Şimdi Ara

Pandemide Memur Olmak Vardı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
9.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memurum hftanın 7 günü 11 saat çalışacağız bi bize vurmadı :))) ( Sadece 20, 30 gün sürecek, dönem dönem çalışıyoruz)

• quote:

Orijinalden alıntı: k4r4h4n07

hocam sağlık bakanlığında çalışıyorum Bize izin yok Kamuda çalışan tapu , milli eğitim, nüfus , tarım kurumlarda hem esnek mesai mevcut hemde mesai saatleri sizin dediğiniz gibi sabah 10 :00 12 :30 13:00 16:00 ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU UYGULAMADAN MUAF BİLGİLERİNİZE

Aynen dediginiz gibi ustadim. Egitim Araştırma Hastanesi calisaniyim ve 8:30-16:30 calisiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brky1905

Asgari ücretlisinden , sanayiden çalışanına , işsizine kadar memurun işi herkesin ağzına sakız oldu, fırsat bekliyorlarmış meğer... Mesleğimizi bize öğretmeyen başka kim kaldı haber verin onlar da laf söylesin...

Malesef salgın döneminde memurun iş yükü ve stresi daha çok arttı, üstten yapılan baskılar, daha fazla işi daha az zamanda yapmanın verdiği yük fazlalaştı.Polislerin stresi daha da arttı, öğretmenler seçmeli derslere varıncaya kadar online vermek zorunda ve yaşanan bağlantı sorunları , öğrencilerin kaçı katılabiliyor kaçında imkan var hepsinin takibi yapılmak zorunda ve öğretmenler uzaktan eğitimden artık bıktı bir an önce normal eğitime dönülsün diye dua ediyorlar.Üstüne bir de maaşlarına laf eden çomarlar yüzünden bakanlık bile kararlarını değiştirmeye baskıyı artırmaya başladı.Çok isteyenler çalışıp KPSS'girip memur olabilir , peki neden bu acizlik ?

Yahu boşversenize siz buradaki ergenlere bakmayı, torpili olsa dakika durmadan kamuya geçecek adamlar hasetlik yüzünden çatlıyorlar. Zerre kadar acımıyorum bunlara, acı içinde kıvranıp pislik içinde yaşamaya mahkum kalacaklar.

• Sağlık alanında memur olmadiktan sonra olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

Kesin amacın vatana millete yararlı olmaktır kesin başka bir sebep yoktur tamam inandık.

Herkes karsindakini kendisi gibi sanirmis, su yazdigin lafa bak da utan be kardesim

Valla baskalari hadi bu ulkeye bir civi cakmiyor ama acik acik da soylemiyor, sen hepten yuzsuz olmussun

• Periah kullanıcısına yanıt
    Neden tüm memurları katıyorsunuz bu işe. Bu esnek çalışmadan yararlanmayı bırak eski düzeninin kat be kat üstünde çalışan memurlarda var şu an
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Kardeş okumayı öğrenememişsin öğretmenlere nefretin bu sebepten sanırım gidip bu konunun üzerinde çalışırsan bir kaç seneye öğrenirsin umarım. Allah yardımcın olsun
  • Yav genelleme yapmayayım diyorumda üst katta zibidi 25-30 yaşlarında memur bir bebe var gümrük bak. çalışıyormuş.

Birde karşıda hazine bak. çalışan bir abi var.

Üst kattaki zibidi gece 2-3 e kadar takılıyor, sabah 11-12 gibi kalkıyor. İşe falan gittiği yok zaten bayadır, bu düzenle evde çalıştığını falan da zannetmiyorum, ama maaş tıkır tıkır yatıyor kimse de kardeş sen ne yapıyon demiyor demek ki. Diğer haz. bakanlığında çalışan bir gün 11 de gidiyor bir gün 9 da gidiyor. Saat 3-4 gibi eve geliyor. Valla özelde olsa bunun gibileri 3. günde falan kovarlar.

Bence şuan memurlar içinde en verimli çalışan öğretmenler, diğerleri çoğunlukla yatış modunda geçirirken, öğretmenler en azından faydalı birşey yapıyorlar.

• Osiris34 kullanıcısına yanıt

Gerçekten öğretmenlik çok iyi ablam da öğretmen bütün 1 yıl evde geçirdi resmen, ben de onu görünce sırf öğretmen olcam dedim dgs ile kazandım ama okul öncesi öğretmenliği oldu sanırım pandemide de tek okul oncecilerin evde yatma durumu olmadı bi nevi dadılık lisans yani neyse seneye inşallah mezunum kpss yolu göründü bana da inşallah atanirim

• SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt

Sanmam olsaydı sesini burda duyurmazdı 🤣

• Pandemide Memurum 10-16 arası ve esnek calısma olarak 1 gun gidip 1 gün gitmiyoruz ama uzun sürmeyecek yakında normale girer umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenfiz -- 4 Aralık 2020; 23:40:36 >
  • sağlık personeliyim sabah 08:00 akşam 18:00 bende memurum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dünyadünya

Sağlık alanında memur olmadiktan sonra olabilir

Covid19 meslek hastalığı kabul edilirse onlar da ihya olacaklar.

Sadece bu yüzden erken emeklilik ve yüksek emekli aylığı hak kazanabiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Memurlar şunu bilsin. Bu ülke sizler nedeniyle gelisemiyor. Aldığınız yüksek maaşları haketmiyorsunuz. Hiçbir katmadeger üretmeden özelde sürünen insanların sırtından geciniyorsunus. Bunu bilin arkadaşlar.

bu arkadasın dedıgıne kısmen katılıyorum, cok bankmatik memuru var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenfiz -- 4 Aralık 2020; 23:39:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Memur maaşından nasıl vergi kesiliyor anlamadım, o kesilen vergi ile özel sektör çalışanlarının maaşımı ödeniyor ki?

Devlet ödediği ücretin vergisini neyle karşılıyor sanıyorlar

Özel sektörde (otomotiv) haftalıkçıyım, aldığım ücreti bırakıp memur olmam yeminle.

Her memurdan maaşının her ay belli bir miktarı vergi adı altında kesilir.

örneğin benim vergisiz maaşım 9200 tl ancak kesinti yaptıkları için bana ödenen miktar 7500 tl.kasım 2020 maaşı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

Kardeş okumayı öğrenememişsin öğretmenlere nefretin bu sebepten sanırım gidip bu konunun üzerinde çalışırsan bir kaç seneye öğrenirsin umarım. Allah yardımcın olsun

Tamam kardesim cocukca laf sokmaya baslayacaksan zaten kisa kes, blok

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana333

Hele öğretmenler hiç okula gitmiyorlar.9 aydır yatıyorlar.başlığı ÖĞRETMEN OLMAK VARDI diye değiştir bence

Hadi bu pandemide bir çözüm bul.

Çözümünü de Cumhurbaşkanlığına da yaz.

Ne yapalım canlı ders dışında her öğretmen günde 50 barfiks, 100 şınav mı çeksin. Amacın nedir?

• PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    320 lira vergi almışlar işte.

Asgari ücretli çalışan işçi de 370 lira vergi ödüyor.

Eğer o brüt 9200 lirayı işçi olarak alsaydın %15 SSK payı kesilecek elinde 7820 lira kalacaktı. Bu 7820 liradan da %27 gelir vergisi kesilecek eline 5708 lira kalacaktı.

Gördüğün gibi memur çalışan işçiden 1800 lira daha az vergi ödüyor. Çünkü memurlar gösterge aylığından vergi öder. Bu da çok düşük bir rakam olur. Ek odemedir, tazminattir, mesaidir filan vergiye dahil edilmez. Işçiden herşeyin vergisi kesilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamu bankaları harıc tum kamu hatta ozel bankalar bıle 10-16 calısıyo bu sene zaten kamudakı memurlara bıde ogretmenlere yaradı.Bırı esnek calısmadan 3 gun ıse gıder onuda 4 te cıkar dıgerı aylardır okula gıtmeyenlerıde var haftada 1 gun gıdenlerıde arkadasım ogretmen oldu adam atandıgı gunden berı okula 15 gun ya gıttı ya gıtmedı hep memleketınde herıf ama sorsan memur ayrı sıkayetcı ogretmen ayrı sıkayetcı

Amacım memuru veya ogretmenı kotulemek degıl kı bende kamu bankası calısanıyım.Evet evden calısıyolar sıstemlerı acık memur pc basında olmak zorunda ogretmende canlı ders vs kı evden calısmak işyerınde olmaktan daha zor ama hergun işe gıtmek zorunda olanlara bakıp en azından halımıze sukredelım dıyebılırler.Şikayetcı arkadaslara tavsıyem Sızde cocuklarınızı ona gore egıtın egıttırın bole sureclerde işe gıtmeden bıle her ay maasını alabılcek mesleklere yoneltın.Bu surecte ozelde calısan cogu arkadasım 1000 lıra maas alırken ben her ayın 1 ınde 00.13 te maasım hesabıma yattı.Evet pandemıde kamu bankası calısanı olarak cok yorulduk halada ole ama 00.13 te maasım yattı.Ilerıde cocugum olursada ogretmen veya devlet daıresınde memur olsun kı her hakkını catır caıtr bole kullanbılsın.

• ben size yazmadım ki o mesajı, yanlış anladınız sanırım

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.