Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PARDUS'ta 3DS MAX ve AUTOCAD çalışıyor mu? bunu deneyen war mı?

• aynı işi gören programlar var veya emülatör benzeri programlar var onların üzerinden kurulabiliyorlar
  • Pardus 2007.2 çıktı ,başlığı düzeltme vakti gelmedi mi ?
  • Bu arada 2007 şubatında ilk linux dağıtımım olarak kurabildiğim Pardusumla aramda duygusal bir bağ oluştu.Hani derlerya fanatik diye .galiba öyleyim.

İlk başlayacak olan arkadaşlara Pardusu tavsiye ederim ;

-En geniş kapsamlı internet Türk çe bilgi desteği,
    -Gayet yoğun kullanılan ve hızlı cevaplar alabileceğiniz forum ve mail grubları
    -Nerdeyse eksiksiz Türkçe menüler ve içerik,
    -Sorunsuz kurulum (acimi olarak en azından benim için öyle oldu )
    -Sistem güncelleme döneminde maille hatırlatmaları,
    -oyun deposunda onlarca oyunu var anında indirip kurabiliyorsunu (quick 3 görüntü kalisinde)
    -Sistemde güncellemeler bendeğil geliştiricilerin takip etmesi ,tek güncellemeyle her programımın güncel ve kararlı olması,
    -programların depoda olması (pisi) ve tek tıklamayla kurulması,çalıştırmak için pc yi resetlememi istememesi,hiçbir program kurmak için para ödememek zorunda olmayışım(şuana kadar)
    -herşeyi grafik arayüzde yapabiliyorsunuz,önyargımın aksine konsol ile neredeyse hiç muhatap olma ihtiyacı yok,
    -30 dk kurulumun ardından eksiksiz bir sisteme sahip olmak,aynı becerideki windows için abartısız 3 gün boyunca kurulumlarla uğraştığımı tast etmiştim.
    -bu sistemi bizim yazarlarımızın geliştirmekte olduğu ve gençlerinde projeye dahil edilmesi ayrıca benim hoşuma giden noktarından bir kaçı ...

Olumsuz eleştri yapacak arkadaşlar ;
    hiçbir dağıtımın eksiz olmayacağını hatırlatmak isterim.Daha önce 2006 sürümünü indirip kurmak istediğimde sistemimi desteklemediği için hevesim kursağımda kalmıştı.daha sonrada denediğim pclinux osx dağıtımını kuramadım.sıra kubuntuda...

ve son bir hatırlatma pek çok donanım üreticisi windowsu destekledikleri linux tarafındaki sürücülerini yine linux kullanıcılarının geliştirmek zorun oldukları.bundan kazanç sağlamadıklarını düşünürsek saygı duymak gerekir.

• pentium 3 bir makinem var..256 mb rem fx5200 ekran kaartı...buna pardus kurulurmu ve çalışır mı? bende özgür olmak istiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rodec

pentium 3 bir makinem var..256 mb rem fx5200 ekran kaartı...buna pardus kurulurmu ve çalışır mı? bende özgür olmak istiyorum...

çalışır. KDE ile ağır çalışabilir ama Xfce kullanırsın istersen.
  • arkadaşlar bende pardus'u kurmak istiyorum fakat,
    1.) elimde 200'ü aşkın windows oyunu var.
    2.) D-link DWL-520+ Airplus kablosuz ağkartı kullanıyorum. ve kendi sitesinde linux için yazılmış bir driver malesef bulunmuyor.
    bu iki sorun için ne yapılabilir? yardımcı olursanız çok sevineceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celalll

arkadaşlar bende pardus'u kurmak istiyorum fakat,
    1.) elimde 200'ü aşkın windows oyunu var.
    2.) D-link DWL-520+ Airplus kablosuz ağkartı kullanıyorum. ve kendi sitesinde linux için yazılmış bir driver malesef bulunmuyor.
    bu iki sorun için ne yapılabilir? yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Sanal işletim sistemi programı olan Vmware ile Pardus'u yükleyebilir Windows XP altında çalıştırabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rodec

pentium 3 bir makinem var..256 mb rem fx5200 ekran kaartı...buna pardus kurulurmu ve çalışır mı? bende özgür olmak istiyorum...

bende celeron 1ghz işlemci 128mb ekran kartı ve 512 ram var pardus uçuyo
    compiz fusionu falanda hiç kasmadan kullanabiliyorum senin sistemdede rahatlıkla çalışır...
  • dün itibari ile ilk linux'umu kurdum :))) pardus kurdum. ama hiçbirşey bilmiyorum. bakalım ne olacak....
  • Hp notebook'a format attıktan sonra XPyi kurup driverları kurmaya çalışıyorum yok inat etti bir türlü Ethernet kartını tanımam diye tutturdu
    Yahu sabah sabah senlemi uğraşacam kurulsana dedim yok
    eh peki senin hakkından Pardus gelir dedim
    Taktım 2007.2 Bootable CD mi
    OHhh be Kafam rahatladı sabah sabah ramazan ramazan xp ye hp ye kızmaktan kurtuldum.
    Evininzde ofisinizde İnternet Mail Office Programları Mesajlaşma programları gibi işlevler için Kullanıyorsanız bilgisayarlarınızı boşverin XP yi falan Pardus her işinizi görür hemde Sudan Ucuz!
  • Pardus gerçekten iyi bir işletim sistemi dosya türünü tanımıyor gibi enteresan yorumlar gelmiş ama yinede güzel .

öncelikle pardusu kaldırmak için sisteme format atman yeterli ...

yeni başlayanlara öneri olarak.

Bu windows değil kendi şahsına münasır bir sistem değerlendirirken ister istemez win ile kıyaslıyor insan başlarda ama alıştığında çok daha pratik gelen şeyler var. mesela hd formatında bir xvidi pc de çalıştırmak için codec ve alt yazı destekli program bulmanız gerekiyor. oysaki 0 kurulmuş bir pardusta çift tıkladığınızda kafeine çalışıyor aynı klasörde alt yazı dosyası varsa size sormadan alt yazısı ile göstermeye başlıyor :d

donanım uyumluluğu oldukça iyi donanım yapan firmaların sitelerinde olmayan driverlar bile muhtemelen çalışıyor ( d-linkin de çalışması lazım benim laptoptaki atheros çalıştıktan sonra)

enteresan bir bilgisayar deneyimi isterseniz ekran kartınız nvidia ise compiz fusionu u sisteminize kurun deneyin ( bilmeyenler you tube de compiz fusion diye aratsın)

oyunlar içinse yüksek performans için lisanslı ( ücretli) transgaming i kurmanız gerekiyor bununla birleikte çoğu win oyunu sorunsuz çalışmakta.

bundan sonra 2001 den beri linux kullanan biri olarak bende sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışacam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 21 Eylül 2007; 11:02:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: KueRaKa

Pardus kadar kötü bir işletim sistemi görmedim... çoğu dosya türünü desteklemiyor bile ...

Dünyanın hiç bir yerinde işletim sistemi dosya türlerini desteklemez. yanii bunları: mp3,avi,rm,ogg,mpg...........
  • dün ilk defa deneme fırsatım oldu. ve gerçekten hoşuma gitti bu işletim sistemi. zaten windowsu kullanan bir kişi pardusu kullanmakta da zorlanmayacaktır. bana göre pardusun en büyük sorunu ntfs'yi tanımaması.
  • Pardusta nfts ile ilgili herhangi bir sorun yok

pardusta standart olarak ntfs3g ile gelir (fuse diye de geçer) eğer windowsu normal birşekilde kapadıysan ntfs ye yazma hakkıyla görebilirsin, eğer windows sağlıksız bir şekilde kapandıysa ( elektrik kesilmesi çakılma v.b.) pardusta içeriği göremezsin. eğerki pardus 1.0 kullanıyorsan pisi den ntfs3g yi kur sorun yaşamazsın..
  • pardus un son sürümünü bilgisayara indirdim,sonra cd ye çektim ve kurmaya başladım sürücü E ye kurmak istedim nese biçimlendirdi oraya kurulurken hata verdi tekrar denedim yine hata verdi,cd den kaynakalanan bir hata oluştu galiba,nese dedim cd yi çıkarttım,yeniden başlattı bilgisayar açılmıyor işletim sisteminiz yoktur diyor,halbuki ben sürücü C ye ellememiştim..nese xp cd sini taktım sürücü C de 7 Gb alanlık alan dolu gözüküyor ama ben açamıyorum bilgisayarı..
    sonun da xp yi yeniden kurdum bu bana 2 saate mal oldu ve tüm bilgilerim gitti..
    şimdi korkuyorum tekrar denemeye ben bişeyde yanlış mı yaptım acaba,bana bu konu hakkında bilgi verebilecek olan varmı,şimdiden tşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: altanB

Böyle windowsa dokunmadan yaptığınız kurulum yarıda kalıp windows açılmazsa,windows cd sini takıp onar seçeneğinden konsolda fixmbr komutunu verip yeniden başlatmak kafi aklınızda bulunsun
  • teşekkürler dragladius,bundan sonra böle yapıcam..
  • işletim sistemi hakkında hiçbirşey bilmiyorum kusurabakmayın

1. sürücüler aynı windows gibi mi yükleniyor (tak cd yi falan)
    2. powerpoint tarzı bir programı kullanabilirmiyim
    3. ses kartını yüklemede sorun olurmu (audigy platinium)
    4. modemi tanıtabilirmiyim (minton adsl)
    5. tv kartı çalıştırabilirmiyim

6. Peki linux'u yüklemek için cd yi nerden alacağım

bu sorularımı cevaplarsanız iyi olur belki bir linux kullanıcısı olabilirim
  • @Leone_510

1. sürücüler aynı windows gibi mi yükleniyor (tak cd yi falan)
    Sürücüler ile pek uğraşmazsınız, genelde yüklü gelirler, sonradan taktığınız veya sürücüsü yüklenmemiş bir donanım için ise sürücüsünü bulduğunuz yerde nasıl yüklendiği anlatılır. Güvenlik sebebiyle (root) kullanıcısıyla oturum açmadığınız sürece sistem ayarlarını doğrudan değiştiremediğiniz için sürücü yüklemekte çok kolay bir iş değil. Fakat sürücüyü indirdiğiniz yerde mutlaka nasıl yüklendiği anlatılıyordur, yüklemeye çalışmaktan korkmayın. (En fazla, sadece bir iki tane komutu kopyala yapıştır yapacaksınız.)

2. powerpoint tarzı bir programı kullanabilirmiyim
    MS Office yazılımlarına alternatif olarak OpenOffice Pardus işletim sisteme yüklü olarak gelir. Ayrıca Open Office yazılımını ben Windows işletim sistemi üzerinde de kullanıyorum. Excel'de falan ileri düzey kullanıcı iseniz, (Macro falan yazıyorsanız) sorun yaşayabilirsiniz.

3. ses kartını yüklemede sorun olurmu (audigy platinium)
    (1. Madde)

4. modemi tanıtabilirmiyim (minton adsl)
    (1. Madde)

5. tv kartı çalıştırabilirmiyim
    Evet

6. Peki linux'u yüklemek için cd yi nerden alacağım
    Boş bir cd 'ye sahipseniz Pardus'uwww.pardus.org.tr adresinden indirebilirsiniz. İndirdiğiniz ISO uznatılı dosya WinRAR simgesi ile gösteriliyor olabilir ama inanmayın aslında o bir CD kopyası. CD yazdırma yazılımınızı açın, kalıp yazdır deyin ve indirdiğiniz ISO uznatılı dosyayı (Bir-Kerede-Kayit / Disk At Once) yöntemi ile yazdırın. (http://pardus.org.tr/belgeler/iso_nasil.html)

Diğer Linux dağıtımları için kendi sitelerine veya Türk üniversitelerinin FTP arşivlerine bakabilirsiniz. (ftp://www.xxxxxx.edu.tr şeklinde)

Linux 'un (linuks diye okunur) sihirli dünyasına hoş geldiniz.

forum.pardus-linux.org adresini de incelemenizi tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 6 Kasım 2007; 0:19:53 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.