kusura bakmayın ben en son 2011-2012 yılında kaldım. en son o zamanlar hd 6950'li sistem toplamıştım. o zamanlarda hazır pc ler çok pahalıydı ve performanssız saçma sapan kombinasyonlarda toplayıp satıyorlardı. biz de tek tek parçaları vatandan, teknobiyotikten, inventustan alıp topluyorduk. 11 yıllık sistemime biraz daha güncel ekran kartı takıp yola devam edeyim dedim. adam akıllı kartlar 6-7bin tl civarlarında. sıcak fırsatlara bakayım derken komple 13bin tl ye yeni nesil hazır sistemlerin satıldığını görünce şok oldum. rx 6650 xt ye 6800 tl verip eski ddr3 sisteme takviye yapmak yerine komple yeni nesil işlemcili, ddr4lü hazır sistem satın almak çok daha ekonomik ve mantıklı gözüküyor. peki bu iş böyle ucuz nasıl oluyor? ne zamandır böyle? sonuçta bu hazır sistemi dizen adamlar hem parçadan hem de montaj işçiliğinden kar ediyor olmaları lazım. kendimiz tek tek alıp dizince neden daha pahalı oluyor? eskiden böyle değildi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 9 Ocak 2023; 23:5:58 > |
parçaları teker teker alıp pc toplama devri bitti mi?
-
-
ikinci el toplanmış şekilde alıp geçtim ben tek tek toplayınca baya pahalıya geldi
-
ucuz hazır sistemlere
en ucuz model donanımları ve/veya en ucuz marka donanımları takıyorlar
-
Bunu PC baronları bilerek yapıyor. Sana tek parça satacağına komple elindeki tüm parçaları satıyor. Mining ve bulanamayan ekran kartlarından iyi peydahlandılar. Ekran kartı dışında diğer parçaları dışarıda aynı fiyata bulunubilir.
Kasanız ve PSU'nuz varsa biraz kampanya ile hazır sistemden daha iyi bir şey toplanabilir. Yok sıfırdan ise parça toplayıp toplamak şu an biraz daha pahalı tutuyor evet.
-
6 ay önce sistemimi güncelledim bazı parçaları değiştirmedim (psu ve ekran kartını). Aradan 1 ay sonra topladığım fiyata işlemcisi daha iyi 3060 lı sistem satıldı. Benim sistemimde hala 1050 ti var :) . Kısacası şu aralar hazır sistem almak mantıklı gibi duruyor.
Ha tabi anakartım msi tomahawk serisi, ramler corsair, ssd 1tb
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hann- -- 16 Ocak 2023; 13:6:18 > -
Yakında buralar şenlenir hocam;
Pc den gelen koku?
Pc yi actım görüntü gelmiyor die ki basladı yavastan ztn.
Adamlar gamer pc demiş kasa, psu ne oldugu belirsiz,
Akart en alt segment ofis kullanım için 2 ram yuvalı.
Oyun için ise en az 4x yuvalı yada 2x kullanacaksan tek modul 16 yap %10-15max kayıpla oyna ama ram yuva yedek tut bu anakartlarda en gidici nokta ram yuvaları diyoruz sonra senmisin diyen..
Kuzey-güney köprü sogutmalar kendine kadar, mofsetler çıplak ne imiş gamer😀
İnsanlarada bişey diyemiyorsun çünkü fiyatlar uçmuş gitmiş memleketimde maalesef…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 16 Ocak 2023; 14:12:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X