Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum pardus'u kurdum,şu an pardus'tan yazıyorum fakat bi sorunum var:pc'yi yeniden başlattığımda xp ve vista seçeneği geliyor fakat pardus seçeneği gelmiyor,bir de hardiski 4'e ayırdım,5gb'lik yer açtım pardus için fakat pardus nereye yüklendi hiçbir fikrim yok,cd üzerinden çalışıyor sanki,istediğim harddiske yüklenmedi,ben de seçemedim zaten istediğim harddiski,sormadı.pardus cd'sini taktım tıpkı xp yükler gibi f8'e bastım işte,ondan sonra bişeyleri seçtim masaüstü geldi ama bi eksikik var sanki...
  • 1.pc'yi yeniden başlattığında pardus seçeneği gelmiyorsa şu an pardusla nasıl yazıyorsun?
    2.5 gb'lik yeri windows üzerinden mi açtın?
    3.cd'yi takınca direkt masaüstü geldiyse çalışan cd indirmişsindir. kurulan cd indirmen gerekiyordu. çalışan cd ile kurulum yapamazsın, program kuramazsın, sadece deneme amaçlıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

1.pc'yi yeniden başlattığında pardus seçeneği gelmiyorsa şu an pardusla nasıl yazıyorsun?
    2.5 gb'lik yeri windows üzerinden mi açtın?
    3.cd'yi takınca direkt masaüstü geldiyse çalışan cd indirmişsindir. kurulan cd indirmen gerekiyordu. çalışan cd ile kurulum yapamazsın, program kuramazsın, sadece deneme amaçlıdır.

her defasında f8'e basıp öyle açıyorum dostum,cd'den görüyo kurulum yapmıyor evet,3. dediğin heralde yanlış indirmişim,kurulanı indireyim o zaman,ilgin için çok teşekkürler
  • Dostum kurulanı indirdim ve kurdum...pardus'ta msn,winrar gibi programları kullanabiliyor muyuz?msn'i bir türlü yükleyemedimde...
  • live messengerdan bahsediyorsan kurulmaz cunku o bir windows programi. onun yerine alternatiflerini kullanmalisin. pardusda yuklu gelen kopete gibi. ben amsn veya emesene tavsiye ederim. bunu yuklemek icin menuden pisi paket yoneticisini ac ve arama kutucuguna amsn yaz ve programi buldugunda kutuya tik koy sonra programi kur butonuna tikla. kendi indirip kuracaktir. pardusa program bu sekilde kuruluyor ayrica.

winrar yok ama ayni isi goren program zaten sisteme entegre hic bir sey yapmana gerek yok bunun icin. sikistirilmis dosyaya sag tiklayip buraya cikar dersen arsvden cikarir. ya da sikistirmak istedigin dosyaya sag tiklayip rar, zip, tar.gz falan yapabilirsin.
  • Teşekkürler dostum kurdum,ihtiyacımız olan tüm programlar orda,peki sadece mozillayı mı kullanmak zorundayız pardusta,ben google chrome kullanıyorum hep,set up'ı duruyor fakat pardus exe dosyalarını açmıyor heralde,diğer tarayıcıları kullanmamız mümkün mü?
  • google linux sürümünü çıkarmadı. onun dışında tek kayda değer alternatif opera. pardus ile exe'yi unutsan iyi olur. bu bir linux dağıtımı ve windows ile hiç alakası yok. mesela xbox 360 oyununun playstation 3 ile açamazsın. symbian programlarını windows mobile a ya da iphone a kuramazsın. bunun gibi bir şey.
    yalnız wine yüklersen bazı windows programlarını kullanabilirsin ancak emülatör olduğu için hem yavaş çalışır hem problemli.
    firefox'a da adblock eklentisi yüklemeni şiddetle tavsiye ederim.
  • hayırlı olsun..nereye yazcagımı bilemedim..bir sorum olcak
    linux kernel bilen yani soc linux gömülü işlemcileri derleme hakkında bilgisi olan varmı?egitimm veren bir yer varmı kurs gibi?
  • Pardusa yeni sistemimde sadece down ve multimedya kullanacagım icin bir bakmak istedim ama ayrılamadım..

Öncelikle windows icin ayırdıgım bolumden 20gb pardus ıcın ham bıraktım.Kurulumda direk o bolumu secerek baslangıctakı karmasadan kurtuldum.Pardus acıldıgında asus wireless usb adaptoru tanıdı basıt bırkac ayarla nete baglandım zaten net baglantısı olduktan sonra pisi ye yeni depo tanıtarak bircok oyun ve prg erisiyorsunuz windows gibi serial crack felem aramaya son oldu msn kolay bırcok prg var msn icin torrent kolay oldu bırkac alternatif var vlc medya plyer kmedya divx sorununu cozuyor 5+1 ses sistemi mukemmel ve sorunsuz calısıyor:şu an icin benim tek sorunum totalvideo convertor tarzı pekcok secenek sunan bir convertor.Bunun icin pardus cozumler sunmus ama beni tamin etmedi olmassa wine ile total calıstırılabilir herhal iyi bir masaustu yapmak kaldı sole yakısıklı ve fonksiyonel.Pardus bana istedigim herseyi sagladı fazlasıda vardır ama benim icin bu kadarıda yeterli oldu....

• kusursuz durumda.windows programlarını da çalışıtırıyor.oyunlar dahil.kendi programları da harika.amsn yi görüyorsunuz zaten.ben şu anda sony ericson k750i telle bluetooth gprs bağlantı kuruyorum pardusla.ekran görüntüsü de bu.audacious da görünüyor.winamp skinleri yüklenebiliyor. super karamba themelerini de gösteren bi ekran görüntüsünü göndereceğim.

:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system_founder -- 27 Mayıs 2009; 21:17:29 >
  • Bu da diğer ekran görüntüsü..

• Mmerhabalar, bende pardus kullanmaya başladım fakat sorunum usb modemi kurmak viki de anlatılan bütün adımları yaptım karşıma şu hata çıktı
    nas0 could not be created. reason : File exists
    fatal : failed to conntect on socket
    rp-pppoe-3.8-7-3.pisi br2684ctl-20040226-1-1.pisi linux-atm-2.5.0-4-1.pisi paketleri pardus 2009 da kuurlu gözüküyor sanırım.
    Hata nereden kaynaklanmış olabilir?
  • Arkadaşlar pardus 2009 u kurdum otomotik disk bölümlendirmeyi işaretlediğim için herşeyim silindi neyseki çoğunun yedeği var.Şu an sabit disk tek parça. Ancak iki sefer kurmama rağmen cd,flash disk gibi hiç bir şeyi görmüyor,okumuyor.Windows ta olduğu gibi cd,dvd(E) gibi bir menü yok.Nedeni ne olabilir?Acaba sabit disk tek parça olduğu için mi okumuyor?Bölümlendirmeyi yaparken bi bölümü ntfs mi yapmalıyım?
  • Windows 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. Harddiski bölümleyip Pardus 2009 kurdum. Ancak belli bir süre sonra sıkıldım. Şimdi silmek istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YaRaNoZ

Windows 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. Harddiski bölümleyip Pardus 2009 kurdum. Ancak belli bir süre sonra sıkıldım. Şimdi silmek istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

bu dünyaya giren geri çıkamaz
  • quote:

Windows 7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum. Harddiski bölümleyip Pardus 2009 kurdum. Ancak belli bir süre sonra sıkıldım. Şimdi silmek istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Start>Computer(sağ tıkla)>Manage oradan solda Disk Management'e tıkla ve Pardus bölümlerini sil. Bu bölümler C:, D: gibi harflere sahip olmazlar(sawp ve ext3/ext4 olduğunu varsayıyorum).
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

google linux sürümünü çıkarmadı. onun dışında tek kayda değer alternatif opera. pardus ile exe'yi unutsan iyi olur. bu bir linux dağıtımı ve windows ile hiç alakası yok. mesela xbox 360 oyununun playstation 3 ile açamazsın. symbian programlarını windows mobile a ya da iphone a kuramazsın. bunun gibi bir şey.
    yalnız wine yüklersen bazı windows programlarını kullanabilirsin ancak emülatör olduğu için hem yavaş çalışır hem problemli.
    firefox'a da **** eklentisi yüklemeni şiddetle tavsiye ederim.

Google chrome'un linux surumunu cikarmamis olabilir ama birileri cikarmis galiba ve chromium adiyla geciyor. Ben ubuntu'da onu kullaniyorum hep. Ama pardusta var midir bakmadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antarktikali

quote:

Start>Computer(sağ tıkla)>Manage oradan solda Disk Management'e tıkla ve Pardus bölümlerini sil. Bu bölümler C:, D: gibi harflere sahip olmazlar(sawp ve ext3/ext4 olduğunu varsayıyorum).

Sayin YaRaNoz;

Dikkat:
    Birkac mesaj ustte pozitron arkadasimizin da anlattigi gibi bunu yapmadan once (onun ifadeleriyle) sunu yapman gerek:

"pardusu kaldirmadan once easybcd programini yukleyip rewrite mbr ya da reinstall mbr secengiyle mbr kaydini(full dolu dermis gibi oldu) duzeltmek"

yoksa windowsun bir daha acilmayabilir.

• oyunlar ve driver lar sorunsuz kurulabiliyormu.
    mesela aver super 009 tv kartım var.
    borderlands ve COD kurdum.bunları sorunsuz bi şekilde çalıştırırmı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.