Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: absolut_master

linuxta bu xp de çalışan programları fireworks -macromedia flash photoshop gibi olanları kullanabiliyormuyuz bilgilendirebilirmisiniz

hocam eğer o programları çalıştırmak istersen emulator kullanmalısın.. ama linuxda saydığın programların hatta ve hatta çok daha fazlası var.. sen bi adımını at gerisi gelir..
  • hepimiz bu işletim sistemini destekleyelim.
    nede olsa kendimize ait diye lanse ediliyor.
  • evet çoğu windows programı linuxta wine ile çalışıyor bizzat denedim.
    coreldraw
    illustrator
    photoshop
    fireworks
    freeehand
    dreamweaver
    flash
    office
    denediklerim.
  • cd den calısanı varmı bu yenı surum pardusun
  • bence başlığı açan arkadaş yada adminlerden biri başlığı editlese pardusçular buradan yazışsak ortalık fazla kirlenmesin çevremizi de temiz tutmuş oluruz ne dersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: prototip2

ben indirdim ama henüz kurmadım imkan meselesi CD-RW çalışmadı onu bekliyorum
    kuran ve deneyenler varsa acele izlenimlerini yazsınlar
    kurulum sorunsuz mu? donanım tanıma ve driver sorunları varmı? dosy sistemi nasıl oluşturuluyor?? illede driver sorunları??
    setup ne kadar sürüyor? sorun yaratıyormu?
  • bende indirdim

1- nasıl boot cd yaz cam?

2-windowsla beraber kullanbilrmiyim nasıl?

yardımcı olanlar için teşekkürler şimdiden.

bilgisayarım:amd 3200 1gb ram 80 gb harddisk
  • ya ben kurdum ama internete giremiyorum
  • Pardus'u destekliyorum. Umarım kısa zamanda herkes tarafından sevilir, benimsenir. Emeği geçenleri kutluyorum. Dün download yarım kaldı. Bakalım bugün nasıl olacak.Download eder etmez kurp bir deneyeceğim. Bakalım 256 ram ile nasıl çalışacak...
  • Evet arkadaşlar bende kurdum ve 2 gündür kullanıyorum. Maver2614 internete giremiyorum demişsin. Eğer bağlantı usb değilde eth ise tasma dan ağ ayarlarında eth ile ayar vaar. ilk açılışta eth etkisiz olrak geliyor onu bir tuşla etkin hale getiriyorsun üstünde saat simgesi çıkıyor ve mozilla ile siteye girince de üstüne tick işareti geliyor yani artık netteesin. Bir tık iş biter. Gelelim diğer konulara evet usb ile biraz sorunumuz olacak zira benim de usb a4 cam ve usb tarayıcım var ama tanıtamadım henuz. Ayrıca hp deskjet 400 yazıcımı da tanıtamadım. Tanıtıyorum yazdırmaya gelince yazıcı bulunamadı diyor. Çözemedim uğraşıyorum. Wine olayına gelince moonstar vardı o hdd de onu çalıştırdım. Paketler bölümünden wine nın pisi dosyasını çekip 2 tıklama ile kurabiliyorsunuz. Winin exe leri gibi. Kurulunca Pardus başlangıcına menü koyuyor winin programlar bölümüne attığı gibi. ve exe uzantılı dosyaları çalıştırabiliyorsunuz. moonstar sözlükten sonra steam kurdum. ama steami açmak istediğim de mozilla activex denetimi gerekiyor yüklemek istiyor musunuz diyor evet diyorum netten çekiyor sonra klasörü soruyor. İşte burada takılı kaldım.

Bu pardus ta mozilla nerdeeee? Bilen birisi söyleyebilirse hemen kurup deneyeceğim.

Office uygulamalarına gelince sunum çok kulllanıorum. Ama sunuma henüz ses ve video ekleyebilmiş değilim.

Film olayına gelelim bütün codecleri tanıyor sanırım zira divx, xvid dat dosyalarını ve dvd leri izleyebiliyorum. 3 tane video oynatıcı var. dat dosyalarını sanırım sadece kmplayer çalıştırıyor. Digerleri ile çalıltıramadım. Ama dediğim gibi elimdeki filmlerden izleyemediğim olmadı.

Daha ne kaldı acaba söylenmedik? Ha çözünürlük olayına geliyim hemen açılışta benim makienmde çözünürlük 800x600 ün üstüne çıkmıyor. bunu da xorg.conf dosyasını açıp "modes" yazılarının karşısına "1024X768" ekleyerek bilgisayarı yeniden başalttım ve sorun çözüldü. yani görünüşü şu olacak
    "modes" (desteklenen en yüksek çözünürlük başta olacak) "1024x768" "800x600" 640x480" böyle yazıp tabi 1600 küsürleri destekliyorsa ekranınız 1024 ün önüne yazın.

e şimdilik bu kadar. Yeni birşeyler bulunca yazacağım. Şu sorumada bilen birisi bi yanıt versin lütfen.

Pardusta mozilla için activeX i nereye nasıl kuracağım? Teşekkürler.

Saygılarımla.

• kurulum ekranına kadar herşey normal gidiyor.. o çaylı kahveli resimler neyim geliyo.. yüklemeye başlamış olmalı ama yüklemiyoo.. resimler değişiyo. sıraylan.. neyse bekle bekle... olmuyo... turkix ile açtım sistemi baktım hddye yazmış bişiler.. ama inat ettim bekledim bir sefer.. hata versin diye.. aşağıdakine benzer şeyler yazdı... dahası vardı ben örnek olsun diye azını yazdım..

quote:

Unhandled Exception!
    unhandled exception occured
    5
    Girdi/Çıktı Hatası
    exceptions.IOError

File "/usr/lib/pyhton2.4/site-pakages/yali/gui/installSystem.py". line 271.in.run.yali.pisiiface.update_repo(reponame)
    File "/usr/lib/pyhton2.4/site-pakages/yali/pisiiface". line 56.in.update_repo.pisi.api.updaterepo(consts.repo_name)
    File "/usr/lib/pardus/pisi/index.py" line66.in.read_uri self.read(self.filepath)
    ...
    ..
    .

bunun gibi şeyler işte...

• bende kurdum ama ağ ayarlarını bir türlü beceremedim
    birde root olarak giremiyorum
    onun haricinde güzel görünüyor
  • arakdaşlar bi sorum var amatörce ama ben daha önce iso cd yapmadım
    zip dosyasını indirdim ve içini basşa bir klasöre kopyaladım ..bunu winiso programı ile cd ye mi yazacam yoksa nero ile direk yazsam olurmu ?
  • ya dostum baya bi uğraştım tasma dediğin ağ ayarları ile aynı şey değilmi dhcp olarak ayarladığımda kırmızı çarpı ile kapalı diyor aynı modem usr9106 kablo takılı ama bende mi sorun yoksa pardustamı bilemicem akşam eve gidince tekrar deneyeceğim ama ubuntuda sorun yapmıyordu bakacaz artık...
    quote:

Orjinalden alıntı: obediah

Evet arkadaşlar bende kurdum ve 2 gündür kullanıyorum. Maver2614 internete giremiyorum demişsin. Eğer bağlantı usb değilde eth ise tasma dan ağ ayarlarında eth ile ayar vaar. ilk açılışta eth etkisiz olrak geliyor onu bir tuşla etkin hale getiriyorsun üstünde saat simgesi çıkıyor ve mozilla ile siteye girince de üstüne tick işareti geliyor yani artık netteesin. Bir tık iş biter. Gelelim diğer konulara evet usb ile biraz sorunumuz olacak zira benim de usb a4 cam ve usb tarayıcım var ama tanıtamadım henuz. Ayrıca hp deskjet 400 yazıcımı da tanıtamadım. Tanıtıyorum yazdırmaya gelince yazıcı bulunamadı diyor. Çözemedim uğraşıyorum. Wine olayına gelince moonstar vardı o hdd de onu çalıştırdım. Paketler bölümünden wine nın pisi dosyasını çekip 2 tıklama ile kurabiliyorsunuz. Winin exe leri gibi. Kurulunca Pardus başlangıcına menü koyuyor winin programlar bölümüne attığı gibi. ve exe uzantılı dosyaları çalıştırabiliyorsunuz. moonstar sözlükten sonra steam kurdum. ama steami açmak istediğim de mozilla activex denetimi gerekiyor yüklemek istiyor musunuz diyor evet diyorum netten çekiyor sonra klasörü soruyor. İşte burada takılı kaldım.

Bu pardus ta mozilla nerdeeee? Bilen birisi söyleyebilirse hemen kurup deneyeceğim.

Office uygulamalarına gelince sunum çok kulllanıorum. Ama sunuma henüz ses ve video ekleyebilmiş değilim.

Film olayına gelelim bütün codecleri tanıyor sanırım zira divx, xvid dat dosyalarını ve dvd leri izleyebiliyorum. 3 tane video oynatıcı var. dat dosyalarını sanırım sadece kmplayer çalıştırıyor. Digerleri ile çalıltıramadım. Ama dediğim gibi elimdeki filmlerden izleyemediğim olmadı.

Daha ne kaldı acaba söylenmedik? Ha çözünürlük olayına geliyim hemen açılışta benim makienmde çözünürlük 800x600 ün üstüne çıkmıyor. bunu da xorg.conf dosyasını açıp "modes" yazılarının karşısına "1024X768" ekleyerek bilgisayarı yeniden başalttım ve sorun çözüldü. yani görünüşü şu olacak
    "modes" (desteklenen en yüksek çözünürlük başta olacak) "1024x768" "800x600" 640x480" böyle yazıp tabi 1600 küsürleri destekliyorsa ekranınız 1024 ün önüne yazın.

e şimdilik bu kadar. Yeni birşeyler bulunca yazacağım. Şu sorumada bilen birisi bi yanıt versin lütfen.

Pardusta mozilla için activeX i nereye nasıl kuracağım? Teşekkürler.

Saygılarımla.

• iso cd yapmatacaksın zaten iso şeklindeki cd görüntüsüne sağ tıklayıp birlikte aç ahead nero otomatik yazma moduna gelecek boş cd yide takarsan sürücüye o kadar...
    quote:

Orjinalden alıntı: ALP3R

arakdaşlar bi sorum var amatörce ama ben daha önce iso cd yapmadım
    zip dosyasını indirdim ve içini basşa bir klasöre kopyaladım ..bunu winiso programı ile cd ye mi yazacam yoksa nero ile direk yazsam olurmu ?
  • win xp ve pardus aynı harddiske kuruluyor mu... ve nasıl?
  • çalışan cd ne demek ya live cd mi demek isteniyor acaba. birde ben pardus 1.1 i kurdum açılışta ekran kartını tanımadı sanırım login ekranı gelince tüm birbirine girmiş renkli çizgiler göründü. sistemim acer ferrari laptop, ekran kartı ati radeon mobile x700
  • Selam şu an pardustan yazıyorum gercekten güzel olmus su an karsılastıgım tek problem live value ses kartimi tanidi fakat ses yok halledicez onuda onun haricinde kullandıgım en hızlı linux diyebilirim bugune kadar neredeyse bilinen tum dagıtımları kullandım ama bu gercekten hızlı
  • arkadaşlar .*rar dosyasını boş bir klasöre kopyaladım...bunu direk nero ile normal bir şekilde yazacakmıyım ..
    yani boot cd olması için herhangi bişey nero dan yapılmıyor değil mi ? elimde 1 tane boş cd var o yüzden emin olmak için soruyorum...teşekkür ettim
  • o dosyayı hiç açmadan nero vb. bir uygulama ile kalıbı diske yadır gibi bir seçenekle cdye yazdıracaksın o kadar.açıp yazdırma.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.