Şimdi Ara

Paramı ödemeyen eski patronum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben yaklaşık 1 ay önce iş değiştirdim. Çünkü eski patronum 40 gündür maaşımı yatırmıyordu. 40 gün sonundada maaşımın yarısını alarak işten ayrıldım. 5 gün sonra kalan paramı alabileceğimi söyledi eski patronumuz. Bugün işten ayrılalı tam 30 gün oldu. Fakat halen paramı vermiş değil.

Bu süreç içerisinde devamlı aradım, firmaya gittim, mail attım, whatsapptan yazdım, facebooktan yazdım. Baya taciz ettim ödemesi için. Ama halen ödemiyor ve bugün "yeter artık beni sinirlendirme arama dedi. Bide yine ofisime gitmişsin iyiki ben orda değildim" dedi. Tabi bayan olduğum için ne de olsa alamaz parasını diyor aklınca.

Anladığım kadarıyla artık paramı alamayacağım. (Alacağımda 3 kuruş bişey ama önemli benim için şuan 3 kuruşta) Ve herhangi bir yasal hakkım yok. Çünkü eğitim hayatım devam ettiği için sigorta yaptırmamıştım. Ama son söylediklerinden sonra ve kaç gündür beni sanki ondan para dileniyormuşum gibi kendi hakkımı arattırmasından sonra çok sinirlendim.

Sizce ne yapabilirim? Daha önce bu durumu yaşamış kimse var mı?

• abin baban kuzenin vs varsa oonlara arattır. Geçen bi tane suriye li parasını alamadığı için öldürmüştü. Onun haber linkini gönder. kısaca tehdit et. Ne bileyim arabasına zarar ver tabi bunların hepsi son çare. Önce güzellik le istemeye devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhakkik

abin baban kuzenin vs varsa oonlara arattır. Geçen bi tane suriye li parasını alamadığı için öldürmüştü. Onun haber linkini gönder. kısaca tehdit et. Ne bileyim arabasına zarar ver tabi bunların hepsi son çare. Önce güzellik le istemeye devam et
    İşte beni sahipsiz buldu sorun orda. Ailemden farklı bir şehirde öğrenci olduğumdan rahat rahat konuşuyor. Arabasını hiç görmedim o aklıma gelmişti. Sağol önerilerin için.
  • blue.girl B kullanıcısına yanıt
    ne kadar alacagınız?
    sıgortalı çalışmışsanız en yakın sgk ya başvurun şikayet edin veya 170 arayıp bilgi alın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

ne kadar alacagınız?
    sıgortalı çalışmışsanız en yakın sgk ya başvurun şikayet edin veya 170 arayıp bilgi alın
    Eğitim hayatım devam ettiği için sigorta istememiştim. 400 TL kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue.girl

Eğitim hayatım devam ettiği için sigorta istememiştim. 400 TL kadar

Alıntıları Göster
    Dava ciddiyim
  • blue.girl B kullanıcısına yanıt
    Laftan anlamıyorsa
    noterden ihbar çekın yasal işleme başvuracam diye
    veya savcılıga suç duyurusunda bulunun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

Laftan anlamıyorsa
    noterden ihbar çekın yasal işleme başvuracam diye
    veya savcılıga suç duyurusunda bulunun
    Peki sigortasız çalıştığımdan böyle bir hakkım var mı? Çünkü yasal olarak çalışanı gözükmüyordum. Varsa Pazartesi ilk işim o olacak. Paranın büyüklüğünde de değilim kimim kimsem yok bu şehirde ve bayanım diye kendi hakkım yüzünden dilenci durumuna düşürdü beni ve laubalilik yapıyor. Buna katlanamıyorum.
  • Okuldan sert konuşan bir arkadaşına arattır bence şuan için en iyisi olacaktır. Eğer hala diretirse resmi olarak işlemlere başlarsın. Sigortasız çalışsan bile senin orada çalıştığına dair şahitler olacaktır.

• Selam bağyan

• quote:

Orijinalden alıntı: çaydan çıkan sinek

Selam bağyan
    Sizin gibi sigortasız çalışan çok mu? İşyerinde çalıştığınıza dair şahitler var mı? Mesela işyerinde daha önce çalışmışta ayrılan size şahit olabilecek kişiler var mı?Var ise mahkemeye gidip şikayet edebilirsiniz.Mebla çok büyük değil ise ama ondan zararınız bir şekilde çıkmasını istiyorsanız.SGK'ya şikayet edin sigortasız işçi çalıştırıyor diye.
  • Ne olursa olsun, part time bile olsa, saatlik bile olsa isverenin Sgk girisini yapmak zorundadir. Sigortasiz isci calistirmanin bir bahanesi yok.

Sgk ya gidin, durumu anlatin, size yardimci olurlar.

Patronun da biraz gerizekali galiba, Sgk nin cezalarindan haberi yok.

• W.Amadeus kullanıcısına yanıt
    Patron Sgk 'dan çekinir ama çalışanlarına da işten çıkartılan personel için sigortasız çalıştı diye şahitlik yapmamaları konusunda da uyarır, onları işten çıkarmakla tehdit edebilir.

Ekmek aslanın ağzında, kimse patronunu kendi işini kaybetme korkusu yüzünden ispiyonlamak istemez.

ve bu arada eski sigortasız çalışan kendisi maaşı elden aldıysa eski patronunun kendisini sigortasız çalıştırdığını ispat edemeyebilir.

Dava açıp düzgün delil sunup patronunun onu sigortasız çalıştırdığını ispat edemesse eski maaşından kalan payı alamadığı gibi birde dava masraflarını ödemek zorunda kalır.

Yani pirince giderken elindeki bulgurdan olur durumu ortaya çıkar.

Maaş banka yoluyla ve çalıştığı işyerine ait banka hesabından yattıysa ispatlamak sorun olmaz, ama maaş elden verildiyse ispatlamak için şahit gerekir ,ancak üstte belirttiğim üzere eski işyeri arkadaşları şahitlik etmek istemesse
    işini kaybetme korkusuyla dava yoluyla sonuç almak zor olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 22 Eylül 2015; 22:47:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Patron Sgk 'dan çekinir ama çalışanlarına da işten çıkartılan personel için sigortasız çalıştı diye şahitlik yapmamaları konusunda da uyarır, onları işten çıkarmakla tehdit edebilir.

Ekmek aslanın ağzında, kimse patronunu kendi işini kaybetme korkusu yüzünden ispiyonlamak istemez.

ve bu arada eski sigortasız çalışan kendisi maaşı elden aldıysa eski patronunun kendisini sigortasız çalıştırdığını ispat edemeyebilir.

Dava açıp düzgün delil sunup patronunun onu sigortasız çalıştırdığını ispat edemesse eski maaşından kalan payı alamadığı gibi birde dava masraflarını ödemek zorunda kalır.

Yani pirince giderken elindeki bulgurdan olur durumu ortaya çıkar.

Maaş banka yoluyla ve çalıştığı işyerine ait banka hesabından yattıysa ispatlamak sorun olmaz, ama maaş elden verildiyse ispatlamak için şahit gerekir ,ancak üstte belirttiğim üzere eski işyeri arkadaşları şahitlik etmek istemesse
    işini kaybetme korkusuyla dava yoluyla sonuç almak zor olur.

Sgk bir calisani ifadeye cagirdigi zaman patronun haberi bile olmaz. İki mufettiş tarafindan sorgulanirlen yalan soylemeyi becerebilmen de pek mumkun olmuyor.

Sgk'nın çalışanı çağırıp çağırmayacağını patron bilmeyebilir ama onlara şahitlik ve ifade verme durumu söz konusu olursa ne şekilde konuşacakları konusunu tembih etmiş olabilir.

Umarım alacağını bir şekilde tahsil edebilir konuyu açan kişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 22 Eylül 2015; 23:11:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Sgk'nın çalışanı çağırıp çağırmayacağını patron bilmeyebilir ama onlara şahitlik ve ifade verme durumu söz konusu olursa ne şekilde konuşacakları konusunu tembih etmiş olabilir.

Umarım alacağını bir şekilde tahsil edebilir konuyu açan kişi.

Ben de diyorum ki tembihle olacak iş değil.
    Filmlerde nasıl oluyor iki tane dedektif supheliyi sorguluyor, o kadar sert geçmese de ona benzer bir sorgulama söz konusu Sgk da da...

Dogru cevapları verirken bile kekeme oluyorsun kaldı ki patronun tembihiyle yalan söyleyebilesin.

• Orada iş haptığınıza dair emareler var mı? Yazışmalar mailler elle tutulur gözle görülür birşey? Varsa direk sigorta kurumuna şikayet et. Sigorta yapacağım diye oyaladı maaşımıda alamadım en sonunda çoktım ama böylede bir durum var de.

Haklarından gelirler. Sen belki kalan paranı alamazsın ama adam misli ile devlete ödeme yapar. Ha bir de o kesin ceza alırsa sana yüzde bir oran ödül para verebilirler. Ama öncelikli gayen sağlam kanıtlarla adamı şilayet edip ceza yemesini sağlaman.

geçmişte bir sgk macerası var galiba,
  • AknVrl kullanıcısına yanıt
    Canının yanmasından korkan ve vücudundaki kıldan rahatsız olan bi metroseksüel misin yoksa vurduğunu indiren kabadayı mı karar ver. Bi daha da ülkücülerin adını ağzına alma kibarcık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brktmr

Canının yanmasından korkan ve vücudundaki kıldan rahatsız olan bi metroseksüel misin yoksa vurduğunu indiren kabadayı mı karar ver. Bi daha da ülkücülerin adını ağzına alma kibarcık.
    Sgk müfettişi gelse kaç yazar? Gelir sorar cevabını verirsin.Sanki polis gibi sorgulama hakkı var.Yalan söylesen bile yalan söylediğini kanıtlaması lazım benim onu inandırma zorunluluğum yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.