Ben msi laptopa pardusun son sürümünü kurup en zor iş olan wirelessi da çalıştırmayı başarmıştım ama ne yaptıysam xp yüklü pc ile dosya paylaşımını sağlayamamıştım. yani nete girebiliyordum ama pcnin harddiskindeki dosyaları görüp kopyalayamıyordum. şimdi başka bir laptopa da kurmayı düşünüyorum ama aynı sorunu yaşamayacağımdan emin olmam lazım, xp işletim sistemli pc ile sorunsuz kablosuz dosya paylaşımı yapabilen pardus kullanıcısı var mı?
Bende exper laptop kullanıyorum. D ye kurdum dün akşam bu sabah tüm güncellemeleri aldım. Sadece ses gelmiyor laptoptan. pardus ile laptoptan diğer desktopum daki ev ağıma bağlandım. Wirless ağı ve modem ile hiç bir sorun yaşamadım. Herşey kendi kuruldu. Bu sabaha kadar hiç linux işletim sistemi kullanmadım ve bilgim yoktu. Hd filmlerde bile sorun yok codek sorunu yükleme derdi yok. Tek sorunum ses.. Saygılar;
arkadaşlar bu pardus'un açılışta çalışan grub dosyasını nasıl silebilirim vista yüklü bende cdsiz kurulumdu mbr nası düzenliycem direk diski biçimlendirince grub çöküyor ikiside açılmıyor bi programı falan varmı acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: KueRaKa
Pardus kadar kötü bir işletim sistemi görmedim... çoğu dosya türünü desteklemiyor bile ...
İşletim sistemleri dosya türlerini desteklemez. Dosya türlerini o programı açacak olan uygulamalar yada kütüphaneler destekler. Bu yazılımlarıda işletim sistemlerinin hiç biri sunmaz. Windowsda xvid'i birşey kurmadan açabiliyor musun?
Yeni bir işletim sistemine geçmek kolay değildir. Özellikle windows la bilgisayarla tanışan biri için bu bu hiç kolay değil.
Arkadaşlar dünyanın merkezini ister istemez windows bilen insanlara.Merkezin bu olmadığını anlatmak mesele tabii.Ama takdir edersiniz ki gönüllü programcılarla nereye kadar gider bu sistem.Sonunda ticari bir şirkete dönüşmeden gerekli kaynaklar nasıl sağlanır.Karşınızda bir tröst var.Yel değirmenleriyle savaşmak gerçekten de zor.Savaşanların içindeki duyguları öldürmeyelim.mümkünse yardım edelim.destekleylim. Pardus 2008 sana yine bir şans verecek ve seni yine deneyeceğim.Dilerim bu sefer olmuştursun.
nasıl olmuş mu, tam istediğin gibi mi artık pardus?
bu konu başlığı güncelliğini yitirdiği için üst konu olmaktan çıkarılması için topiği şikayet ediyorum. kimse üstüne alınmasın. artık pardus2008 var.
bu versiyon ilk piyasaya ciktiginda ilk başta indirenlerden biriydim 2,5 yil once kurmustum sonra sildim gitti. yarin sabah pardus yada linux suse veya mac os yüklüycem. bugun win. server 2003 yükledim lanet olsun dedim igrenc bi işletim sistemi kaspersky'i bile yukleyemedim
quote:
Orjinalden alıntı: cassio10
arkadaşlar bu pardus'un açılışta çalışan grub dosyasını nasıl silebilirim vista yüklü bende cdsiz kurulumdu mbr nası düzenliycem direk diski biçimlendirince grub çöküyor ikiside açılmıyor bi programı falan varmı acaba?
Bilgisayari ms-dos kipinde çaliştir.
fdisk /mbr
komutu ile silebilirsin.
Arkadaşlar bilen vardır bimeyen vardır; "Pardus 2008 Hyaena Hyaena" versiyonu çıktı..Bu versiyonda hemen hemen tüm eksiklikler giderilmiş durumda!Benim ekran kartım Ati X1600Pro idi ve 3d desteği alamıyordum bir türlü ekran kartıma..Hyaena Hyaena versiyonu kendiliğinden halletti olayı!!Eğer ki deli gibi oyun manyağı değilseniz Pardus sizi yeterince mutlu edecektir emin olun!Herkese tavsiye ediyorum!Hele de Hyaena Hyaena versiyonu çıktı çıkalı;daha önce pardus u deneyip de her ne konuda problem yaşamış olursa olsun tüm ark.lara özellikle tavsiye ediyorum!!Yaşasın hızlı özgürlük!! :D
ahh kota olmasa 10 kere down ederdim ama her ay her ay geri kaliyor :S
quote:
Orjinalden alıntı: Anumis
ahh kota olmasa 10 kere down ederdim ama her ay her ay geri kaliyor :S
slm arkadaşlar bu cevabı pardus 2008.1 üzerinden atmaktayım
Benimde ilk tecrubem oldu ama çok kolay anlaşılan ve basit arayüzlü bir işletim sistemi hızı ise mükemmel ne takılma var ne de donma
Hiçbir program yüklemenize gerek yok herşey üzerinde kurulu geliyor.
Tüm taktığım driverlerı tanıdı buda çok güzel bir artı ancak benim sormak istediğim bir kaç soru var;
1-Acaba donanımların driverlarını izleyebileceğimiz bir sekme varmı?
2-Bir de firefox browser ı üzerinden sayfa kayarken sanki windows ta ekran kartının driverı yüklenmediği zaman hafif kayma yapar çok bariz olmasada onun gibi bir yavaşlama var sebebi üstünde gelen driverlarmı? atinin linux driverlarını indirip kursam mı acaba önerirmisiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: Solu Tüm taktığım driverlerı tanıdı buda çok güzel bir artı ancak benim sormak istediğim bir kaç soru var;
1-Acaba donanımların driverlarını izleyebileceğimiz bir sekme varmı?
2-Bir de firefox browser ı üzerinden sayfa kayarken sanki windows ta ekran kartının driverı yüklenmediği zaman hafif kayma yapar çok bariz olmasada onun gibi bir yavaşlama var sebebi üstünde gelen driverlarmı? atinin linux driverlarını indirip kursam mı acaba önerirmisiniz?
1-Donanım sürücülerinin güncelliğini kontrol etmek için Pardsu > Paket Yöneticisi > Güncelle yolunu kullanabilirsin, 2008.1 deposu zaten kurulu, istersen contrib deposunuda eklersin bazı paketler orada bulunuyor. 2-Pardus ile Firefox arasında flash ağırlıklı siteler gezilirken bahsettiğiniz sorun oluşabiliyor, flock isimli bir tarayıcıyı deneyebilirsin
Lg R405 laptopuma 2008.1 kurdum şu an için iyi tümdonanımları tanıdı sadece webcami deneme imkanım olmadı onu da sanırım çalıştırır sorunsuzca bir de Kopete'den msn messengerda oturum açmaya çalışınca yanlış şifre hatası verdi , divx ler sorunsuz açıldı alt yazılar çalıştı sorunsuz fotoğraflar ve videolar sorunsuz açıldı,internete sorunsuz bağlandım ağ bağlantısını kolayca yaptım,sorun yok.
quote:
Firefox'un umuşak kaydırma (smooth scroll) özelliğini kapatın..
Düşük konfigürasyonlu sistem kullananlar için güzel bir alternatif Linux sürümleri ama üzerinde Vista yüklü gelen bir bilgisayar Linux kurmaya gerek yok bence tabi çok özel bir neden yoksa.
Özellikle internet'te gezmek için Linux'u tercih etmek daha akıllıca. Virüslerden etkilenme riski çok daha az. Aslında oyunlar ve özel uygulamalar dışında Windows kullanmanın pek bir anlamı yok. Bu nedenle en iyisi iki işletim sistemini beraber kullanmak.
Bu nedenle vista ile birlikte kullanılmasında bir sorun yok, bilakis iyi olur diye düşünüyorum.
Üstelik ücretsiz açık kaynak koduyla dağıtılan wine ile bir çok windows oyununu/programını çalıştırabilirsiniz(Örneğin Star Craft çok güzel çalışıyor!)
Tabi bunlar da benim görüşlerim...
quote:
Orjinalden alıntı: cosica
Düşük konfigürasyonlu sistem kullananlar için güzel bir alternatif Linux sürümleri ama üzerinde Vista yüklü gelen bir bilgisayar Linux kurmaya gerek yok bence tabi çok özel bir neden yoksa.
Arkadaşlar benim hardiskim 3'e ayrılmış durumda,C'de vista,D'de xp var,E boşta,oraya pardus'u kurmayı düşünüyorum internet kullanımı için,birde yerli malı olduğu için çok merak ediyorum fakan hiçbir bilgim yok,bi sorum var yardım ederseniz çok sevinirim.
Pardus'u kurduğumda haliyle xp ve vista'nın üstüne kurulmuş olacak,vista'dan sonra xp'yi kurduğumda vistayı görmüyordu pc,pardus'u kurduğumda böyle bi olayın olma ihtimali var mı?
pardus vistayi ve xp yi de gorur ama grub diye bir baslangic yoneticisini acilis diskinin basina kurar eger pardusu kaldirirsan windowslarin duzgun acilmasi icin mbr fix yapmallissin, bunun en kolay yolu pardusu kaldirmadan once easybcd programini yukleyip rewrite mbr ya da reinstall mbr secengiyle mbr kaydini(full dolu dermis gibi oldu) duzeltmek yoksa grub hata verir. bunu yapinca pardusun oldugu kisim formatlanabilir.