Şimdi Ara

Parçalar çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sorunum ekran kartını almadan önce stabil 25 yükte 50 derece olan işlemcimin ekran kartını aldıktan sonra stabil 55 yükte 76 dereceyi görmesi

Bilgisayar kasam mid tower ve işlemcimde stok fan takılı.

Birde anakartım işlemciye kendiliğinden overclock uyguluyor ve 3.6 dan 4.2 ye çıkartıyor

İşlemcimi soğutmak için sıvı soğutucuya başvurmak istedim ama oda kasaya sığmayacak gibi gözüküyor

İşlemciyi soğutmam için bana ne önerebilirsiniz?

Özellikler:

Anakart:Asus M5A97 Evo
    Ram:Kingston 1600 MHz 4 Gb X2
    İşlemci:AMD FX 8150 3.6 GHZ 16 MB önbellek
    Harddisk:Seagete 1 TB
    Ekran Kartı:Asus 7950 3 GB 384 Bit Directcu II Top
    PSU:Coolor Master GX 750 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgvkyt57 -- 15 Nisan 2013; 12:27:31 >

• Şimdi kasamı daha boş bir alana yerleştirdim ve anakartı enerji tasarrufu moduna alıp işlemci turbosunu kapattım buna rağmen boşta 50-55 derece arasında oynuyor

Acaba full tower kasamı alsam para biriktirip yazı bu şekilde atlata bilirmiyim?

yoksa bana bu yazı atlatacağım güzel bir işlemci fanı önerebilirmisiniz ?
  • Bütçene göre değişir.212S,212X,412s,612S yada venom vodoo alabilrisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Bütçene göre değişir.212S,212X,412s,612S yada venom vodoo alabilrisin

Tam olarak fiyatlarından bilginiz varmı dediğim gibi şuan bilgisayarı enerji tasarrufu modunda çalıştırıyorum ve işlemci turbosuda kapalı bu halde boşta 50 derecede
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgvkyt57

quote:

Tam olarak fiyatlarından bilginiz varmı dediğim gibi şuan bilgisayarı enerji tasarrufu modunda çalıştırıyorum ve işlemci turbosuda kapalı bu halde boşta 50 derecede

Eğer termal macun eskidiyse (6 ay) değiştir.Daha sonra kasanın yan kapağını aç ve ısı değerlerini bi kontrol et.Hala bu şekilde devam ederse (ki bence edecek) full tower kasa senin derdine derman olmayacak.Yani yazdığım soğutuculardan birini tercih edebilirsin.Hepsinin fiyatı 100 tl civarı.Daha önce kullanmadığım için fazla gelir mi bilmem.Az gelmeyeceğine eminim ama

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sgvkyt57

quote:

Eğer termal macun eskidiyse (6 ay) değiştir.Daha sonra kasanın yan kapağını aç ve ısı değerlerini bi kontrol et.Hala bu şekilde devam ederse (ki bence edecek) full tower kasa senin derdine derman olmayacak.Yani yazdığım soğutuculardan birini tercih edebilirsin.Hepsinin fiyatı 100 tl civarı.Daha önce kullanmadığım için fazla gelir mi bilmem.Az gelmeyeceğine eminim ama

Bilgisayarı okullar başladığında aldım aslında ekran kartını sonradan aldım o yokken 256 mb lık bir ekran kartım vardı ve ozaman hiç sorunum yoktu ekran kartını alıncak asya biraz büyük kaçtı ve işler değişti. Belkide en iyisi full tower kasaya para biriktirmek olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sgvkyt57 -- 15 Nisan 2013; 17:15:58 >

• Hocam güç kaynağını bir kontrol edin isterseniz.Gerçi iyi duruyor ama ekran kartını aldıktan sonra daha fazla güç tüketeceğinden sıkıntı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    İşlemcim çok ses çıkarıyor.
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence ekran kartı kasa içinde fazla ısıya yol açtığı için işlemcininde sıcaklık değerleri yükselmiştir dediğin gibi yeni daha büyük ve soğutma sürkilasyonu daha iyi bir kasa alabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.