Devri aldığım adama para yollarım, devri verdiğim adamdan paramı alırım. Öteki türlü bir örnek yedi bir itiraz iki dava borcunuz hayırlı olsun. Derdinizi kimseye anlatamazsınız. |
Parayı baba gönderse arabayı çocuğu üstüne satsak sıkıntı olur mu? (2. sayfa)
-
-
Anladığım kadarı ile araba üniversite öğrencisi çocuk adına alınacak, tamam. O zaman babası oğlundan noter tasdikli, adına araç alış ve satışına, araç bedeli, vergisi, sigortası vs. bilcümle yasal işlemlerinin adına yapılması için yetki verdiğine dair vekaletname alsın, parayı kendi hesabından ödesin işte bu şekilde sorun olmaz. Gerisi yaş ve sabunlu tahta, ayağını kaydırırlar maazallah!
-
Arabayı başkasına satamıyormusun ?? Uğraşma geç. Sanki memlekette başka adam kalmadı ne uğraşcan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu kadar adam neye dayanarak öyle yap böyle yap diyor acaba, bekara karı boşamak kolay diye boşuna dememişler...
ben olsam soyadı tutuyorsa sorun yapmazdım. hele ki vekaletle alma durumunda soyadın tutmasına bile bakmazdım.
nakit para çok daha sıkıntılı bir durum, noterin kapısında biri gasp etse ne yapacaksınız?
-
Katılıyorum nakit felan kabul etmeyin gaspın yanında araya biraz sahte sıkıştırsa mümkün değil anlaşılmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
parayı yolladım ama arabayı başkasına satmış derse parayı geri yollamak zorunda kalırsın normalde. vekaletini çocuğuna verdiyse belki olabilir. şu plakalı şu marka model aracın satış bedeli diye yollarsa belki aracın, ama gerçekten çocuğu mu vs?
şurda benzer konu var.
https://forum.donanimhaber.com/vekaletle-satilan-araci-alirken-parayi-kime-gondermeliyiz--140881455
-
Soy bağı varsa sıkıntı olmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Açıklama kısmına, x kişiye araç satışı diye yazdırırsa, sorun olmaz
-
Arabayı kim üzerine alacaksa para o kişiden hesabınıza aktarılsın. Zaman kötü gerçekten, ne olur ne olmaz… nakit de sıkıntılı, hesaptan aktarım yaptırın bence de.
X plakalı aracın Y isimli kişiye satışı için diye EFT de açıklama yapması yeterliydi. Hiç bir sorun olmazdı o zaman.
-
Açıklama kısmına su plakalı aracın oğlum Ahmet adına satışı için yazarsa niye sıkıntı olsun.
Ben babama araba aldım parayi kendi hesabımdan attım karşı tarafta.
Bu kadar paranoyak olmaya gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cocuguna vekalet versin resit sonuc olarak babasi yerine alsin arabayi bu kadar basit ben bu sekilde vermem araci parayida almam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olur normal ziraat bankası vadesiz tl hesabı o kartın rengi farklı sadece
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son aldığım aracımda, parayı babasının üzerine gönderdim aracı da kızı bana sattı. Bazi özel durumları vardı kizin. Nihayetinde Iki tarafli güven ilişkisiyle çözdük.
Kağıt üzerinde risk var. Güven ilişkisi kurullmadiysa açıkça söyleyin yol yordamina göre yapmak istediğinizi, zaten inatla karşı çıkarsa ( ki normal alıcının çıkması için bir neden yok ) diğer alıcıları bekleyin.
hocam beraber bankaya gidin. adam nakit ceksin siz hesabınıza yatırın. size göndermesin yani. siz de arabayı verin gitsin oldu bitti. para sende araba kime giderse gitsin. iyi forumlar. kabul ederseniz böyle. etmezseniz oglunuz ne yapsın ne etsin göndersin diyeceksiniz. iyi forumlar.
-
Bişey olacağını sanmıyorum. Geçen arkadaşa 355 e araba aldık. Günlük Eft limiti 250 bin. 250 arkadaş attı 105 ben attım satış yapıldı.
Hocam sorun olmaz ben geçen yıl sıfır araç aldım gittim ziraate sordum hatta limit var mı diye yok dediler hiç sorun yaşamadım.
Var ya o kadar gereksiz dertler ki bunlar.
Adamlar takas sistemi kurmuş noter kapısında kocaman yazıyor.
Alıcı parayı devletin hesabına gönderiyor. Bloke oluyor. Sen satışı yapıyorsun o an para senin hesaba geçiyor.
Dolandırılma ihtimali mutlak sıfır. Bu sistem gelmişken öyleydi böyleydi tam bir macera iki taraf için de.
Haaa akıl verdiğime bakma, iki yıl önce ben de yaptım aynı haltı. İnsan saf olunca herkesi kendi gibi sanıyor. Ben soyadı tutmayan akrabadan aldım parayı bir de, sonra akşam şeytan dürttü internete bir girdim sabahlara kadar gözüme uyku girmedi resmen. Sonra alıcıyı whatsapptan konuşturup kendimce yazılı garantiye almaya çalıştım falan filan. Ama hiç gerek yok strese. Araştırdığım kadarıyla söyleyeyim yine de,
1) Birinci dereceden üstüne geçiriyorsan sorun yok. Yani mahkeme emsal kararlarına göre baba-oğul problem değil.
2) Sana parayı gönderen kişi XXX plaka aracın YYY kişisine satışı için derse yine problem yok.
-
Bu dediğinizi yapmış vekaleti ben de dedi ama ben yine de nakit getir dedim tamam dedi.
-
Önce bankaya yatıracağız, sonra notere gideceğiz nasip olursa. Küçük bir il, bu tip gasp pek olmuyor, zaten 3-4 kişi, arabadan inince 1 dakikalık mesafe, bir şey olmaz inşaAllah.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X