Şimdi Ara

Panasonic Viera TV için SD Karttan film izleme (Resimli Konu) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
4
Favori
37.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam, olduğuna çok sevindim. Kesme işinde elbette yardımcı olurum da, bu çok basit bir işlem zaten. Trim - start end yazan yerler arasındaki değeri keser. Örneğin start 65 olsun end de 300. Bu demektir ki 65. saniye ile 300. saniye arasındaki bölümü kesecek. Yani sadece bu kısım gösterilecek. Diğer kısımlar silinecek demek. Veya başka bir örnek: Start 0 olsun end 4862. 0. saniye ile 4862. saniyeler arası oynatılacak. Diğer kısımlar (4862. saniye sonrası) silinecek. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tüm bunları, film başlığının üzerine tıklayınca gelen kısımdan ayarlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeE -- 4 Şubat 2011; 13:33:17 >
  • Hocam 40sn lik filmin ilk 0-5 sn ni silecem 15- 20 saniye arasını ve 27-30 arasını silip geri kalan kısmını convert edecem.Bu işlemi c+ c- tuşları ile ypamam mumkun mu.Edite eklemeye çalışyorum ama tam beceremedim.mesela trime 15 bitişe 20 sn yazıyorum ama bu parcayı silmeyi nasıl yapacağımı çözemedim.ve böyle 3 ayrı parçayı silip convert etmeme mumkun mu tek seferde.....
  • arkadaşlar konu çok karışık olmuş iki saattir kafa patlatıyorum bişey anlamadım şu olayı adım adım baştan sona daha açıklayıcı biçimde anlatma imkanız yokmu yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pastil

Hocam 40sn lik filmin ilk 0-5 sn ni silecem 15- 20 saniye arasını ve 27-30 arasını silip geri kalan kısmını convert edecem.Bu işlemi c+ c- tuşları ile ypamam mumkun mu.Edite eklemeye çalışyorum ama tam beceremedim.mesela trime 15 bitişe 20 sn yazıyorum ama bu parcayı silmeyi nasıl yapacağımı çözemedim.ve böyle 3 ayrı parçayı silip convert etmeme mumkun mu tek seferde.....

Bu programla sadece trim olayı mevcut. Diğer şekilde parçalara ayırma, sadece bu işi yapan programların işi. Bu programla sadece trim kısmına yazacağın değerler (saniye) arasını keser ve sadece o değerler arasını gösterir. Daha gelişmiş bir modu yok.

quote:

Orijinalden alıntı: canciger

arkadaşlar konu çok karışık olmuş iki saattir kafa patlatıyorum bişey anlamadım şu olayı adım adım baştan sona daha açıklayıcı biçimde anlatma imkanız yokmu yardımcı olursanız sevinirim.

Haali Media Splitter denen programın diğer adı Matroska Splitter. Bunu bil öncelikle. Arkadaşın birinci mesajında anlatılan programları tek tek ve anlatılan şekilde kur ve uygula. Fakat multiAVCHD programının son sürümü hatalarla dolu olduğu için sana tavsiyemhttp://server1.fiberdownload.com/12_kituri/multiAVCHD_3.0.exe (kopyala, adres çubuğuna yapıştır, direk basarsan açılmaz) linkinden sorunsuz 3.0 build 707 sürümünü yüklemen. Ayrıca yükledikten sonra güncelleştirme yapma. Yine son sürümü yükler yoksa. Bilmen gereken bir diğer konu SD kartınıhttp://www.sdcard.org/consumers/formatter_3/SDFormatterv3.0.zip linkindeki SD Formatter programı ile formatlaman. Bilmen gereken son şey ise, dönüştürme işlemi bittikten sonra (artık nereyi göstermişsen) oluşan AVCHD klasörünü (dikkat içindekileri değil, klasörün kendisini) , formatlanmış hafıza kartında oluşturacağın PRIVATE klasörünün içine kopyalaman. Yani HAFIZA KARTI\PRIVATE\AVCHD şeklinde bir yol izlenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeE -- 5 Şubat 2011; 5:14:31 >

• Hocam şimdiye kadar çok yardımcı oldun.Ve birçok sorunu sayende hallettik.Trim olayını da anladım işime yaradı.Tek kafama takılan videonun ayarlarına girince trim başı trin sonu ayar tuşalrını oldu yerde c+ c- tuşları var.Bu tuşlar yanda bölümler kısmında değişiklikler yapıyor.Bu değişikliklikleri altta link tuşuna basınca menu ve küçük resimler bölümünde thumbnail şeklinde değişik bölümler yapabiliyoruz.Bu ayar ne işe yarar onu çözemedim.
    Bir diğer sorun da convert ettiğimiz başka bir dosyayı eklmeye çalıştığımda örnek ;
    avchd içindeki 0000.mts
    başka bir avchd klasöründeki 0000.mts kalsörun adını değştirerek 0001.mts şeklinde ekliyorum.
    hatta bunu bdmv kalsörunu içindeki gördüğüm diğer klasörlere de uyuguluyorum
    clib playlsit strem gibi kalsörlere de ama yinede eklediğim videoyu syredemiyorum.
    Ekleme işini birdaha anlatırmsın?

• Menu, thumbnail, chapter işlerine hiç girme, çünkü onlar Panasonic TV'lerde görülebilen veya değiştirilebilen ayarlar değil. Onlar sadece Blu-Ray oynatan cihazlar için tasarlanmış ayarlar. Diğer soruna gelecek olursak; dediğin şekilde ekleme mümkün değil. Bu şekilde birleştirme yapamazsın. Biz aslında standart Blu-Ray video disklerde olan disklerin içeriğini oluşturuyoruz. O yüzden kalıp şeklinde ve tek kalemde Blu-Ray klasör sistemi oluşturmamız gerekir. Nitekim, video dosyasını kopyala yapıştır yaparak oynatamayız.

Video ekleme, tek kalemde olmalı. Yani, izleyeceğimiz tüm filmleri tek kalemde (tek dönüştürme, tek avchd klasörü) eklemeliyiz. Önerilen değerler; 1080p filmler için 8GB, 720p filmler için 4GB'tır. Bunun altında olur mu? Elbette olur. 512 MB karta bile olur fakat bu değerlerin altına inersek sd den film izlemenin ana mantığı olan yüksek çözünürlük, yüksek kalite deneyimini yaşayamayız. Onun yerine dvd ye kaydedip daha zahmetsizce de izleyebiliriz. Sonuç olarak, eğer yüksek çözünürlüklü film izleyeceksek, pek fazla film ekleyemeyiz. Elbette 16 GB veya daha üstü bir SDHC kartımız yoksa.

• Arkadaşlar, bu 707 sürümünde de TSmuxer entegresi sorunlu. Seste senkron bozukluğu oluyor. İsterseniz bir de 3.0 build 729 versiyonunu deneyin. Bu versiyon, 3. sürümün son versiyonu ve stabil sürüm diye geçiyor. Linki aşağıda.

http://softwaredownloadmirror.com/freeware/multiavchd-3.0-build-729/103598909/
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeE

Menu, thumbnail, chapter işlerine hiç girme, çünkü onlar Panasonic TV'lerde görülebilen veya değiştirilebilen ayarlar değil. Onlar sadece Blu-Ray oynatan cihazlar için tasarlanmış ayarlar. Diğer soruna gelecek olursak; dediğin şekilde ekleme mümkün değil. Bu şekilde birleştirme yapamazsın. Biz aslında standart Blu-Ray video disklerde olan disklerin içeriğini oluşturuyoruz. O yüzden kalıp şeklinde ve tek kalemde Blu-Ray klasör sistemi oluşturmamız gerekir. Nitekim, video dosyasını kopyala yapıştır yaparak oynatamayız.

Video ekleme, tek kalemde olmalı. Yani, izleyeceğimiz tüm filmleri tek kalemde (tek dönüştürme, tek avchd klasörü) eklemeliyiz. Önerilen değerler; 1080p filmler için 8GB, 720p filmler için 4GB'tır. Bunun altında olur mu? Elbette olur. 512 MB karta bile olur fakat bu değerlerin altına inersek sd den film izlemenin ana mantığı olan yüksek çözünürlük, yüksek kalite deneyimini yaşayamayız. Onun yerine dvd ye kaydedip daha zahmetsizce de izleyebiliriz. Sonuç olarak, eğer yüksek çözünürlüklü film izleyeceksek, pek fazla film ekleyemeyiz. Elbette 16 GB veya daha üstü bir SDHC kartımız yoksa.

Teşekkürler arkadaş, Foruma pek fazla uğrayamıyorum, işten geç geliyorum eve, zamanım yok, benim yerime zahmet edip katlanarak anlatmışsın. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Compex -- 9 Şubat 2011; 22:35:25 >

• Arkadaşlar bu " avchd" formatında filmi ve alt yazısını hazır halde bulunuduran kaynaklar(int.site) mevcut değilmi. yani internetten indirip sd carta kopyalasak işimiz görülmezmi.. Bu çevirme işlemi zorunlu bişeymi yoksa elimizde başka formatta bulunan videoları izleyebilmek için yapılması gereken bişsey mi Kafam karıştı. bi bilen cevap verirse sevinirim. bu konularla pek ilgili değildim plazma(42u20e)alana kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winston55

Arkadaşlar bu " avchd" formatında filmi ve alt yazısını hazır halde bulunuduran kaynaklar(int.site) mevcut değilmi. yani internetten indirip sd carta kopyalasak işimiz görülmezmi.. Bu çevirme işlemi zorunlu bişeymi yoksa elimizde başka formatta bulunan videoları izleyebilmek için yapılması gereken bişsey mi Kafam karıştı. bi bilen cevap verirse sevinirim. bu konularla pek ilgili değildim plazma(42u20e)alana kadar.

İnternette hazır bulunmuyor. Kendin videoları dönüştüreceksin AVCHD formatına, mâlesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compex

quote:

Orijinalden alıntı: winston55

Arkadaşlar bu " avchd" formatında filmi ve alt yazısını hazır halde bulunuduran kaynaklar(int.site) mevcut değilmi. yani internetten indirip sd carta kopyalasak işimiz görülmezmi.. Bu çevirme işlemi zorunlu bişeymi yoksa elimizde başka formatta bulunan videoları izleyebilmek için yapılması gereken bişsey mi Kafam karıştı. bi bilen cevap verirse sevinirim. bu konularla pek ilgili değildim plazma(42u20e)alana kadar.

İnternette hazır bulunmuyor. Kendin videoları dönüştüreceksin AVCHD formatına, mâlesef...

teşekkürler
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin fotoğraf olarak gözüküyor videolar
  • Videolar fotograf olarak görülen arkadaşlar bir üst topicteki multiavchd dosyasını indirsinler.Sorun çözülüyor.
  • HOCAM BİLGİSAYARIMA BAĞLANIP 1 KERELİK GÖSTERİRMİSİNİZ ACABA SİZE ZAHMET ?
  • bir SD kart icine bir kac film atilabilirmi?
    dosya dizininin nasil olmasi gerektigi konusunda fikri olan varmidir ?
    cevirdigimiz her filmi stream klasorununun altina farkli isimler ile mi koyacagiz? yoksa SD kart icine her film icin bu asagidakilerden ayri birer tanemi yaratmamiz gerekir?
    yardimci olacak arkadaslara simdiden tskler
    normalde Stream dizini altinda 00000.MTS olarak 1 film izliyoruz ya
    eger kartimizin kapasitesi yeterli ise diger filmleri nereye yerlestirmek dogru olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arathorn soa -- 11 Nisan 2011; 17:39:36 >

• hocam çok çok teşekkür ediyorum, ilk denememde oldu artık dvd playere gerek yok
  • Sevgili COMPEX sayende DVD player masrafından kurtulduk saolasın
    Arkadaşlar bende 8 Gb sd kart var ve 3 adet AVİ formatındaki filmi AVCHD formatına çevirip tv de sinema kalitesinde izliyorum nasılmı?
    Öncelikle tüm forumu okumalısınız sonra programı açıp ADD FİLE dan CTRL tuşuna basılı tutarak 3 adet avi filmi ekliyoruz FİTALL dan sd kartınızı onaylıyorsunuz pencerenin hemen altındaki 1920 x1080 yazan işaretten kurtarıp en altta viera yazan kutucuğu işaretliyorsunuz Bu tamam
    Daha sonra PROPERTİES den girip en altta 3 film zaten görünüyor tek tek üzerlerine bir kez tıklamak suretiyle seçip TRANSCODE seçeneğine giriyoruz fimin altyazısı varsa ekliyoruz tavsiyem olur filmin boyutunu 1920 x 1080 yaparsanız yukarıdan film den keyif alıyosun.
    Bu işlemi her üç fim içinde sıraladığım şekilde yapıosunz ve OK tuşuna basıp tamamlıyorsunuz.
    Daha sonra start tuşuna bas açılan ekranda panasonic general avchd seçip TV/CAMCODER PAL 50hZ tuşuna basıp işlemi tamamladık hayırlı olsun

• Arkadaşlar benim Sanyo HD2000 Full HD kameram var ve .mp4 formatında kayıt yapıyor. Herhangi bir şekilde altyazı vs. eklemeden sadece multiAVCHD programı ile videolarımı çevirebilir miyim? Yani ilk mesajdaki programların hangisi ne işe yarıyor bunu tam olarak açıklarsanız çok memnun olurum.
  • Kimse bilmiyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.