Şimdi Ara

PANASONIC TX-P42GT50E (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
4
Favori
16.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andy1

2.300 Lira bütceniz avr ise biraz daha bekleyin, şuan Türkiyedeli serilerin fiyatları tam en üst seviyede sebebini bilemiyorum aslında konu derin girmek istemiyorum, tek diyebileceğim bekleyin, tüm firmalarda 2013 senesi bitiyor komik şekilde serileri halen ortalıkta yok !

Zahmet edip cevap verdiğiniz için teşekkürler. Önümüzdeki hafta evleniyorum ve evi tamamlamak için sadece 1 haftam kaldı. Bu hafta içinde bir panel almam lazım.

Samsung UE-40F6510 ve Panasonic TX-P42GT50E arasında kaldım. Ne dersiniz? Ya da önereceğiniz başka bir model var mı?

Ha bir de, Digiturk'un verdiği hd alıcılar kaliteli değil mi? Yayınları daha iyi izlemek için yukarda bahsettiğiniz Kathrein'lardan alıp Digiturk'u bunun üzerinden izleyebilir miyiz?

Voltaj korumalı priz, hdmi kablonun özellikleri ve elektrik hattıyla ilgili söylediklerinizi birebir uygulayacağım, tekrar çok teşekkür ederim.

Herkesin belli konularda uzmanlıkları var ve bu bilgiler kolay elde edilmiyor. Bikaç gün internetten araştırmakla olacak birşey değil. Yardımcı olmak bu sebeple çok önemli ve değerli. Bende bildiğim konularda insanları yönlendiriyorum, kimi dinliyor kimi dinlemiyor. Ama herzaman işin ehline kulak vermek lazım.

• Samsung f8500 plazmalarla ilgili ne düşünüyorsunuz Andy hocam? Bunlar da Türkiyede yok. Çok şık duruyor:) ben plazma üretimi yapan panasonic kaldı diye biliyordum. 2014 te de plazma görecek miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pana 42st lerden sonra 42gt50e lerde piyasada yok. ne şans bizdeki :) sadece vatanda 42ut50e var 1200 lira. önce 42st50e almaya niyetlendim sonra 42gt50e olsun dedim ikisi de olmadı şimdi daha düşük bir seri 42ut50e almayı da hiç istemiyorum ama bakalım sonuçta yine 42ut50e de bir panasonic plazma :)
  • Goldda var sıfır kaçırma diğer alacaklara da duyrulur.

• baktım gold a fakat gözlük hediyesi yok hızlıal.com da aynı fiyata 2 gözlük veriyordu geçen ay. herhalde 42ut50e yi satın alacagim 1200 lira fiyatı uygun.
    42ut50e de tek olumsuz yanı 2 hdmi girişi var ben de 4 cihaz var uydu bluray player mkv player ve android tv box bunları nasıl bağlayacagim bir de hdmi çoğaltıcı almak lazım hdmi çoğaltıcılarda goruntu ve ses kalitesi duser mi acaba ? saygılar.
  • Ben golddan aldım birkaç hafta önce 2 gözlük geldi. Hızlı al da goldun sitesi. Ut 50 de güzel bir televizyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 1 Eylül 2013; 22:26:35 >
  • arasira kullanıcısına yanıt
    Panasonic için Plazma devri bitti 2014 sonuna kadar üretime devam edecekler fakat ben bunun tam tersini düşünüyorum Panasonic için şimdiden Plazma dönemi bitmiştir, Panasonic artık kendini kurtarma dönemine girdi ve kurtarmasıda zor görünüyor !

Elbetteki Panasonic tüm ürünlerinde servis v.s sorunu yaşanmaz bu mümkün değil ama Panasonic Avrupa defterini kapadı demek lazım, Avrupada serileri az satıyor ve enteresan şekilde 2013 serileri rağbet görmedi ZT serisi sadece satılıyor diğer serileri ise fiyatlar sebebiyle satış grafikleri düşüyor !

Aslında Panasonic için üzülünmesi gereken bir durum inanılmaz kötü bir satış-pazarlama hatasıyla 2013 tamamen hayal kırıklığına dönüştü sene bitiyor ama Panasonic serileri Türkiye gibi Ülkelerde halen yok olanlarda alınamacak seviyelerde pahalılar, ve serilerin Türkiye girişi bundan ötesine geçmez !

Samsung devam edecektir, Plazma serileri üretimine Dünyada tek akldılar artık Elit serileri çıkarıldı Pioneer Kuroya hitaben ama onlarda hiç tutmadı yani Japonlar için tam bir hayal kırıklığına dönüştü, Japonların tek avuntusu Oled seriler fakat bu serilerde Koreliler yine bariz eşkilde üstün olacakları kesinleşti !

Eskiden Firmlar için en büyük marka imajı Amerika ve Asya Ülkeleriydi bu imajda Japonların elinden gitti, Samsung şuan Amerikada 8500 ve 9 serileri ile show yapıyor ve inanılmaz talep görüyor !

Panasonic için 3-4 sene önce şunu demiştim bu pazarlama anlayışı ile nasıl ayakta durabiliyorlar, Japonları yanıltan Marka imajlarına inanılmaz ötesinde güvenmeleriydi yani düşündülerki, Biz Sharp, Sony, Hitachi, Toshiba yıkılmaz armadayız inanılmaz çabuk yıkıldılar Koreliler karşısında hatta koreliler dahada ileri gidip Japonları kendilerine mecbur bıraktılar, LG Samsung, Sony Panasonic ürünleri ile panel üretmeleri, Sony Samsung ortaklığı ile Japonların dönemi bana göre kapandı bundan sonrasıda çok ama çok zor !

Samsung F8500 Türkiyede satılacaktır çunki mükemmele yakın bir seri elbetteki fiyat olarak kim alır onu bilemem ama 6-7 Bin liraları gözden çıkarmayı düşünenler olacaksa bu seri kesinlikle ilk düşünülmesi gereken cihaz konumunda ve resim kalitesinde şuanda rekabet edecek cihaz yok denecek kadar az!

Türkiyeye cihazların yani üst serilerin getirilmemesinin tek sebebi net ve açıktır, Avrupa ve Amerikadaki piyasa denetlemerinin yok denecek kadar az olmasıdır yani üreticiler Türkiyede ürün satmak istesede devreye satıcı firmlar giriyor !

Örnek Samsung X serisiyi Avrupada 1000 Euroya satabiliyor ama iş Türkiyeye gelince bu imkansız hale geliyor, firmada haklı olarak Türkiye piyasalarına alt serileri giriyorlar kaba tabirle boş yere hamallık yapmak istemiyorlar !

Mitsubushi Türkiyede panelleri bilinmesede inanılmaz harika serileri üreten ve gerçek fanatikleri olan bir üreticiydi ciddi şekilde Amerika ve Uzakdoğuda Sharp, Panasonic ürünlerinden daha üst seviyede panelleri ürettiler ve sattılar halende eski serilerine dahi rağbet çok büyük, malesef Mitsubushide üretimi durdurdu !

Yukarda sebebleri yazdım, Japonları batıran inanılmaz kötü pazarlama taktikleriydi ve iddia ediyorum Sony içinde kaçınılmaz son yakındır şuan onları kurtaran Samsung ortaklığıdır !

Kısca Japonlar için tek şey denilebilir bu inanılmaz teknolojiyi kendi elleriyle ancak bu kadar zarar verebilirlerdi, Pioneer Kuro onlar için dersti analaşılan o ki derslerini çalışmamışlar, sonuçlarıda en hüzünlü haliyle 2013 senesinde ortada duruyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Eylül 2013; 4:51:49 >

• caymana C kullanıcısına yanıt
    GT50 unutun, %100 kapalı kutu garantisi veriyorlarsa alın ama teşhir ürünüyse düşünmeyin fiyat çok cazipse alınabilir !

Samsung F6 serileri genelleme yaparsak oldukça keyifli seriler SD yayınlarda 2012 serilerinden çok daha iyi kalitede resim sunuyorlar fakat, tavsiyem bekleyin ürünler için Ekim ayında karar vermek en doğrusu olur, şuan açıkcası panellerin Türkiye girişleri çok sınırlı ve bir çok seride satışta yok !

Yinede Samsung derseniz bahsettiğiniz seri F65 size keyif verecektir !

Tam kesin konuşmıyorum fakat belli antlaşmalar gerçekleşirse, Vizio ve TCL serileri umuyorum yakında Türkiyede satılmaya başlanırlar, en azından fiyat rekabeti açısından sizler için çok büyük avantaj olacaktır !

Katherin hdbox fiyatları Türkiyede kaç liradır bilemiyorum ben Avrupa için örnek verebilirim !

Kathrein UFS 940 sw HDTV Sat-Receiver : 200-250 Euro tanıdığınız varsa ikinci ellerini çok daha ucuza bulabilirsiniz !

Kathrein UFS 932si/HD+ DVB-S-Receiver HDTV : 200 Euro seviyelerinde !

Kathrein Twin-DVB-S-Receiver UFS 925si/500GB/HD+ :300-500 Eurolar arasında mağazalardan bulabilirsiniz bazı mağazalarda bizdeki teşhir ürünleri veya revizyonlu ürünler inanılmaz ucuz fiyatlara satılırlar !

Türkiye ile uyumlu kart desteği veren serileri tercih etmeniz avantajınıza olacaktır !

PANASONIC TX-P42GT50E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Eylül 2013; 5:34:22 >

TRT HD sadece Türkiyede değil Avrupada tartışmasız en üst kalitede 720p değerine yakın sinyal sunan kanallar arasında ve hafta sonları TRTHD kanalları yine tartışmasız Avrupada ilk 2 içinde izleyici oranına sahipler cidden gerçek HD kalitesini yaşatan ilk 3 kanal içindeler !

Tuaf olacak ama Avrupada artık TRTHD kanalları farklı cihazların satışında ciddi şekilde referans olarak veriliyor !

2014 senesinde tahmin ediyorum TRTHD kanalları 8 adeti bulacak, Digitruk yayınları TRT bünyesine geçebilir yani spor mac yayınları malum şuan, Digiturk mac yayın hakları parasını Devlet ödüyor !

Dileriz diğer kanallarda gerçek digital yayına geçerler !
  • Mitsubishi projeksiyon tv nedir? Düşündüğüm şeyse valla benim aklıma gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 3 Eylül 2013; 11:25:34 >
    Mitsubushi serileri malesef sadece Amerikalılara hizmet veriyor menuniyet oranı ise %90ların üzerinde fanatikleri oluşmuş panelleri mevcut, tabiki fiyatları ucuz bu sebeble Dünyada bir takım serilerin fanatikleri oluşuyor, Türkiyede var bana göre saçmalık ''EFSANE'' seri saçmalığı bolca yaşanıyor !

Panelin ''EFSANESİ'' Türkiyede var, HDBOX yani recivierlerin dahi EFSANE yapıldığı tek Ülke oldu Türkiye, neyin efsanesi yada neyin süer cihazı diye sorsanız bir sürü saçmalık okur duyarsınız !

İşin gerçeğini isterseniz, Türkiye toplamda 6-7 firmanın esiri olmuş, rekabet yok ürün yok ucuzluk yok !

Avrupada bir mağazaya girseniz 20 tane farklı üretici görürsünüz yani rekabet en tepededir, cebinizdeki paraya görede istediğinize yakın bir paneli alır dönersiniz !

Bakıyorsunuz, Türkiyede herkes neden pahalı diyorlar size net ve kesin sebebini yazıyorum buyrun araştırın !

1.Samsung
    2.Lg
    3.Panasonic
    4.Sony

80 Milyonluk Ülke 4 üretici ve cihazları hepsi budur, halen bazı Arkadaşlarımız soruyor paneller ucuzlarmı evet belli oranda ucuzlması kesindir fakat Avrupadaki seviyede ucuzlama sadece hayaldir ve aslada ucuzlama olmaz !

Gelelim diğer cihazlara, Projeksiyon Cihazları !

1.Optoma
    2.Viewsonic
    3.Epson
    4.Lg
    5.Panasonic

Panasonic ve bazı serilerde mevcut fakat sadece belli kesime hitap eden cihazlar yani 3.000 Euroyu gözden çıkarmalısınız, ve İnsanlar şikayet ediyor neden ucuzlamıyor, sebibini yazıyorum !

Traji komik ötesinde bazı firmlar öyle arsızlaşmışki ben fiyatları görünce asla ve asla bir mana çıkaramıyorum, 400 Dolarlık ürün 1000 Euro seviyelerine gelmiş ve cihaz 2011 serisi bakın 2011 serisi cihazdan bahsediyorum !

Firmlar böyle Ülkeyi bulmuşlar, tek Kral kendileri istedikleri gibi piyasalara müdahale ediyorlar, kafalarına göre stok bitti stok geldi dolar yükseldi zam geldi senaryolarını utanmadan sergiliyorlar !

Avrupada hiç bir firma hiç bir distribütör hiç bir şahıs bunu yapmaya cesaret edemez, etmeside mümkün değil çunki Devlet bu tür oyunlara karşı acımasızlığın ötesinde tepki verir ve size öyle cezalar keserki, 1 sene sadece cezaları ödemek için ürün satarsınız 500 Milyon Euro üzerinde cezalarda bahsediyorum !

Amerikada ise bu cfezalar Milyar dolardan aşağıda verilmez, ABD Hükemeti Kore ve Japon firmlarına asla taviz vermez, bırakın kafalarınca zam yapmayı en ufak teşebüse dahi Milyar dolarlık cezayı keser !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 3 Eylül 2013; 12:29:55 >

• Bizim yasaların değişmesi gerekiyor. Adamlar bu meseleleri yıllar öncesinden halletmişler. Trürkiyede vergiler de yüksek olabilir.

• Pioneer kuro efsane ama Andy hocam

Samsung F8500 dedim ya tek dileiğim Türkiyede bir firma çıkar yada Devlet özel satış büroları açar o zaman gerçek manada sizlerde istediğiniz ürünleri satın alma şansına sahip olursunuz !

Vergilerden kastınız Gümrükse hayır, nerdeyse Avrupa ile aynıdır %13 gibi bir vergi vardır bu cihazlara görede fark eder yada harici belli aksesuarlara göre bu oran %1 ile %3 arasında değişir yani gümrük vergisi olarak !

80 Milyonluk Ülkede 4-6 firma ürün satıyorsa elbetteki bu sorunlar ve yüksek fiyatların düşmesi imaknsız haldedir !

Rahmetli Babamla küçükken Türkiyeye geldiğimizde meslek olarak belli firmlara giderdik bunlar Devletin özel gümrük mağazalarıydı ve Halka açıktı şimdi bu mağazalar yok sanıyorum, aslında yeniden açılması gerekir ve bu konular okunursada eminim Devlet ilgi gösterecektir !

Tüm Avrupada bu sistem var, sadece bu sistemlede yetinmiyorlar Paralel İthalar yapan firmalarıda inanılmaz teşvik ediyorlar, Türkiyede bir ara vardı yok oldular sanıyorum yada ben pek dikkat etmiyorum !

Şunu net olarak biliyorum, Türkiye çok yakında LcdLed-Plazma %100 Türk üretimi bir fabrikayı hayata geçirecek buda büyük ihtimal Vestel olacaktır, Adamlar zaten Dünyanın en büyük üretim yapan Dev firmları arasında ilk arasındalar !

Türkiyenin kaybı çok büyük oldu 5-6 sene önce Vestel bu farbikayı kuruyordu şuan firmları yazmıyorum anlayan anlar, ısrarla bu yatırıma engel oldular ve bu gecen 5-6 senelik dönemde Türkiye milyar dolarlık bir pazardan oldu,LG-KORE yerinde Türk panelleri olabilirdi en azından ciddi bir pazar payına sahip olabilirdik !

Neye göre Efsane?

3D özelliğinin olmaması diyebilirmiyiz yada daha bir sürü detay ekleyebilirim, bakın net yazıyorum Efsane panel yoktur Efsane paneller üzerinden para kıran uyanıklar vardır ve Efsane bir parayı bu cihazlara verip arada kalanlar vardır !

Madem Efsane neden kimse Elit serilerini almıyor hatta rağbet dahi yok oysaki Pioneer Kuroların devamıdır 2013 senesindeyiz bu panelleri bilenleri sayısı dahi yopk denecek kadar az, hatta dönemin Pioneer Kurolarından çok daha ileri cihazlardır !

Panasonic ZT serisi Pioneer Kuro ile tartışmasız şekilde bire bir üst kalitede bir seri hatta panasonic için referans serisidir ama hiç bir zaman Efsane olmayacaklar !

Pioneer Kuro neden Efsane biliyormusnuz o döenme göre yani bugüne göre panellerin çok ilkel olduğu bir döneden bahsediyorum, zamnına görede gerçeten mükemmelerdi fakat sadece o zaman için geçerlidir bu !

Efsane diyenlerin yaş ortalmasına bakarsanız %99 50 yaş üzeri bir nesildir ve halen aynı panelleri kullanırlar ve bu kişiler kolay kolayda bozulana kadar başka bir paneli almazlar !

Neden almazlar, mükemmel harika süper Efsane olduğu için değil, Admacağızlar o döneme göre bir Aaraba parası vermişlerdir yani efsane cümlesinin temelinde yatan gerçek budur, sizde o parayoı verseniz inanın Efsane ilan edersiniz ama içinizden bir yerdede verdiğiniz paranın asıl Efsane olduğunu çok iyi bilirsiniz !

Türkiye birşeyi öğrenmelidir, öğrenemesse önüne gelen herkesten kazık yerisniz, Teknolojil cihazlarda Efsane cümlesini kuran bilinki tuaf bir hayal Dünyasında yaşar, ya çok zeki uyanık tüccardır yada çok saf bir Müşteridir !

• Türkiyede çok zor Andy hocam çayı çiftçiden 60 kuruşa alıp 14-15 tlye satan bir ülke burası.

• Doğru.

• Aynen öyle. Çayı örnek vermemin nedeni Türkiyedeki mantığa dikkat çekmekti. Tabi her sektörün kendine göre özel problemleri ve nedenleri olabilir ancak genel nedenler de önemli diye düşünüyorum.

• Panasoniclere pahalı diyoruz ama bu televizyonun fiyatı 4700 lira Türkiyede!! http://m.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE46F8500SLXTK

Teknolojik cihazlarda açık konuşmak gerekirse, Türkiye Avrupanın en az 30 sene arkasından geliyor bu cümlem yanlış anlaşılmasın !

Türkiyede detay verdim, 80 Milyonluk Ülke 5-6 firmanın elinde kalmış denetim yok ve Tüketiciler inanılmazın ötesinde çunki Türkiyede şikayet etmeyi ayıp sayıyorlar sonrada kendileri haric herkese kızıyorlar !

Avrupalı ise kimseye kızmıyor, firmayı net detaylarla şikayet ediyor ve her kuruşunun bedelinide firmanın sorumsuzluğunuda sonuna kadar şikayet ediyor, hatta Avrupada bu şikayet olarak görülmez Vatandaşın kendisine ve parasına olan saygısı olarak görülür !
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.