Sonunda bu haftasonu babamın evine TH42PV60E aldık. Ürün tekofaks garantili. Aynı gün gelip kurulumu yaptılar. Bugün epey bir deneme yaptım. Çok şükür herhangi bir mor yılana rastlamadım. Görüntünün evde daha da iyi olduğunu gördüm. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Adamlar en basit şekilde digikutudan scart ile Tv nin AV'ye giriş yapmışlar. Scart benim en sevmediğim bağlantı şekli. Şöyle bir bağlantı yapabilir miyiz acaba ? Görüntüyü PC görüntü kablosu ile digikutudan direkt TV'ye bağlayarak aktarabilir miyiz ? Digikutu'nun arkasında Coaxiel çıkış var. Bu çıkıştan sesi alıp TV ye nasıl giriş yaparız ? Yoksa stereo bağlantı mı yapmak gerekiyor ? Ne dersiniz ?
dostum scart baglantı dıgıturk un baglantısında en mantıklı sekıldır scartı sevmem ne demek onu anlamadım pc kablosuyla herhangı bır baglantı yapamazsın yanlız suna dıkkat etmen gerekıyor;
dıgıturk un usttekı scartı ıle panasonıc tv nın av1 scartı RGB sınyalı destekler eger tv nın kumandasından dıgıturk kanalını actıgında ekranın ıst kosesınde rgb ısaretı yada yazısı cıkarsa su anda alabılecegın en kalıtelı goruntuyu alıyorsun demektır eger rgb yazısı yoksa normal vıdeo goruntusu alıyorsundur o zaman teknosalardan daha kalıtelı ve ıkı ucu altın kaplama scart alman gerekır
Bilgiler için teşekkür ederim dostum. Scartın RGB yi destekleme olayını bilmiyordum. Scartı sevmem derken hem ses hemde görüntüyü analog olarak taşıdığı için tercih etmiyorum demek istedim. Sesi optik kablo görüntüyüde komponent bağlantı ile taşıyabilmek varken scart kullanmak kaliteden taviz vermek gibi geliyor bana. Birde seninde dediğin gibi scart altın uçlu kaliteli bir scart olmalı ki performans versin. Ucuz olan diğer scart to scart bağlantılarından pek memnun kalmadım şimdiye kadar. Digituk'te HD yayın başlayınca kutularda değişecek deniyor belki HDMI uyumlu kutular olurda uğraşmayız. Bildiğim kadarıyla en kaliteli görüntü (HDMI) ı saymaz isek Computer bağlantısından elde ediliyor. (Forumda okumuştum) Digi kutunun arkasındaki computer çıkışı (tam adını bilmiyorum) Tv'deki computer girişine görüntü vermez diyorsun yani. Birde dediğin gibi altın uçlu scart ile deniyeyim bakalım nasıl olacak. Aslında mevcut scartta da bariz bir sorun yok ama beklenti yüksek olunca ve cihazların üzerinde alternatif giriş çıkışlar olunca insan zorluyor herşeyi.
Dostum öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın TV yi. Ben TV ye hem Digitürkü PC me bağladım hemde Z-5500 ü bağladım. Digitürke bağlamamın nedeni PC ye kayıt yapabilmemdi. Şimdi hem kayıt yapıyorum hemde sesi Z-5500 den alıyorum. Bu arada Digitürkte Coax deil compozit çıkış vardır. PC kablosunu direk digitürke takamazsın...Aynı TV yi kullanıyoruz. Soruların olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım..
Dostum iyi dileklerin ve bilgilerin için teşekkür ederim. eros @ arkadaşın söylediğine göre digiturkün ilk scartı ile TV nin AV1 ile scart bağlantısı RBG yi destekliyormuş. İyi bir scart ile daha iyi sonuç alabilirim belki. PV60E gerçekten beklediğimden çok daha iyi çıktı. Görüntü kalitesi çok iyi. Lig TV de maç seyredince doğru karar verdiğimi bir kez daha gördüm. Kafama takılan konuları zevkle soracağımdan emin olabilirsin...
PV60' ın 1 ve 3 no lu scart girişleri RGB destekli..buralardan scart bağlantı iyi sonuç verir.digitürk le şu anda ben de bu bağlantıyı kullanıyorum.
plazmalarını yenı alan arkadaslar lutfen parlaklık ve kontrastı geregınden fazla acmayın
hem goruntu flulasır hemde karanlık sahnelerde arka plan sıs varmıs gıbı gozukur ve sıyah sevıyesı grılesır bunu unutmayın kullanılan kaynaga ve kabloya gore degısebılır ama ben hem kullanıcı hem satıcı olarak sıze bır ayar onerebılırım
ayar modu kısısel contrast 70-75(baslangıcı 0 ensonu 100kabul edersek) parlaklık 40-45 renk 40-45 renk ısısı soguk(en ıyı beyaz sevıyesı ıcın) keskınlık ya tam ortada yada 1 yada 2 kademe acabılırsınız
tv nıze bu ayarları yapın ve bırde bu sekılde ızleyıp test edın ve buraya yazın selamlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme