Şimdi Ara

PANASONIC TX-P42GT50E (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
4
Favori
16.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Andy hocam plazmayı dinamikte çalıştırmak, kontratını artırmak ömrünü kısaltır mı ya da başka bir zarar verir mi gündüz sönük kalıyor da normal modda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arasira kullanıcısına yanıt
    Plazma serilerinde dinamik kontrast genellikle SD yayınlarda keyif alma ihtimaliniz zordur tabiki üst kalite bir recivier yoksa !

Panele harici bağlantılarınızdan eminseniz zarar vermez, kontrastı artırabilirsiniz, kullandığınız seriyi bilemiyorum gündüz izlerken pro1-2 ayarlarından bu sorunu çözebilirsiniz !

Menu goruntu ISFCCC açık yapın, pro1 ve 2 ayarlarına ulaşırsınız veya THX modu özel ayarlara erişebilirsiniz bu modda ileri resim ayarlarıda kendinize göre düzenleyebilirsiniz !

Gama değeri 2.4 olarak ayarlıysa, isterseniz 2.2 olarak denemenizi tavsiye ederim görüntü biraz daha keskinleşecektir, daha doğrusu kendi göz zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz !

Bu ayarları yaptıktan sonra, ayarlarınızın kaybolmaması için, menuden ayarları kitleyin yani hafızaya alın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 26 Ağustos 2013; 3:11:13 >
  • Gt50 kullanıyorum. Doğru dinamikte.izlenmiyor. Aslında gündüz eco modunu açık yaptığımda hoşuma gidiyor ekranın parlaklığı. Hep o ayarda olabilse güzel kendi otomatik yapıyor. Pro1 ayarları daha detaylı ayarlar var mı gamadan başka değiştirebileceğim özellikle gündüz izleyebilmek için.

Pro ayarlarda keyfinizce düzenlemeler yapabilirsiniz, oldukça detaylı ayarlara sahip bir menu göreceksiniz!
  • Andy hocam bu tüplüdeki tadı bir türlü yakalayamıyorum iyi bir receiver diyeceksiniz şimdi yalnız bu tüplüler en dandik uydu alıcısıyla mükemmel cam gibi görüntü veriyor.

• Hatta ilk çıkan plazmalar bile daha iyi.

Yanlıyorsunuz, tüplü tvlerde görüntü sadece alışkanlıktır, yeni nesil panelleri karşşsında resim kalitesi olarak inanılmaz ötesinde fark var !

Malesef hd recivier en büyük etken, digital platformların verdikleri cihazlar artık yeni nesil paneller için çok zayıf kalıyor!

Örnekler o kadar fazlaki VT50 alıp panel karlı gösteriyor diyenler var yada resim oturmuyor diyenler var, bu İnsanlar malesefki panelle alaklı bir sorun sanıyorlar oysaki bu sorunun kaynağı hdboxların yetersizliği ile alakalı birdurum !

Birde Türkiyede halen çağ dışı yayın yapan kanallar var ki bunlar zaten bir sorun 16:9 yayına geçen kanal sayısı yok denecek kadar az malesef, hd recivierde vasat olunca bu sorun çok farklı detaylara taşınıyor !
  • Söylediklerinize kısmen katılıyorum. Yalnız bu sorunları tüplü tvmde yaşamıyordum. Tüplü tvme kullandığım receiverı plazmaya taktığımda sonuç daha da vahim. Sürekli masraf ediyoruz sonuç gene aynı. Şimdi kathrein almaya korkuyorum. Bu kadat mastaf edip memnun olmamak çok kötü. Hareketli sahnelerde ledlerdeki gibi olmasa da gene sorun gözlemledim. gecikme var. Bu tüplüde sıfır.
    Full hd bir film indirip izlediğinizde tmm sorun yok sinema keyfi için ok. Ama sürekli sinema izlemiyorum ve genel olarak tv kanalları için kullanıyorum.
    Tüplü tvnin ekranına bakıyorum kalın bir cam içindeki panal de belli ki cam ve gri renkte ilk plazmalar da böyleydi sanırım. Şimdikiler plastik. Görüntüyü sadece yazılımla veriyorlar içindeki bir kartla yani demek istediğim yapay bir sistem var öncekinde analog özellik ağır basıyordu. Ve asıl olarak görüntüyü malzeme veriyordu. Hani dijital ses ve analog ses gibi düşünün elektro gitar çalanlar bilirler. Bunun nedenlnin daha ucuza üretip daha çok satmak olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bu hemen hemen bütün cihazlarda mevcut. Servis tvnin led plazma karışımı olduğunu söyledi. Hakkaten belli ekranı cama benziyor ama gene de camdan gelen ses gelmiyor tıkladığımda:)
    Renklerde rahatsız edici yapay bir canlılık var bu başta hoş geliyor ama daha sonra ciddi biçimde rahatsız ediyor. Durum maalesef tüm elektronik aletlerde mevcut. Malzeme ve işçilik kalitesi düştü. İsterlerse güzel ürün üretebilirler. Ama amaç bu değil. En az maaliyetle en kaliteli ürün amaç olmuş. Düşük maliyet kaliteye bu kadar izin veriyor. Aynı durum tarımda bile mevcut. Profesyonel fotoğrafçılarla konuştuğumda analog makinadan aldıkları tadı şimdikilerden alamadıklarını söylerler hep. Şimdi size soruyorum bu kıçı kırık tvlerin mi maliyeti faZla tüplülerin mi emin olun tüplüler daha maliyetli ve ortadan kalkmalarının da tek nedeni bu. Yoksa ledler iyi diye değil. İyi olsa bu kadar şikayet olmaz. Üst teknolojinin alt teknolojiyi de çalıştırması lazım 30 yıldır veya dha fazla yıldır çekilen görüntüler ne olacak bunları izlemek işkence yeşilçam filmi izleyin tüplüde bir de led veya plazmada. Görüntü çamur.

• andy1 kullanıcısına yanıt
    KATHREİN SADECE AVRUPA ÜLKELERİNDE Mİ VAR UZAK DOĞU ÜLKELERİNDE BULABİLİLİR MİYİZ?
    Bahsettiğiniz sorunlarda evet yeni nesil panellerin tamamı normal kullanıcılar için kullanması ve ervim alması zor cihazlar, forumda bazıları mükemmel der ben buna hiç bir zaman katılmadım hiç bir panel net olarak yazıyorum asla mükemmel değil ve aslada olmayacak !

Oled paneller yayılmadıkçada bu sorun şuanki serilerin tamamında değişmeden devam edecek, firmaların pazarlama teknikleri elbetteki önemli saygı duymamız gerekir, kullanıcılar bir şeyi unutuyorlar üreticilerin mükemmel tanımları aslında doğrdur çunki panellerden aldıkları test sonuçları ve kullandıkları cihazlar farklıdır !

Türkiyede panel alan Arkadaşlar oldukça şikayetciler özellikle SD yayınlarda, ama bir gerçeği unutuyorlar Avrupalı gerçek digital yayın izlerken 720p Türkiye 320-480i kalitesindeki yayınları digital sanıyor, bakın 420p dahi demiyorum Türkiyeye geldiğimde gördüm, inanılmaz ötesinde kötü sinyal seviyesine sahip cihazlar ile dolu bir Ülke haline gelmiş !

Türkiyede Digiturk-Dsmart kendilerine ait marka taşıan hd boxlar veriyorlar, Dünyanın heryerinde bu sistem aynıdır, fakat İngilterede Sky verdiği digital hdbox nerdeyse yeni nesil tüm seriler ile uyumluyken Türkiyedeki cihazlardan verim almanız için sadece panel değil harici hdbox ayarlarınıda doğru yapılandırmanız gerekiyor !

Yine örnek Türkiyede test ettiğim marka hdbox VT50 serisi ile asla abartmıyorum şok yaşadım, panel olması gereken ayarlarda yani 16:9 kapalı iken ve hdbox ayarları otomatiğe aldığınızda birden panel şaşırıyor, nerdeyse her kanala göre farklı tepki veriyor !

Bunu neden yazdım, LcdLed panelden örnek veriyorum Türkiyeden bir Arkadaşımız almış WT50 serisi ve diyorki panel hatalı geri verdim, sebebi ekranın köşesinde beliren 1 cmlik beyaz bir çizgi, oysaki bunun sebebi açık panel ile hdbox arasında sorun kaynaklıdır, 16:9 taramayı ekran üzerinden açarsa sorun otomatikman ortadan kalkar bu seferde diğer 16:9 formatında yayına geçmeyen kanallarda sorun başlar, yine yapılması greken hdbox üzerinden malesefki ekranı sabitlemek zorunda kalınıyor ve bir çok ayarda otomatikman bozulmuş oluyor yani panel+resim eşlemesinde sorunlar devam ediyor !

Katherin alnamız mecburi değil zaten Türkiyeden alın cümlesi kurmadım, Avrupadan olanağınız var ise alın dedim çunki 200 Euroluk cihaz Türkiyede en kötü ihtimalle 600 Eurodan aşağı bulmanız imkansız, bazıları garanti diyor bu saçmalık ben Avrupadan 30 Euroya garantisini aldıktan sonra Türkiyedeki servis bakmam diyemez bu her cihaz için geçerlidir Türkiyede servisi ve Distribütörü olan firmalar için yazıyorum !

Avr cihaz almakta bir alternatif fakat gördüğüm kadarıyla satılan ürünlerin %99 giriş seviyesi cihazlar sadece kapıt üzerinde upscale özelliği olan düz seriler, Avrupada bu seriler yine 200 Euro iken Türkiyede malesefki 2000 liraya satanlarıda gördüm ve alanlarıda gördüm, alan İnsan sitemize gelip bu cihazı aldım ama görüntüde iyileşme olmadı diyor !!!

Olması mümkün değil, çok Avrupa örneği veriyorum cidden Özür diliyorum fakat bazı şeyleri kullanıcıların artık bilmesi gerekli ve fazlası ile seçici olmaları şart sizler bilincli ve secici olmazsanız firmada Avrupadan toptan 100 Euroluk cvihazı alır size 500 Euroya satar burda tek kabahatli elbetteti sizlersiniz !

Forumda sözde Uzman vardı bilirsiniz, ne yaptı senelerce gördük Uzman denilen Adam net olarak tüccar yani komisyoncu çıktı, peki ürünleri sattıkları İnsanlar ne oldu ş,imdi siteme gelip X Uzman bu ğpaneli demişti aldım ama şimdi ne yapacağım bilemiyorum diyor, Uzman Tüccarda kabahatli değil Adam para kazanmanın yolunu bulmuş !

Sizler bilincvli olmalısınız, Darbee5000 diye cihaz var, şimdi internete bakıp almak isteyenleriniz olur sakın almayın acele etmeyin, cihazın yeni versiyonu henüz piyasalara çıkmadı bekleyin, sakın ama sakın acele etmeyin !

Bu cihaza değinmek isterim, Türkiyede sanıyorum ilk defada ben yazıyorum gerçek upscale desteği olan tartışmasız görüntüyü iyileştiren sigara paketi kadar çirkin sevimsiz bir cihaz fakat işlevi tek kelime ile harika !

Neden yazdım, burda ben hd recivier alın derken detayları belirttim, AVR cihaz alın derken detayları belirttim, ses sistemi alın derken detayları belirttim %100 bilincli Tüketiciler olmalısınız, örnek Samsung 9 serisini aldınız şuan tarışmasız en mükemmel bir cihaz ve ilk sırada yer alıyor !

Bu cihazı alın Türkiyede kullanın şuanki harici cihaz ve kablolarınızla inanın yerden yere vurursunuz, detaylaı fazla uzun yazdım yukarda bellidir !

Kısaca yazacak çok detay var fakat tek yapmanız gereken bilincli tüketiciler olmak zorundasınız, size X panel mükemmel diyen İnsan bilinki yalan söylüyordur, tek başına hiç bir panel asla mükemmel değildir ve aslada olmayacaktır !

• andy1 kullanıcısına yanıt
    Türkiyeden demedim. kathrein uzakdoğu ülkelerinde de satılır mı? arkadaşımın babasına aldırmayı düşünüyorum Almanyaya çok sık gitmiyormuş. genelde uzak doğru ülkelerine uçuyormuş.
    darbeeye baktım modül girişi yok.
  • Hakikaten bu çalışanlar birşey bilmiyorlar. Geçen gün d smart modül aldım. Modül bazı kanalların şifresini çözemedi neden olarak fec ayarını değiştirdiklerini uydu alıcımda böyle bir ayar yoksa izleyemeyeceğimi söylediler. Panasonici aradım onlar da onayladı ve d smartın üreticilere sormadan değişikliğe gittiklerini bu frekanstaki kanalların sadece 2013 modellerde izlenebileceğini ve güncelleme yapılmayacağını belirttiler. Neyse az önce kanalların üzerine geldim açıldı:) daha vahim olan d smart müşteri hizmetlerine cnn türk hd açılmıyor diyorum bizde cnn türk hd diye bir kanal yok diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Pro ayarlarda keyfinizce düzenlemeler yapabilirsiniz, oldukça detaylı ayarlara sahip bir menu göreceksiniz!

sevgili andy1, yazdıklarının tamamını okudum. bilgi günümüzde en değerli şey,paylaştığın bilgiler için çok teşekkürler. hepsini dikkate alacağım. sormak istediğim şey ise; geçen gün aldığım philips led 5008k tv yi iade ettim çünkü görüntü kalitesini hiç beğenmedim. digiturk hd den izliyorum yayınları ve hareketli görüntülerde, mesela alttan geçen altyazılar kesinlikle okunmuyor. bunun hz ile alakalı olabileceğini düşündüm. herneyse sonuç olarak panasonic plazma ya da samsung led almayı düşünüyorum. samsungların tasarımları daha şık çerçeveleri daha ince. ama panasonic in de görüntü kalitesi çok övülüyor. sizi bulmuşken sormak istedim. 2300 e kadar çıkabilirim fiyat olarak. smart özelliği olmasa da olur. dahili uydu alıcı olmasa da olur. görüntü kalitesi önemli benim için. Ne tavsiye edersiniz?

• caymana C kullanıcısına yanıt
    Bir detyaı öncelikle belirteyim, panasonic serilerini yazdığım için şikayetlerde alıyorum neden panasonic yazıyorsun diye !

Oysaki yazdığım panasonic serilerine bakarsanız tamamen belli serilerde ve genelde ucuz ama SD yayın kalitesi iyi olan panelleri yazarım, tutupta WT5 alın demem sebebi basit bu cihazı alacaksanız yani VT50-WT50 veya Samsung ES8000-EF8000 veya Philps 8-9 kısaca amiral serilerini kimseye alın süperdir asla demem, demek için kullandığı cihazları bilemem gerekir, örnekleride var !

VT50 benim tavsiyeme uyan bir Arkadaş almış, siteme geldi bu rezalet paneli senin yüzünden aldım diye inanılmaz cümleler kurdu, sonucta aldığı firmayıda yazıyorum ki kimsenin aklına komisyon veya firma Adamı cümlesi gelemesin, Teknosdan cihazı almış ve alan Arkadaşa cihazı gidin firmaya iade edin diye belirttim !

Firmada cihazı iade ealmış, bu seferde bu Arkadaşımız firmanın tavsiye ettiği Sony W9 serisini alıyor, bu sefer şikayeti dahada artıyor ve yine benim siteme gelip yardım istedi, ısararla harivci cihazlarını sormamda her seferinde o var bu var şu kablo var demişti, meğerse hiç birisinin olmadığını en sonunda itiraf etti!

Anlatmak istediğim detay basittir, mükemmel panel asla olmadı ve olmayacakta, çunki harici cihazlarınız panelin resim üretiminde en büyük faktördür !

Örnekte verebilirim gider Lifemaxx denilen fason üretim paneli alırsınız, iddia ediyorum 6.000 Liralık panelden evinizdeki vasat SD recivierla çok daha iyi görüntü alırsınız, çunki bu tür panellerin özelliği tak çalıştır mantığıdır !

Bahsettiğimiz üst seriler ise tamamen profosyonel cihazlardır, bu sebeble cihaz seçiminde panel özellikleri değil evinizdeki harici cihazları ilk olarak bilmeniz gereklidir !

2.300 Lira bütceniz avr ise biraz daha bekleyin, şuan Türkiyedeli serilerin fiyatları tam en üst seviyede sebebini bilemiyorum aslında konu derin girmek istemiyorum, tek diyebileceğim bekleyin, tüm firmalarda 2013 senesi bitiyor komik şekilde serileri halen ortalıkta yok !

Forumda bir bayinin meşhur cümlesi var, Distribütörler bilerek az cihaz piyasaya sokuyorlar bu sebeble pahalı satmak zorundayız cümlesi kurmuştu, bunu Avrupada yazsa şuan Devletin Mahkemesinde Distribütör ile hesabını vermeye çalışırdı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 29 Ağustos 2013; 22:21:28 >

Çinden alabilmesi mümkün fakat ben tavsiye etmiyorum, Çinde bir çok cihaz fason olarak üretilebiliyor, şöyle demeliyim paranız var ise Sharp 70 inc paneli Çinden alabilirsiniz 150 dolar ve örnek ''arasira'' markası ile Sharp modullu bir seriyi rahatlıkla ürettirebilirsiniz maliyeti sanıyorum 300 doları geçmez panel başına full teslimat elbetteki çoklu siparişlerden bahsediyorum !

Uzakdoğuda şu şekilde alabilir, katherin orjinal garantisinide satıyorsa alldırabilirsiniz fakat garantiyi satmıyorsa kesinlikle aldırmayın hatta 10 dolara bile satsalar hiç riske girmeyin !
  • Andy hocam gt 50 dahili receiver ile kathreini karşılaştırma fırsatınız oldu mu fark belirgin mi bir de darbee kathreinden daha iyi mi?

Elebtettki şöle demem lazım katherin ile GT50 değil her hangi bir panel ile görüntü farkı özellikle SD yayınlarda tartışılmaz şekilde olumludur, Darbee ise farklı bir cihaz yani çşöle demeliyim sizin evinizdeki reciviere vasat dahi olsa ciddi şekilde bir iyileştirme yapacaktır !

Fakat bu cihazı şuan almanızı tavsiye etmem, bir Ara İngilterede 80 GBP satıldı şimdi 300 Dolar cihazına satılıyor satan firmlarda zaten büyük ihtimal teşhir ürünleridir, beklemeniz gerekli 2013 sonu farklı seri olarak ve daha kaliteli metal koruma ile satılması bekleniyor, şuanki görünümü berbat ve fazlası ilede kırılgan bir plastikten ibaret !
  • Andy hocam siz hangi televizyon ve recevier kullanıyorsunuz?

Bu zor soru benim için kullandığım panelleri yazmıştım fakat İnsanlar farklı tepki gösterdiler, bu sebeble farklı anlaşılmak istemem, şunu diyebilirim net örnek olması açısından !

İngiltere, Almanya, Hollanda bir öğrenci yarım gün çalışmasının karşılığında rahatlıkla 65 inc bir Plazma veya LcdLed paneli hiç ödeme sıkıntısı çekmeden alabilir !

Veya aklınıza gelebilecek her hangi bir teknolojik cihazı elbetteki Butik markalar haricinde !
  • Trt hd diğer hd kanllardan daha kaliteli gibi geldi bana. Özellikle renklerde. Futbol karşılaşmalarında belirgin bu fark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 30 Ağustos 2013; 11:20:47 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.