Şimdi Ara

Pandemide Memur Olmak Vardı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
9.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu mesai saatleri pandemi nedeniyle alınan bir önlem. Kamu kurumları salgın nedeniyle hizmet veremez noktaya gelirse ülke olarak çökeriz, bizi özel sektör falanda kurtaramaz. Ayrıca kamuda herkes bu mesai saatlerinde çalışmıyor. Devlet, özel sektördeki çalışma saatlerine müdahale edemeyeceğinden kamu personeline yönelik olarak böyle bir tasarrufta bulundu. Pandemi sürecinde kamu kurumlarında da temaslı, pozitif birçok kişi var. Yani güvenlik konusunda bir karakolun veya sağlık konusunda bir hastanenin kapanma şansı olmadığına göre devletin olmazsa olmaz kamu hizmetlerinin kesintisiz devamı için önlem alması gayet normal. Ayrıca belki sizlerin benim bilmediğim biz uyurken arkamızı toplayan birçok alanda çalışan nice kamu görevlisi, gizli kahramanlar var, biraz saygı duymak genelleme yapmamak lazım.

• Kardeş 4 yıllık memurum. Pandemi süreci dahil her gün işyerine gittim ve şu anda saat 8.00de işyerine gidip akşam 19.00 veya 20.00 de çıkıp evime gidebiliyorum. Günde ortalama 50 kişiyle muhatap oluyorum. Aldığım para ise 4k. Aynı birimde çalıştığım 9 personelin 5'i virüslü ve evdeler. Benim yan gelip yattığımı söyleyen birisi varsa eğer anasına avradına söverim anlatabiliyor muyum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım şu an herkesin kafasından geçen bir cümle olmuş

• Yaklaşık 8 yıldir kamuda çalışıyorum. Küçük sayılabilecek yaşta 19 yasimda kpss' de 89 puan aldım atandım 1 seneye yakın bu sınava çalışmıştım. Arkadaşlarım üniversite sınavına hazırlanırken ben kpss hazırlandım. Cevremde kısmetli olduğum söyleniyor ama hiç birşey hayatta bedavadan olmaz çalıştık kazandık çok şükür bununda meyvesini yiyoruz şuan.

• SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt
    Valla bu forumda o mesajın kat kat daha fazlasını gerçekten yazan elemanlar var ki, öyle bir ihtimal ajlima gelmemisti yazarken. Haftada bir giriyorum hayret ediyorum bunlara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur veya öğretmenler olması gerektiği gibi çalışıyor. Asıl biz özel sektördekiler rezil durumdayız. Eylem yapın denilmişte işten başımızı bile kaldıramıyoruz. Aldığımız asgari ücretten olmakta var tabi. Yaşamak için değil hayatta kalmak için çalışıyoruz.
    Özel sektör çalışanları tek başlarına eylem yapamazlar. Tüm vatandaşların desteğini bekleriz. Bugün memur veya öğretmen olmuş olabilirsiniz yarın çocuğunuz ne olacak garantisi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil_tuyun48 -- 4 Aralık 2020; 11:46:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prafoll

Kardeş 4 yıllık memurum. Pandemi süreci dahil her gün işyerine gittim ve şu anda saat 8.00de işyerine gidip akşam 19.00 veya 20.00 de çıkıp evime gidebiliyorum. Günde ortalama 50 kişiyle muhatap oluyorum. Aldığım para ise 4k. Aynı birimde çalıştığım 9 personelin 5'i virüslü ve evdeler. Benim yan gelip yattığımı söyleyen birisi varsa eğer anasına avradına söverim anlatabiliyor muyum ?

Memur böyle konuşmaz, yönetim ve devlet karşıtı yorum yazınca etekleri tutuşanlar bu yazıyı da memuriyeti aşağılayıcı olarak görmeli ama ne bekleyebiliriz ki tabii...

Siz çalışan nadir kesimdensiniz ama geri kalanı bildiğiniz parazit, bildiğiniz Türk...

• Pandemide belirli memur olmak vardı. İnfaz ve koruma memurları nisandan bu yana dönüşümlü olarak ailelerinden ve evlerinden uzakta cezaevlerinde ve yurtlarda kalıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ventura800

Size kim memur olmayın dedi ? 32 yaşında oturup sabahlara kadar kpps çalıştım ..Neden peki? tabiki yan gelip yatmak için değil, ulkede önünü görmenin ne kadar önemli olduğunu anladığım için.. buyurun okul orda sınav orda yerse...Bizim ülkenin sıkıntısı bu zaten atıp tutmak kolay konu maçayi sıkmak oldumu herkes yatış
    Öff okurken çok canım sıkıldı, yan gelip yatmaktan nefret ederim ve çalışkanlığıma asla laf ettirmem ancak işsizim. Neden diye sorarsanız "her anlamda" gelecek vadetmeyen bir işte çalışmak istemiyorum ve üzerime kara bulut gibi çökmüş "memur olup günü kurtarma" refleksimi bastırabilecek dirence sahibim, bir dakikalık zevkler için hak etmediğim kişilerle muhattap olup onların pisliklerini yemek zorunda değilim. Ne aşağılamalara, ne hak etmediğim durumlara maruz kalıyorum yine de ne iyi etmişim diyorum. KPSS'ye gireyim diye ebeveynlerim çok çabaladılar ama neden istemediğimi kendilerine çok net açıklamıştım; pandemi öncesindeki siyasi ve ekonomik durum bile haklılığımı kanıtladı, memur olup köpeklerle yuvarlanıp gitmek ve ölmek benim kaderim değil...

Maçayı sıkmak tabiri bir memurun ağzında pek durmamalı, özendirmeyi aldığı için yakışmış diyebilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: LeftEyeNine

Bu ülke ancak böyle yönetilir.

Çünkü ahmak dolu ve ahmak ahmağın kurdu (latincesi "ahmak ahmakus lupus")

Adam düzenle uğraşmıyor.

Sisteme karşı çıkmıyor.

Bir kesim böyleyken diğer kesim neden böyle diye bu sistemi böyle oturanlara ses çıkaracağına hasbelkader olması gerektiği gibi yapılan şeyden faydalanan kesime efeleniyor.

Teki çıkar "üretmennerin de işi iş haaa" der, öteki çıkar "dohtorlar çoh gazanıyo" der. G.t yemez tabii ki "polis şöyle" demeye, kesiverirler pembe poposunu çünkü onlar. Daha yüceltir onu.

Bu ülke kocaman bir kanser dokusu.

Bir kullanıcı daha eleştirmiş yaklaşımınızı, değindiğiniz kimi detaylar çok yerinde ancak bu ülke ülke olarak hastalıklı olabilir de kara parçası olarak hep o övünülen geçmişinde kimlere ev sahipliği yapmıştır, bu yüzden kocaman bir yığın var diyip bu yığının oluşmasına sebep olup bu durumu destekleyenlere kanser dokusu deseniz daha iyi, farkındaysanız orta ve önceki çağların kafasıyla tüm işler yürüyor ve o zamanlar kimler gelmeye başlamış bir düşünün...

• Nirvana333 kullanıcısına yanıt
    İşiniz gücünüz boş boş konuşmak ve iftira atmak. 9 aydır yatıyor ağzı tam bir kahve ağzı hocam. Sen git bu sohbetini mahalle kahvesinde amcalarla yap, zira burası sana bir kaç boy büyük gelmiş platform
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

Bir kullanıcı daha eleştirmiş yaklaşımınızı, değindiğiniz kimi detaylar çok yerinde ancak bu ülke ülke olarak hastalıklı olabilir de kara parçası olarak hep o övünülen geçmişinde kimlere ev sahipliği yapmıştır, bu yüzden kocaman bir yığın var diyip bu yığının oluşmasına sebep olup bu durumu destekleyenlere kanser dokusu deseniz daha iyi, farkındaysanız orta ve önceki çağların kafasıyla tüm işler yürüyor ve o zamanlar kimler gelmeye başlamış bir düşünün...

Alıntıları Göster

Anlamanız gerekeni anlamışsınız, zorlamaya gerek yok.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 4 Aralık 2020; 14:6:25 >
  • xKanunsuz kullanıcısına yanıt

o zaman önünde hem baban örnek hem de arkadaşının babası oku güzelce gir sınava atan memur ol rahat et...

• hocam sağlık bakanlığında çalışıyorum Bize izin yok Kamuda çalışan tapu , milli eğitim, nüfus , tarım kurumlarda hem esnek mesai mevcut hemde mesai saatleri sizin dediğiniz gibi sabah 10 :00 12 :30 13:00 16:00 ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU UYGULAMADAN MUAF BİLGİLERİNİZE

• quote:

Orijinalden alıntı: emreyil75

memurlar verilen paraları haketmiyor,dağlar kadar gelir adaletsizliği var, işçi ile memur arasında , 4 sene bitiren bir mühendis özelde asgari bile bulamazken devlette 3 katı maaşla başlıyor ,neden ? - ikiside yeni mezun artı biri benim vergilerimle maaş alıyor.

Hayret birşeysiniz ya birader şunu anlasan iyi olur devlet memurunun maaşı hesabına yatmadan zaten ÇOK ŞÜKÜR DEVLET VERGİSİNİ ALIR bırakın tırı vırı cümleleri devletin memuruda sizler gibi VERGİ VERMEKTEDİR

• Gelir adaletsizliğini memur tesis etmiş gibi bize kin besliyor adam, velev ki öyle olsun :D

Siz eğitilmezsiniz birader.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeftEyeNine -- 4 Aralık 2020; 15:31:18 >
  • k4r4h4n07 kullanıcısına yanıt
    Son alınan gelir vergisini koysana

• quote:

Orijinalden alıntı: braveheart92

Pandemide belirli memur olmak vardı. İnfaz ve koruma memurları nisandan bu yana dönüşümlü olarak ailelerinden ve evlerinden uzakta cezaevlerinde ve yurtlarda kalıyorlar.

Bende bir infaz ve koruma memuru olarak, nisan ayından beri cezaevlerinde yatılı olarak görev icra etmekteyiz.

Eve gitmek yok, cep telefonu yok.

yine de halimize şükrediyorum, özel sektörde olsam ya işsizlik ödeneği ile daha az para alacaktım, ya da işsiz kalacaktım.

Yıllarca özel sektörde asgari ücretle süründüm..

Özel sektörün canı cehenneme..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.