Şimdi Ara

PANASONIC TX-P42GT50E (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
4
Favori
16.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nusabem

Sadece şu yorumunuzu merak ettiğimden dolayı soracağım, mağazada normal ledtv'ye göre bu GT serisi plazmalar bildiğin ateş gibi yanıyor.
    Hatta müşterilerin bir çoğu evimde küçük bir oda var kışın oraya koysam rahatlıkla ısıtır diyor, klimalı ortamda bu kadar ısınmasının sebebi nedir?
    Amacım sadece gerçekten GT serilerinin aşırı derecede ısındığını bizzat hergün kontrol ederek görüyorum ve sıradan bir led tv bu kadar çok yüksek ısı dışarı saçmıyor.
    Bu konuda beni aydınlatırsan çok sevinirim, zira müşteriye mantıklı bir açıklama şart oluyor.

Isınma sebebleri bellidir, Plasmalarda, harici bağlantılara dikkat edeceksiniz, prizler yada okumusnuzdur detayları yazmıyorum, evet ısınma yaparlar !

Lcd ve Led ürünlerde bunu yapar hatta bazen daha fazla ısnırlar 1 metre yanından gerçerken yayınlan ısı sizi şaşırtır, bu değerleri çoklu fişler üzerinden vermak hata olur !

Yani vasat bir çoklu fiş var evde, ana prizden tek kablo ile çoklu fişi taktğınızı düşünün, 1-2 cihaz daha bağlı olsun ki en az 2 cihaz bağlıdır her evde, bağlı cihaz türü fark etmez sınacaktır, hatta pirizler kötüyse ısınmayı bırakın, panel yanacaktır yani arıza vercektir, yada bir bakacaksınız renkler bir birbirne girmiş !

Lcd ve Lcdler aslına bakarsanız, Plasmadan çok daha riski ve nazik cihazlardır !

Gelen müşteriye, öncelikle, aslında sizlerin uyarması gerekiyor, panelleri almadan 2-3 senelik duvar prizlerini çöpe atıp, garantili proselen kaplamalı topraklaması güçlü prizler alsınlar, 10-20 liradan kaçıyor İnsanlar ama 3000 liralık paneli korkmadan alıyor !

Sizde satıyorsunuzdur, çoklu prizler tavsiye edin, yine üstünden sigorta devre özelliği olan, voltaj bloklaması olan prizler alsınlar, inanın şart olan detaylardır, yoksa paneli yada cihazı bozar, gelir size kafa tutar, bozuk ürün sattın diye !

En bast garantili örnek vermek isterim, vasat priz, vasat fiş, vsat eski bir ne olduğu belirsiz topraklması fiş, ve buna bir cihaz takın yada aklınıza ne geliyorsa artık !

10 dakika sonra bakın çalışmasına bile gerek yok, takılı cihazların enerji bağlantısı olan bölgelerine elinizi sürün, tek göreceğiniz detay sınmadır, sütelikte kapalı oldukları halde !

Bilincsiz kullanım, malesefki herkesin birşeyleri yazmasına sebeb oluyor, siz müşterilerinizi gerçekleri anlatın, hem onlar aldıkları cihazları seneler boyu kullanır hemde siz, gerçek mağaza kalitenizi sunarsınız, diğerleride panelleri ezbere satmaya çalışsınlar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 7 Ekim 2012; 16:35:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Sadece şu yorumunuzu merak ettiğimden dolayı soracağım, mağazada normal ledtv'ye göre bu GT serisi plazmalar bildiğin ateş gibi yanıyor.
    Hatta müşterilerin bir çoğu evimde küçük bir oda var kışın oraya koysam rahatlıkla ısıtır diyor, klimalı ortamda bu kadar ısınmasının sebebi nedir?
    Amacım sadece gerçekten GT serilerinin aşırı derecede ısındığını bizzat hergün kontrol ederek görüyorum ve sıradan bir led tv bu kadar çok yüksek ısı dışarı saçmıyor.
    Bu konuda beni aydınlatırsan çok sevinirim, zira müşteriye mantıklı bir açıklama şart oluyor.

Isınma sebebleri bellidir, Plasmalarda, harici bağlantılara dikkat edeceksiniz, prizler yada okumusnuzdur detayları yazmıyorum, evet ısınma yaparlar !

Lcd ve Led ürünlerde bunu yapar hatta bazen daha fazla ısnırlar 1 metre yanından gerçerken yayınlan ısı sizi şaşırtır, bu değerleri çoklu fişler üzerinden vermak hata olur !

Yani vasat bir çoklu fiş var evde, ana prizden tek kablo ile çoklu fişi taktğınızı düşünün, 1-2 cihaz daha bağlı olsun ki en az 2 cihaz bağlıdır her evde, bağlı cihaz türü fark etmez sınacaktır, hatta pirizler kötüyse ısınmayı bırakın, panel yanacaktır yani arıza vercektir, yada bir bakacaksınız renkler bir birbirne girmiş !

Lcd ve Lcdler aslına bakarsanız, Plasmadan çok daha riski ve nazik cihazlardır !

Gelen müşteriye, öncelikle, aslında sizlerin uyarması gerekiyor, panelleri almadan 2-3 senelik duvar prizlerini çöpe atıp, garantili proselen kaplamalı topraklaması güçlü prizler alsınlar, 10-20 liradan kaçıyor İnsanlar ama 3000 liralık paneli korkmadan alıyor !

Sizde satıyorsunuzdur, çoklu prizler tavsiye edin, yine üstünden sigorta devre özelliği olan, voltaj bloklaması olan prizler alsınlar, inanın şart olan detaylardır, yoksa paneli yada cihazı bozar, gelir size kafa tutar, bozuk ürün sattın diye !

En bast garantili örnek vermek isterim, vasat priz, vasat fiş, vsat eski bir ne olduğu belirsiz topraklması fiş, ve buna bir cihaz takın yada aklınıza ne geliyorsa artık !

10 dakika sonra bakın çalışmasına bile gerek yok, takılı cihazların enerji bağlantısı olan bölgelerine elinizi sürün, tek göreceğiniz detay sınmadır, sütelikte kapalı oldukları halde !

Bilincsiz kullanım, malesefki herkesin birşeyleri yazmasına sebeb oluyor, siz müşterilerinizi gerçekleri anlatın, hem onlar aldıkları cihazları seneler boyu kullanır hemde siz, gerçek mağaza kalitenizi sunarsınız, diğerleride panelleri ezbere satmaya çalışsınlar !

Öncelikle verdiğin bilgiler için sonsuz teşekkürler.

Açıkcası her müşteriye televizyonun yanınında muhakkak akım koruyucu priz önermeye dikkat ediyoruz. Belkin'in en kaliteli prizlerini öneriyoruz ama ne yazik ki belirttiğiniz gibi 5000tl gözü kapalı veren insanlarımız 30-40 lira verip priz almıyorlar, sonuçta malumunuz panel yanmaya kadar gidiyor. Üretici firma da bu konuyu kullanıcı hatası boyutlarına getirerek garanti dışı bırakabiliyor. Akım koruyucu priz ile pazarda satılan normal uzatma prizini bir sanıyor ve özellikle belirtmemize rağmen almıyorlar.
    Tabi ben görevimi yaptığımdan dolayı kesinlikle bir pişmanlık duymuyorum.

Eski reyonumda yazıcıların yanında bile müşteriler akım koruyucu priz alırken ne hikmetse televizyon reyonunda almıyor, bu da apayrı bir durum.

• quote:

Öncelikle verdiğin bilgiler için sonsuz teşekkürler.

Açıkcası her müşteriye televizyonun yanınında muhakkak akım koruyucu priz önermeye dikkat ediyoruz. Belkin'in en kaliteli prizlerini öneriyoruz ama ne yazik ki belirttiğiniz gibi 5000tl gözü kapalı veren insanlarımız 30-40 lira verip priz almıyorlar, sonuçta malumunuz panel yanmaya kadar gidiyor. Üretici firma da bu konuyu kullanıcı hatası boyutlarına getirerek garanti dışı bırakabiliyor. Akım koruyucu priz ile pazarda satılan normal uzatma prizini bir sanıyor ve özellikle belirtmemize rağmen almıyorlar.
    Tabi ben görevimi yaptığımdan dolayı kesinlikle bir pişmanlık duymuyorum.

Eski reyonumda yazıcıların yanında bile müşteriler akım koruyucu priz alırken ne hikmetse televizyon reyonunda almıyor, bu da apayrı bir durum.

Ne diyelim, isteyen istediği gibi kullansın, diyecek birşey yok !

Burayada gelir, kablo uzamanı olur çıkarlar, sizle her türlü inatlaşırlar, dersinizki karşınızda Samsung AR-GE mühendisi var :)

• Selamlar,

Bu urunu dun aldim. Daha onceden 6 yil 42" Philips plazma kullanmistim.

Panasonic cihazimdaki en onemli sorun, yayin formatini otomatik ayarlayamamasi. Ayarlari otomatige getirmeme ragmen hic bir degisme yok. 16:9 secsem de ayni Otomatik secsem de. Nispeten cok hafif bir duzelme yapan Tam diye bir secenek var, onu seciyorum ancak cok basarili degil.

Bunun bir cozumu var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiPiR

Selamlar,

Bu urunu dun aldim. Daha onceden 6 yil 42" Philips plazma kullanmistim.

Panasonic cihazimdaki en onemli sorun, yayin formatini otomatik ayarlayamamasi. Ayarlari otomatige getirmeme ragmen hic bir degisme yok. 16:9 secsem de ayni Otomatik secsem de. Nispeten cok hafif bir duzelme yapan Tam diye bir secenek var, onu seciyorum ancak cok basarili degil.

Bunun bir cozumu var mi?

Bu konuyla ilgili Panasonic Cagri Merkezini aradim. Yaptigim gorusmede, Otomatik sectigimde, urunun otomatik olarak 16:9 formatini degerlendirdigini soyledi. Yani benim Otomatik diye sectigim, gelen yayini 4:3 ya da 16:9 olarak degerlendirip, ona uygun olarak ekrani daraltip genisletmesi degil, otomatik olarak 16:9 secmesi. Ustelik bahsettigim konu sag veya soldan siyah seritler seklinde degil, goruntuyu, tv ekranina sigdirmak seklinde oluyor baska markalarda.

Belki cogu kullanicilar icin bu bir sorun olmayabilir ancak, 6 sene onceki teknolojiyle dahi bunu kullanmis bir kisi olarak, yayvan goruntulerin beni cok rahatsiz ettigini soylemeliyim. Ayrica "Otomatik" seklinde bir opsiyonu kullanamamis olmak da ayri bir konu. O zaman niye oyle bir secenek sunuyor Panasonic?

Bu konuyu Avrupa merkezlerine de bildirdim. Gelecek cevabi merak etmekteyim.

• Merhaba,

TX-P42GT50E modelini satın almayı düşünüyorum, kullanan arkadaşların yorumları nasıl acaba? tavsiye eder misiniz?

bir de kısa bir sorum olacak USB'den yüksek boyutlu (10GB v.s.) 3D mkv film seyredebiliyor muyuz? USB-FAT32'de en fazla 4GB limit olduğundan nasıl seyredebiliriz kafama takıldı da :)

Çok teşekkürler
  • ben kullanıyorum lcd ye göre görüntü biraz karanlık ama en hızlı televizyon
  • mtekman M kullanıcısına yanıt
    cihaz ntfs formatlı diskleri sorunsuz tanıyor. 1080p filmler gayet seri oynuyor.
  • Eee yani almıyalımmı bu tvden.
    Bende eskisi var 42st33e beğendiğim için babamlara almayı düşünüyorum.
    Vatanda indirimli şu anda.
    Kestane kebap acele cevap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panasonic TX-P42GT50E 106cm 2500Hz Smart Full HD 3D NeoPlazma TV
    2 Adet Gözlük Hediyeli
    hızlı al da son 3 ürün 2200 lira .
    uzun bir süredir 42st50e almayı dusunuyordum ama bir turlu bulamadım teşhir ürünü haric. onun fiyatı 1200-1300 lira civarı 42gt50e ile arada bin lira fark var.
    paraya kıyıp bayram oncesi bu tv yi mi alsam :) artık 42st50e den umudu kestim ...
  • Panasonic TX-P42GT50E kutu içinde duvar askı aparatı çıkıyor mu arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Panasonic TX-P42GT50E kutu içinde duvar askı aparatı çıkıyor mu arkadaşlar?

hayır arkadaşım bu gün aldım ayrıyaten askı aparatını kutu içeriğinde mevcut değil
  • nerden aldın b ende internetten aldım bekliyorum.
  • ut serisi plazmayı inceledim alt seri olmasına rağmen o bile bütün ledlerden iyi arkadaşlar.
  • TX-P42GT50E ARKADAŞLAR UYDU ALICISI HD Mİ?
  • arasira kullanıcısına yanıt
    Nacizane tavsiyem, hangi panel olursa olsun dahili uydu alıcısından fazla bir beklentiniz olmasın, firmların ürün satmak için yaptıkları bir özellik, üreticileri dahi uydu alıcıları için garanti vermiyor, gerisini siz düşünün !

GT50 alacaksan, piyasada bir hayli iyi ve ucuza hd recivierlar mevcut jameson-korax yada biraz daha paraya kıyıp ktaherin veya Avrupada tanıdığınız varsa inanılmaz modeller alın panelin keyfini en üst seviyede yaşayın, GT50 seri gerçek manada mükemmele yakın SD-HD resim üretir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Nacizane tavsiyem, hangi panel olursa olsun dahili uydu alıcısından fazla bir beklentiniz olmasın, firmların ürün satmak için yaptıkları bir özellik, üreticileri dahi uydu alıcıları için garanti vermiyor, gerisini siz düşünün !

GT50 alacaksan, piyasada bir hayli iyi ve ucuza hd recivierlar mevcut jameson-korax yada biraz daha paraya kıyıp ktaherin veya Avrupada tanıdığınız varsa inanılmaz modeller alın panelin keyfini en üst seviyede yaşayın, GT50 seri gerçek manada mükemmele yakın SD-HD resim üretir !

peki ut serisi hakkında bilgi verebilir misiniz?fiyatları oldukça uygun.sd ve hd yayın kaliteleri nasıl sizce?
  • Hocam media marktta görevli alt seri dedi pek tavsiye etmedi gibi.tavi üst seviye plazmalarla arasında fark vardır yalnız ledlere göre o kadar iyi ki futbol maçı izlediğinde daha iyi anlıyorsun.arakası birz büyük yalnıZ.

• Andy hocam yurtdışından getirtme şansım var tam model verebilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.