üstte de dediğim gibi arkadaşa dedim arabayı aldım dersen önce bankada parayı yatırırız sonra da notere geçeriz, arası yakın. Tamam dedi. |
Parayı baba gönderse arabayı çocuğu üstüne satsak sıkıntı olur mu? (3. sayfa)
-
-
Evet, nasip olursa böyle yapacağız, nakit olarak getirecek bankada ben kendim, kendi hesabıma yatıracağım, sonra da notere geçip satışı vereceğim.
-
Bulunduğum ilde geçen yıldan beri 5-6 tane galerici ve şahıs dolandırıldı, bana dedikleri de " ya alacak olan atsın parayı ve notere de tam miktar yazdır ya da elden getirsin sen kendi hesabına kendin yatır sonra da satışı ver."
Bu dediğiniz devlete gönderme işi nasıl oluyor, her noterde var mı, kimse bahsetmedi daha önce bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 4 Temmuz 2022; 0:12:38 > -
Boşuna yormuşsunuz adamı.
1. Vekilin alıcı adına para yatırma yetkisi vardır, yarın mahkemeye gidip ben parayı verdim ama arabayı vermediler diyemez, alıcı imzasını vekil atıyor.
2. Alakasız biri parayı gönderiyorsa da xxx isimli kişi adına xxx plakalı araç satış bedeli yazdırırsanız yine sorun olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Noterde ruhsatı ve kimlikleri teslim ettikten sonra, görevliye satışla ilgili para farklı hesaptan gelicek derseniz hemen bi dilekçe hazırlıyor ve 3 kişinin imzasını alıyor. Aksi durumda ne olursa olsun ben aracı mı satmam.
-
Kardeşim ben Bursa'da iken Erzurum'da bulunan arabamı kayınbiraderime vekalet vererek sattım. Alıcı Siirt'teydi. O da Erzurum'daki bir yakınına vekalet verdi. Parayı vekili kendi hesabından müvekkili adına benim vekilimin hesabına havale etti. Benim vekilim de noter işlemlerinden sonra bana havale etti. Noter vekaleti ile sorun olmuyor. Bu arada ne yaptınız, satış bitti mi?
-
Birebir aynı satışı yaptık. Alıcı telefonda parayı kendisinin göndereceğini, ruhsatı da oğlunun üzerine olacağını belirtti. Para transferine araç plakasını ve oğlunun bilgilerini girdi (Ziraat bankasında açıklamaya daha fazla bilgi yazılıyor) satışı da transfer açıklamasında belirtilen TC kimlik numarası ve ismine yaptık. Bu dediğim satış 4 sene önceydi.
-
kesinlikle bu şartlarda satma. geçmişte bu sebepten dolandırılan insanlar gördüm, oğlunun adına istiyorsa aracı o zaman parayı da oğlunun üstünden havale etsin
-
Yarın nasip olursa bitireceğiz.
Arkadaş paranın yarıdan çoğunu nakit verecek kalanını da hesaptan açıklama yazarak gönderecek.
-
Paranın çoğunu çekmiş banka daha fazla vermemiş, açıklamaya da ..tcnolu... oğlum adına alıyorum yazacak.
-
Hocam işte bizim dolandırıcılar çok fena, ben düşünsem yani hakikaten aklıma gelmez. Çok tokatlanan olmuş.
Valla ben İzmir'deyim ama bence her yerde vardır sonuçta devlet burada müdahil oluyor konuya. İşlem ücreti 2020'de 15-20 lira bir şeydi şimdi olsun 100 lira ne olacak yani çok düzgün sistem.
Sitesi de bu galiba, kontrol etmek lazım emin değilim.
Taşıt Takas - Noter Güvenli Ödeme Sistemi (tasittakas.com.tr)
-
son durum : Arkadaş çok iyi birisiymiş, paranın büyük kısmını verdi, ister nakit elinde tut ister götür bankaya yatır dedi, kendi gelmedi bile, kalanını da noterde ben elindeki vekalete baktım, mobil bankacılığı açtı ne yazalım dedi, bende çocuğun kimlik no ve adını yaz dedim, çıkışta da yemek ve çay ısmarladı.
-
-
karşı tarafa Beraber notere gidip durumu anlatacağız o bize yol gösterecek ve güvenli ödeme ile satışı yapacağız diyin gelirse işlemi yapın, gelmezse zaten dolandırıcıdır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X