< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Para biriktiremiyorum fikir verin (2. sayfa)
-
-
Alışkanlıklarını bırakamıyorsan bırakana kadar sana faydalı bir şey için borçlan geleceğe yatırım ya da kendi gelişimin için bir şey için borçlanabilirsin bilemedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"42 bin tl civarı maaşım var"
aynen knk
-
İmkan olsa ekmeği bile kredi kartıyla alırım. Tamamen kolaylık sağlayan bir sistem. Sadece maaşa göre harcama yapmanız gerekiyor. Maaşınızdan az borç ödüyorsanız bunda bir sıkıntı olmaması gerekiyor. Öyle haketmediğiniz maaşı alıyorsunuz diyenlere kulak asmayın. Kimse sizin ne koşullar altında nasıl bir iş yaptığınızı bilemez.
Bende çocukluktan kalma bir alışkanlık olarak kolay kolay para harcamazdım. Artık bir şeyi canım çekiyorsa alıyorum. Para yettiği sürece ne farkedecek zaten. Harcamalar bir süre sonra sizin yaşam standardınız haline geliyor. O yüzden boşa harcıyorum diye düşünmeyin. Harcama şeklini değiştirebilirsiniz ama altın almak gibi. Boşa harcadığınızı düşünmüyorsanız dolu olacak şekilde harcayın madem.
Evli misin
-
çok para harcıyorsanız borçlanıp alma istediğiniz şeyi alın. birikim yada yatırım gibi.. kalan parayı nakit olarak elinizde bulundurun ve sadece nakit harcama yapın.. harcama yaptıkça elinizdeki azalmayı gördükçe. daha tutumlu hale gelirsiniz.
ben beş sene sonunda öğrendim.
-
kesinlikle bu çok etkili bi çözüm. şaka değil ciddi söylüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
😎
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Birikim harcamalardan geriye kalanlarla yapılmaz,
Harcamalar birikimden kalan parayla yapılır.
Maaşının yattığı gün %30'unu maaş hesabından ayrı bir hesapta hatta ayrı bir bankada hisse/döviz/altın/fon vb şeklinde uzun vade biriktir, kalan %70 için harcama planı yap.
Örnek, 42.000 tl'nin %31'i 13.000 eder.
Kaldı 29.000. Bunun 20.000'ini tüm zaruri ihtiyaçlar (kira, fatura, mutfak, giyim vb) için ayır.
Kaldı 9000.
Bunun 3000'ini arzuların-keyfi harcamaların için ayır. (hediye, kültür, tatil, gezi, sosyal etkinlikler)
3000'ini pahalı ev eşyası araba vs taksitleri için ayır.
2000'ini zekat sadaka vb hayır işleri için ayır.
1000 tl de acil durum fonu olarak ayrı biriktir.
Rakamları kendin için uyarla. Ama EN Başta birikim miktarı planla ve buna uy.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 18 Ocak 2024; 23:21:40 >
Güzel tavsiye vermişsin hocam. Konuda böyle güzel bir tavsiyeyle karşılaşmayı beklemiyordum. Ben ailemle yaşıyorum, maaşın %85'ini kenara atıp kalanıyla harcamaları yapıyorum. Kendime, eğlenceye çok az harcama yapmam acaba ilerde tükenmişliğe yol açar mı düşüncesi kafamı kurcalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsaewq -- 18 Ocak 2024; 20:58:25 > -
Al sat yap.
-
Tabi tabi.
Böyle yaşayıp emekli olunca
parası kuş kadar kalınca
sokaklarda açız aç geçirmiyoruz diye
bağırir durur artik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 19 Ocak 2024; 10:39:8 >
Önce gerekli olan harcamaları hesapla onlar için para ayır sonra geri kalan paranın 4/3 unu yatirim yap geri kalan 1 i ni harca
Yeni yıl zamlı mı 42 hocam
İradene hakim ol
Benim de birikim sorunum vardı. Maaşım geldiği gibi gidiyordu. Hele nakit olarak falan durursa hemen gidiyor para. Açılmayan kumbaraları alıp içine para atmayı bile düşündüm. Boş para harcıyorum galiba başka açıklama bulamıyorum kendime. Ama şöyle bir yöntem buldum kendi kendime. Kendime bir limit koyuyorum. Bu ay şu kadar para harcama hakkım var geriye kalanına dokunmayayım, yokmuş gibi düşünüyorum. Biraz biraz uygulayabildim. Bankaların birikim hesapları var. Halkbank’ın mobil uygulamasından baktım ve bir hesap açtım. Kendi bütçeme göre birikim hedefleri koyuyorum. Para yatırma/çekme işleminde bozulmayan bir hesap türü olmasını beğendim. Mobil uygulamadan kolaylıkla takip ediyorum, aksiyon alabiliyorum. Yavaş yavaş birikim yapabilmeye başladım. Giderek daha da alışkanlık haline getirmeyi umuyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X