Şimdi Ara

Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozuklugu) Yardımlaşma Konusu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
17
Favori
119.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar öyle kötü bir dönem geçiriyorum ki sürekli aklımdan kalp krizi, damar tıkanıklığı, akciğer kanseri vb. gibi düşünceler geçiyor. Birkaç gece önce öyle kötüydüm ki sanki birisi ayağıyla göğsüme bastırıyordu ve özellikle son birkaç gün uyandığımda göğsümün bir tarafında ağrıyla uyanıyorum. Çenem uyuşuyor ya da ağrıyor. Yarın sabahtan göğüs hastalıklarına akşamına da kardiyolojiye gidip muayene olacağım. Umarım kötü bir şey çıkmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşımda vardı durup dururken korkardı kendisine birşey olacak diye geceleri uyurken bile sürekli düşünce hali içerisindeydi o yüzden uyku uyuyamazdı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • put a 0x90 P kullanıcısına yanıt

Hocam OKB ye bağlı sinir öfke anksiyete bende de var ve Paxera ve Rileptid kullanıyorum,ilaçlar zaten takıntılı düşünceleri yok etmiyor sadece onlara karşı sakin mantıklı düşünmeni sağlıyor,ki buna bile razıyım ben çünkü o düşünceler bilinçaltında olan şeyler kolay kolay gitmezler maalesef ki ‼️😔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer göğüs bölgesinde herhangi bir ağrı basınç yanma gibi bir şey hissediyorsanız bt anjiyo çektirin. banada hep panik atak diyorlardı 5 yılda ben defalarca ekg,eko, holter ve 3 efor testim temizdi ancak çekilen bt anjiyoda lad d1 yan damarda 2 yerden orta derece darlık çıktı yaşım 33. bu tam tıkanırsa kriz riskide olabiliyormuş ayrıca sol ventrikül mid lateral ve apikalde yaygın hipoperfüzyon alanları izlenmiştir şeklinde bir ibare var ki her doktor başka bir şey dedi. ne olduğunu tam anlamadılar. yani kısacası anjiyo dışında yapılan bütün tetkikler traş sakın güvenmeyin. özellikle göğsün ortasından sol veya sağ kola, çeneye, mideye, boyuna, omuza ve sırta yayıldığı olduysa yüzde 90 ihtimalle tıkalı kalp damarından kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 30 Aralık 2021; 23:2:27 >
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt

Hocam ekoda da görülüyor zaten damarlar size bakan doktor iyi değilmiş galiba asıl ekoda bakılıyor sıkıntı varsa anjiyo yapılıyor diye biliyorum.

• Bu hastalıktan rapor alabilen var mı ?

• Kalple, nefesle ilgili problemleri hallettim ancak bu sefer uyuşmalar başladı. Son 3-4 gündür sağ ayak-diz arası bölge uyuşuyor+ sağ ve sol ayak başparmaklarımın uçları da uyuşuk. Bunun öncesinde yüzde çok uyuşma oluyodu. Tam hallettim diyodum ama beni yine bir panik sardı :/

• ekoda damar tıkanıklığını göremezler onu bırak kalp krizi geçirirken bile ekg ve eko normal çıkabiliyor. bazen birden fazla damarlar o kadar tıkanırki kalpte kasılma kusuru olur o zaman ekg ve ekoda görülebiliyor ama onun dışında imkansız gibi bir şey. ana damarda efor ve sintigrafide yüzde 95 tıkanıklık bile her zaman gözükmüyor. bizim bir yakınımızdada ana damar yüzde 80 tıkanmış eforda gözükmedi. sintigrafide gözüktü. ben ekoyu 20 defa yaptırdım 3 efor testi temiz çıktı ama bt anjiyoda tam anlayamadıkları korkutucu terimler çıktı. kısacası klasik anjiyo veya bt anjiyo dışındakilerin tamamı traş diyebilirim. bir kere göğüs bölgesinde ağrı,basınç,yanma,rahatsızlık olan bir insanın anjiyoya girme zorunluluğu yüzde 100 dür. onun dışındaki tüm tetkikler kumar oynamak olur.

• Entel Maganda kullanıcısına yanıt
    Kalp krizi geçirirken eko ve ekg’nin normal çıkma ihtimali yoktur. Eko çekerken doktor kalp atış ritimlerini dinleyebiliyor. Ekg’de 1 dk’lık çekimde çok rahat bir şekilde saptanabilir. Stetoskop la bile dinlense kalp orada bile bir terslik olduğu belli olur. Bunun dışında kalple alakalı troponin ve dimer kan testleri yapılıyor ve bu sonuçlara bağlı kalple alakalı problem olup olmadığı ortaya çıkabiliyor. BT Anjiyo dediğiniz gibi kalp damarlarıyla alakalı bir problem varsa ortaya çıkartıyor. Ama yine de geriye %5-10’luk risk oluyor. %90-95 oranında kalple alakalı bir sıkıntın olmadığı ortaya konulabiliyor BT Anjiyo ile.

• expentoleviosa E kullanıcısına yanıt
    O videoları bana da atsana özelden

• expentoleviosa E kullanıcısına yanıt

Banada atarmisiniz?

ilac almadan kendim yendigimde oldu kisa zaman icin de. Her seferinde birazcik sekil degistirerek geldi belirtiler ama artik yil icerisinde 2-3 defa gelmeye basladi. Sanirim ilac yolu gozukuyor tranco buskas fayda etmiyor gibi artik

• Diddys D kullanıcısına yanıt

selamunaleykum tranga buscas diye ilaç var kullan bana dua edersin akşamları uyumadan 1 2 saat önce iç biraz uyku yapar o panik atakların anksiyetik bozukluğun komple ortadan kalkıcaktır bana güven aynı şeyleri bende yaşadım bu ilaç beni kurtardı.

• Merhaba Her gün olmamakla birlikte akşamları ortalama 30-40 dakika oluyor

Durup dururken gelen stres-kaygı-mutsuzluk ve nefes darlığı nabzımın yükselmesi bu olayı yaşıyorum ( ağrı veya acı olmuyor)

Doktora gittim beloc zok verdi arada kullanıyorum

Bu durum 1 ay öncesine kadar yoktu,sizce sorun psikolojik mi arkadaşlar ? Can sıkıcı gerçekten

• Diddys D kullanıcısına yanıt
    hepsini yaşıyorum aralıksız hemde düzeleceginide sanmıyorum düşündügüm hastalıgı gercekten yaşayan benimkadar üzülmüyordur belkide hele şu kasılmalar kollarım bacaklarımdaki segirmeler bitiryor beni dışardayken birşey yok eve geldımmı veya kendımle başbaşa kaldımmı ızdırap

• Arkadaşlar merhaba.. Çocukluğumdan beri Panik atak ve Anksiyete yaşıyorum. (Hatta psikoloji okumamın temel sebebiydi)

neyse geldim 29 yaşıma.. 2 ay önce yine psikiyatrist yolu gözüktü bana.

Yıllardır ara ara ilaç kullanırım.. İlk defa gerçekten ilgili bir psikiyatrist buldum ve bam!

Kaygımın ana sebebi "Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu(DEHB)" çıktı.. Açıkcası hiç ihtimal vermezdim.

Şuan DEHB tedavisi görüyorum ve kaygım sıfırlanmış durumda.

Sorunun temel sebebi başta beynimiz sonra öğrenmelerimiz(alışkanlıklarımız) arkadaşlar.. İyi bir psikolog ve iyi bir psikiyatrist eşliğinde sorunu çözmeye başladığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

Anksiyete bendeki gibi başka hastalıkların da sonucu olabiliyor. Sebebini bulmak en önemli şey..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pekiii -- 29 Aralık 2022; 14:59:39 >
  • İlaç tedavisimi görüyorsunuz hocam

• mami6141 M kullanıcısına yanıt

Merhaba durumla ilgili bir değişiklik oldu mu psikolojik miymiş??

• pekiii P kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de DEHB olduğumu öğrendim ama doktorlar yaşadığım depresyondan dolayı emin olamıyorlar. Her şey o kadar ortadaki emin olamamaları anlamsız yani. Baba tarafım komple DEHB hastası bir de :) Hem olsalar bile depresyondan dolayı tedavi başlatmayacaklarını söylüyorlar. Ben DEHB olduğumu öğrendim ya o da yeterli şimdilik. Hayatım kolaylaştı öğrenince. İleri ki 2 sene içinde belki tekrar giderim tedavi başlatmaları için ama bu sefer devlete gitmeyeceğim.

• Arkadaşlar merhaba. Hemen hemen yorumların hepsini okudum. Yaklaşık 1.5 yıldır anksiyete, 7 yıldır da bağırsak hastasıyım. Bağırsaklarımda emilim bozukluğu ve geçirgen bagirsak sendromu, candida mantari ve sibo gibi günlük yaşamı ciddi manada etkileyecek hastalıklar mevcut. Baktım ki bu böyle olmayacak evliyim ve 1 çocuk babasıyım. Ciddî oranda araştırmalar yaptım beslenme ve beyin ilişkisine dair. En sonunda bir fonksiyonel tıp doktoru ve diyetisyeni ile tedaviye başladık. Yasaklı ne kadar gida varsa hepsini kestik. İlk basta benden detaylı bir kan tahlili istedi. Folik asit, d vitamini, b 12, iyot, selenyum, cinko, magnezyum vs hepsi yerlerde. Tedaviye başladık. Eksik ne varsa yerine koymaya fazla ne varsa beni rahatsiz eden ne varsa hayatimdan cikarmaya basladim. Ve tam 4 ay oldu. Anksiyetem yok denecek kadar azaldi. Bagirsaklarima bagli cesitli rahatsizliklarim (gaz, şişkinlik,ishal,kabizlik,halsizlik,bitkinlik,tiroid, noropatik agrilar, yanmalar, segirmeler vs) %70 azaldi. Kacamak yaptigimda eskiye dönüyorum ama. Arkadaslar temel konu ne biliyor musunuz ? Temel konu bize zarar veren ve beyin kimyasını bozan yiyecekler. Bunlari hayatimizdan cikarip saglikli beslenirsek sifa geliyor. Bagirsak beyin iliskisini yabana atmayin lutfen. Ikinci soyleyecegim konu da şu; hergün kendinize 5 dakika veyahut akliniza geldikce sunu soyleyin. Surekli duzenli olacak ama inanarak; IYI OLACAGIM, BU GUNLER GECECEK surekli tekrar edin. Burdada bilincaltinin gucu ortaya cikiyor. Cunku saglikli olun veya olmayin beyninize ne verirseniz size tekrar yol su olarak aynen geri dönüyor:) 3. Olarak inanciniz ne olursa olsun ozellikle de bir dine inananlar ben elhamdulillah muslumanim. Hristiyan olsan da yahudi olsan da dua et. Daima dua et. Ibadetlerini yerine getir. Seni yaradana daima yalvar. Bu seni ekstra rahatlatacak. Ateist ve deist arkadaşlar sizi tenzih ederim. Allahu teala yardimcimiz olsun. Hersey bizim icin var. Pes etmeyecegiz pes edersek kaybederiz unutmayin!

• arkadaşlar panik atak + anksiyete yaşamıştım zamanında hey gidi günler 7 ay gece uyku uyumamıştım. Belki hafifti benimki belki bilinçlenip kendime hakim olmam yaklaşık 8-9 yıldır benden uzaklar ara ara bi yoklarlar ama artık öğrendim uzaklaştırmayı Allah olana sabır versin zor bir süreç ölüm hissi ara ara yine oluyor meret ama hemen dizginliyorum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.