Şimdi Ara

Parabol Konusunu Bir Türlü Yapamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer matematik konularında genel olarak sıkıntı çekmiyorum. Parabolü birkaç hocadan izledim dershanede dinledim her şeyi anladım ama soruya gelince kitaba boş boş bakıyorum. Sadece çok basit soruları yapabiliyorum. Soruda ne demek istenildiğini tam olarak anlamıyorum sanırım. Sıkıntım sorulardaki kavramlarda. Yok negatif tarafında teğet yok y=x+2 doğrusu arasındaki uzaklık, vay efendim orjine uzaklık. Ne demek istiyor? Tavsiye verin beyler.

• Yüzdeyüzün fasikülune bak istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nagatomo

Yüzdeyüzün fasikülune bak istersen
    Bakarım hocam. Bu sorulardaki kavramları kavratan bir yayın veya video falan yok mu acaba?
    Orjinmiş teğetmiş vs. Bunların bir sürü farklı şekilde soruları var. Birini yapsam birini yapamıyorum. Acaba önce analitik geometri mi çalışsam bir yararı olur mu? Ne dersin?
  • Yapanlar tavsiyesini esirgemesin
  • kafla hallettim ve parabol dinlerken türevi anladım yemin ederim :D analitiğin de temelini attık behzat hocayla ahahah ama hocayı övmüyorum üstüme gelmeyin ; parabolü iyidir ama başka hoca da vardır bu konuda iyi olan bir bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-67714B014

kafla hallettim ve parabol dinlerken türevi anladım yemin ederim :D analitiğin de temelini attık behzat hocayla ahahah ama hocayı övmüyorum üstüme gelmeyin ; parabolü iyidir ama başka hoca da vardır bu konuda iyi olan bir bak
    Kaç para ulan bir kaf?
  • 12 liraya parabolü al geç hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri için tek bir kaynak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

12 liraya parabolü al geç hocam
    Teşekkürler bakacağım.
    Başka tavsiyeleri de alalım.
  • Hocam galiba is önyargiyla alakali insan sevince yapiyor ben mesela parabol cozerken cokk zevk alirim oyle olunca da karsima bir parabol sorusu cikinca yapacagim derim bu bana ozguven verir. bir is severek yapilinca insan öğreniyor.O yuzden bence yapamadigimiz konulari korktugumuz icin , tirstigimiz icin hep zorlasir gozumuzde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oriannacı

Hocam galiba is önyargiyla alakali insan sevince yapiyor ben mesela parabol cozerken cokk zevk alirim oyle olunca da karsima bir parabol sorusu cikinca yapacagim derim bu bana ozguven verir. bir is severek yapilinca insan öğreniyor.O yuzden bence yapamadigimiz konulari korktugumuz icin , tirstigimiz icin hep zorlasir gozumuzde.
    Katılıyorum hocam. Ama ben konuyu sevmediğimi veya konudan korktuğumu düşünmüyorum. Sorularda ne demek istendiğini tam olarak anlamıyorum. Diğer konularda sıkıntı yok.
  • Bence orta düzey çalış geç hocam çok vakit kaybetme. Türev çalıştıktan sonra daha iyi anlarsın zaten parabolü. O zaman tekrar yüklenirsin. Daha türev çalışmadıysan tabi bu tavsiye.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaf ile hallettim

• quote:

Orijinalden alıntı: AreStillRed

Bence orta düzey çalış geç hocam çok vakit kaybetme. Türev çalıştıktan sonra daha iyi anlarsın zaten parabolü. O zaman tekrar yüklenirsin. Daha türev çalışmadıysan tabi bu tavsiye.
    Teşekkür ederim hocam tavsiye için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-87EEEA6EC

Kaf ile hallettim
    Bakacağım hocam kaç video var konuda
  • Tam olarak hatırlayamıyorum ama tahminimce 12 temel kavramdan oluşuyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-87EEEA6EC

Tam olarak hatırlayamıyorum ama tahminimce 12 temel kavramdan oluşuyordu
    Anladım bro teşekkürler
  • Hocam yüzdeyüz lti fasikülleri güncel mi ? Herhangi bir bilginiz var mı?
  • Değil. Geçen aradım. Aralık sonu Ocak başı gibi anca yetişir dediler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.