Üstad yıllar gecmiş üzerinden ama bende 2016 dan beri bu durumu sanki ay başı gibi yaşıyorum belirli aralıklarla.. sıkıntı çarpıntı acaba şizofrenimiyim bipolarmıyım hissi geliyor.. bahsettiğin bu uykuya dalarkenki olayın adına Hipnogojik halüsinasyon deniyor.. Narkoplepsi Katapleksi hastalığında sık görülüyor bir türlü atlatamadm bnde bu durumu ve bununla birlikte bnde karabasanda cok oluyor.. acaba sn ne durumdasın merak ettm .. dönüş yapsrsan cok sevinirim.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Panik Atak ve Anksiyete (Genel Kaygı Bozuklugu) Yardımlaşma Konusu (9. sayfa)
-
-
HİPNOGOJİK HALÜSİNASYON yaşayan ANKSİYETE hastaları varmı acaba ?? yoksa ben yalnızmıyım..
benim sosyal fobim yok bilakis yalnız kalmauı sevmiorum toplulukta cok ii hissediyorum uykud yalnız kaldıgım için uyku adı gecnce bile geriliorum ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim hepimizin var sorunları. Akşam 22 00 da başlıyor mesaim gece yatana kadar sürüyor. Farklı birşey yap uyumaya bak. Hastalık bu 1 2 günde geçmez. Senin dediklerinin bir kısmını bende yaşıyorum neden olduğunu da biliyorum bende kendimi alamıyorum. Yapacak birşey bul
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim farklı hastalıklarım var (geneli çoğu insanda olan) ben hastalık derken onlar ı kastetttim onlar geçerse düzelecemde düzelemiyorum işte. Göğüsüme sert rüzgar çarpsa kalp krizi geçirecek gibi hissediyorum. 4 defa kardiyologa gittim temiz çıktı.
Çok doğru söylüyorsunuz. Şu anda vucudum titremiyor ama mesela ben titriyor hiisediyoeum kalbimde normal atıyor ama az sonra kafayı yiyecem mesela. İnsana kafasını yedirtir bu sorunlar ya bir zıbaramadım gitti. Sol kulak arkaso titriyor midemden sesler vucudumda birşeyler geziyoe falan hrpsini aybı anda hissediyom
Tamamen haklıdınız hocam. Birde bu yüzdrn özellikle sol kolumu çok oynatıyorum havada kalıyor hep sağa sola çeviriyorum sonra kol uyuşuyor ve yoruluyor donra diyorum sol kol uyuştu kalp krizi geliyor diye. Yerimde durmuyorum hiç yatakta 1 saat boyunca hareket ediyorum.
Bende bu saatte(04:14) uyandım ve kalp krizi korkusu uykumu kaçırdı. Hastane de çalışıyorum dün bir adamın kalbi çok şiddetli çarpıyormuş şehir merkezine sevk edilirken vefat etmiş, adamın 3 gündür şikayeti varmış, 1 kere gelmiş acile her şey normal diyip yollamışlar... O kadar çok aklıma takıldıki.. Dayanılır gibi değil. Kalp krizi korkusunu aklımdan atamıyorum o yüzden gün içinde sıkıntılar yaşıyorum. Özellikle geceleri ölüm korkusu sarıyor uyuma güçlüğü yaşıyorum. Gece uyanıyorum tekrar uyumak çok zor. Her an aklımda. En olmadık yerde kalbim çarpmaya başlıyor nabzım 150 yi buluyor. Sonra göğüste ağrılar baş dönmeleri özellikle geceleri daha çok oluyor. Psikolojik olduğuna bir türlü inanamamıyorum diyorum bir şey var ve her seferinde daha da kötü oluyorum kimse beni anlamıyor. Bazen günde bi kaç sefer oluyor. Yalnız kalmak hiç istemiyorum Her an korku her an korku. Ailem de üzülüyor onlar üzüldükçe de üzülüyorum. 28 yaşındayım 7 yıldır bilirdim bu hastalığı ilaçta kullandım 2 yıl prozac çok bi işe yaramadı, o zamanlar öğrenci olduğum için arkadaşlarımla gider, Seyehat ederdim. Tek başıma olduğumda yine kalbim çarpardı, sıkıntı basardı. Bir de sevgilim vardı tam o da işe girdi evlenicez derken terk etti beni , o da ayrı dert yıllar geçti ama hazmedemedim,pandemi başında ilacı bırakmıştım covid belası olursa antidepresanı yoğun bakımlarda nasıl içeyim diye. Bu yüzden ilaç fobisi oldu bir yerde. Ülke gündemi de çok üzüyor beni sanki hapsolmuş gibi hissediyorum, kötü şeyler kapımızda ve bi yere kaçamayacağız. O yüzden sanki bu sefer en ağırı. İyi olduğuma inanamıyorum Her an aniden kalbime bi şey olacak diye korkuyorum. Bir de bu covid çıktı. Hastalık ayrı, ilacı ayrı, aşısı ayrı bir dert benim için. Dayanamıyorum artık benim gibi olan var mı diye gece gece yazıyorum. Yalnız hissetmemek, ufacık bir telkin alabilmek, kafamı biraz olsun dağıtıp, sakinleşmek için yazıyorum. Bu arada terapi de alıyorum sadece dinliyor bir iki şey soruyor, aylar oldu her hafta konuşuyorum dediği tek şey psikolojik bunlar, o anlarda bi işe yaramıyor bunu anlayamıyor. O da ilaç önerdi ama anlamıyor işte o da hem fayda etmedi hem de içemiyorum, zehirleniyomuşum gibi düşünüyorum. Artık para da boş gidiyormuş gibi düşününce terapide ayrı bir çıkmaza soktu beni. Umutsuz vaka gibiyim. Ben gibi olan varsa yalnız değil. Ben gibi olan yoksa, olmasın, ama çok yalnızım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelotus321 -- 17 Eylül 2021; 4:49:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben de uyku sorunu yaşıyorum. Esas ölüm korkusu hatta kalp korkusu dolayısıyla uykularım kaçıyor, uykusuzluk yaşıyorum. Gündüz gece fark etmiyor ama özellikle geceleri çarpıntılarım oluyo. O yüzden bende akşam olunca uyuma vakti hatta gece 02.00 den sabaha kadar adeta işkence gibi.
Sizde nefes darligi ve gogus sikismasi oluyor mu. Bende gogus agrilari var cok koti
Sizde nefes darligi ve gogus sikismasi oluyor mu. Bende gogus agrilari var cok kotü
Malesef dostum dediklerini bizzat kendim yaşıyorum.
2016 yılından beri bu illet ile uğraşıyorum. Bir gün kalbimin spor yaparken garip garip teklediğini fark etmem ile acile gittim ve bir daha hayatım eskisi gibi olmadı. Yaklaşık 3 yıl selectra-lustral kullandım. Panik ataklarım kesildi ama düşünce sistemim hiç değişmedi.
Yokuş çıkmaktan korkuyorum anlayabiliyor musunuz bilmiyorum. Yolda düz yürürken her kalp atışımı dinliyorum ve gerçekten garip atıyor gibi geliyor. Takmayım diyorum, çevremde insanlar sigara içerek yokuş çıkıyorlar onlar gibi ol diyorum olamıyorum sanırsın çok kötü durumdayım. Birkaç defa kardiyolojiye gittim, sonuçlar tertemiz. Ama gel bunu bana anlat. Nabzımı yükseltecek her şey beni inanılmaz geriyor.
Bilmiyorum bu illet nasıl geçecek. İşsizim ve terapiye verecek param da yok hiç terapi almadım. Sadece devlet hastanelerinde psikiyatri servislerine gittim ve antidepresan kullandım. Yaklaşık 6 ay önce de azaltarak bıraktım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Her şeyden korkar oldum. Covidden korkuyorum, aşıdan korkuyorum, spordan korkuyorum, yürümekten korkuyorum, hayatımda ilk defa bir şey deneyeceksem bundan korkuyorum. Zamanla çok daha iyi olacağını, düzeleceğini düşünmüştüm. Sanki daha kötüye doğru gidiyorum.
Buraya bunu yazmak istedim çünkü az önce arkadaşlarım ile birlikteydim. Hiçbirine bir şey çaktırmıyorum ama aklım sürekli ölümde, kalbimde. Normal insanlar gibi olamıyorum. Bir espiriye gülüyorum bakıyorum nabzım yükselmiş. Hemen kafaya takıyorum. Ne olacak sonum hiçbir fikrim yok. Cidden insanı çaresiz bırakıyor.
Ama yalnız olmadığınızı bilin.
-
Panik atak sırasında yaşadım bi kaç kere, korkuyu daha da arttırıp çıkmaza sokuyor insanı ancak geçiyor.
Çok zor anlıyorum. Teşekkür ediyorum, sizde yalnız değilsiniz.
4 kardiyolog 2 göğüs hastalıklarına gittim. Temizsin dediler. Korona ciğerlerime işlememiş bile ama ben hala iyileşemedim. Nefesim hala daralıyor. Bazen boğuluyorum gibi hissediyorum. Kafaya takmamaya çalışıyorum ama olmuyor. Yokuş çıksam kalbimin sesi kulaklarımda küt küt yankılanıyor. Çok çaresizim. Herkes dalgaya alıyor ama sırf bu hastalık için yurtta gece yorganı üstüme çekip gizli gizli ağlıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de öğrenciyken korona yoktu ama yine de anksiyete bozukluğum vardı. Derslerden önce veya sonra koşarak doktorlara giderdim. İnsanlara söylemezdim bile ama fark eden yakınımda olan arkadaşlarım dediklerim hatta ailem bile hiç kimse anlamazdı. Sabahlara kadar ağlardım ben de yurtta ve sabah uykusuz ve yorgun bir şekilde aynı ders doktor çıkmazı içinde koşmaya devam ederdim. Anlıyorum seni, dilerim iyi olursun.
Arkadaşlar, korku heyecan, sinirlenme anlarında acayip şekilde elim ayağım boşalıyor kalbim acayip hızlı çarpıyor, bunları yaşamak normal ama aşırı fazla yaşıyorum gibi hissediyorum.
Neyin habercisi olabilir ?
-
Malesef bende aynı bu sorunla boğuşuyorum. Antidepresanlar ataklarımı tamamen kestiler ancak kafamda kurduklarım aynı kaldı. Yarın aşı olmaya gidiyorum ama sanki savaşa gidiyor gibi heyecan var. Anlamsız olduğunun farkındayım, herkes bu aşıyı oldu ama sanki bana inanılmaz bir yan etki yapacak gibi hissediyorum.
Uyku tutmadı, gidip aşıyı olacağım ve muhtemelen sonrasında kafamda kurup duracağım. Şimdiden tahmin ediyorum aşı sonrası kalp çarpıntısı, tekleme, nefes darlığı, baş dönmesi ne varsa yaşayacağım ve bunlar aşıdan kaynaklanmayacaklar. Ölmeyeceğimi içten içe bileceğim ama yine inanılmaz bir korku duyacağım. İnsanlar da anlam veremeyecekler zaten ben de anlam veremiyorum. Bizim de sınavımız bu galiba. Kimileri hayatını doya doya yaşarken ben bunları kafaya takarak hayatımı sürdürmeye çalışacağım...
-
Bende ayni senin yasadiklarini yasadim. Bir cesaret gittim asi oldum ve yan etki yapti. anksiyeti seviyem birden yuzde yuz oldu neler yasadigimi anlatamam
Herkese geçmiş olsun. Bende 25 yaşındayım. 2 yıldır hastane hastane geziyorum. Tüm birikimim gitti ilaçlara özel hastanelere. Kalp damarından nöroloji ye hepsine gittim psikiyatri hariç. Kan değerlerim de normal ama vitamin eksikliği var . Corona Türkiye ye yayılmaya başlarken böyle oldum. Benim karında kalp atışı gibi atış var. 2 yılda 8 kilo verdim. Bu kalp atışı karında beni maf etti Ağrı sizi yok. Endoskopi oldum temiz çıktı. Atışı araştırdım keşke araştırmaz olaydım şimdi deli dana gibiyim. Karında atış var dışardan görüyorum ve birde baş dönmesi bayılacakmis gibi his geliyor. Kafamın içinde Sanki porselen kırılıyor gibi his oluyor. Benj maf etti. Herşey temiz çıkıyor şükürler olsun. Birde kilo verdim ve cılız bir görüntüm oluştu. 58 den neredeyse 50 kiloya düştüm. Bu tür sıkıntı yaşayan varsa bana mesaj atsın arkadaşlar . Konuşup yöntem bulabiliriz. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. 50 kilo 25 yaşında bir kardeşinizim.
-
Bende 1 buçuk yıldır var bu. Ve üstte ssyilan herşeyi yaşatıyor insana. Bende bugün psikiyatri servisine randevu aldım. Ama içim hiç rahat değil..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X