Bu konuda üstad olduğunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. Yetkililerle yaptığım görüşmelerdeki uzun uğraşlarımdan sonra, bu kadar öz bir anlatımla bu işi bizler için çok kolay bir hale getirmen taktire şayan! Saygıdeğer Panasonic Türkiye Yetkilileri (!) de bu siteyi takip ediyorsa birazcık kendilerine ders çıkartsınlar. Lakin bu konuda en ufak bir geri bildirim veremedikleri gibi çözüme yönelik bir aksiyon planlarının olmadığı da anlaşılmış oldu.
Bu arada MKV dosyası haline getirmediğim halde MPEG dosyasını da direk olarak bu yöntemle çok kolay bir şekilde çevirebiliyor.
SD_VIDEO - MPEG-2 for Viera/Panasonic SDHC (StdDef video) AVCHD - AVC/H.264 - SDHC Viera/Panasonic BDP AVCHD - AVC/H.264 & MPEG-2 - USB/SDHC/MemoryStick/CompactFlash/HDD (solid media / Playstation 3) AVCHD - AVC/H.264 - DVD/BD-R (optical discs) BDMV - AVC/H.264 - Blu-ray for BD-R discs BDMV - MPEG-2 - Blu-ray for BD-R discs HD-DVD - AVC/H.264 for 3xDVD compatible HD-DVD players SD-DVD - MPEG-2 for standard DVD players
Desteklenen formatlar; Ses çıktıları...
AVCHD - AVC/H.264 - SDHC Viera/Panasonic BDP AVCHD - AVC/H.264 & MPEG-2 - USB/SDHC/MemoryStick/CompactFlash/HDD (solid media / Playstation 3) AVCHD - AVC/H.264 - DVD/BD-R (optical discs) BDMV - AVC/H.264 - Blu-ray for BD-R discs
quote:
Orijinalden alıntı: Compex
quote:
Orijinalden alıntı: aylakgunler
Sevgili Compex. Bu mükemmel bilgilendirmeden dolayı sana çok teşekkür ederim. Dün akşam mkv formatlı 720p'lik Dexter'in yeni sezon ilk bölümünü senin yönteminle AVCHD'ye çevirdim ve Panasonic V10'umdan çatır çatır izledim. Bu kadar kolay olacağı aklıma gelmezdi. Detaylı açıklamaların için çok ama çok teşekkür ederim tekrar. Sağolasın.
Şu ana kadar kimse çözemedi bu işi, sen çözdün. Tebrik ederim kolay gelsin...
Esas ben seni tebrik ederim. Şimdi yeni bölüm de iniyor mkv olarak. Akşamı iple çekiyorum. Diğer arkadaşların dediği gibi Panasonic Türkiye'nin de öğrenmesi lazım bu işi
Bütün bu çabaları, yardımları, açıklamaları takdir ediyorum. Ama yanlış bir yol bu. Çevir çevir nereye kadar? Bilgisayarda harcadağınız elektriğe yazık. Bir süre sonra format dönüştürmekten gına geliyor. Bekle ki bilgisayar formatı çevirsin.. Oldu mu olmadımı merak et,, uğraş dur
Bunun yerine bir medya tank alıp kullanmak kadar rahatı yok.. Ne dönüştürme, ne şu karmakarışık programlarla boğuşma, ne de bilgisayarı boş yere dönüştürmelerle kasma...
Mesela bir WD HDTV gibi cihaz süper. HDMI ile bağlıyorsun TV'ye. 2 sigara paketi büyüklüğünde Her türlü formatı çalıyor. Bilgisayardan download ettiğin filmi direk USB'ye kopyala, tak seyret. Üstelik evinizde ses sistemi de varsa TV'nin hoparlörüne de mahkum değilsiniz, 5+1, DTS adam gibi ses duyuyorsunuz filmden Ne uğraşacağım format çevirmesiyle, SD kartı sokup çıkarmasıyla.
Ben 2 yıldır WD HDTV kullanıyorum, film seyretmek ancak bu kadar zahmetsiz ve rahat olabilir. İndir indir seyret, o format bu format kasamaya gerek yok, göstermediği format yok. WD HDTV olmak zorunda da değil, piyasada bir sürü cihaz var bunun gibi, çok uygun fiyatlarla.. Kendinize eziyet etmeyi bırakın, alın bir Medya oynatacı keyfinize bakın.
arkadaslar benim sorunum cok daha basit,LÜTFEN YARDIM!!!!!
Hafta sonu aldığım Panasonic TX42S20E LCD de, fotograf makinamda cektiğim fotografları görüyorum ancak videoları göremiyorum ve izleyemiyorum.Avi olan videolarımı MPEG 2 ye convert etmeme ragmen oynatamıyorum.Panasonic müşteri ilişkileri de fazla yardımcı olamadı. SD kartım 1 GB lık.Bundan olabilirmi? yada PRIVATE gibi bir klasör falan mı oluşturmam gerekiyor...
teşekkürler...
AVCHD 'ye çevirme işi senin içinde geçerli @russell_x
Kardeşimde geçenlerde 42S20E aldı...yukarıda bahsedilen dönüştürücü sayesinde mkv yi AVCHD ye çevirerek rahatlıkla izleyebildik.
benim fotograf makinası avi formatında fotograf ve video cekiyor.onu mpeg 2 ye dönüştürüyorum olmuyor,avchd dönüştürüyorum olmuyor.fotografları görüyorum ancak videoları bi türlü acamıyorum....
quote:
Orijinalden alıntı: russell_x
benim fotograf makinası avi formatında fotograf ve video cekiyor.onu mpeg 2 ye dönüştürüyorum olmuyor,avchd dönüştürüyorum olmuyor.fotografları görüyorum ancak videoları bi türlü acamıyorum....
Öncelikle SD karta PRIVATE Klasörü oluşturun, Dönüştürdüğünüz filmi bu klasörün içine atın...
PRIVATE > AVCHD
Doğrudan bilgisayara bağlamak daha mantıklı değil mi? Bilmediğimden soruyorum...
fotoğraf makinesi yada kamera son dönem Panasonic modellerinden ise yada AVCHD kayıt özelliğ olan bir cihazsa söylediğiniz de haklı olabilirsiniz.
videoyu oynatmayı basardım.. ama ses gelmiyor neden olabılır acabaa..??? nerde hata yapmıa olabılırım ses sıstemı kullanmıyorum..
mrb, PANASONIC TX-LE32C20E lcd de çalıştı. çok saol.
meraba .. ben programdan dönüştrmeyı basarıyla yaptım.. tvden ızleyebılıorum... ama ses duymuyorum sebebı nedır acaba ??? ne yapmalıyım ses sistemı kullanmıyorum o yuzden ffds programından streo sectı.. neden ses duymuyor olabılırım... yardım edersenız sevınırım...
Sonunda format çevirme işi çözülmüş, teşekkürler Compex.
Ben uzun süre deneyip başaramadım ve olmaz bu iş deyip 4gb hafıza kartını birine vermiştim:( . Artık 8 gb alırız.
Sayın Compex Emekleriniz için çok teşekkürler gerçektende çok iyibir iş çıkarmışsınız peki aynı sd kart içerisine ayrı filmi nasıl yükleyebiliriz iki yrı film yüklediğimde birini gördüğü hlde diğer dosyayı görmüyor saygılarımla tekrar teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: sansms
Sayın Compex Emekleriniz için çok teşekkürler gerçektende çok iyibir iş çıkarmışsınız peki aynı sd kart içerisine ayrı filmi nasıl yükleyebiliriz iki yrı film yüklediğimde birini gördüğü hlde diğer dosyayı görmüyor saygılarımla tekrar teşekkürler
Herhalde elinizde 8 GB kart var olduğunu sanıyorum, bu durumda bütün filmleri AVCHD programla dönüştürme işlemi gereklidir.
quote:
Orijinalden alıntı: kajmeran09
videoyu oynatmayı basardım.. ama ses gelmiyor neden olabılır acabaa..??? nerde hata yapmıa olabılırım ses sıstemı kullanmıyorum..
programı kurun.Aşağıdaki yönergeleri izleyin ve Sd Card dan filminizi izleyin..
Ana MenüMake AVCHD Sd card İmport Files Next Do Not create Menu (isteğe bağlı) next Write to SD Card Write
Ben ilk önce bu programla yapmıştım, Altyazı eklenmiyor dosya boyutu yükseliyor 3.4 GB olan film dosyası 5.8 GB oluyor artı encode işlemi çok uzun sürüyor ve kalitede belirgin bir artış yok aynı filmin kalitesi gibi. Neresi kesin çözüm? Kesin çözüm olsa burada anlatırdım mâlesef...
Nero Vision adlı programla boşuna uğraşmayın arkadaşlar, denemek isteyen denesin ama kimseye tavsiye etmem.
Sayın Compax, Herşey çok iyi de bir türlü net bir görüntü elde edemiyorum çevirdiğim filmler 1080 p yada 720 p değil normal filmler ondanmıdır bilmiyorum Yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla