Şimdi Ara

PANASONIC'TEN PASİF 3D'Lİ (FPR) ET5 SERİSİ !!! (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.082
Cevap
34
Favori
314.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muzo13

anlıyorum hocam çok net oldu. vakit ayırıp yazdığın için teşekkür ediyorum. son olarak bir sorum olacak . bu hi end diye tabir edilen üst seviye tv lerle bu tv arasında çok bir fark olmadığı ve sorunun %90 55" olmaktan ileri geldiğini anlıyorum doğrumu. bu fark üst seviye tv lerle bu tv arasında %10 fazla değilmidir mesela

katılıyorum
    sizin panel ile hi end arasında 3 bin lira gibi fark olduğunu düşünürsek
    bu fiyat farkı kadar kalite farki yoktur
    tabiiki hi end ler görüntüyü daha doğru işler daha iyi özellikleri vardır ama dediğiniz gibi bu fark %10-15 i geçmez
    bu yüzden 55inç F/P nin tadini cıkarın
    bol bol 720p 1080p içerikler izleyin
    SD lerede zamanla alışacaksınız..

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler içimi rahatlattınız. hoşçakalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo13

Hocam ilginiz için teşekkür ediyorum. Belki dediğiniz gibi olabilir. Görüntü ayarlarıyla ilgili bir link verilmiş bir inceleme sitesine ait. oradaki ayarları uygulayacağım birde. Sadece bu ekran büyüklüğü arttıkça piksel azalması ve görüntü netliğinin düşmesi olayı can sıkıcı. tabi tahmin edilebilir bir durum belki ama böyle olacağını düşünmemiştim. bir şekilde halledilmiştir diye düşünüyordum. bu olay diğer üst serilerde de böylemi aşağı yukarı. yani tv mde bir sorun yokmudur sizce. birde hz ayarı diye birşey yok anladığım kadarıyla .doğrumu ?

Evet hocam yayın 50 hz gelir sen onu ara kare sayı ile arttirirsin yani o dediği 300 hz yapar oda sahte bir görüntü yaratır. Ayrıca biraz zaman geçsin gözünüz alışır. 55 almakla iyi yapmışsınız. Zamanla o bile kucuk gelecek bende philips 7108 de var ınan senin tv ile arasında o kadar tl fark verilecek bir sey yok.ben açıkçası daha büyük bir tv ye bu parayı vermeyi tercih ederdim. Neyse içinizi rahat tutun bir sıkıntı yok kısacası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elkun kullanıcısına yanıt
    teşekkürler elkun bey
  • 37et5 için güncelleme gelmişti bir kaç gün önce.Yükledim.Ne değişti bilmiyorum ama güncellemeyi aldı.
    Tv sahipleri güncellemeyi yapabilir.
  • muzo13 M kullanıcısına yanıt
    SD yayınlar bu saatten sonra fazla direnemezler hızla HD yayınlara geçişler başlayacaktır artık.Bu sebeple SD yayınlara fazla tahammül etmek zorunda kalacağınızı sanmıyorum.Salon biraz büyükse büyük ekran almak avantajdır bizim salon uzun ince 42" açıkcası küçük geliyor, en azından 47" alabilirdik.
  • ben lg kullanıyorum lg her açıdan güzel diğerlerine göre bence
  • note 2 kullanıyorum telefonun ekran görüntüsü herhangi bir şekilde tv ye aktarmayı başaran varmı ? resim ve video aktarmayı demiyorum telefonun menüsünü diyorum...
  • BattleWaVe kullanıcısına yanıt
    Bu tv'nin içindeki panel LG üretimidir zaten.Markasının panasonic olduğuna aldanmayın.
  • arkadaşlar android cihazıma tv remote 2 yi kurdum ancak televizyonu bulmuyor..televizyonda bağlantı testi yaptığımda internet bağlı ve iki cihaz da aynı modeme bağlı..neden olabilir acaba?önceden de yaşamıştım düzelmişti sonra kendiliğinden..

bir de yine sorayım; screen mirroring özelliği var mı televizyonda? ve nasıl yapılır..? yani tv remote programında sadece bir video veya müzik açınca tv dan duyuyor veya görüyoruz..screen mirroring te ise televizyon ekranı tamamen telefon ekranı yerine geçiyor ve menüde falan da dolaşıyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

Bu tv'nin içindeki panel LG üretimidir zaten.Markasının panasonic olduğuna aldanmayın.

görüntüyü üretme ve işleme devreleri de lg üretimi mi ?
  • cce kullanıcısına yanıt
    Hayır değiller,panel LG üretimi.Asıl ve en kaliteli panasonic panelleri HAS panasonic üretimi olan "ips alpha" panelleridir.Açıkcası kimin ürettiğinin benim için bir önemi yok.Neden derseniz zaten pazar payı olarak ve dünya piyasasına hakim iki ana firma mevcut ve bunlar G.koreli SAMSUNG ve LG'dir.Pazar payları

2013 yılı 2.çeyrek televizyon satışları:
    ---------------------------------------------
    Manufacturer DisplaySearch [48]
    Samsung Electronics 26.5%
    LG Electronics 16.3%
    Sony 8%
    Panasonic...................5.3%
    TCL 5.1%
    Others 38.8%

Dünya genelinde satılan TV teknolojileri:
    -----------------------------------------------
    Technology DisplaySearch[49]
    LCD TV 87.3%
    PDP TV 5.7%
    OLED TV 0.0%
    CRT TV 6.9%
    RPTV 0.0%
    Total 100%

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

Hayır değiller,panel LG üretimi.Asıl ve en kaliteli panasonic panelleri HAS panasonic üretimi olan "ips alpha" panelleridir.Açıkcası kimin ürettiğinin benim için bir önemi yok.Neden derseniz zaten pazar payı olarak ve dünya piyasasına hakim iki ana firma mevcut ve bunlar G.koreli SAMSUNG ve LG'dir.Pazar payları

2013 yılı 2.çeyrek televizyon satışları:
    Manufacturer DisplaySearch [48]
    Samsung Electronics 26.5%
    LG Electronics 16.3%
    Sony 8%
    Panasonic...................5.3%
    TCL 5.1%
    Others 38.8%

Dünya genelinde satılan TV teknolojileri:
    -----------------------------------------------
    Technology DisplaySearch[49]
    LCD TV 87.3%
    PDP TV 5.7%
    OLED TV 0.0%
    CRT TV 6.9%
    RPTV 0.0%
    Total 100%

bu istatistik samsg. ile lg yi çok kaliteli olduklarını göstermiyor yalnız
    koreliler bu işi çok iyi satış ve pazarlamaya sahip olduklarından dolayı yapıyorlar
    diger markaların bu pazarlama tatkiklerini örnek alması lazım

mesela tekno markete gittiğinizde 50 tane samsg 30 tane lg model görürsünüz vitrinde
    diger markalarda 3er 5er tane görürsünüz..
    satış danışmanına gidersiniz sizi direkt olarak samsunga çeker

bu firmalar magzalara kira ödeme kaydı ile stok yıgar
    elemanlarında panel başı iyi primler verirler
    hal böyle olunca satıcı x markası her nekadar kaliteli olursa olsun senin memnuniyetini düşünmez direkt olarak cebine girecek olan primi düşünür sonrada samsungun patlama yapması kaçınılmaz olur evet!

diger markalardan önce yeni serilerini piyasaya uçuk fıyatlardan sürerler,
    diğer markalar modellerini sürünce de fiyatları %30-40 geriye çekerler bu vatandasa indirim gibi görülür
    ilk cıkan fiyatların bindirim oldugunu farkedemez çunki pana yada sony 5 bine sunarken sams. çoktan 3,5e çekmiştir fiyatı..

örnek pana ve sony 2013 modelleri piyasaya girmeden önce 55f800 6-6,5 bin liraydi
    simdi 4-4,5bin, 40f8000 3750-4200 arasıydı liraydı şimdi 2750lerde, 64f8500 plazma 9-9500 den alan oldu geçtiğimiz haftalarda 5800e indi şimdi 6binlerde..

yarışta diğer geride kalan markalar sony olun phill olsun panasonic olsun kolay kolay elle tutulur bir fiyat kırmaz uzun aylar fiyatlar sabit kalır
    örnek : 2012 65vt50 10 bin liraydi şuan teknosada teşir ürün 8bin lira
    2012 65st50 - 5-6 bine satılıyordu şuan teşir 4999 vs. uzar gider..

pananın lg yada sony nin samsunga panel yaptırması bu markaların kalitesizler anlamınada gelmiyor..
    tamam bir yere kadar kaliteleri yok / eski kaliteleri yok zaten 1500-2000 liralık panelde 4x4 kalite işçilik perf. aranmamalı

sonuç olarak
    honda civic gebzede üretiliyor kalitesizdir, yada Mercedes e Türkiyeden yıllardır yan sanayi çalışan X tane firma var ona da kalitesiz diyemiyorsak lg den panel aldığı için panayada lg den daha kalitesiz diyemeyiz?

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

LG'den daha kalitesiz dediğimide nerden çıkardınız.Ben eğer öyle düşünseydim şuan 42et5e kullanıcısı olmazdım.Kötülemekten ziyade ben onu bilgi maksadıyla sundum ve SAMSUNG ve LG'nin ne kadar dev firmalar olduklarını belirtmek istedim yani X marka aldığınız bir üründen samsung yada LG üretimi panel çıkıyorsa şaşırmamak lazım adamlar şuan üretim fabrikaları açısındanda ve satış bakımından lider konumda yani panasonic firmasının gidip LG veya Samsung'a fason olarak panel ürettirmesinden daha doğal birşey olamaz bu zaten panasoniği alçaltmaz aksine güçlendirir.Kendi fabrikasında maliyet daha fazla olacaksa gidip başka fabrikada ürettirmek panasoniğin lehinedir.

Eskiden marka fanatikliği daha keskin hatlara sahipken günümüzde o kadar önemli değil.Çünkü günümüzde belirli odaklar piyasaya hakim hangi marka aldığınızın çokta önemi kalmadı artık.Örnek vermek gerekirse şuan kullandığımız hangi firmadan almanın çok farkettirmediği gibi çünkü internet hizmeti tekeldir.Öbür firmalar o tekelden hizmet satın alıp size satarlar.TV işindede Samsung ve LG firmaları tekel konumunda diyebiliriz diye düşünüyorum.Mesela benim gençlik dönemimde sony,panasonic dedinmi akan sular dururdu.Ama şuan durumlar çok farklılaştı.

Kalite elbette satış rakamları ile ölçülemez.Çok satan çok kaliteli denemez.Örneğin bir ayakkabı ustası yılda 1000 ayakkabı satar ama tam satar şaheser satar.Adidas,nike bir milyon ayakkabı satar ama ürünleri hernekadar kalitesi olsada ayakkabı ustasının yanına yanaşamaz.

• brev kullanıcısına yanıt
    yazım size özel cevap değildi
    sadece bu yönde düşünenler için l şahsi düşüncelerimi ortaya koyan bir yazı yazdım
    alıntı oldugu için size özel gibi oldu ama *genelleme* olarak toparlayalım durumu..

marka fanatikliğindede değilim obur sayfada samsg. lg plazmayı tavsiye eden biriyim
    tek üzüldüğüm nokta bir çok vatandasın markalar modeller karşısında çok bilgisiz kalıp kandırılması, gözünde bazı markaları rakipsiz çok çok kaliteli görmesi veya görenlere inanması, dunya para verip satınaldıgı panel evine gelince çoğunun hayal kırıklıgı yaşaması..
    Bende defalarca yazdım şuan kullanılan teknolojiler geçiş teknolojileri nihayi teknolojiler değil.Şuan mevcut teknolojide daha halledilmesi gereken noksanlıklar mevcut.Tabi burada kullanıcıyada iş düşüyor ben satıcı olarak allayıp pullayıp istediğim fiyata satarım düşük veya vasat teknolojiyi sen kullanıcı olarak bilgi sahibi olup talepte bulunacaksın sunulanı kuzu gibi kabullenmeyeceksin.Günümüzde kullanıcılar hem daha şanslı hemde şanssız çünkü tekno marketlerde bin tane model var deneyip görerek alma şansı yüksek tabi bu kadar çok seçenek olunca hangisini seçeceğine karar vermekte ayrı bir dert.
  • slm arkadaşlar..bende 42et5e led tv var..laptop tan tv ye hdmi üzerinden bağlanıyorum..laptopum(1gb ati ekran karı dört çekirdekli)..film izlerken çok hafifte olsa donma yada atlama oluyor.acaba ne yapmalıyım?? teşekkürler
  • karizma41 K kullanıcısına yanıt
    İzlediğiniz filmlerde problem olabilir.Sistemde problem olabilir(arkaplanda sistemi çok yoran uygulama olabilir.).Kabloda sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

Biraz geç gördüm ama hdd yi en üstteki usb ye takıyorsunuz değil mi? Sadece o usb hdd destekliyor. Ben takar takmaz çalışmıştı.

En üstteki usb olduğunu sonradan farkettim ben de :) ama bende iki hdd var 320 gb olanın bir kısmı ntfs diğer kısmı exfat. Bunun tamamını görüyor. İkinci hdd 2TB ve yine aynı şekilde bir kısmı ntfs bir kısmı exfat ama bunu hiç görmüyor. Panasonic servis 2TB desteklediğini söyledi ama tv görmüyor.
  • Bende yeni güncelleştirmeyi yükledim. Ancak ne gibi bir değişiklik oldu henüz inceleyemedim.
  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.