Şimdi Ara

PANASONIC TX-P42GT50E (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
4
Favori
16.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim 42gt50 de geldi Andy hocam yanın da iki tane de gözlük göndermişler servis bayramdan sonra gelecek. Duvara mı monte ettireyim ayakla mı kullanayım karar veremedim.
  • arasira kullanıcısına yanıt
    Duvara monte ettirmeyin, Türkiyede duvar monte işi tam bir saçmalık, panel duvarda durduğu sürece sorun yok fakat indirdiğiniz panelin durduk yerde hasar görmesi fazla görülen problemlerden birisdir!

Bir çok İnsan duvara asıldığında tüm ağırlığı kasanın taşıdığını düşünürler, metal havanın anlık durumuna göre değişim gösterir yani devamlı hareket halindedir, kötü montajda ise panelin ciddi bir gerlime maruz kalacaktır + montaj işinde panelin doğru yere montakıda önemlidir yani devamlı bir hava akımı olması şarttır !

Uzun cevap oldu kusura bakmayın, okuyan Arkadaşlarda bunu dikkate almalarını tavsiye ederim !
  • andy1 kullanıcısına yanıt
    çok detayı var bu meretlerin ya 3 aylık bi kursa gitmek lazım plazma lcd kurulum kullanım kursu:))
  • Bir de elektikle ilgili ne tür önlümler almalıyız Andy hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Voltaj konusu sadece Plazmalar için değil LcdLed paneller içinde %100 performansına etkisi büyüktür !

Bunu Türkiyede ilk yazan ve nasıl kullanımlaıdır konularında tüm detayları paylaştım hatta şuan benim yazılarımı ve örenilerimi Avrupada bir çok test sitesinde görebilirsiniz, eskiden X panel al süper denilirdi şimdi bunun ne kadar saçmalık olduğuda her kes tarafından artık biliniyor !

Dünaynın en mükemmel tartışmasız en iyi serisinide alsanız, panel sizin evinizdeki harici kablolara ve voltaja göre tepki verecektir, yani panelin muhteşem olması hiç bir şey ifade etmiyor !

Voltaj konusunda tavsiyem mutlaka ama mutlama işinin uzmanı bir eletrikci çağırın, bina girişi voltaj değerini ve daire içinde voltak değerini ölçtürün, voltaj dalgalanması veya topraklama sorunları var ise önlem alın !

Bunun zor olduğu sanılır hayır işini bilen bir uzmanın en fazla 15 dakikasını alır bu ölçümler, sorun varsa veya voltaj dalgalı ise önemlide basittir, benim tavsiyem eski binalarda olanların güc regülatörü almalarıdır bu 300-500 lira arasıdır fakat cihaz sizin verdiğiniz parayı 2 senede fazlası ile size geri döndürür!

Elbetteki evinizdeki televizyon ve harici cihazlarınızında voltaj kaynaklı rsiklerden tamamen arındırmış olursunuz !

Voltajın panellere etkisi sandığınızdan çok daha yüksektir hatta risklidir, Lcd Panellerde ve Plazmalarda görülen en büyük sorun örnek VT50 Plazma almış yada Samsung ES8000 LcdLed almış, ortak sorun SD yayınlarda tuaflık var, buna isim koyamazlar ama tuaflığıda fark ederler, bu sorunların en büyüğü örnek film uada bir haber kanalı düşünün öndeki resim mükemmelken arka fonda tuaf karıncalanmalar veya minimal ve devalı hareketlilik olur, gözle değil ama hissedecğiniz bir sorundur !

Pixseller yapıları gereği gelen voltaja göre tepki verirler, bazıları voltaj bir şey yapmaz değil bu cahilleri ciddiye almayın tamamen ahmak düşüncenin ifadesidir, pixseller %100 gelen voltajın tepkisine göre tepki vereceklerdir, hatta bu sorun bazen karıştırılır kullanıcı panelden kaynaklanan sorun olarak bilir oysaki sorun voltajın kalitesizliğidir !

Önlemelere gelirsek !

1.Voltaj sorunu olan evlerede mutlaka güc regülatörü alın, 1KW altına inmeyin, Panel dahil ses sistemi ve harici panele bağlı veya bağımsız bilgisayar vs voltajdan etkilenmeyecektir, kaliteli voltaj boşa gider paranızında cebinizde kalmasını sağlar !

2. HDMI kablo, mutlakama ama mutlaka üzerinde sinyal taşıma değerleri olan ürünleri alın, 10Gbps altında kabloları tercih etmeyin, bunların sinyal taşıma kayıpları normal kablolara göre çok daha sorsunuz ve kalitelidir !

3.Çoklu fişler,inizde mutlaka voltaj bloklaması olan kalitesi ve garantili ürünleri alın !

4.Prizlerinizi mutlaka değiştirin yeni panel alacaksanız ve aldığınız prizin porselen ve %100 toprakla garantisi olmasına dikkat edin, prizler panellere ve harici cihazların baş düşmanıdır unutmayın !

5.HD veya SD reciverlarınızın anten çıkış uçlarını ölçtürün bir çok cihaz malesefki akım probelmi olabiliyor, eğer sorun var ise mini blokla özelliği olan adbtorler bağlayın, panele ve cihazlara akım geçişini önler, Plazmalardaki logo izlerinin %80 sorumlusu bu tür problemlerdir !

Bu arada hd recivier alırken, alacağınız cihazların kaliteli olduğundan emin olun, klon satılan saçma çöp cihazlardan uzak durun, orjinal cihazları tercih edin !

Biraz detay yazı oldu fakat detay olmadanda konuyu anlatmak zorlaşıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Ağustos 2013; 15:46:28 >

http://www.hizlial.com/philips-3-metre-3600-jull-spn4085b/30.050.1245.0007 bu çoklu priz iyi midir Andy hocam bir de topraklama priz hdmı kablo için önerdiğiniz markalar var mı?
    Yeterlidir fakat size kesin sonuç alınmış iki cihazıda link olarak eklemek istedim, Tuncç matik testlerde gerçek şekilde voltaj bloklama özelliği test edilerek saptanmıştır, bunu Türkiyede özellikle merak ettiğim için denemiştim, bu sebeble kesin olarak alın diyebiliyorum !

http://www.vatanbilgisayar.com/Prizler/tuncmatik-sp7-714-tsk0984-surgepro-7li-enerji-koruma-prizi-918-joules-15m--(beyaz)/productdetails.aspx?I_ID=33572

Fiyat olarak sizin tercih ettiğiniz üründen daha ucuzdur !

• Peki bunu aldığımızda diyelim voltaj dalgalanması topraklama sorunları var regülatör de yok gene de bu priz tvnin zarar görmesini engeller mi?

Evet belli güç anormalliklerini bloke edecektir !

Fakat paneli bağlayacağınız priz eski ise ve emin değilseniz mutlaka ama mutlaka prizinizi değiştirin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 8 Ağustos 2013; 22:33:27 >
  • Bina 3 yıllık bir bina. Ama gene de bir elektrikçi çağırasak iyi olacak galiba.

• Andy hocam receivera fazla para ayıramayabilirim daha uygun fiyatlı tavsiyeniz olur mu?

120-130 liralara satılan Jameson hd recivierlar var, veya iptv olarak 200 kanal üzerinde server destekli 100 lira civarında korax serileri var, reciviera fazla para vermeniz gerekmez zaten aldığınız panelin resim değerleri fazlası ile mükemmeldir veya Next hd recivier serileri alabilirsiniz !

Tavsiyem binanız yenide olsa paneli bağlayacağınız prizi değiştirin, genelde binalarda standart prizler takılır bir çoğuda ne olduğu belirsiz ürünlerdir !
  • Şu an tunçmatiki almaya gidiyorum buna hem tvyi hem de bilgisayarı takmam ağır gelir mi bilgisayar başka bir prize bağlasam daha mı iyi olur bir de priz için bi model marka önerebilir misiniz?

• Bir de next ye 18000 nasıldır jameson ve konax pek piyasada yok bazıları neta da güzel diyor 300tlye kafar fiyat olarak çıkabilirim

Açıkcası Türkiyede satılan jameson ve korax hakkında biraz bilgim var, ve ikiside alınabilir cihazlar next 18000 için forumda daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz, tavsiyem Türkiyede satılan serilerin nerdeyse tamamı çok yakın kalitede seriler bu sebeble fazla para vermenizi tavsiye etmem !

Yurt dışında tanıdığınız var ise, 150-200 Euroya çok harika cihazlar alabilirsiniz, bu konuda yardımcı olabilirim marka seçimlerinde Türkiyede ise yukarda belirttim saçma sapan cihazlara inanılmaz paralar isteniyor, Full Hd denilen cihazların sorunsuz 420p resim üretmeleri dahi tartışılır !

Diğer detay neden fazla para vermeyin deme sebebim alacağınız cihazın gerçek 720p üzerinde sorunsuz resim üretmesi gerekir, günümüz panelleri Türkiyede satılan HD Receivilerle kaliteli resim almak gerçekten çok zordur, bazı kanalları açamasınız bile çunki hd recivier gelen sinyali upscale edemez !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 9 Ağustos 2013; 18:47:38 >

arkadaşımın babası pilot belki ona getirttireblirim. o zaman 150-200 euroluk hangi cihazları önerebilirsiniz Andy hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

arkadaşımın babası pilot belki ona getirttireblirim. o zaman 150-200 euroluk hangi cihazları önerebilirsiniz Andy hocam?

Şuan bazı büyük firmalarda indirimler var, 200 Euroya alabilirsiniz, Türkiyede fiyatı bilmiyorum ama 1000 liraya her halde alamazssınız, isterseniz Ulslara arası garanti kapsamınada sokabilirsiniz veya her hangi arızada durumunda firma ürünün Arkasında inanılmaz şekilde duruyor, tamirden çok ürün değişimi yaparlar !

Kathrein UFS 913sw Twin DVB-S2 HD Receiver PVR USB HDD 180-250 Euroa arasında, eğer zorluk eçekerseniz Arkadaşıma rica ederim hangi mağazalarda ucuza var, size bildiririm, tabiki asla söz vermiyorum ama mutlaka sordururum, söz verip yapamayan İnsanlar yaşamım boyu en tiksindiğim mahlukatlardır!

Reception of digital satellite TV and radio channels in the DVB-S2 (HDTV) - and DVB-S transmission standard
    Video decoding of MPEG-2 and MPEG-4/H.264 signals (HDTV)
    Extended EPG functions: Targeted sorting by divisions, extensive search, create and manage program tips
    Common Interface for two CA modules with dual Decryption
    To record TV and radio broadcasts on an external USB hard drive
    Record Archive with chapter menu and images
    Up-scaler to upscale the PAL signal to 1080p
    Integrated SD card reader
    Guided first installation
    Pre-programmed program list - Instant TV without a program scan
    Automatic software and channel list download
    Display of station logos in various on-screen displays
    Any number of programmable timer recordings (once, daily, weekly, and user-defined serial timer)
    8 favorite channel lists for TV and Radio
    Teletext decoder with memory for 800 pages and videotext generation (via Scart)
    Sound selection for multilingual broadcasts
    Suitable (separated operating software and program list) for software update via satellite, USB flash drive and PC
    On-screen display (OSD) in 10 languages ​​(D, GB, F, I, E, CZ, NL, PL, TR, RUS)
    DiSEqCTM1.0/-1.1/-1.2/USALS and SCR single (EN 50494)
    Operating system based on Linux
    Power switch
    4,000 program memory positions
    Connections

4 x F connector (2 x input, 2 output)
    1 x Ethernet 10/100 Mbit / s - RJ45
    3 x USB 2.0 (1 x front, 2 x back)
    2 x CI slot
    1 x SD Card Reader
    1 x HDMI out
    1 x YPbPr component output
    2 x SCART (TV / VCR - RGB and S-Video)
    1 x analog video (CVBS) - RCA
    2 x Analog Audio (L / R) - RCA
    1 x Digital audio S / PDIF optical
    1 x Digital audio S / PDIF electrical
    1 x IR sensor connector - RJ-11
    1 x Power supply 230 V/50 Hz
    Scope of delivery

Infrared remote control
    Batteries
    HDMI Cable
    Manual
    Safety note
    Power cable
    Loop trough cable

Kathrein UFS923Sw/500GB Twin-HDTV 270-350 Euro arasında, yukarda yazdıklarım geçerlidir isterseniz Garantisinide kac sene istiyorsanız ayrı olarak satın alabilirsiniz !

Avr HD recivierslara meraklıysanız, şuan indirimde olan enteresan ürünler mevcut, Pioneer, Yamaha, Onkyo, Denon gibi üst kalite cihazlar mevcut indirimde olan!

Yukardaki iki seri Katherin sizi fazlası ile memnun edecektir her iki seridede nerdeyse tüm harici cihaz ve bağlatılarla uyumludurlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 10 Ağustos 2013; 20:16:37 >

• Siz yazmışsınız tabiki emeğinize sağlık ben özelliklerinden anlamıyorum:) karhrein 913 mantıklı görünüyor. Hangi ülkeden satın alabaliriz bir de ucuza olan yer olursa iyi olur:)
    Kathrein hepsidijitalde 700tl görünüyor ancak stokta yok aslında stokta bu fiyat olsa yurtdışına gerek yok hem taksit hem garanti yönünden başka bir yerde de türkiyede höremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 10 Ağustos 2013; 23:00:46 >
  • Andy hocam merhaba bir sorum olacaktı ben tvyi internetten aldım yarın servis gelecek. Mesela servis geldi ve tv çalışmadı o zaman ne yapmak gerekiyor garantiye mi gider yoksa aldığım yere iade mi etmem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 11 Ağustos 2013; 18:04:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasira

Siz yazmışsınız tabiki emeğinize sağlık ben özelliklerinden anlamıyorum:) karhrein 913 mantıklı görünüyor. Hangi ülkeden satın alabaliriz bir de ucuza olan yer olursa iyi olur:)
    Kathrein hepsidijitalde 700tl görünüyor ancak stokta yok aslında stokta bu fiyat olsa yurtdışına gerek yok hem taksit hem garanti yönünden başka bir yerde de türkiyede höremedim.

Almanyadan aldırmanız daha mantıklı bunun sebebi orjinal garantisinide satın alabilirsiniz 1-2-3 artık kaç sene istiyorsanız, her halde 40 Euroyu geçmez 3 senelik garantisi, sorun olduğunda ise firma zaten bu konulrda fazlası ile iyidir tamir işiyle uğraşmıor değişim yapıyor !

Firmaya sorun belki satışa girer ürün, gerçi büyük ihtimal aynı fiyata satmazlar pek bilemiyorum Türkiyede bu işler farklı hatta çok farklı şekilde oluyor,, bulmasannızda Almanyada veya Avrupanın her hangi şehrinde tandıklarınız varsa mağzalardan aldırabilirsiniz !

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.