Şimdi Ara

Pandoras batery tam olarak nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ve psp nin brick olması ne anlama geliyor?
    PSP slim almayı düşünüyorum kafam karıştı:S
    anlaşılır bi şekilde yardımcı olurmusunuz?

• pspnin birck olması foruma 400000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 kere yazıldığı gibi aletin version yükseltip düşürme sırasında bozulması ve bidaha açılmamasıdır.

pandoras battryde aleti brickden kurtarmaya yarayan programdır.
  • aslında yasak olabilir emin değillim ama şöyle diyebiliriz.

brick: alete versiyon yüklerken tema yüklerken falan yani aletin flash dosyalarıyla oynarken yanlış bir hareket sonucu flash dosyalarının hasar görmesi ya da silinmesi sonucunda aletin açılmaması oluyor.

pandora sisteminden önce bunu düzeltmek için anakart değiştirilirdi ki 100$a yakın maliyeti vardı.

Pandora's Battery: brick olmus pspleri anakart değiştirmeden kurtarabilmek için yeni bir yoldur. bunun için versiyonu kırılmış bir pspye, bir psp bataryasına ve 256mbdan büyük ve 4gbdan küçük bir memorystick pro duoya ihtiyaç var. memorystick duolar olmaz illaki memorystick PRO duo olacak.

pili versiyonu kırılmış pspye takıyosun. hafıza kartını da. sonra bunları belli programlarla işleme hazır hale getiriyosun. pil işleme hazır hale gelince kullanılamaz hale gelecek. yani pspye güç sağlamayacak. ama pili geri getirme yöntemi de var. neyse bu pili artık bir şoklama cihazına dönüştürmüş oluyorsun.

pil ve memorystick hazır olunca brick olmuş pspye önce kartı sonra pili takıyorsun ve bir anda psp açılıyor ve karşına menü geliyor. o menüden 1,50 versiyon yüklemeyi seçiyorsun ve işlem tamamlanınca aletin 1,50 oluyor.

bununla ilgili link dosya falan veremem çünkü yasak. googlea pandora's battery yaz ve arat mutlaka bulursun.

• cok saol kardes ememgine saolık
  • nukem çok sağol ya çok faydalı ve iyi bir anlatım olmuş tekrar sağol
  • önemli değil arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nukem -- 5 Ekim 2007; 20:26:46 >
  • pandora pil nasıl yaparım bilen varmı ? tr kaynak varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • google var mesela. arat pandora's battery diye türkçe sayfalarda mutlaka çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nukem

google var mesela. arat pandora's battery diye türkçe sayfalarda mutlaka çıkar.

arattım dahada fazlasını yaptım en son tek tek forumlara sormaya başladım
    herkez ileri düzey teknik bir şekilde anlatıyor adım adım amatöre göre anlatan yok.
    teşekkürler.
  • pandora olayı tabi biraz ileri düzey birşey. elinde gereken şeyler varsa msni ekle çevrimiçi olduğumda anlatırım. erdem_ogut@hotmail.com
  • brick olmuş bir psp'yi kurtarsak bile bazı özelliklerin çalışmayacağı söyleniyordu bu bazı özellikler ne ola ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: castorpollux

brick olmuş bir psp'yi kurtarsak bile bazı özelliklerin çalışmayacağı söyleniyordu bu bazı özellikler ne ola ki?

yalan olsa gerek
  • sorma bu tip söylentiler var ama dikkatli olmak lazım şimdi aleti riske atacağım için bir adım sonrasını düşünmek zorundayım valla çok param yok
    ince ele sıkı doku, mecburen
  • brick aleti 1,50 yapıp bırakırsan bazı homebrew çalışmaz. ama üstüne custom firmware yüklendimi hiç sorun kalmıyor.
  • pandora battery için söyleyebileceğim şudur.

pilin içinde bir kart var üzerinde çipler olan. pil takıldığında psp pile bir sinyal gönderiyor karşılığında hex bir kod dönüyor. bu kod pilin service mod pil olup olmadığının cevabıdır. psp koda göre servis modunda açılıyor. pandora battery dedikleri servis pilidir. servis pilleri sony servsilerinde bulunur. internette pilin nasıl oluşturulacağı anlatılıyor ancak eğer pile mudahale ederken temas ettiğiniz yerlere dikkat etmez iseniz pil aşırı ısınacak ve patlayabilecek duruma gelir. bu sebeple pile mudahale risklidir hem pilinizden hemde psp nizden temelli ayrı kalabilirsiniz. detaylı anlatımı internette fotoğraflarıyla kol geziyor. pilinizin versiyonuda mudahalenizi değiştirebilir. yazılımla pile mudahale bildiğim kadarıyla mumkun değil çünkü bahsi geçen pildeki çip bir eprom değil gömülü kod var içinde (yani çip bir rom). ancak psp içindeki kontrol çipine mudahale olması lazım o da çok riskli en guvenilir yol sony servisi (onlarda yapıyormu bilmiyorum). ya da bunu başarmış bir arkadaşınızdan pili ödünç alacaksınız. bu pille psp çalışıyor. hatta bir butonla pili hem pandora battery hemde normal kullanabiliyorsunuz (bunu bile yapmışlar :)). bu pil ile brick psp açılıyor siz içine versiyonu atıp noırmal pilinizi takıp kullanmaya devam ediyorsunuz. bu pil ile açılan bir psp aynı guvenli modda açılan bir windows gibidir. oyun oynayamaz bir çok menu yok olmuştur. sadece guvenli mod gibi psp yi brickten kurtarmaya yarar. bu sebeple bu pili normal pil ile değiştirip kullanıyorsunuz.

• yanlız orjinal pil olmadan pandora yapamazsınız biliyorsunuz degilmi çakma alayım falan demeyin sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-17 -- 19 Temmuz 2008; 6:39:53 >
  • alete oyun film veya müzik yüklerken brick olma ihtimali var mı?
  • brick ikiye ayrılır 1)yarı brick 2)full brick birinci durumda psp'nin recovery menüsü açılır ikincisinde açılmaz bu bölümde ikiye ayrılır ya pspnin nand'ı uçar yada uçmaz uçarsa ve elinde nand yedeği yoksa allah kolaylık versin makinan çöp olabilir işi bilmiyorsan zaten %100 olur işi bilsen dahi çöp olma olasılığı var yine bilmem anlatabildimmi
  • ek olarak söylemek gerekirse, eğer elinizde ilk çıkan yani 1.5 yükleyen pandora var ise (yeni celementerioların hepsi m33 yükler) versiyonunu 1.5 yaptıktan sonra izlenecek doğru yol önce 3.40 oe sonra istediğiniz herhangi bir m33 versiyonlarından yüklemek olacaktır.
  • ooooooo skaty kardeşim nasılsın ya seni burda görmek güzel ancak elinde ya slim psp varsa ne etcez skaty:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.