Şimdi Ara

Panasonic Viera TV için SD Karttan film izleme (Resimli Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
121
Cevap
4
Favori
37.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programla tüm Panasonic LCD ve Plasma SD kartlı modellerinde film izleyebilirsiniz.

Program hangi formatta olursa olsun panasonic AVCHD formatına çeviriyor.
    Transcend Kart okuyucu USB ve OCZ 4GB Class 6 SDHC Hafıza kartı kullanıyorum.

Gerekli Donanımlar;

1. SD/SDHC USB kart okuyucu
    2. 4 GB SD/SDHC hafıza kartı en az 4 GB olmalıdır.

Gerekli Programlar;

ADIM 1)

1. AviSynth 2.5.8 RC3
    2. Haali Media Splitter
    3. ffdshow 3562
    4. MultiAVCHD 4.1

Desteklenen formatlar; Video Girdileri...

mov mkv mp4 wmv avi
    ifo avs trp vob flv
    m2v vc1 264 mpg evo
    mpl mts m2t ts
    mpls mpeg m2ts

Desteklenen formatlar; Ses Girdileri...

mp2 mp3 ac3
    pcm ogg wav
    mlp fla flac
    dts lpcm dtshd
    cue (playlist)
    wpl (playlist)
    m3u (playlist)

Desteklenen formatlar; Altyazı Girdileri...

srt sub sup
    ass ssa idx

Desteklenen formatlar; Klasörler...

BDMV (Blu-ray / AVCHD)
    AVCHD (AVCHD)
    VIDEO_TS (DVD)
    HVDVD_TS (HD-DVD)
    MPEG
    M2TS

Desteklenen formatlar; Video çıktıları...

SD_VIDEO - MPEG-2 for Viera/Panasonic SDHC (StdDef video)
    AVCHD - AVC/H.264 - SDHC Viera/Panasonic BDP
    AVCHD - AVC/H.264 & MPEG-2 - USB/SDHC/MemoryStick/CompactFlash/HDD (solid media / Playstation 3)
    AVCHD - AVC/H.264 - DVD/BD-R (optical discs)
    BDMV - AVC/H.264 - Blu-ray for BD-R discs
    BDMV - MPEG-2 - Blu-ray for BD-R discs
    HD-DVD - AVC/H.264 for 3xDVD compatible HD-DVD players
    SD-DVD - MPEG-2 for standard DVD players

Desteklenen formatlar; Ses çıktıları...

AVCHD - AVC/H.264 - SDHC Viera/Panasonic BDP
    AVCHD - AVC/H.264 & MPEG-2 - USB/SDHC/MemoryStick/CompactFlash/HDD (solid media / Playstation 3)
    AVCHD - AVC/H.264 - DVD/BD-R (optical discs)
    BDMV - AVC/H.264 - Blu-ray for BD-R discs

ADIM 2)

Avisynth kurulur çok basit işlemdir.

ADIM 3)

Haali Media Splitter kurulur. Alttaki resimdeki gibi varsayılan olarak gelir. Ayarlar bu şekilde olmalıdır.

ADIM 4)

FFDSHOW kurulum ayarları bu şekilde seçilmelidir.

Sonra Next tıklıyoruz.

ADIM 5)

Sonraki bölümde ses yapılandırma seçenekleri mevcuttur. Ben 4.1 seçtim. Ses sistemi 4.1 veya 5.1 olmayanlar 2.0 stereo seçmelidir.

ADIM 6)

Son ekranda Run video decoder şıkkı seçili olup tamam tıklıyoruz.

ADIM 7)

Bu pencere kurulum sonrasında açılır.

ADIM 8)

Aşağıya doğru ilerleyip VC-1 XP kullanıyorsanız Windows media player 9 ve 11 kurulu olacak. Vista ve Windows 7 de sorun yok.

ADIM 9)

Son olarak listenin sonuna gidin RAW etiketi göreceksiniz. YV12 seçmeniz gerekiyor, aşağıda resimde gösterilmiştir.

MULTIAVCHD Kullanımı)

1. Altyazı ve film aynı klasör içinde aynı adında olmalı; ÖRNEK (Film.avi - Film.srt)

2. MultiAVCHD programı çalıştırıp Add video files kısmına tıklayıp filmi seçiyoruz.

3. Start düğmesine tıklayıp oradan TV / Camcorder (PAL / 50Hz) tıklıyoruz. Program AVCHD formatına çeviriyor.

4. SD / SDHC kartınıza klasör oluşturun. PRIVATE klasörü, Çevirme işlemi bittiğinde C: diskindeki AVCHD
    Klasörü SD kartta oluşturduğumuz PRIVATE klasörün içine kopyalıyoruz...

Ip.Man.2008.720p.BluRay.x264-AVS720 MKV Format filmi AVCHD dönüştürmek.

Bilgisayarınızın performansına bağlı olarak uzun veya kısa sürebilir. Bendeki sistem AMD 620 4 çekirdekli işlemci 2 GB 1600 GB Bellek. (40 -45 Dakika da Transcode dönüştürme işlemi sürüyor)

1. Öncelik elimizde MKV formatı film olması gerekiyor bende IP MAN 2008 720P MKV formatında film var.

Resimde görüldüğü gibi Mkv film ve Türkçe altyazı var.

2. MultiAVCHD Programı açıyoruz. Add Video Files tıklıyoruz. MKV filmimizi ekliyoruz.

3. Elimde 4 GB SDHC bellek olduğu için Ip man 4.37 GB 720P filmi Fit All yazan yere tıklayıp Destination media olan yerde 3900 MiB [4 GB USB/SDHC) sekmesini seçip filmi karta sığdırıyoruz, ardından OK tıklıyoruz. 1080P film için 8 GB kart gereklidir, 4 GB karta da olur ama kalite kaybı yaşarsınız.

4. Eklenen film kırmızı olduğunda hiç bir Viera TV de oynatmaz, Transcode işlemi ile filmi dönüştürüyoruz. Altyazı ayarlarını da seçiyoruz.

Ardından Ok tıklıyoruz.

Start Yazan yere tıklayıp açılan pencerede gerekli yere tıklayıp işlemi bitiriyoruz...

Bu linkte klasör şeması...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3c/AVCHD_actual_file_structure.svg

SONUÇ )

1080p-720p filmi SDHC karta kopyaladım seyrettim.

Herhangi bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compex -- 16 Ekim 2010; 13:47:30 >

• merhaba deniyorum ama program dönüştürmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abc_rumo

merhaba deniyorum ama program dönüştürmüyor.

Dönüştürmüyor derken? Tam anlatırmısın?
  • [20:13:06] tsMuxeR failed to process [D:\İndirgani_film\mcgruber\mcgruber.avi.avi]...
    [20:13:06] No compatible folders/files processed...
    [20:19:50] Visithttp://multiavchd.deanbg.com/donate/ to support this...

gibi bir uyarı yazıyor. dönüştürme işlemine başlamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: abc_rumo

[20:13:06] tsMuxeR failed to process [D:\İndirgani_film\mcgruber\mcgruber.avi.avi]...
    [20:13:06] No compatible folders/files processed...
    [20:19:50] Visithttp://multiavchd.deanbg.com/donate/ to support this...

gibi bir uyarı yazıyor. dönüştürme işlemine başlamıyor

[20:13:06] No compatible folders/files processed... Dosya ve klasör uyumsuz yazıyor.

bunun gibi,
    mcgruber.avi.avi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compex -- 12 Eylül 2010; 1:04:17 >

• ffdshow 3562 olarak güncellenmiştir...
  • Merhaba,
    Programları kurdum ve elimdeki bir mkv uzantılı Hd filmi dönüştrdüm. Buraya kadar bir sorun yok, ancak Panasonic TX-P42G15E Tv'de SD kart yuvasına takıp SD-Kart film oynatıcıyı çalıştırdığımda karttaki filmin formatını tanımıyor. Dosya tanınamadı diye bir uyarı veriyor. Halbuki aynı programla SD karta attığım avi uzantılı (DiVX) filmleri sorunsuz izleyebiliyorum.
    Acaba kartı özel bir şekilde formatlamak mı gerekiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba @compex,
    4Gb üstü bir SDHC kart ile deneme şansın oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidivar

Merhaba,
    Programları kurdum ve elimdeki bir mkv uzantılı Hd filmi dönüştrdüm. Buraya kadar bir sorun yok, ancak Panasonic TX-P42G15E Tv'de SD kart yuvasına takıp SD-Kart film oynatıcıyı çalıştırdığımda karttaki filmin formatını tanımıyor. Dosya tanınamadı diye bir uyarı veriyor. Halbuki aynı programla SD karta attığım avi uzantılı (DiVX) filmleri sorunsuz izleyebiliyorum.
    Acaba kartı özel bir şekilde formatlamak mı gerekiyor?

Merhaba

MultiAVCHD porgramla Transcode işlemi yapmak gerekiyor. Transcode işlemi için konuya yeni resimler eklendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

merhaba @compex,
    4Gb üstü bir SDHC kart ile deneme şansın oldu mu?

Merhaba;

Elimde 4 GB SDHC Canon foto makinasının kartı olduğu için bunu denedim.

Sanırım MultiAVCHD programda 16 GB yazıyor daha fazlasını destekler. Viera Tv için diyorsan, okuduğum sitesinde 64 GB destekliyor...
  • illa 4 gb veya 8 gb SD card seçmek mi gerekiyor bilgisayara kaydedip SD carta atamıyor muyuz oluyorsa da
    ben beceremedim.
    yalandan yere de 8 gb kart almak istemiyorum ben sd card dan harici film izleyebileceğimizi zannetmiyorum.sadece fotoğraf mak .video larını açıyor( kandırmaca var bence)
    hiç orjinal bir film bulup (AVCHD) izleyen varmı dönüştürme olmadan??
    yoksa bulduğumuz her filmi saatlerce dönüştürecek miyiz..
    Teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ackhilleus08

illa 4 gb veya 8 gb SD card seçmek mi gerekiyor bilgisayara kaydedip SD carta atamıyor muyuz oluyorsa da
    ben beceremedim.
    yalandan yere de 8 gb kart almak istemiyorum ben sd card dan harici film izleyebileceğimizi zannetmiyorum.sadece fotoğraf mak .video larını açıyor( kandırmaca var bence)
    Teşekkür ederim...

720P film için 4 GB yeterli, 1080p için 8 GB...

Buradaki linkte(=movies]TIKLA) Orijinal filmler var, dönüştürme yapmadan direk SD karta kopyala seyret bu kadar basit. Yalnız altyazı eksik, altyazıyı Multiavchd programla,
    filmin içine eklenecek bu da dönüştürme demek. 720p filmler de 30 dk sürer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compex -- 28 Eylül 2010; 21:21:39 >

• quote:

illa 4 gb veya 8 gb SD card seçmek mi gerekiyor bilgisayara kaydedip SD carta atamıyor muyuz oluyorsa da
    ben beceremedim.
    Teşekkür ederim...

Maalesef ben dönüştürme sonucunda da izleyemedim. Bir önceki mesajdaki aynı hata uyarısını aldım. Formatı tanımıyor. Halbuki avi filmleri zleyebiliyorum SD karttan film oynatan program aracılığıyla.
  • gidivar
    Çavuş

Maalesef ben dönüştürme sonucunda da izleyemedim. Bir önceki mesajdaki aynı hata uyarısını aldım. Formatı tanımıyor. Halbuki avi filmleri zleyebiliyorum SD karttan film oynatan program aracılığıyla.
    demişsin. Sd karttan film oynatan programdan kastını anlayamadım. Ben şu ana kadar sony kameram dışında oda HD kayıt yapmasına rağmen çok kötü görüntü(!!!)
    Bir film izleyememişim.
    Bir önceki arkadaşın verdiği linkten indirip seyredebilrisem buna da şükür...
  • quote:

gidivar
    Çavuş

demişsin. Sd karttan film oynatan programdan kastını anlayamadım. Ben şu ana kadar sony kameram dışında oda HD kayıt yapmasına rağmen çok kötü görüntü(!!!)
    Bir film izleyememişim.
    Bir önceki arkadaşın verdiği linkten indirip seyredebilrisem buna da şükür...

İlk sayfada AviSynth, ffdshow ve Haali Media Splitter kurdunuz mu? Ayarları tam olarak yaptınız mı?

Bu linkteki programı indirip bilgisayarınıza kurduğunuz AviSynth, ffdshow ve Haali Media Splitter ayarlarını test ediyor.
    http://download.videohelp.com/deanbg/multiTEST_0.1.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compex -- 29 Eylül 2010; 22:48:43 >

• Değerli arkadaşımız Compex,

Öncelikle yapmış olduğun bu katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. Bu LCD TV'yi alalı yaklaşık 1ay oldu. Panasonic danışma hattını (444 7262) birkaç kez aramama rağmen ne yazık ki senin açıklamalarının yarısına bile ulaşamadım. İyi niyetli arkadaşlar ama ne yazık ki destekleri yetersiz. Bunun yanı sıra teknik servisleri senin verdiğin bilgilerin yanından bile geçemiyor. Bu nedenle emeğin için çok çok teşekkür ederim.

Gelelim konumuza; söylemiş olduğun aşamaların tamamını yapmaya çalıştım ancak ben de diğer arkadaşlar gibi sonuca ulaşamadım. Elimde *.MKV formatında film bulunmadığından mpeg formatından önce MKV formatını elde ettim ve bunu da *.MTS formatına çevirdim. "PRIVATE" dosyasının içinde olduğundan okunmuyor olabilir diye *.MTS dosyasının bir kopyasını direk olarak SD kart içine attım, yine olmadı. *.MKV dosyasını da aynı şekilde kaydettim ve yine olmadı! Ancak aşağıda yer alan resimde gördüğün gibi SD kartımın içine birçok formatı atmama rağmen başarılı olamadım. Hatta abartıp bir DVD içinden *.TS uzantılı dosyaları bile ekledim ama nafile!

MPEG2 formatını da oynattığı söyleniyor. Bu konuda da bir bilgin varsa bizi aydınlatırsan harika olur.

Neyi yanlış yapıyor olabileceğimizi bize daha detaylı anlatabilirsen minnettar olurum.

Syg,

• Sevgili Compex. Bu mükemmel bilgilendirmeden dolayı sana çok teşekkür ederim. Dün akşam mkv formatlı 720p'lik Dexter'in yeni sezon ilk bölümünü senin yönteminle AVCHD'ye çevirdim ve Panasonic V10'umdan çatır çatır izledim. Bu kadar kolay olacağı aklıma gelmezdi. Detaylı açıklamaların için çok ama çok teşekkür ederim tekrar. Sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aylakgunler

Sevgili Compex. Bu mükemmel bilgilendirmeden dolayı sana çok teşekkür ederim. Dün akşam mkv formatlı 720p'lik Dexter'in yeni sezon ilk bölümünü senin yönteminle AVCHD'ye çevirdim ve Panasonic V10'umdan çatır çatır izledim. Bu kadar kolay olacağı aklıma gelmezdi. Detaylı açıklamaların için çok ama çok teşekkür ederim tekrar. Sağolasın.

Şu ana kadar kimse çözemedi bu işi, sen çözdün. Tebrik ederim kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compex -- 2 Ekim 2010; 1:36:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mstck

Değerli arkadaşımız Compex,

Öncelikle yapmış olduğun bu katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. Bu LCD TV'yi alalı yaklaşık 1ay oldu. Panasonic danışma hattını (444 7262) birkaç kez aramama rağmen ne yazık ki senin açıklamalarının yarısına bile ulaşamadım. İyi niyetli arkadaşlar ama ne yazık ki destekleri yetersiz. Bunun yanı sıra teknik servisleri senin verdiğin bilgilerin yanından bile geçemiyor. Bu nedenle emeğin için çok çok teşekkür ederim.

Gelelim konumuza; söylemiş olduğun aşamaların tamamını yapmaya çalıştım ancak ben de diğer arkadaşlar gibi sonuca ulaşamadım. Elimde *.MKV formatında film bulunmadığından mpeg formatından önce MKV formatını elde ettim ve bunu da *.MTS formatına çevirdim. "PRIVATE" dosyasının içinde olduğundan okunmuyor olabilir diye *.MTS dosyasının bir kopyasını direk olarak SD kart içine attım, yine olmadı. *.MKV dosyasını da aynı şekilde kaydettim ve yine olmadı! Ancak aşağıda yer alan resimde gördüğün gibi SD kartımın içine birçok formatı atmama rağmen başarılı olamadım. Hatta abartıp bir DVD içinden *.TS uzantılı dosyaları bile ekledim ama nafile!

MPEG2 formatını da oynattığı söyleniyor. Bu konuda da bir bilgin varsa bizi aydınlatırsan harika olur.

Neyi yanlış yapıyor olabileceğimizi bize daha detaylı anlatabilirsen minnettar olurum.

Syg,

Resimde görüldüğü AVCHD-20101001-000218 klasörün ismi AVCHD olacaktır (-20101001-000218) bu rakamlar silinmelidir.

AVCHD klasörü PRIVATE klasörün içinde olacaktır...

Resimler

SDHC kartın içi...

Private klasörün içi...

• Sevgili Compex,

Bu konuda üstad olduğunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. Yetkililerle yaptığım görüşmelerdeki uzun uğraşlarımdan sonra, bu kadar öz bir anlatımla bu işi bizler için çok kolay bir hale getirmen taktire şayan! Saygıdeğer Panasonic Türkiye Yetkilileri (!) de bu siteyi takip ediyorsa birazcık kendilerine ders çıkartsınlar. Lakin bu konuda en ufak bir geri bildirim veremedikleri gibi çözüme yönelik bir aksiyon planlarının olmadığı da anlaşılmış oldu.

Bu arada MKV dosyası haline getirmediğim halde MPEG dosyasını da direk olarak bu yöntemle çok kolay bir şekilde çevirebiliyor.

Tekrar tekrar teşekkürler,

Mstck
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.