Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (194. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tatlisoy

Bende yeni güncelleştirmeyi yükledim. Ancak ne gibi bir değişiklik oldu henüz inceleyemedim.

gözle görülür bir değişiklik olmadı + benim wifi gitti zaten başından beri sorunlu güncelleştirmeden sonra hepten gitti kablosuz bağlantı konusunda ciddi problemler var
  • Arkadaşlar bir sorunum var,
    42et5e kullanıyorum, hdmi dan hd uydu alıcısı ve medya oynatıcısı bağlı,
    Karanlık sahnelerde ekranın siyahları daha siyah yapması için daha da kararması olayı beni deli ediyor, sahne zaten karanlık birde tv karartınca detayları kaçırıyorum.
    Görüntü ayarlarından "dinamik" yapınca bu sorun olmuyor ama ben "dinamik" te izlemek istemiyorum, renkler ve kontrastı biraz abartıyor.
    Bu sorun sadece medya oynatıcı ve usb den izlediğim filmlerde var bir de, enteresandır uydu alıcısında bu sorun yok.
    Farklı tvlerde "dinamik arka ışık" (philipslerde mesela) diye bir seçenek var, onu kapatınca bu sorun olmuyor ama bizim tv lerde bu yok bildiğim kadarıyla.
    Bu sorunun çözümünü bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Bu tv'nin içindeki panel LG üretimidir zaten.Markasının panasonic olduğuna aldanmayın.

bunu bilmiyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Arkadaşlar bir sorunum var,
    42et5e kullanıyorum, hdmi dan hd uydu alıcısı ve medya oynatıcısı bağlı,
    Karanlık sahnelerde ekranın siyahları daha siyah yapması için daha da kararması olayı beni deli ediyor, sahne zaten karanlık birde tv karartınca detayları kaçırıyorum.
    Görüntü ayarlarından "dinamik" yapınca bu sorun olmuyor ama ben "dinamik" te izlemek istemiyorum, renkler ve kontrastı biraz abartıyor.
    Bu sorun sadece medya oynatıcı ve usb den izlediğim filmlerde var bir de, enteresandır uydu alıcısında bu sorun yok.
    Farklı tvlerde "dinamik arka ışık" (philipslerde mesela) diye bir seçenek var, onu kapatınca bu sorun olmuyor ama bizim tv lerde bu yok bildiğim kadarıyla.
    Bu sorunun çözümünü bilen var mı?

Gerçek sinema modunu deneyin.

• Aylardır 42ET5E kullanıyorum ve çok memnunum.

5 Kasım 2013 tarihli güncellemeyi yüklemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim. Bu güncellemenin açıklamalarında yer almıyor ama yükleme sonrası televizyonun siyah başarımı arttı. Bazen abartılı sonuçlar üreten ve artifact oluşturan Intelligent Frame Creation özelliğinde ise bir miktar azalma oldu. Önce güncelleme ile renk ayarları sıfırlandı ya da plasebo etkisiyle acaba ben mi öyle düşünüyorum dedim. Ancak güncelleme sonrası yaptığım kontrollerde hiçbir renk ve kontrast/parlaklık ayarı değişmemişti. Başka cihazlarda olduğu şekilde yükleme sonrası bu ayarlar sıfırlanmamış ve kişisel ayarlarım korunmuştu. Bunu görünce televizyonun yazılımında bu konuda değiişiklik yapıldığını düşünmeye başladım. Adeta Plazma TV izliyormuşçasına derin siyahlar var.

Normalde ET5 serisi "Sinema" modunda siyah başarımını artırmak için dinamik kontrast kullanıyor. Sanırım artık Gerçek Sinema modu için de benzer bir yaklaşım kullanmaya başladılar. Sinema modunda ekranın kendini karartması çok belirgin ve hissedilir biçimdeyken, yeni yazılımla Gerçek Sinema modunda artan siyahlar için kararma ya da yeniden açılma gibi rahatsız edici değişimler olmuyor.

TV'yi "Gerçek Sinema" modunda ve AVS HD 709 ayar dosyalarıyla kalibre edilmiş olarak kullanıyorum. ECO Modu, Canlı Renkler ve PNR kapalı vaziyette.

Benim cihazda kalibre edilmiş ayarları aşağıya resim olarak ekliyorum. Bu ayarları iki adet medya oynatıcı bağladığım HDMI3 ve HDMI4 girişleri için sabit kullanıyorum.

Televizyon, bu ayarlarla 16-255 arası tüm ışık seviyelerini herhangi bir karışma taşma ya da beyaz patlaması olmaksızın gösterebiliyor. Tüm renkler için 16-255 arası ışık perdeleri de net bir şekilde ayrılıyor. AVS HD 709 dosyalarından Color Steps, Greyscale Steps, Color Clipping, APL Clipping, Black Clipping ve kendi hazırladığım test resmi ile ayarlama yaptım.

Bu ayarlar aktifken; Chronos, Baraka, Timescapes ve Samsara belgesellerindeki görüntü sizi cama yapıştıracak nitelikte oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 30 Kasım 2013; 13:30:10 >

• ergin53 kullanıcısına yanıt
    İndiriyorum bakalım ne çıkacak!
  • TerraMino T kullanıcısına yanıt
    Selam, renk yönetimi ve beyaz dengesine nereden girdiniz acaba? Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 42 ET5E geçen sene Kasım 11 gibi almıstım. Cihazdan inanılmaz memnunum kaldı ki ben güncellemedim bile henuz tv yi. sorum şu, iphone dan panasonic i tv kumandası olarak kullanan var mı, appstrode ilgili app ı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar 47et5e sahibiyim. Youtube haricinde sitelerden video-film izleyemiyorum. izleyebildiğim sitelerden ise tam ekran yapamıyorum. örneğin fullhdfilmizle.org gibi. digiturkplay üzerinden tv izleyemiyorum. bunları başarabilen var mı? viera marketten bi plash player yada browser mı indirmemiz gerekiyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: planet07

arkadaşlar 47et5e sahibiyim. Youtube haricinde sitelerden video-film izleyemiyorum. izleyebildiğim sitelerden ise tam ekran yapamıyorum. örneğin fullhdfilmizle.org gibi. digiturkplay üzerinden tv izleyemiyorum. bunları başarabilen var mı? viera marketten bi plash player yada browser mı indirmemiz gerekiyor acaba?

Ne yazıkki :( Flash desteği olmadığı için yapılabilecek birşey yok...

Bu arada @TerraMino verdiğin ayarlar için çok teşekkürler, sonunda adam gibi film izlemeye başladım.

@MustafaK Sana da çok teşekkürler, bu sorun beni deli ediyordu sonunda düzeldi, lakin bu olay bana son güncelleme çözüldü gibi geldi, daha önce yanılmıyorsam "gerçek sinema modunu" denemiştim ama olmamıştı diye hatırlıyorum. Tabi yanılabiliyor da olabilirim.

@TerraMino

@MustafaK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 20 Aralık 2013; 23:06:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: planet07

arkadaşlar 47et5e sahibiyim. Youtube haricinde sitelerden video-film izleyemiyorum. izleyebildiğim sitelerden ise tam ekran yapamıyorum. örneğin fullhdfilmizle.org gibi. digiturkplay üzerinden tv izleyemiyorum. bunları başarabilen var mı? viera marketten bi plash player yada browser mı indirmemiz gerekiyor acaba?

Ne yazıkki :( Flash desteği olmadığı için yapılabilecek birşey yok...

Herşey iyi güzel ama bu durum gerçekten çok kötü. Çevremde LG den adamlar çatır çatır izliyor valla herşeyi. :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

arkadaşlar önceden sordum cevap alamabım..panasonic tx-l47et5e modelinde screen mirroring var mı?cep telefonumun ekranını aktarmak için...varsa nasıl yapılıyor?

???
  • quote:

quote:

arkadaşlar önceden sordum cevap alamabım..panasonic tx-l47et5e modelinde screen mirroring var mı?cep telefonumun ekranını aktarmak için...varsa nasıl yapılıyor?

???

Yok ne yazıkki.
  • quote:

quote:

quote:

???

Yok ne yazıkki.

peki android te herhangi bir program var mıdır ki hani bir şekilde telefon ekranı yerine televizyonu kullanayım?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

???

Yok ne yazıkki.

peki android te herhangi bir program var mıdır ki hani bir şekilde telefon ekranı yerine televizyonu kullanayım?

O da yok, bildiğim kadarıyla televizyonun miracast yada allshare cast gibi bir platformu desteklemesi gerekiyor. Hdmi kablo ile bağlanabiliyor sadece.

• Android marketten tv remote 2 yi kur. Sorunsuz çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo13

Android marketten tv remote 2 yi kur. Sorunsuz çalışıyor

remote uygulaması kendi imkan verdiği şeyleri görüntüye aktarıyor..ben mesela dizi izleme sitesinden diziyi açıp televizyona aktarmak istiyorum
  • Son dönemde özellikle hareketli hd görüntülerde arkada aralıklı çizgiler beliriyor, sanki altta başka bir kanal varmış gibi yayın digiturk, hdmi kablo tvnin kablosu,

Ayarları pek kurcalamadım

Sorun tvden mi, yayından mı yoksa bağlantılardan mı kaynaklanıyor?

Bilgisi olan???

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egitimci35 -- 28 Ocak 2014; 22:32:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

???

Yok ne yazıkki.

Eger bilgisayar ekranini aktarmak istiyorsan 35 USD'a Google'in Chrome Cast urunune de bir goz atabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 192193194195196
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.