Şimdi Ara

Pandemide Memur Olmak Vardı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
9.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çünkü ahmak dolu ve ahmak ahmağın kurdu (latincesi "ahmak ahmakus lupus")

Adam düzenle uğraşmıyor.

Sisteme karşı çıkmıyor.

Bir kesim böyleyken diğer kesim neden böyle diye bu sistemi böyle oturanlara ses çıkaracağına hasbelkader olması gerektiği gibi yapılan şeyden faydalanan kesime efeleniyor.

Teki çıkar "üretmennerin de işi iş haaa" der, öteki çıkar "dohtorlar çoh gazanıyo" der. G.t yemez tabii ki "polis şöyle" demeye, kesiverirler pembe poposunu çünkü onlar. Daha yüceltir onu.

Bu ülke kocaman bir kanser dokusu.

• LeftEyeNine L kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba

"Bu ülke ancak böyle yönetilir." Cümlesinin Latince'si nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

haftada 2 gün okuldalar kalan günlerde uzaktan eğitim ile ders veriyorlar. Bilginizin olmadığı durumlarda yorum yapmayın.

Alıntıları Göster

atandınız mı hocam okuyordunuz en son.

• Memurlara çemkireceğinize bu rant ve torpil düzenini getirenlere çemkirin her ay maaşımdan 1500 TL si vergiye gidiyor yılda 18000 TL yapar nereden baksan. Maaşımı banka hesabında görmeden çoktan kaynakta kesinti yoluyla vergimi ödemiş oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

atandınız mı hocam okuyordunuz en son.

Alıntıları Göster

Mezun oldum hocam 2021 KPSS'ye atanıyorum nasip olur inşallah. Eskiden öğretmen olmak istemiyordum (parasal değil kişisel sebeplerden). Ancak staja gittikten sonra fikrim çok değişti. Artık çocuklarla beraber olmak onlara yeni şeyler öğretmek beni çok mutlu ediyor.

• Çok şükür bu gönderide de öğretmenler kötülendi.
    Evet 9 aydır yatıyoruz zaten önceden de yatarak kazanıyorduk.
    Dikkatli bakın orada yani ileride Eğitim bilimleri var. Orayı kazanın 4 yıl okuyun, kpss'yi geçin, mülakatı da geçin sonra siz de yatarak kazanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xenom

Memur olmak zorunda miyim? Olmak istemiyorum diye her ay maasimin ucte birini vergi yoluyla vermek zorunda miyim?

Benim derdim kimin yattigi calismadigi degil, devlete maddi yuk olup kapagi atmis olmak. Ogretmen memur imam fark etmez. Imam 5 bin aliyosa ve o isi cok kolay rahat bulup 2500e de yaparim diyen kalifiye birisi var ise 2500e ona verilmeli. Benim derdim bu.

bu dediğin hayata geçerse ne torpil kalır ne vergi yükü. ama baştakiler istemez bunu.

gerçi tl değer kaybetmeye devam ederse memur maaşı asgari ücrete yaklaşacak.

• Size kim memur olmayın dedi ? 32 yaşında oturup sabahlara kadar kpps çalıştım ..Neden peki? tabiki yan gelip yatmak için değil, ulkede önünü görmenin ne kadar önemli olduğunu anladığım için.. buyurun okul orda sınav orda yerse...Bizim ülkenin sıkıntısı bu zaten atıp tutmak kolay konu maçayi sıkmak oldumu herkes yatış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ventura800 -- 3 Aralık 2020; 18:45:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ventura800

Size kim memur olmayın dedi ? 32 yaşında oturup sabahlara kadar kpps çalıştım ..Neden peki? tabiki yan gelip yatmak için değil, ulkede önünü görmenin ne kadar önemli olduğunu anladığım için.. buyurun okul orda sınav orda yerse...Bizim ülkenin sıkıntısı bu zaten atıp tutmak kolay konu maçayi sıkmak oldumu herkes yatış

Hangi bölümden kaçtan atandın üstat? Aynı bakanlıktan çıkmayalım.  

• :)) gençlik ve Spor bakanlığı .. 74 kpss birde tabi mülakat sorunu
  • Fabrikalarda çalışanlara Allah kolaylık versin hala mesai yapan fabrikalar var.. Saçma sapan önlem alan fabrikalar var
  • Her zaman söylüyorum özel sektör de ki herkese Allah kolaylık versin çok acımasız kimse de severek isteyerek çalışmıyor..Sorun burda memur işçi değil sorun devletin yaklaşım biçimi.. Yoksa memur olmakta kolay değil işçi olmakta

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasyonel teletabi

Ben olsam medikalcilere, kolonyacılara, toptancılara vs özenirdim. Sadece 2 koli maskeyi bir araba parasına sattılar.

Yok hocam asıl kazanan onları üreten fabrikalar oldu. Fabrikalar o dönem aşırı pahalıya sattı. Normalde 10-15 liraya sattıkları bir kutu maskeye 150-170 lira gibi yüksek fiyatlar çektiler. Bizzat şahit oldum .

• daha 2 3 yıldaha yatarlar emin olun

• Ayrıca esnek çalışma var.

• 1 saatte yemek molası kaldı 5 saat.

• Memur maaşından nasıl vergi kesiliyor anlamadım, o kesilen vergi ile özel sektör çalışanlarının maaşımı ödeniyor ki?

Devlet ödediği ücretin vergisini neyle karşılıyor sanıyorlar

Özel sektörde (otomotiv) haftalıkçıyım, aldığım ücreti bırakıp memur olmam yeminle.

• tam tersi çalışma saatleri uzatılmalı

• Arkadaşın babası memur bir gün çalışıp diğer gün çalışmıyor. Atıyorum 40 kişilerse 20'si Pazartesi-Çarşamba-Cuma gidiyor, diğer 20'si Salı ve Perşembe gidiyor diğer hafta değişiyorlar günleri. Mis gibi valla haftada 2-3 gün işe gidiyolar. Ve ne zaman arkadaşla konuşsam babası 1 hafta izin almış oluyor. Her ay 1 kere 1 haftalık izin alıyor ?? Arkadaşa oo iyimiş ya daha az gün işe gidiyor baya izini var vs diyorum hiçte kolay değil aga baya çalışıyor babam yani sandığın gibi değil diyor. Masa başında max ne yapar ki? Benim babam şoför ve bayramın ilk günü akşam yola çıkıyor. Onlar bayram haftası tatil yapıyorlar ve kolay iş değil diyor arkadaş :D
  • Özel sektör çalışanları bu süreci unutmayacak!!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.