Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.356
Cevap
6
Favori
136.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plazma TV ler için aşırı Radyasyon yaydığı söyleniyor? Bunun aslı astarı var mı?

Biriside bu model plazma için yazmış sıfır radyasyon diye ? Anlayan bilen varsa bi cvp yazsın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradoks_82

Plazma TV ler için aşırı Radyasyon yaydığı söyleniyor? Bunun aslı astarı var mı?

Biriside bu model plazma için yazmış sıfır radyasyon diye ? Anlayan bilen varsa bi cvp yazsın lütfen.

O bahsettiğiniz radyasyon eski panellerde vardı. O söyleyen kişiler teknolojiyi geriden takip ediyorlar. Yeni panellerde kalktı bu tehlike. Ayrıca bilmediğiniz bir şey daha söyleyeyim eski paneller kurşun da yayıyorlardı ancak yeni panellerde bu da ortadan kalktı. LCD ve Led kadar zararsız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coachya

quote:

Orijinalden alıntı: paradoks_82

Plazma TV ler için aşırı Radyasyon yaydığı söyleniyor? Bunun aslı astarı var mı?

O bahsettiğiniz radyasyon eski panellerde vardı. O söyleyen kişiler teknolojiyi geriden takip ediyorlar. Yeni panellerde kalktı bu tehlike. Ayrıca bilmediğiniz bir şey daha söyleyeyim eski paneller kurşun da yayıyorlardı ancak yeni panellerde bu da ortadan kalktı. LCD ve Led kadar zararsız artık.

yani bu panasonic plazmada radyasyon olayı yok. Teşekkürler sağol.
  • quote:

TV'nizin yakınında telsiz telefon var mı? Varsa fişten söküp deneyin. Telsiz telefon bazı uydu frekanslarında aynen bahsettiğiniz sorunun yaşanmasına neden olur. PC'de aynı sorun olmadığına göre de pc uzakta sanırım telsiz telefona nispeten.

Eğer varsa tv'de LNB ayarlarını elle yapma seçeneği 11xxx olan bir değer vardı sanırım 11750 onu 11600 yapınca yine bu sorun gider. O ayarın isminden emin değilim üst eşik veya alt eşik değil bir tane daha vardı o. O ayar kısmına giriliyorsa oradaki değerlerin isimlerini yazın hangisi olduğunu hatırlamaya çalışayım.

Evde telsiz telefon yok hocam dediğiniz ayarlara bu akşam bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A/Z/R/A/İ/L -- 4 Haziran 2011; 16:48:28 >
  • Hayırlı olsun kaça nereden aldın?
    quote:

Orijinalden alıntı: HAKAN32BURSA

quote:

Orijinalden alıntı: Teken

Merhabalar ben de P42G20E aldım, aranıza katıldım :)

3 gündür mutlu bir şekilde birlikteyiz :)

ayarlarımı da kendimce yapmaya çalıstım,

normal mod
    kontrast 15
    parlaklık 0
    renk 15
    netlik 5

eco mod açık

digerleri kapalı durumda..

başka bir öneriniz ya da şunu yapma güzel kardeşim diyecek olan var mı ?

teşekkürler iyi geceler

Güle güle kullan kardeş.

• İyi akşamlar,

TX-P42G20 kullanan arkadaşlara bir sorum olacak,

Benim dikkatimi çeken bir olay var,TV'yi kumanda ile açarken ve kapattıktan sonra gelen ''TIK,TIK,TIK'' şeklinde röle sesinin aynısı cihaz kapalıyken (Stand-by durumundayken ) bazen aynı sesi çıkartıyor.Tabi görsel bir durum yok ,cihaz kapalı şekilde duruyor.
    Acaba bir an elektrik mi kesilip geri geliyor diye düşünürken aynı anda lambalar yanıyor ve göz kırpması vs yok.
    Artı evimde Voltaj regülatörü mevcut ve kontaktörü var ,yani saniyelik kesinti olsa Regülatörden ses gelecek ancak bu da yok.
    Korumalı grup priz var, acaba bundanmıdır dedim (Belki arızalanmıştır diye ) söküp direk prize taktım yine kapalıyken yaptı.

Acaba aranızda cihaz kapalıyken böyle bir ses duyan var mı? , eğer bu olağan bir durum ise sorun değil rahatsız olmuyorum ancak yok bende varsa servise müracat edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: A/Z/R/A/İ/L

quote:

TV'nizin yakınında telsiz telefon var mı? Varsa fişten söküp deneyin. Telsiz telefon bazı uydu frekanslarında aynen bahsettiğiniz sorunun yaşanmasına neden olur. PC'de aynı sorun olmadığına göre de pc uzakta sanırım telsiz telefona nispeten.

Eğer varsa tv'de LNB ayarlarını elle yapma seçeneği 11xxx olan bir değer vardı sanırım 11750 onu 11600 yapınca yine bu sorun gider. O ayarın isminden emin değilim üst eşik veya alt eşik değil bir tane daha vardı o. O ayar kısmına giriliyorsa oradaki değerlerin isimlerini yazın hangisi olduğunu hatırlamaya çalışayım.

Evde telsiz telefon yok hocam dediğiniz ayarlara bu akşam bakarım.

Telsiz alet yoksa ayarlara bakmayın boşuna. O ayar telsiz frekansın etkisini bertaraf etmek için yapılıyordu. Ama yine olabilir belki çünkü o ayar aynı zaman da sinyal eşik değerini değiştiriyordu. Bunla oynayarak sinyal kaybını telafi etmek mümkün. Tabi sinyal artmaz çıkmayan frekans gene çıkmaz ama sinyal düşüklüğüne karşı alıcınızın duyarlılığı azalır.

• quote:

Merhabalar ben de P42G20E aldım, aranıza katıldım :)

3 gündür mutlu bir şekilde birlikteyiz :)

ayarlarımı da kendimce yapmaya çalıstım,

normal mod
    kontrast 15
    parlaklık 0
    renk 15
    netlik 5

eco mod açık

digerleri kapalı durumda..

başka bir öneriniz ya da şunu yapma güzel kardeşim diyecek olan var mı ?

teşekkürler iyi geceler

ayarları abartı derecede kısık kullanıyorsun.bu ayarlarla tv ekranında karanlıktan başka birşey görebiliyormusun merak ettim doğrusu

forumda tavsiye edilen ayarlar her ayarın tam ortada olması yönünde...

kontrast 30
    parlaklık 0
    renk 30
    netlik 5
    eco mode açık
    yan panel açık
    diğerleri kapalı

bu şekilde kullan...ayrıca kumandadan aspect ratio'yu otomatik yap ki alttan üstten siyah bantlı yayın yapan kanallarda görüntüyü otomatik olarak doldursun

böylece hem şişman görünen karakterler gider yerine normal insanlar gelir,hem de plazmayı yanık tehlikesinden korur...

bir diğer tavsiye edilen de 1 ay içerisinde 200 saatlik rodaj süresini(break-in period) doldurmaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

Hayırlı olsun kaça nereden aldın?

teknosa normal fiyatından.. bir indirimden faydalanmadım :)
  • görüyordum ama tabi pek hoş olmuyordu :) .. ayarları düzelttim simdi..genelde zoom3 yapıyorum ki(kanal logosu gözükmesin diye) 200 saatlik rodajı güzelce tamamlıyım diye..

200 saat bitince önerileriniz var mı acaba ?
  • quote:

görüyordum ama tabi pek hoş olmuyordu :) .. ayarları düzelttim simdi..genelde zoom3 yapıyorum ki(kanal logosu gözükmesin diye) 200 saatlik rodajı güzelce tamamlıyım diye..

200 saat bitince önerileriniz var mı acaba ?

Bu ayarları kıstıktan sonra logo gözüksede sorun değil. Zoom3 yaptığınızda çamur gibi olur görüntü gerek yok bence hiç. Ben normal modda ve tam görüntü oranında izledim hiçbir sıkıntım yok. Daha dün akşam baktım. Hiçbir burn in yok. 500 saat civarında panel.

Dün arkadaşlara gitim. 2500 TL ye Led almış philips in. Eve döndüğümde Plazmamı öpüp sırtımda taşımak istedim adeta. Görüntü resmen piselleniyor, insanlar mutant gibi gözüküyor. Dinamik kontrast kağıt üstünde yüksek yazılmış ama hiç alakası yok. Bir kez daha iyiki Panasonic plazma almışım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: qazze

# SFD
    # İnfinite Black Kontrast(5 mil:1 STATİK)
    # 1080P Çözünürlük
    # Dvb-t
    # Viera Cast(İnternet)
    # Viera İmage Viewer(avchd/jpeg/sd-video/divxHD,mp3/AAC)
    # THX Mode
    # DCC
    # 6144Adım
    # Tonlama
    # Viera Link
    # PIP/PAP/PAT
    # DLNA
    # DİVX
    # V-Audio Pro-Surround
    # 4HDMI/PC/LAN

+

Televizyon Tipi Plazma
    Ekran Ebatı 106 cm / 42 "
    Ekran Formatı 16:9
    Görüntü Tarama Hızı 600 Hz.
    Görüntü Çözünürlüğü 1920 x 1080 Piksel
    Ekran Özellikleri
    Tepki Süresi 0 mS
    Kontrast Oranı 5000000:1

fiyat olarak 2700 tl ile 2400 tl arasında geziyor garantili olarak.
    plazma ve lcd lerde çok önemli olan siyah gösterme sismine bakılırsa bu makine siyah göstermede sınırsız olduğunu savunuyor,mümkünmüdür ; doğru olabilirmi tartışılır.
    internet tv özelliği ve avchd/jpeg/sd-video/divxHD,mp3/AAC özellikleri çok iyi gerçekten.
    tepkime süresi ise "0" olarak belirtilmiş.
    100.000 saat panel ömrü biçilmiş.
    tek eksiği -eğer eksiklik olarak görülürse- bluetooth olmayışı.ancak bunca özellik içinden birde bluetooht aramak ta gerekmiyor bence...

keşke 50" ekranlı olanlarının fiyatı 42" ekrana nazaran bu kadar yüksek olmasa

ben bu panelin potansiyel bir alıcısı olarak ve illede panosonic diyen biri olarak durumu sizlere sormak istiyorum,bu fiyatı çokta geçmeyecek daha iyi bir panel tavsiyeniz varmı ?

saygılar

Merhabalar ben bu plazmayı almak istiyorum ama önerirmisiniz diye bilgi alayım dedim..Dün inceledim vatancomputer da hoşuma gitti fiyatı da 1700TL kampanyalıymış... Önerinizi bekliyorum saygılar.

• 42" G20E' sinde benim gibi teledünya kullananlar için bir sorum olacak.

Sinema kanallarında bazı tanıdıklarım, farklı model tv leri ile Set Top Box ile altyazı görebiliyorlar. Ben ise modül kullanarak teledünya izliyorum ancak alt yazı açamıyorum.

Teledünya konusunda bunun tv den kaynaklanabileceği yazılı.

G20' esi ile teledünyası ile alt yazı görebilen arkadaş var ise nasıl ayar yaptığını anlatabilirmi?

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKAN32BURSA

quote:

Orijinalden alıntı: vkircali

Merhaba Arkadaşlar,

Geçen hafta Panasonic TX-P42G20E Plazmamın Viera Cast özelliğini test etmek için USR 9110 Adsl modemimin etherneti ile Plazmanın Ethernetini, Plazma ile verilen Ferrit Çekirdeklerinide kullanarak Cat-5 Kablo ile birbirine bağladım.

Sonrasında Plazmanın kullanma klavuzundaki talimatlar doğrultusunda, önce Sistem Güncellemesini gerçekleştirerek cihaz yazılımını 2.505' e yükselttim. Sonrasında Plazmanın Viera Cast özelliğini denemek istediğimde ekranda Sunucuyla bağlantı sağlanamadı. (006) hatasının gözüktüğünü gördüm. Halbuki Sistem Güncellemesini ve Adsl bağlantılarını yapmadan önce Viera Cast ekranında izlenen tv kanalının görüntüsü ortada olmak üzere Skype, Youtube v.b. 8 tane pencere görüyordum.

Hem fiziksel bağlantıları, hemde plazmanın ağ kurulumu menüsü altındaki Bağlantı Testinde;

Ağ Kablo Bağlantısını Kontrol Ediniz. - OK
    IP alımını Kontrol Et. - OK
    Aynı IP adresini Kullanan Aygıtları Kontrol Et. - OK
    Ağ geçidi bağlantısını Kontrol Et. - OK
    Sunucuyla İletişimi Kontrol Et. - X

Olduğunu görüyorum. Açıklama kısmında' da daha önce ilettiğim gibi Sunucuyla bağlantı sağlanamadı. (006) hatası gözükmektedir.

Sorun yazılım güncellemesindenmidir? Yada ilgili sunucu ile bağlantı mahkeme kararıyla engellenmiş olabilirmi? Bu yada benzer sorunla karşılaşan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Sunucu ile ilgili bir sorun olmasın..bende hiç bir sorun olmamıştı.

modeminizin firewall'ı kapalı olacak bi de öyle deneyin

• arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum forumu ve hedefim direk g20e.. 1500'ün altına düşünce alırım diyordum. düştüğü zamanlar oldu.. aile büyükleri kışa doğru alırız filan dediler. :) şimdi de zart diye alalım diyolar. fiyatlar nerelerde uygun. piyasayı bilen var mı? panasonic tr garantili tabii lütfen. vatan'ın kampanyaları iyi oluyo ama kim bilir ne zaman yapcak bi daha. fiyatla igili bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.. herkese selamlar..
  • istanbul bilişime bakabilirsin. bi de diğer teknomarketlerin kampanyalarına dikkat et. önümüzde babalar günü var. kampanya olabillir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donmezozan

arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum forumu ve hedefim direk g20e.. 1500'ün altına düşünce alırım diyordum. düştüğü zamanlar oldu.. aile büyükleri kışa doğru alırız filan dediler. :) şimdi de zart diye alalım diyolar. fiyatlar nerelerde uygun. piyasayı bilen var mı? panasonic tr garantili tabii lütfen. vatan'ın kampanyaları iyi oluyo ama kim bilir ne zaman yapcak bi daha. fiyatla igili bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.. herkese selamlar..

http://www.teknofiyat.com/?search=p42g20e&altlimit=&ustlimit=

• quote:

Orijinalden alıntı: cendere02

istanbul bilişime bakabilirsin. bi de diğer teknomarketlerin kampanyalarına dikkat et. önümüzde babalar günü var. kampanya olabillir.

İstanbul bilişim paralel ticaret ve orjinal panasonic Türkiye garantisi yoktur. Tavsiye etmem.
  • Şu anda en uygun vatanda görünüyor 1650 12 taksit,, ama vatan genelde ayın sonlarında %25 indirime gidiyor fakat indirimde pesin fiyatına 6 taksit yapıyor daha fazla vade istersen normal fiyattan alabilirsin

söylendiği gibi yakında babalar günü var kampanya olabilir
  • istanbul bilişimi biliyorum dediğiniz gibi.. ama her yerde servis noktaları var belki kendileri de iyi hizmet sunuyolardır. zaten stokta yok şu anda.. hepsi buradada hediye çeki ve maxi puan kampanyası var ama orda da stoklarda yok. en makul vatan %25 indirimle o da ay sonlarında demek hmmm o zaman olmadı haziran sonunu mu beklesek?
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.