA ETKİLİ OLUR VS.)

digiturk kutudan görüntü çıkış sinyalı ayarlarıni 720p/50hz ye ayarlayın birde öyle deneyin derim göz zevkinize belki biraz daha iyi gelir
    tvdende 16:09 formatı ayarların
    ve görüntü ayarlarından 16:09 u kapalı yapın (ekrandakı yayından biraz daha fazla görüntü elde etmiş olacaksınız /
    örn:açık modda iken star logo su ile panelin cervesi arası 2cm ise kapalıda logo ile cervece 3cm olur 1cm daha görüntü girer panele)
    1080p full hd li yayınları da yine uyduda bulamazsınız
    hele türksatta, digiturkte, dsmartta hiç bulamazsınız..

Panelin tadını çıkarın
    sd lerin bu haline zamanla alışacaksınız
    yada bi iki ufak ayar ile daha tatmin edici seviyeye getireceksiniz..

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    sanırım anladım hocam. gülü seven dikenine katlanır olayı var. biraz acı bir tecrübe oldu. bilseydim 40 tan şaşmazdım diyecem neredeyse. yapacak bişey yok gibi duruyor. sadece anlamadığım 1080 olan görüntülerde bunun düzelmesi gerekmezmi diye soracaktım. 1080 i de düzelmiyor anladığım. 1080 p de sıkıntı yok böylemi anlamalıyım
    720p 1080i hd ready görüntülerdir (yarımHD diyebiliriz- dsmart digiturk atvhd trt1 trthd nin HD çözünürlükleridir)
    kısmen bu yayınları iyi izlersin
    720p nin altında olan 480p 576i-p ise SD diye tabir edilen yayınlardır - turksattatki hd olmayan show kanald star fox ntv stv cnn vs. kanalları bu tip çözünürlükte yayın yaparlar gün içinde yayınlananan programa göre bi 480p bi 576 olur ki 576 olması iyi sd vermesi demek..

1080i den farklı olan 1080p FULLHD dir
    uydularda bu çözünürlükte yayın yapan kanal yok denecek kadar azdır..

senin tv 1080p full hd olduğundan 480p gelen sd yayını kat kat kendi teknolojisinde büyüyüp 1920:1080 formatına yayar ki bu görüntünun bozulması sebebidir.. buna panelin buyuk ekran oldugunu ve pixellerin kısmen daha belirgin olduğunuda ilave edelim..

720p yada 1080i hd yayını kat kat değil biraz daha büyütüp 1920:1080 e yaydıgından net görüntü alırsın

1080p görüntüyü hiç büyütmeye ugrasmaz öylece ekrana getirir daha daha net görüntün olur
    bunları detaylı matemakitsel formulleri yatay taramalar dikey taramalar ın anlatıldıgı başlıklar forumda var ben kabaca öyle üstünden biraz fikir edinebilmen için anlattım

plazmala panellerde aynı şekilde çalışırlar yanlız onların teknolojisi ledlerden çok farklı olduğundan tüm bu üsteki uyarlamaları çok daha başarılı yaparlar ve sonucta sen daha iyi daha doğal daha net görüntüler elde edersin
    led ışıklı olmadıklarından izlerken gözlerin yanmaz, hızlı sahnelerde karelenme pixellenme görmezsin, aşırı olan renk tonları görmezsin (bu bazı kullanıcıların hoşuna gider)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 16 Kasım 2013; 14:20:50 >

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    anlıyorum hocam çok net oldu. vakit ayırıp yazdığın için teşekkür ediyorum. son olarak bir sorum olacak . bu hi end diye tabir edilen üst seviye tv lerle bu tv arasında çok bir fark olmadığı ve sorunun %90 55" olmaktan ileri geldiğini anlıyorum doğrumu. bu fark üst seviye tv lerle bu tv arasında %10 fazla değilmidir mesela
  • 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.