Şimdi Ara

Panasonic TX-P42S30E NeoPlazma yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
9.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: devil07

arkadaşlar bende almayı düşünüyorum bu tv yi 42s30e ama ölü pixsel çıkar diye bir endişem var....

ölüpixel de panasonic nasıl hem tv olarak hemde firma olarak....

Panasonic olarak ürünün arkasında duran bir firmadır,pixsel sorunu ise şans işidir ama Panasonic ürünlerde çok az görülebilen bir sorundur kaldıki yeni Panasonic ürünlerde bu sorun dahada aza indirgenmiştir,sebebi ise Panasonic eskiden belli serileri için Lgden panel alırdı şuanda ise kendi panellerini kullanıyor !

Ürünlerde en önemli olay servislerdir ve firmanın ciddiyetidir,biraz abartılı yorum olacak ama Panasonic ile Japonya İstanbul Konsolosluğu arasında bir sorun yaşadım ve konsolosluk anında bana cevap ve gerekli bilgiyi vermesi elbetteki oldukça karakterli bir davranıştı,sorun arıza falan değil başka bir konu hakkındaydı ama Panasonic ile alakalı,sonuçta Firmalar önce güveni insanlara vermeliler,diğer her türlü arıza v.s aşılabilecek sorunlardır ama güven ve ilgi olmazsa olmazlardandır !

Bugüne kadar ne LG nede Samsung aldım,sebebi net oldukça kaliteli ürünleri var adamların hakkını yemek edepsizlik olur ama iş Türkiye servislerine gelince açıkcası LG ve Samsungtan her zaman uzak durdum,Bakın Türkiye servisleri diyorum kimse Ürünlerini kötülüyorum manasında algılamasın !

Panasonicte ise,aldığım ürünü mağaza ile uğraşmıyorum bile çalışan elemanlar zaten Dünyadan bir haber,bu sebeble Panasonic.tr telefon açtığımda ürün hangi mağazaya ne zaman gitmiş,satıcı firma kendi antlaşmalı satıcılarındanmıdır tüm detayları veriyorlar !

Mesela son ürünü İstanbul Bilişimden aldım,elbetteki almadan öncede Panasonic.tr ile görüştüm gerekli bilgileri verdiler ve televizyonu aldım,İstanbul Bilişim Panasonic antlaşmalı mağazalarından değildir ama sattığı panasonic.tr ürünleri Panasonic yetkili mağazasından tedarik ediyorlar,İstanbul Bilişim biz satıyoruz deselerde aracı firmadır !

Umuyorum bu kadar detay size fikir vermiştir :)

• bugün vatan dan 1127 tl ye bu televizyonu aldım. yaklaşık 2 aydır bir araştırma süreci içerisindeydim, bütçeme uygun, aradığım bell
    i başlı özelliklere sahip bir ürün arıyrdum, ve bu üründe karar kıldım. umarım sonuçlar güzel olur. tv kuruklduğunda gözlemlerimi yazıp almayı düşünen arkadaşlarla paylaşacağım.
  • bu gün ben 42S30E MODELİNİ VATANDAN 1127 TL YE 10 TAKSİT 2 AY ERTELEMELİ OLARAK ALDIM HAYIRLISI BAKALIM KÖTÜ YORUM YAPAN YOK BU TV YE.
  • bende PANASONİC S30E aldım arkadaşlar
    pazartesi yada salı günü kuruluma gelicekler hadi hayırlısı
    bir çok yorum okudum neredeyse %90 95 lik olumlu yorumlar var.yabancı sitelerde oldukça övmüş
    makina gelince görüşlerimi paylaşıcam..
    1220 garanti 8 taksit aldım
  • S30 Panelleriniz hayırlı olsun,kesinlikle keyifle izleyeceksiniz,ilk kurulum ve ilk 1 hafta paneli zorlamayın,yani dvd player yada Blu-Ray yada oyun konsollarında dinamnik modu kullanmamaya çalışın,kullanırsanızda dvd yada Bluray playerlarınızın zaman göstergesi açıksa kapatın,logo kalabalir,gerçi kalsada sorun olmaz,panelin yıkaması mevcut :)

Servis geldiğinde pixsel orbiter açıkmı kontrol ettirin kapalıysa açık bıraksınlar !

Her hangi sorunla karşılarşırsanız yardımcı olmaya çalışırım,yukarda bazı önerilerde bulundum,denemenizi tavsiye ederim !

Hayırlı olsun Güle Güle sağlıkla keyifle izleyin.
  • Kararsızlık kötü bişey:)

Bir kaç konu altında sordum henüz cevap alamadım.

Darty de worl card puan kampanyası ile gw30 alsam Normalde fiyatı 1600 TL ama 1350 Tl ye geliyor (yani 250 Tl hediye puan alacağım)

Sizce ne yapmalıyım. Kaçırmamalı mıyım? Yoksa beklemeli miyim? 2 ay kadar yani Ocak ortasına kadar vaktim var.
  • andy1 bütün açıklamaları yapmış,

bende birşey söyleyeyim, dün öğleden sonra servis gelip tv'yi kurdu, aklımdaki soru işaretlerini söyledim, "abi hiç korkma , göz zevkin nasıl izlemek istiyorsa öyle izle dedi." ben şuan normal modda kullanıyorum. görüntü kalitesi çok net, herhangi bir sorun yok şimdilik.

andy1 ; wifi ile telefon bağlayamadım, ayrıca ek bir wifi adaptör alıp (panasonicten) internet üzerinde viera link ile skype, facebok falan giriliyor.

telefondan wifi ile görntü aktarımını nasıl yapabilirim ? alacağım adaptör işi çözermi ? yardımcı olursan sevinirim.

ayrıca , pixel orbiter açıkmı diye kontrol ettirmeyi unuttum, bunu ben nasıl yapabilirim ? hangi menü altında ?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan_s -- 30 Ekim 2011; 8:34:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan_s

andy1 bütün açıklamaları yapmış,

bende birşey söyleyeyim, dün öğleden sonra servis gelip tv'yi kurdu, aklımdaki soru işaretlerini söyledim, "abi hiç korkma , göz zevkin nasıl izlemek istiyorsa öyle izle dedi." ben şuan normal modda kullanıyorum. görüntü kalitesi çok net, herhangi bir sorun yok şimdilik.

andy1 ; wifi ile telefon bağlayamadım, ayrıca ek bir wifi adaptör alıp (panasonicten) internet üzerinde viera link ile skype, facebok falan giriliyor.

telefondan wifi ile görntü aktarımını nasıl yapabilirim ? alacağım adaptör işi çözermi ? yardımcı olursan sevinirim.

ayrıca , pixel orbiter açıkmı diye kontrol ettirmeyi unuttum, bunu ben nasıl yapabilirim ? hangi menü altında ?

Saygılar

Vieracat ayarlarında normalde bağlantı kurulması gerekir fakat Panasonic panelle uyumlu wifi adaptor alın,panel zaten bağlı cihazları otomatik algılayacaktır,DLna üzerindende telefonla her türlü resim video v.s ulaşabilirsiniz adaptör işinizi çözecektir !

Pixsel orbiter ben İngilizce menu olarak yazdım kusura bakmayın,Pixsel kaydırıcı olarak geçiyor !

Panasonic TX-P42S30E NeoPlazma yardım

Kumanda Üzerinden Görüntü seçin.

İleri ayarlara gelin ve seçin.

Bu kısımda Pixsel orbiterin açık olup olmadığını görebilirsiniz !

Bir alt kısmında kaydırma çubuğu vardır bu her hangi logo izi kalma olasılığına karşı tarama yapar,Beyaz yıkama Türkçe olarak tam emin değilim çunki Türkçe kullanma kılavuzlarında cihazları ayar yapmak inanılmaz zor ve saçma sapan bir çeviri ile tarifler yapılıyor !

Konu dağolacak ama Türkçe kullanma kılavuzlarında en basit bir tarif dahi o kadar zor hale getirilmişki tam bir saçmalık,en basit işlem bilmeyen bir insanın kafasını rahatça karıştırabilir,bu sebeble genelde ayarlar inanılmaz basittir,sağ olsun çevirmenler kendi zekalarını işin içine sokunca,durum zorlaşıyor:)

Not:Resimlerin kalitesi için kusura bakma,fotoraf makinem malesef arızalandı,bu sebeble resimler oldukça kötü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 29 Ekim 2011; 14:52:36 >

• andy1 ; WiFi adaptörü olmadan sanırım bağlantı kurulmayacak. Dediğin vieracat bölümünü bulamadım. Viera tools var oradan bağlantı kontrollerini yapınca lütfen uyumlu bir kablosuz adaptor bağlayın gibi bir uyari veriyor. Panasonicten bir adaptor alayım en iyisi. Fiyatı ne kadar acaba sen biliyormusun yada kablosuz adaptor alıp kullanan arkadaşlar varmi. Bu adaptörü temin edebileceğim bir yer varmi panasonic dışında ?

Pixel değiştirici bende açık kontrol ettim. Resimleri sevemedim malesef :) ama karıştırdım televizyonu buldum ilgili yeri.

Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Herşey için çok sağol. Daha cok bilgine ihtiyacımız olacak. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andy1 Usta sende ne model tv var panasonic olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekirhalici

Andy1 Usta sende ne model tv var panasonic olarak?

Bende 3 tane farklı model var,Panasonic VT20,Panasonic L42U2E ve Panasonic C3 50 inc,L42U2E bana göre Full hd lcdler içinde en başarılı SD yayın başarısı olan üründür,aslında U serileri lcd olarak Panasonicin bir yerde piyasa ölçümüdür bu seri üzerinden üst serilerin zayıf yanlarını giderirler,üst serisi G ve V serilerine dönüşür !

C serileri içinde aynı şeyi söylemek mümkün,ilk öncü panellerin ardından Amiral serilerini piyasaya sürerlerki 32 C serilerinin devamı üst seri Led paneller olarak gördük !

C serisinde diğer bir özellik ise 3D panellerinde yanı olması,yani ST-UT modeller,derinlik ciddi olarak çıplak gözle hissedilebiliyor,Blu-Ray yada Hd yani yüksek çözünürlüklü film yada görüntülerde,Hd Ready panel olması çoğu insanda ''acaba'' sorusunu gttirir ama şunu net diyebilirim,derinlik ve siyah seviyesi iyi olan bir paneldir özellikle film izleycileri ve SD yayın izleyenler için,ideal ürünlerin başında !

Sony Lcd Samsung Plasma kısca bir çok farklı ürün kullandım,ilk nesil Sonyler ciddi olarak harikaydılar,şuanda onlarda değişim içindeler 2012 serileri inanılmaz kalitede olacak gibi görünüyor !

Philps ise nihayet doğru dürst paneller çıkarmaya başladı,LG bağımlığı onlara kar yerine imaj düşüne yol açtı,şimdi Çinli bir panel üretici ile ciddi atılımlar yapmak üzereler,hatta ilk gözlüksüz 3D panelinide satışa çıkarttılar ama pek tutmadı yaklaşık 20.000 dolarla satılacaktı !

Özetlersem 2012 Televiz için yeni bir dönemin başlangıcı,2012 7-8 aylarında Oledlerde piyasalarda olurlariPanasonic 55 inc,LG 55 inc,Sony 55 inc dev panellerini hazırladılar,fiyatlar ise bir hayli uçuk olacağı kesin !

Sony ilk Oled üretiminde hayal kırıklığı yaşadı,bütün firmalarda ona göre tasarım geliştirdiler,Oledler özellikle Led tvlerin sonu olacak gibi görünüyor,Lcd ve Plasma ise aynen devam eder,Led panellerdeki sorunlar çözülürmü bilemem ama çözersede Hitachi,Sharp ve Panasonic kendi üretimleri panellerle pazarda Korelileri silecek gibi görünüyor !

• quote:

andy1 ; WiFi adaptörü olmadan sanırım bağlantı kurulmayacak. Dediğin vieracat bölümünü bulamadım. Viera tools var oradan bağlantı kontrollerini yapınca lütfen uyumlu bir kablosuz adaptor bağlayın gibi bir uyari veriyor. Panasonicten bir adaptor alayım en iyisi. Fiyatı ne kadar acaba sen biliyormusun yada kablosuz adaptor alıp kullanan arkadaşlar varmi. Bu adaptörü temin edebileceğim bir yer varmi panasonic dışında ?

Pixel değiştirici bende açık kontrol ettim. Resimleri sevemedim malesef :) ama karıştırdım televizyonu buldum ilgili yeri.

Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Herşey için çok sağol. Daha cok bilgine ihtiyacımız olacak. ;)

Kablosuz adaptör bulabilirsen al,ama Panasonic uyumlu olmaları şart,Türkiyede varmı bilemiyorum,Yurt dışındaki fiyaları 80 Eurolardan başlıyor ve yükseliyor,uyumlu bir cihazla zaten panel otamatik bağlantıyı görür merak etme,Panasonic dışında bir cihaz alacaksan kesinlikle uyumlu olup olmadığını teyit ettir,Japonlar malesefki kendi üretimi cihazlarda oldukça fanatikler :)

Teşekkür edecek birşey yok,burda herkes herkesin dostu,kim neyi biliyorsa onu paylaşıyor,Media Player hiç anlamam sağ olsun forumda arkadaşlar yardımcı oldular,halende hangi media playeri alıp Blu-Ray üzerinden görüntüyü nasıl sağlıklı aktarırım açıkcası,anlayamadım :)

Bilmemek asla ayıp değil,öğrenmemek ayıp,bende bu media player işini öğrenemedim,1 tane aldım yeğenime verdim,20 yaşında cihazı süper bağlamış yapmış film izliyor ama bendeki Blu-Ray üzerinden görüntüyü panele aktaramadı,bende pes ettim :)

Ben teşekkür ederim,sizin gibi Dostlar kazandığım için.

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

andy1 ; WiFi adaptörü olmadan sanırım bağlantı kurulmayacak. Dediğin vieracat bölümünü bulamadım. Viera tools var oradan bağlantı kontrollerini yapınca lütfen uyumlu bir kablosuz adaptor bağlayın gibi bir uyari veriyor. Panasonicten bir adaptor alayım en iyisi. Fiyatı ne kadar acaba sen biliyormusun yada kablosuz adaptor alıp kullanan arkadaşlar varmi. Bu adaptörü temin edebileceğim bir yer varmi panasonic dışında ?

Kablosuz adaptör bulabilirsen al,ama Panasonic uyumlu olmaları şart,Türkiyede varmı bilemiyorum,Yurt dışındaki fiyaları 80 Eurolardan başlıyor ve yükseliyor,uyumlu bir cihazla zaten panel otamatik bağlantıyı görür merak etme,Panasonic dışında bir cihaz alacaksan kesinlikle uyumlu olup olmadığını teyit ettir,Japonlar malesefki kendi üretimi cihazlarda oldukça fanatikler :)

Teşekkür edecek birşey yok,burda herkes herkesin dostu,kim neyi biliyorsa onu paylaşıyor,Media Player hiç anlamam sağ olsun forumda arkadaşlar yardımcı oldular,halende hangi media playeri alıp Blu-Ray üzerinden görüntüyü nasıl sağlıklı aktarırım açıkcası,anlayamadım :)

Bilmemek asla ayıp değil,öğrenmemek ayıp,bende bu media player işini öğrenemedim,1 tane aldım yeğenime verdim,20 yaşında cihazı süper bağlamış yapmış film izliyor ama bendeki Blu-Ray üzerinden görüntüyü panele aktaramadı,bende pes ettim :)

Ben teşekkür ederim,sizin gibi Dostlar kazandığım için.

bilgi paylaştıkça güzeldir derler ya boşa dememiş söyleyen.

burada çoğu şeyi birbirimize sorarak öğreniyoruz. ne mutlu bunu başarabiliyorsak,

sende bana bu kadar bilgi verdiğin için teşekkür etme ihtiyacı duydum. sağ ol var ol.

---------------------

şu wifi adaptörünü tr'de bulamadım bir türlü, satış ve servis noktalarında dahi yok.

ebay ve amazonda var fiyatlar 100-120 lira arasında duruyor. tr'de bir arkadaş satıyor 200 lira.

çok uçuk fiyat , açıkçası böyle olduğunu bilsem kendinden dlna özellikli bi tv alırdım :) 1400-1500 tl'ye , daha iyi olurdu :)

• andy1, bilgiler için çok teşekkürler...
  • tv yi kullanmaya başlayalı 5 gün kadar oldu, kablonet abonesiyim, gerek hd gerek normal yayınlar olsun bence görüntü mükemmel. 4 gb ram 512 mb ekran kartı olan laptopu tv ye bağlayıp fifa 12 yi oynadım, oyunun zevki en az 3 katına çıktı. kısaca özetlemek gerekirse şuana kadarki gözlemlerim çok olumlu. tavsiye edip almama vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casperfan

tv yi kullanmaya başlayalı 5 gün kadar oldu, kablonet abonesiyim, gerek hd gerek normal yayınlar olsun bence görüntü mükemmel. 4 gb ram 512 mb ekran kartı olan laptopu tv ye bağlayıp fifa 12 yi oynadım, oyunun zevki en az 3 katına çıktı. kısaca özetlemek gerekirse şuana kadarki gözlemlerim çok olumlu. tavsiye edip almama vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim.

SEVİNDİM.KISMETSE BİZ DE BU AKSAM SİFTAH YAPAGIZ BAKALIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casperfan

tv yi kullanmaya başlayalı 5 gün kadar oldu, kablonet abonesiyim, gerek hd gerek normal yayınlar olsun bence görüntü mükemmel. 4 gb ram 512 mb ekran kartı olan laptopu tv ye bağlayıp fifa 12 yi oynadım, oyunun zevki en az 3 katına çıktı. kısaca özetlemek gerekirse şuana kadarki gözlemlerim çok olumlu. tavsiye edip almama vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim.

BU gibi yorumları duymak sevindirdi beni:) Yakında bu tvyyi alabilirim listeye kaydettim. Cazip bir indirim bekliyorum. Ayrıca kullanan diğer arkadaşlar da yorum yaparlarsa memnun oluruz.
  • ben de bu tv.yi yaklaşık 1 ay oldu kullanmaktayım.normal analog kablo tv. abonesiyim ve tv.de kullandığım yayın şuanda bu.kurulum yapıldıktan sonra teknik servis ekibin ekran ayarları önce bana biraz yavan gelmişti ancak sonra kendim görüntü ayarlarını kendime göre ayarlayıp izlemeye başladım.açıkçası çok memnunum fiyat performans açısından son derece güzel bir panel.
    televizyon yayınlarından ziyade çokca film,dizi izleyen biriyim o yüzden usb den film oynatma özelliği olduğundan biraz da bu modeli tercih ettim.2 trb. film dizi arşivim var ve değişik release gruplarından videolar mevcut.hepsini denedim bazılarını açtı bazılarını açmadı ve bazılarından altyazı sorunu vardı ya tanımıyordu ya da küçük gösteriyordu.sonra internetten biraz araştırdım sorunu çözmek için.çaresini buldum. mkvmerge GUI 4.4.0 programını indirmenizi (özellikle programın bu versiyonunu tercih edin diyorlardı) sonra içine attığınız video dosyasına ister türkçe ses ister altyazı ekleyip mux. yapmanız yeterli ama bunu da yaparken sadece video doyasınını seçip extra options özelliğinin only for I frames olması ardından gelen ses dosyası olsun altyazı olsun extra options özelliğinden herzaman ''none'' seçilip MUX işlerimine geçilmeli.linklerde tarife göre örneklendirdim.

1
    2
    3
    4
    5
    6

ben özellikle TLoTR.The.Two.Towers.2002.Ext.Edt.1080p.BluRay.DTS-ES.x264.D-Z0N3 24.2gb lık ve içinde DTS ses olan bir video yu seçtim ki bunu açabileceğini göstermek istedim.bir media player almayı düşünüyordum ama şimdilik böyle yaparak istediğim filmi izleyebiliyorum.bu benim ilk panel televizyonum bütçeme göre alınabileceğim en iyi panel teleizyonalrdan birini seçtiğimi düşünüyorum.filmleri sinema modunda da güzel bir kalitede izliyorum.media player denemedim hiç üzerinde belki öyle daha iyi oluyordur.
    (not:son 2 fotoğraf nikon d40 ile çekildi ancak öyle biraz hızlı çekmişim çok bişiy anlaşılmıyor saygılar.. )

• Bugün vatandan 1300tl ye 10 taksit ile aldım ürün geldi ama perşembe günü kurulum yapılacak.
    Ürünün teşhir olmadıgını nasıl anlarım,servis menüsünden kaç saat çalıştıgına bakmamız mümkünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbslh

Bugün vatandan 1300tl ye 10 taksit ile aldım ürün geldi ama perşembe günü kurulum yapılacak.
    Ürünün teşhir olmadıgını nasıl anlarım,servis menüsünden kaç saat çalıştıgına bakmamız mümkünmü?

kardeş öncelikle hayırlı olsun. bende ürünü vatandan aldım, eleman ürünü depodan çıkardı getirdi, ben tv yi servisin eve getirip kurmasını rica ettim, tv yi saat 10:30 gibi aldım, akşam saat 17 de gelip kurdular, gözümün önünde ürünü açtılar. aslında aynı şüphede kalmamak adına ürünü aldığımda kutunun bir yerine işaret katmayı planlamıştım, ama o an aklımdan çıktı, açıkçası teşhir ürünü olduğunu düşünmüyorum, eğer aynı üründen depoda 1 den fazla varsa teşhir ürünü vereceklerini sanmıyorum, ben aldığımda vatanda aynı tv den stokta 4 adet vardı. ertesi gün bir arkadaşımda gidip aynı tv yi aldı, söylediğine göre teşhir edilen dışında stokta 1 adet varmış, onuda o almış. ama seninde kafandaki soru işaretlerini yokedecek yöntemi bilemiyorum, ama bir arkadaş gerekli cevabı verirse bende onu uygulayıp bakacağım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.