Şimdi Ara

Parçalar yeni sistem acılmıyor !Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ,bugün elimdeki kullanmadıgım parcalar ıle ıdare edecek bır sıstem kurmaya karar verdim.Power hard dısk ram ekran kartı ıslemcım vardı bır tek anakart eksikti ,Anakartıda m5a78lx v2 am3 soket aldım ve diĞer parcalarım bende oldugundan dolayı sadece anakarta ıhtıyac duydum.Herseyı duzgunce taktım fakat bılgısayar hıc acılmadı tum parcalar calısıyor ancak ekran gelmıyor.Daha yenı anakart sorunu yasayıp garantıye vermıstım.Bundan dolayı onunla ugrasmamak ıcın yenı kart aldım.Fakat yıne bu olay basıma geldı bılgısayarın tum parcaları calısıyor power ekran kartı hard dısk vs ..ancak goruntu yok :( Bunun nedenı ne olabılır yardım edebılırmısınız.Acaba ıslemcımdemi sorun var sorun olan parcayı nasıl anlayabılırım.Daha yenı anakartı tanıtmak ıcın sıstemeı kurulacak bılgısayar nıcın bunu yapabılır acaba ?4 Saat boyunca herseyı denedım fakat bır turlu acamadım.
    Asus m5a78lx
    hd5670 1gb 128bıt
    4gb ram
    400w psu
    500 gb hard dısk
    Amd phenom x4 965 be 3.4ghz islemci

Cevaplarınız için Sımdıden tesekkurler iyi forumlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oux53 -- 18 Kasım 2012; 23:39:32 >

• kardeş sorun ekran kartında. Muhtemelen ekran kartını yanlış slota taktın. O anakartta 3 çeşit slot var. sen o kartı PCIe 2.0 x16 slotuna tak olmazsa PCIe 2.0 x1 slotuna tak yine olmazsa bilgisayarcıya götür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etoxer123

kardeş sorun ekran kartında. Muhtemelen ekran kartını yanlış slota taktın. O anakartta 3 çeşit slot var. sen o kartı PCIe 2.0 x16 slotuna tak olmazsa PCIe 2.0 x1 slotuna tak yine olmazsa bilgisayarcıya götür.

Ekran kartı 2.0 x16 slotuna takılı suanda,ayrıca yedek bır tane calıstıgına emın oldugum ekran kartıda var ondada sıstem acılmıyor daha bıosu bıle goremedım monıtore goruntu gelmedıgı ıcın .Adam akıllı bılgısayardan anlayan yok malesef buralarda .
  • quote:

Orijinalden alıntı: oux53

quote:

kardeş sorun ekran kartında. Muhtemelen ekran kartını yanlış slota taktın. O anakartta 3 çeşit slot var. sen o kartı PCIe 2.0 x16 slotuna tak olmazsa PCIe 2.0 x1 slotuna tak yine olmazsa bilgisayarcıya götür.

Ekran kartı 2.0 x16 slotuna takılı suanda,ayrıca yedek bır tane calıstıgına emın oldugum ekran kartıda var ondada sıstem acılmıyor daha bıosu bıle goremedım monıtore goruntu gelmedıgı ıcın .Adam akıllı bılgısayardan anlayan yok malesef buralarda .

Alıntıları Göster
    Güç düğmesine basıyorsun ve sadece açılmış oluyor bios falan hiçbirşey açılmıyor doğrumu anlamışım.

• quote:

Güç düğmesine basıyorsun ve sadece açılmış oluyor bios falan hiçbirşey açılmıyor doğrumu anlamışım.

Alıntıları Göster
    Bilgisyar acık parcalar fılan hepsı calısır durumda.Fakat goruntu yok.Hard dıskide bu bılgısayarınkını takıp yıne denedım ondada acılmadı.Herseyı denedım 3 saat boyunca basım catlıyor artık buraya konuyu acma gereği duydum sonunda .
  • quote:

Bilgisyar acık parcalar fılan hepsı calısır durumda.Fakat goruntu yok.Hard dıskide bu bılgısayarınkını takıp yıne denedım ondada acılmadı.Herseyı denedım 3 saat boyunca basım catlıyor artık buraya konuyu acma gereği duydum sonunda .

Alıntıları Göster
    Monitörün kablosunu neye taktın anakartamı, ekran kartınamı,? birde biosdan grafik arabirimi bölümüne gir 5670 i seç kaydet çık belki açılır.
  • quote:

Monitörün kablosunu neye taktın anakartamı, ekran kartınamı,? birde biosdan grafik arabirimi bölümüne gir 5670 i seç kaydet çık belki açılır.

Kardesim Pc hic acılmıyor yani acılmıyor derken parcalar calısr durumda ama bıosa gıremıyorum zaten biosa girebilsem sorun kalmıyacakta giremiyorum malesef..Ekran hıc gelmıyor sen anlamadın sanırım ekran sankı bosta dugmeye basdığında yanıp soner oyle yapıyor.Onboard degıl yanı onboard gırısıne takmadım dırek ekran kartına takdım vga kabloyu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oux53 -- 19 Kasım 2012; 0:23:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Topluyorum Yardım
    19 yıl önce açıldı
    Sistem update için yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Kardesim Pc hic acılmıyor yani acılmıyor derken parcalar calısr durumda ama bıosa gıremıyorum zaten biosa girebilsem sorun kalmıyacakta giremiyorum malesef..Ekran hıc gelmıyor sen anlamadın sanırım ekran sankı bosta dugmeye basdığında yanıp soner oyle yapıyor.Onboard degıl yanı onboard gırısıne takmadım dırek ekran kartına takdım vga kabloyu ..

Alıntıları Göster
    Tamam anladım. bak ne yap biliyormusun. Elbette hayır. Şaka bir yana sen fişi frizden çıkart. Anakarttaki bios pilini çıkart. Yarım saat bekle sonra tekrar tak pili ardından fişi tak ve PC' yi aç muhtemelen bios ayarları bozulmuştur. İşlemciye haddinden fazla yük biniyordur ve açılmıyordur. Bunu bir dene olmazsa bilgisayarcıya götür. Eğer dediğimi yaptıktan sonra da hala açılmıyorsa Bios pilide bitmiş olabilir. Şuda var senin anakart am3 , işlemci ise am3+ bu nedenlede olmayabilir.

• quote:

Tamam anladım. bak ne yap biliyormusun. Elbette hayır. Şaka bir yana sen fişi frizden çıkart. Anakarttaki bios pilini çıkart. Yarım saat bekle sonra tekrar tak pili ardından fişi tak ve PC' yi aç muhtemelen bios ayarları bozulmuştur. İşlemciye haddinden fazla yük biniyordur ve açılmıyordur. Bunu bir dene olmazsa bilgisayarcıya götür. Eğer dediğimi yaptıktan sonra da hala açılmıyorsa Bios pilide bitmiş olabilir. Şuda var senin anakart am3 , işlemci ise am3+ bu nedenlede olmayabilir.

Bıos pılını bugunde cıkardım taktım ama fazla beklemeden taktım.Yarın yıne cıkarıp takmayı denıyecegım.Anakarta gelınce am3+ da desteklıyor bu ılerıye donuk yapılmıs v2 olanı ..Daha bugun aldım aksam anakartı anakartta sorun olma gıbı bır sey aklıma gelmıyor .Ne bıleyım yani ılk kez böyle oldu parcalar yenı en eskısı 5 aylık anakart 1 gunluk ama goruntu yok herseyı denedım en son yarın bırde senın dedıgını denıyecegım.Bıosu 30 dk bekleyıp takıp denıycem.

• quote:

quote:

Bıos pılını bugunde cıkardım taktım ama fazla beklemeden taktım.Yarın yıne cıkarıp takmayı denıyecegım.Anakarta gelınce am3+ da desteklıyor bu ılerıye donuk yapılmıs v2 olanı ..Daha bugun aldım aksam anakartı anakartta sorun olma gıbı bır sey aklıma gelmıyor .Ne bıleyım yani ılk kez böyle oldu parcalar yenı en eskısı 5 aylık anakart 1 gunluk ama goruntu yok herseyı denedım en son yarın bırde senın dedıgını denıyecegım.Bıosu 30 dk bekleyıp takıp denıycem.

Alıntıları Göster
    Muhtemelen bios ayarları bozuk olduğu için ya da bios pili bittiği için açılmıyordur. Çünkü sisteminde hiç bir şey açılmıyor aslında hepsi çalışıyor fakat bios sorunlu olduğu için parçalar iletişim kuramıyor. Tavsiyem dediğim gib 30 dk bekle sonra önce pili takmadan aç ben öyle yapınca açılmıştı. Yanlız sistem tarihi bios ayarları falan fabrika çıkış tarihine göre ayarlanıyor. Bir sorun olmaz kapatınca pili takarsın o şekilde açarsın baktın açılmıyor pil ile ya pilsiz kullan ya da bilgisayarcıya götür.

• quote:

Muhtemelen bios ayarları bozuk olduğu için ya da bios pili bittiği için açılmıyordur. Çünkü sisteminde hiç bir şey açılmıyor aslında hepsi çalışıyor fakat bios sorunlu olduğu için parçalar iletişim kuramıyor. Tavsiyem dediğim gib 30 dk bekle sonra önce pili takmadan aç ben öyle yapınca açılmıştı. Yanlız sistem tarihi bios ayarları falan fabrika çıkış tarihine göre ayarlanıyor. Bir sorun olmaz kapatınca pili takarsın o şekilde açarsın baktın açılmıyor pil ile ya pilsiz kullan ya da bilgisayarcıya götür.

0 anakartın bıos pili bitmiş olabılırmı acaba -?Yani hıc kullanılmadanda bıos pılı bıtermıki ilk kez sızden duydum
    Yarın oyle yapacagım son care..Baska fıkrı olan arkadaslar varsa onlarda fıkırlerını yazabılırlerse cok ıyı olur.Extoker sanada ayrıca tesekkur ederım ılgılendıgın ıcın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oux53 -- 19 Kasım 2012; 0:41:13 >

• quote:

quote:

0 anakartın bıos pili bitmiş olabılırmı acaba -?Yani hıc kullanılmadanda bıos pılı bıtermıki ilk kez sızden duydum
    Yarın oyle yapacagım son care..Baska fıkrı olan arkadaslar varsa onlarda fıkırlerını yazabılırlerse cok ıyı olur.Extoker sanada ayrıca tesekkur ederım ılgılendıgın ıcın .

Alıntıları Göster
    Hiç kullanılmadığı halde bitmez herhalde forumlarda okuduğum kadarıyla genellikle 3-4 sene içerisinde bios pili bitiyormuş ben 7 senedir kullanıyorum pille ilgili bir sorunum olmadı.

• quote:

Hiç kullanılmadığı halde bitmez herhalde forumlarda okuduğum kadarıyla genellikle 3-4 sene içerisinde bios pili bitiyormuş ben 7 senedir kullanıyorum pille ilgili bir sorunum olmadı.

Ben yazdıgından sunu anladım bır usttekınden boıs pılı bıttıgı ıcın acılmıyordur yazmıssında o yuzden bunu soyleme geregı duydum bu anakart daha bugun aldım yanı o yuzden bıos pili bitmiş olamazki :S
  • quote:

quote:

Ben yazdıgından sunu anladım bır usttekınden boıs pılı bıttıgı ıcın acılmıyordur yazmıssında o yuzden bunu soyleme geregı duydum bu anakart daha bugun aldım yanı o yuzden bıos pili bitmiş olamazki :S

Alıntıları Göster
    Sıfır anakart ise bitmesi imkansız. 2. el ise ona birşey diyemem. Bios pili bittiği için şu durumda bu seçenek iptal muhtemelen bios ayarı bozulduğu için açılmıyor sen dediğimi yap pili frizi çıkar 30dk bekle soran sadece fişi tak çalıştır. Ozaman açılır eğer açılırsa kapat pili takıp çaılştır olmazsa pili değiştir. yine olmazsa bilgisayarcıya götür.

• quote:

Sıfır anakart ise bitmesi imkansız. 2. el ise ona birşey diyemem. Bios pili bittiği için şu durumda bu seçenek iptal muhtemelen bios ayarı bozulduğu için açılmıyor sen dediğimi yap pili frizi çıkar 30dk bekle soran sadece fişi tak çalıştır. Ozaman açılır eğer açılırsa kapat pili takıp çaılştır olmazsa pili değiştir. yine olmazsa bilgisayarcıya götür.

Alıntıları Göster
    Bir fikri olan arkadaslar lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.
  • Anakarta takılan kûçk bi hoparlör var. Onu tak pc yi açmayı dne. Çkan bip sesine göre nerde sorun varmış anlarz belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatabo

Bu mesaj silindi.
    Merhaba arkadaşım,aynı sorunu sürekli yaşıyordum sorun ise belleklerden kaynaklanıyormuş. Bellekleri diğer slotlara tak olmuyor ise başka sorunsuz çalışan bellekler ile dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByaTTa

Merhaba arkadaşım,aynı sorunu sürekli yaşıyordum sorun ise belleklerden kaynaklanıyormuş. Bellekleri diğer slotlara tak olmuyor ise başka sorunsuz çalışan bellekler ile dene.

Hocam olmuyor elımde 2 tane bırı 1666 dıerı 1333 farklı ramler var bu suan cevap yazdıgım bılgısayarımdakı ramı ona takıyorum yıne aynı slotları degıstıyorum yıne aynı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatabo

Anakarta takılan kûçk bi hoparlör var. Onu tak pc yi açmayı dne. Çkan bip sesine göre nerde sorun varmış anlarz belki.

Pardon ama anlayamadım hocam nasıl bır hoparlorden bahsedıyorsunuz anakartın neresıne takacagız anlayamadım .Herhangı bır parcadan ses alamıyorum.Ekranda sınyal yok dıye yazı cıkıyor ne yaptıysam olmadı yanı parcalarda daha yenı anakartı bugun aldım yanı ne yapcagımı sasırdım..
  • buzzer denen bi aparat. ufak bi hoparlör. sistem açılırken bip diye ses çkar ya. onun dger bi görevi çkarttıgı sese göre sorunun nerde oldunu söyler. yani yapman gereken bitane buzer bulcn. anakarta takp öyle bşlatcn sistemi. çkan sesin ne anlama geldgni googledan bkcan. sorunsuz bi sistemde tek bip sesi gelir . 2 bip sesinin 3 bip sesinin farklı anlamları var. bilmem anlatabldm mi. çkan sese göre sorunu bulabilirsn belki

http://m.gorsel.yandex.com.tr/search?text=anakart%20buzzer&img_url=satis.aydogdubilgisayar.com%2Furun_resim%2Fspeaker-01.jpg&pos=1&rpt=simage&precache=img263.imageshack.us%2Fimg263%2F7726%2Fdsc00003rw.jpg,www.gigabyte.com%2FMicroSite%2F121%2FTech_20041125_PX_ET5_Pic11.jpg

şöyle bişey. anakart klavuzndan nereye takcana bak. power sw , reset pw olan yerin sağında biyerdedir girişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 19 Kasım 2012; 5:15:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.