Şimdi Ara

Panasonic tx-p42gw20e (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
10.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu ürünü pazar günü aldım kuruluma gelen arkadaşlar sizinde yukarıda bahsettiğiniz wireless aparatından bahsettiler,ancak benim sorum başta generalduncan olmak üzere bu wireless konusunda bilgili herkese,bu wirelessın bana ethernetten bağlama haricinde ciddi bir artısı varmıdır?

Ethernet ile modeme bağlıyım ilk bağladığımda güncellemede yaptı,youtube v.b eklentileride kullanabilyorum.wireless aparatının bana kazandıracağı extra bi avantajı olacak mı?
  • Güle güle kullanın.

Wireless bağlantının kapının üstünden, dolabın altından, duvarın dibinden dolanan bir ethernet kablosu olmaması dışında bir artısı yok. Bilgisayarımız nasıl bağlanıyorsa tv de öyle bağlanabiliyor. Benim evde kabloyu dolaştırmam gerekecek mesafe 10 m civarındaydı. Görsel olarak rahatsız ettiği için ethernetten bağlamadım. Yoksa başka hiçbir artısı yok. USB'lerinizden birini harcaması da tek kötü tarafı. Param olduğunda İngilteredeki bir arkadaş vasıtasıyla Netgear WNDA3100 v2 getirteceğim. Amazon.co.uk'de ve ebay.co.uk'de sıfırı en ucuz 36 pounda satılıyor. 90 liraya karşılık geliyor ki akakce.com'a göre webdenal.com'da en düşük 136 lira + kargo ücreti karşılığı bulabilirsiniz. Orijinal cihaz için bir yerlerde 175 TL gibi bir rakam duydum. Geçenlerde konuştuğum bir Elektroworld çalışanının söylediğine göre ise Panasonic DMP-BDT300 Bluray oynatıcının içinden orijinal DY-WL10 bağlantı konnektörü çıkıyormuş. Ama doğrulamış değilim.

İnternetten edindiğim bilgilere göre zaten bu adaptör de Netgear tarafından imal edilmişmiş. Netgear Panasonic'in kablosuz bağlantı parçalarını üstlenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generalduncan -- 19 Nisan 2011; 16:57:00 >

• Teşekkürler generalduncan,

evet ethernet kablosu biraz kötü bir görüntü oluştruyor ama ciddi bir artısı yoksa wireless almayı düşünmüyorum şimdilik.Fiyatları bende biraz araştrdım 150 liradan aşağı bulmak zor bu iki tip wirelessı.

Size bir sorum daha olacak izninizle,plazmayı ilk 200 saatlik dilim içerisinde hangi ayarlarda ve nasıl kullanmak lazım ileride bir sorun(ekranda logo vs kalması gibi veya başkasorunlar) yaratmaması için?
  • Merhabalar

6 Ay süren takiplerim araştırmalarım ve siz değerli forum yönetici ve görüş bildiren arkadaşlar sizlerin sayesinde bu muhteşem PANASONİC P42GW20 plazmasına sahip oldum 2 Hafta önce MedyaMarkt'ten aldım 1900 TL. + voltaj regülatörü 60TL. + askı aparatı 35TL =1995 / 10 Ay taksit.
    Kurulumunu bir hafta önce yaptırdım kullanıyorum tv için diyecek şimdilik en ufak bir şikayetim yok sadece hayranlıkla izliyorum muhteşem görüntüleri sizlere çok çok teşekkür ediyorum.
    Daha sonra inceleme ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmayı ümit ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum şimdilik kullandığım ayarları gönderiyorum:
    Mod: Normal
    Kontrast:36
    Parlaklık:0
    Renk: 30
    Netlik:5
    Renk Balansı:normal
    Renk Yönetimi: Açık
    Eco Mod: Açık
    P-NR: Orta
    Gamma: 2.2
    Intelligent Frame Creation: Açık
    Enerji Tasarrufu: Açık
    Yan Panel: Yüksek

not: Bilen bir arkadaş var ise rodaj süresi için tv nin kullanılmış saat süresini nereden görebiliriz yardımcı olurmu??? Şimdiden teşekkürler.

• yıllarca plazma kullanmış arkadaşlar tecrübelerini anlatmışlar bu ve diğer başlıklarda. plazmayı ilk 200 saat karanlık ayarlarda çalıştırmalısın diyen de var, ilk 1000 saat diyen var, ilk 50-100 diyen var.

ben kurulumu yapan istanbul elektronik servisine bu konuyu sordum. dedi ki: "internette forumlarda bir çok şey yazılmış bu konuda ama aslında hiçbir şey yapmana gerek yok, ilk 200 saat falan diye bir şey yok". cihazın kullanım kılavuzunda da böyle bir uyarı görmüyorum. koca aleti yapan, en basit şeylerin ıncık cıncığını bile sanki bir aptala anlatıyormuş gibi ciddi ciddi yazmaktan çekinmeyen panasonic'in ilk 200 saatte şunları yapmalısınız gibi önemli bir konuyu el kitabına yazmayacağını düşünmüyorum. zaten güvenilir ve sorumlu bir firma böyle bir detayı atlamaz. böylece ürününün yanlış kullanımdan oluşacak hatalarını engeller. ben de imalat sektöründeyim ve ben olsam böyle yapardım. panasonic gibi bir devin bilmem kaçıncı nesil plazmasında böyle bir konu varsa bu detayı yazmaması için bir neden göremiyorum.

tecrübeli arkadaşlar alınabilirler ama ben belki de eskiden eski teknoloji plazmalarda geçerli olan bu tip uygulamaların eskiden varsa bile bizim yeni p42gw20e için geçerli olduğunu düşünmüyorum. istediğiniz ayarlarda izleyin bence.

• Yukarıdaki arkadaşın söyledikleri varsayımlar ne kadar güvenilir bilmiyorum ama plazmalarda ve lcd lerde de kısmen var olan aynı görüntünün ekranda uzun süre durmasıyla oluşan izin var olmayacağına inanıyorsanız risk sizindir.

2010 model Samsung C630 LCD TV'nin (Dikkat plazma bile değil) içinden çıkan Türkçe kılavuzda bile ekranda aynı görüntüyü uzun süre bırakmayın 4:3 yayın modunda uzun süre durmayın iz yapabilir diye yazıyor.

Yorum sizin. Plazma da 100-200 saat birkaç konuya dikkat etmeye dayanamıyacaksanız buyrun devam edin. Varsayımlarla hareket etmek kolay. Artık olmuyordur deyip kestirip atmak ne kadar kolay. Plasma ve LCD teknolojisinin temelinde aslında yıllardır hiç değişmediğini sadece ince ayar çektiklerini biliyorsanız zaten tartışmaya gerek yok.

Ayrıntılı bilgi için güzel bir kaynak:http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-burnin.html

Yazıyı kısaca özetleyelim:

1. Aynı görüntüyü 1 saatten fazla açık tutmayın. Mesela bir dvdyi pause edip bırakmayın. Seyretmiyorsanız kapatın. Aynı kanalda sürekli kalmayın kanal logosu burnin yapabilir. Gerekirse kanal değiştirin ya da zoom moda alın aralıklarla vs. Alttan kayan yazının sürekli geçtiği haber tv leri de aynı şekilde tehlike yaratır sürekli kalırsa.

2. ilk 200 saatlik dilimde 4:3 modda tv izlemeyin. Sağda solda kalan siyah sütunlar kalıcı iz bırakabilir.

3. Kontrast ayarınızı %50 yi geçmeden kullanın (200 saat)

4. TVnizdeki burnin engelleyici özellikler varsa mutlaka kullanın. (kullanım kılavuzunda burnin engelleyici bir takım seçenekler vardır)

200 saat sonra geçici burnin'ler (ghosting de denir) yaşanabilir bunlar kendiliğinden geçmekte ya da basit videoların bir süre gösterimiyle düzeltilmektedir.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

İyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2011; 14:51:12 >

• ghosting ya da burn in plazma tv'nin bir gerçeğidir. tekrar okursanız plazma'da burn in ya da ghosting olmaz gibi bir şey demedim. ilk 200 saat veya ilk 1000 saat gibi sürelerde plazma için dikkat edilmesi gereken özel bir ayar (dinamik-normal-kontrast az/çok-ifcc açık/kapalı gibisinden) olmadığını kullanım kılavuzu ve yetkili servis teknik elemanını referans göstererek belirttim. ince ayar dediğiniz özellikler arasında "wobbling" ve yeni nesil fosforlar kullanımı gibi teknolojiler mevcut. hepsi burn in önleme amacıyla geliştirilmiş teknolojiler. ince ayar diye kestirilip atılmayı hakettiklerini düşünmüyorum. kaldı ki LCD TV'yi plazma ile karşılaştırıp "plazma bile değil" diye yorum yapmak bir şeyi ispatlamıyor. lcd tv'lerin bambaşka sistemleri var. karşılaştırmak doğru değil. birinde olan illa ki birinde olacak diye bir şey yok. plasma guide'daki ve bu forumdaki bir çok tavsiye de ardını incelerseniz ya kulaktan duyma şeylere, ya varsayımlara dayanıyor ya da hiçbir şeye dayanmıyor.

son olarak, kendi düşüncem beni bağlar. herkes okuduğu her şeye inanmakta ya da inanmamakta özgür. ama bir şey iddia ederken ya da eleştirirken doğru kavram üzerinde konuşmak şart. mantığınıza uyan, referanslı, güvenilir kaynaklara itibar edin. piyasa adamlarının her dediğine inanmayın.

• @generalduncan

Yüzlerce forumdaki kullanıcıların yaşadıklarına ve sorunları nasıl çözdüklerine itibar etmeyeceğiz,
    Bir yığın sitenin plazma hakkında verdiği bilgiyi uyarıları göz ardı edeceğiz.

bunun yerine,

Senin "benim düşünceme göre" ve "herhalde artık yoktur böyle şeyler" tadında tavsiyene uyacağız. Ha pardon bir de "yetkili servis elemanı" vardı bunu söyleyen. Biz ne Yetkili Servis elemanları gördük kusura bakmayın.

Yazdıklarından şurası hariç hiç birine katılamıyorum maalesef:

"kendi düşüncem beni bağlar. herkes okuduğu her şeye inanmakta ya da inanmamakta özgür"

• Sayın arkadaşlar verdiğiniz farklı bakış açılarından fikirlerinize ve tecrübelerinize saygılarımı sunup teşekkür ediyorum.

Şu anda dikkatli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyorum plazmamı inşallah bir sorunla karşılaşmadan keyfini çıkarırım tvnin....Bu arada dlna özelliği gerçekten çok hoşuma gitti,tek sıkıntı mkv desteği umarım buda ilerde bir güncelleme ile giderilir.
  • arkadaşlar pc yada notebook takıp kullanan var mı acaba ?
  • ben notebook bağladım,hem dvi-hdmi bağlantıdan hemde hdmi-hdmi bağlantıdan,film denedim 1080p gayet güzeldi...

edit:hatalı yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prestij37 -- 28 Nisan 2011; 14:34:35 >
  • laptopumda hdmi çıkışı olmadığı için vga bağlantısından bağladım. sesi de 3,5mm jack fiş ile alıp 2 tos fiş ile audio in'den televizyona bağladım. AV'den PC modunda izliyorum. ancak pc modu ayarlarında en fazla 1366*768 çözünürlüğü destekliyor gözüküyor. laptopumun ekran kartı ise en fazla 1600*1200 destekliyor. bu çözünürlüğe getirince tv'den de aynı çözünürlüğe gelmedi. sanırım PC modu en fazla 1366*768 olabiliyor. ilerde bir gün hdmi bağlantılı ve 1920*1080 çözünürlük destekleyen bir laptopum olursa hdmi'dan bağlamayı düşünüyorum.

bende durum bu. laptopu hdmi'dan bağlayanlar ne alemde? memnunlar mı? çözünürlük durumu nedir?
  • TV'niz destekliyorsa VGA bağlantı 1920x1080 gösterir. Kullandığınız hem bilgisayar hem TV desteği tam vermeli tabi.
  • arkadaşlar mrb bende bu ürünü alalı 3 hafta oluyo ama ekranda bi titremeye benzer karıncalanma gibi bişeyler çıkıyor yakından bakınca daha belirgin oluyor bu hatalı bir ürün mü ne yapmalıyım garantiye mi göndersem.
  • alperen_019'a kimse cevap yazmamis. Acaba kendisi hala bu konuyu takip ediyo mudur? Bir gelisme var mi?
  • Vatan'da P42GW20'nin bugünkü fiyati 1575 TL, P42V20E ise 2400 TL. P42G20 ise 1500 TL.

Türkiye'de fiyatlar böyle, lakin, amazon.co.uk'ya girip ayni TV'lerin fiyatlarina bakinca oldukca sasirdim dogrusu.

Amazon.co.uk'da;

- P42GW20'nin fiyati 928£
    - P42G20'nin fiyati 934£
    - P42V20'nin fiyati 949£

Amazon.co.uk'da yeni nesil bir NeoPDP panel olan V20'nin fiyatiyla daha eski ve PDP bir panel olan G20'nin fiyati arasinda yalnizca 15 £ fark varken Türkiye'de bu rakam bir indirim kampanyasinin yapildigi Vatan'da bile an itibariyle 800TL. ilginc degil mi?

generalduncan'in da belirttigi gibi model sonlarinda yer alan harfler yanilmiyorsam ülke kodlarini belirtiyor. Örnegin Panasonic TX-P42G20'nin bir Avrupa adasi olan Britanya icin gecerli modeli Panasonic TX-P42G20B, TX-P42V20 modeli iseTX-P42V20B olarak geciyor. Karsilastirmak isterseniz buradan da P42V20E'nin teknik özelliklerine ulasabilirsiniz. Baglantilara tiklayarak kontrol edebilirsiniz.
    ___

düzenleme nedeni: iki TV'nin fiyatinin Amazon'da neredeyse ayni oldugu halde Türkiye'de arada cok fazla fiyat farki oldugu hatirlatildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kibritucu -- 31 Mayıs 2011; 13:06:59 >

• 1575 TL ya düşmüşken Annem için 42GW20 kaptım bir tane.
    Otomotik taramada uydudan TRTHD, ATVHD dahil tüm kanalları buldu.

Görüntü kalitesi ve tasarım Samsung 40C6820 kadar iyi olmasa da görüntü kalitesi fena değil.
    Samsung halen 1.000 TL daha pahallı.
    Favoriye alarak kanal sıralaması yapmak Samsung'a göre daha kolay.
    İnternete bağlar bağlamaz yazılım yükseme uyarısı geldi. 10 dk sürdü.
    Hoşlanmadığım taraf 200 saat düşük kontrsatla iadere edilecek. umarım logo yanığı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 31 Mayıs 2011; 13:38:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_019

arkadaşlar mrb bende bu ürünü alalı 3 hafta oluyo ama ekranda bi titremeye benzer karıncalanma gibi bişeyler çıkıyor yakından bakınca daha belirgin oluyor bu hatalı bir ürün mü ne yapmalıyım garantiye mi göndersem.

Bence hemen teknik servisi ara. Çözemezlerse iade et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alsancak2007

1575 TL ya düşmüşken Annem için 42GW20 kaptım bir tane.
    Otomotik taramada uydudan TRTHD, ATVHD dahil tüm kanalları buldu.

Görüntü kalitesi ve tasarım Samsung 40C6820 kadar iyi olmasa da görüntü kalitesi fena değil.
    Samsung halen 1.000 TL daha pahallı.
    Favoriye alarak kanal sıralaması yapmak Samsung'a göre daha kolay.
    İnternete bağlar bağlamaz yazılım yükseme uyarısı geldi. 10 dk sürdü.
    Hoşlanmadığım taraf 200 saat düşük kontrsatla iadere edilecek. umarım logo yanığı olmaz.

Fiyat/Performans oranına göre bence iyi bir Tv. Uydudan USB'ye zamanlı kayıt yapmakta hiç bir problem yok. Yaınız kayıt yaparken 2 seçenek var;
    1.HDD kayıt 2.USD HDD kayıt
    Yanlışlıkla HDD kayıt seçilirse zamanlı kayıt olmaz. Bir de ilk başta usb'yi TV üzerinden tanıtmak gerkiyor.

Dinamik moda gelince görüntü coşuyor ancak 1 ay normal modda iadere edilecek. 3 gün geçti. Ekran korumayı açık moda almıştım. Logo yanığından eser yok.

Tek beğenmediğim tarafı tasarım olarak çerçevesi biraz kaba. Maviye çalan siyah bir çerçeve var. Piano black değil.
    V serilerinde çerçeve biraz daha şık. Ancak fiyat farkı çok fazla. Tabi tasarım konusu da kişiye göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alsancak2007 -- 2 Haziran 2011; 12:06:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Yukarıdaki arkadaşın söyledikleri varsayımlar ne kadar güvenilir bilmiyorum ama plazmalarda ve lcd lerde de kısmen var olan aynı görüntünün ekranda uzun süre durmasıyla oluşan izin var olmayacağına inanıyorsanız risk sizindir.

2010 model Samsung C630 LCD TV'nin (Dikkat plazma bile değil) içinden çıkan Türkçe kılavuzda bile ekranda aynı görüntüyü uzun süre bırakmayın 4:3 yayın modunda uzun süre durmayın iz yapabilir diye yazıyor.

Yorum sizin. Plazma da 100-200 saat birkaç konuya dikkat etmeye dayanamıyacaksanız buyrun devam edin. Varsayımlarla hareket etmek kolay. Artık olmuyordur deyip kestirip atmak ne kadar kolay. Plasma ve LCD teknolojisinin temelinde aslında yıllardır hiç değişmediğini sadece ince ayar çektiklerini biliyorsanız zaten tartışmaya gerek yok.

Ayrıntılı bilgi için güzel bir kaynak:http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-burnin.html

Yazıyı kısaca özetleyelim:

1. Aynı görüntüyü 1 saatten fazla açık tutmayın. Mesela bir dvdyi pause edip bırakmayın. Seyretmiyorsanız kapatın. Aynı kanalda sürekli kalmayın kanal logosu burnin yapabilir. Gerekirse kanal değiştirin ya da zoom moda alın aralıklarla vs. Alttan kayan yazının sürekli geçtiği haber tv leri de aynı şekilde tehlike yaratır sürekli kalırsa.

2. ilk 200 saatlik dilimde 4:3 modda tv izlemeyin. Sağda solda kalan siyah sütunlar kalıcı iz bırakabilir.

3. Kontrast ayarınızı %50 yi geçmeden kullanın (200 saat)

4. TVnizdeki burnin engelleyici özellikler varsa mutlaka kullanın. (kullanım kılavuzunda burnin engelleyici bir takım seçenekler vardır)

200 saat sonra geçici burnin'ler (ghosting de denir) yaşanabilir bunlar kendiliğinden geçmekte ya da basit videoların bir süre gösterimiyle düzeltilmektedir.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

İyi seyirler.

bu ne arkadaş tv alıyoruz kız mı alıyoruz, şuna bak buna bak, insan kendi çocuguna bukadar bakmaz , yok 1 saat içinde kanalı değiştir. plazma almam led alırım, kafam rahat olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.