arkadaşlar zaten hemen xp cd si takıp kurtarma yaptım ne yazıkki olmadı dosyalarımın çoğunu tekrar topladım
buradan prototip e: kardeşim bunu daha windows kurarken denedim c ye xp d ye 98 ve sorun çıkmadı
hadi bu sorunu geç pardusun bütün dosyalarının tam olduğunu kontrol ettirdim sonra iso yu yazdırdım ve % 70 de kaldı ben sana bişe diyim mi kurulumu hakkında hiçbir yardımı bulunmayan sadece bilen yapsın mantığı olan bu işletim sistemini yapanlar suçludur senin beni suçladığın kadar
Birincisi %70 de kalan nedir? iso dosyası cd ye yazılırkenmi %70 de kalıyor, eğer öleyse cd yazıcını veya kullandığın cdleri kontrol etmelisin iso dosyalarının nasıl cdye yazıldığını biliyor olduğunu varsayıyorum Eğer kurulumda %70 de kalıyorsa sistem özelliklerini ve yaptığın işlemleri pardus hata bildirme sistemi olan uluzillaya girmen onları suçlamaktan çok daha faydalı bir iş olacaktır Sonuçta bu işletim sisteminin ilk sürümü ve olgunlaşması zaman alacaktır bu süre zarfında bu tip durumlarla karşılaşmak normaldir. Tarihte yaptığımız ilk otomobil olan Devrim de 100 metre gidip durmuş ve biz bu işi yapamayız demişizdir neden sonra benzinin olmadığı anlaşılmıştır.
quote:
Orjinalden alıntı: aliencae kurulumu hakkında hiçbir yardımı bulunmayan sadece bilen yapsın mantığı olan bu işletim sistemini yapanlar suçludur senin beni suçladığın kadar
Merak ettim, windows kurmak -hiç bilmeyen için- basit mi? Yada Pardus haricindeki işletim sistemleri mükemmel bir kurulum kitabı ile mi geliyor?
windows kurmak basit
%70 te kalan kurulum aşamasında 1 dosya eksik dedi ve takıldı kaldı.
siz kendinizi herşeyi çok bildiğinizi düşündüğüm kullanıcılar bunları anne karnında mı öğrendiniz
bu suçlamalar bunu gösteriyor
ben daha kuramadım yeni bir hdd gelecek onu bekliyorum ...çok merak ediyorum şimdiden..pardus 'u silme konusuna gelince de..xp cd sini taktın mı ntfs olarak formatla dedikten sonra zaten kendisi dönüştürüp formatlaması lasım...bakalım bende de bi sorun olursa yazarım..
bi heves ulusal sisteme destek vereyim dedim bana yardımcı olurmusunuz hiç linux kurmadım. hdd c tek parça. hem xp, hemde linux kurmak ve pc yi açtığımda istediğimi seçip başlatmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: face01tr
bi heves ulusal sisteme destek vereyim dedim bana yardımcı olurmusunuz hiç linux kurmadım. hdd c tek parça. hem xp, hemde linux kurmak ve pc yi açtığımda istediğimi seçip başlatmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.
Bu tavsiye etmiyeceğim zor bir süreç. Amacınız sadece denemekse CD'den çalışanı denemelisiniz.
İllaki her iki işletim sistemini kullanacaksanız ve hdisk tek parça ise;
1. güzel bir defrag programı ile dosyaları yanaştırın (O&O olabilir) 2. güzel bir partisyon programı ile hdiski bölün (Partition magic olabilir, ücretlidir) 3. Pardus'un ISO'sunu indirin ve CD ye yazın 4. oluşturduğunuz partisyona kurun.
bu adresten indirebilirsiniz. Gerekli açıklamalar da mevcut.
Pardusu indirmiştim, biraz önce Fedora'yı silip kurdum. Bilgisayarımda muhasebe programı zorunluluğu yüzünden Windows kullansam da hardiskimin bir parçası sürekli Linuxlara adanmıştır.
Etkilendiğimi belirtmeliyim. Hiç bir sorun yaşamadım. Makinemdeki tüm donanımları eksiksiz tanıdı. Ethernet üzerinden ayarları yaptım ve bu mesajı Pardus üzerinden atıyorum.
Pros: Ses kartım Fedora ile sorun çıkarmıştı, açık iken kapalı ışığı yanıyordu, bunda sorun yok. 1680x1050 ekranı bana sormadan ayarladı, sorunsuz. X600 Mobility ekran kartı sorunsuz çalıştı. Kopete MSN'e düzgün bağlandı. Bağlantı denemedim ama WiFi kartımı tanıdı. Gimp ve OOfis 2 olması iyi. NTFS partisyonu sorunsuz mount etti ve okudu. mp3 desteği mevcut Firefox, flash, hepsi tamam.
Cons: Kurarken paket seçtirmedi, yoksa ben mi atladım? Tamamen ofis için düşünülmüş, server yada programlama ilgili birşey yok.
bu adresten indirebilirsiniz. Gerekli açıklamalar da mevcut.
bunu baştan görmemiştim ben..ha dedinlen kaldıramam windows'u cd den deniyeyim bakayim birde teşekkürler..
Pardus'u bilgisayarıma kurdum.Ethernet üzerinden internete bağlanabiliyorum ancak internetten indirdiğim ya da cd-rom dan yüklemeye çalıştığım .exe dosyalarını açamıyorum.Bunu nasıl yapabilirim hangi programla açabilirim.
PARDUSUN DRİVERLERINI NASIL YUKLUYCEZ ,NET ENASIL BAGLANICAZ,???? BIDE PARDUSA KURULUM OLMUYOR DIYILIYOR AMA BEN BU PARDUSU HDD YE KURDUM VE CALSIOYR
bende yükliyecem şimdi..hadi hayırlısı..kesin xp kuracam tekrar o daayrı konu..driver konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum... elveda XP :P
arkadaşlar yükledim fakat kurulum sırasında bilmemne dosyası eksik dedi ...iso ya hiç dokunmadan nero ile yazmıştım halbu ki; resmi sitesinden de indirmiştim neden hata verdi...benim kurduğum HDD 20GB 5200RPM ondan mı acaba.. bide RAM 256 onlar mı sorun oldu yoksa gerçekten cd de mi var bişey ?
quote:
Orjinalden alıntı: seltem
Pardus'u bilgisayarıma kurdum.Ethernet üzerinden internete bağlanabiliyorum ancak internetten indirdiğim ya da cd-rom dan yüklemeye çalıştığım .exe dosyalarını açamıyorum.Bunu nasıl yapabilirim hangi programla açabilirim.
Bakın .exe uzantılı dosyalar Windows programlarıdır. Onları unutun. Windows programlarına sıkı sıkıya bağlıysanız hiç GNU/Linux kullanmayın. Örneğin ileri düzeyde Photoshop, Flash, Corel Draw vs. gibi programlar sizin için olmazsa olmaz ise Windows' ta kalın. Eğer MSN Messenger, IRC, Yahoo Messenger, ICQ, VCD/DivX/DVD izleyiciler, E-posta programları falan ise aradıklarınız alalarını GNU/Linux altında bulabilirsiniz. Daha farklı ama aynı işi gören güzel programlar mevcut.
Unutmayın, .exe' ler Windows' undur ve Windows' ta kalsın. GNU/Linux kullanıyorsanız, onun için yazılmış programları kullanın.
Not: Windows programlarının bir kısmı Wine ile GNU/Linux altında kullanılabiliyor ama bunu yapmak son kullanıcı için biraz sıkıntılı olabiliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: teknikservisim
arkadaşlar yükledim fakat kurulum sırasında bilmemne dosyası eksik dedi ...iso ya hiç dokunmadan nero ile yazmıştım halbu ki; resmi sitesinden de indirmiştim neden hata verdi...benim kurduğum HDD 20GB 5200RPM ondan mı acaba.. bide RAM 256 onlar mı sorun oldu yoksa gerçekten cd de mi var bişey ?
O bilmemne dosyası nedir? Bu önemli. Hangi dosya olduğunu söylemezseniz anlaşılmaz.
Not: CD sorunlu yazılmış olabilir. Ya da dosyayı indirirken sorunlu inmiş de olabilir. Bir başka CD' ye çekip (hatta başka marka bir CD' ye) tekrar deneyin.
quote:
Orjinalden alıntı: asalzxz
PARDUSUN DRİVERLERINI NASIL YUKLUYCEZ ,NET ENASIL BAGLANICAZ,???? BIDE PARDUSA KURULUM OLMUYOR DIYILIYOR AMA BEN BU PARDUSU HDD YE KURDUM VE CALSIOYR
Sorun nedir? Neyi çalıştıramadınız?
quote:
Orjinalden alıntı: aliencae
windows kurmak basit
%70 te kalan kurulum aşamasında 1 dosya eksik dedi ve takıldı kaldı.
siz kendinizi herşeyi çok bildiğinizi düşündüğüm kullanıcılar bunları anne karnında mı öğrendiniz
bu suçlamalar bunu gösteriyor
İyi de arkadaşım, CD' yi eksik yazmış olabilirsin. Problem oluşmuş olabilir. İnan bana Windows kurmaktan kat ve kat daha basit. Sen bir başka CD' ye yaz.
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger
quote:
Orjinalden alıntı: teknikservisim
O bilmemne dosyası nedir? Bu önemli. Hangi dosya olduğunu söylemezseniz anlaşılmaz.
Not: CD sorunlu yazılmış olabilir. Ya da dosyayı indirirken sorunlu inmiş de olabilir. Bir başka CD' ye çekip (hatta başka marka bir CD' ye) tekrar deneyin.
evet birde öyle deniyecem..
Ne yalan söyliyim pardus bana oyuncak gibi geldi tasarım daha cok görsellige egilimli- hoş bu linuksun temelinde var-,ama bunun yanında oldukca kalitli görsellik acısından su ikonlar ra bırazdaha ozen gosterılseymıs 4*4 görsel tasarım olurdu kanımca.