Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pardus 1.0 bugün!

Ekim 2004'de yayımladığımız Proje Ana Sözleşmesi doğrultusunda ve Ekim 2005 tarihinde yayımladığımız Pardus 1.0 Yol Haritası'na uygun olarak geliştirdiğimiz işletim sistemi Pardus 1.0 üzerindeki çalışmalarımız sona erdi ve bugün işletim sistemi CD görüntüsü indirilebilir halde kullanıma açılacak.
    Pardus, Linux'un getirdiği açık standartlar, serbest dağıtılabilme ve özgür yazılım kullanım avantajları ile kamu ve özel sektörde daha serbest ve güvenilir teknolojinin önünü açma ve bireylerin bilgisayar ile tanışmasını hızlandırma amaçları doğrultusunda özgür yazılım yaklaşımı ile açık kaynaklı olarak ve GNU Genel Kamu Lisansı (General Public License – GPL) ile özgürce dağıtılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kibarfeyzo -- 26 Aralık 2005 12:18:48 >

• http://forum.donanimhaber.com/upload/forceddownload.asp?file=0;5162620
    ilk görüntüler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kibarfeyzo -- 26 Aralık 2005 12:21:18 >
  • güzel bekliyordum zaten umarım windowsa güzel bir alternatif olur ayrıca kullanan arkadaşlar görüş ve önerilerini yine topikten yapsalar çok daha güzel olur diye düşünüyorum
  • Her ne kadar kurulu sistemimi bozmaya niyetim olmasa da Pardus'un çıkışı beni etkiledi, hoşuma gitti umarım devamı iyi gelir (özellikle de e-devlet konusunda).
  • pardus u desteklediğim kadar hiçbir dağıtımı desteklemiyorum..
    çok umutluyum, inşallah yaptıklarının sonucunu alırlar.
  • Bu bir işletim sistemi değil mi? Neden internet üzerinde bir sitesi yok? Programı almadan nasıl bilgi sahibi olacağız?
    Hiç profesyönelce değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci -- 26 Aralık 2005 21:28:49 >
  • hocam foruma sarhoş girilmiyor:))www.uludag.org.tr yada en kolayıwww.google.com.tr/linux
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten PARDUS u 4 gözle bekliyorum .Bir kaç linux dağıtımı kullandım ancak nedense hiçbiri bana PARDUS kadar çekici gelmedi... Pardusu sonuna kadar destekliyorum.
  • arkadaşlar nerden download edecez? var mı link torrent falan??
  • ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/1.0/pardus-1.0.iso

şimdi indiriyorum... sizde indirin...
  • internet sitesi var arkadaşlar bilgi ve yardım alabilirsiniz buyrun
    http://www.pardus-linux.org/
  • quote:

Orjinalden alıntı: camokan

internet sitesi var arkadaşlar bilgi ve yardım alabilirsiniz buyrun
    http://www.pardus-linux.org/
    bu sitede pardus kurulabilen cd çıktı şeklinde anons edilmesine rağmen,www.uludag.org.tr de sistemin, uzman kişiler tarafından bilgisayara kurulabildiği ancak bunu tavsiye etmedikleri ve kurulabilen cd nin beklenmesi gerektiği söyleniyor. ben mi yanlış anlıyorum.

• kurulan cd çıktı dostum ilk sayfada indirme yeri var buradan yazan yere tıkla indir.
  • FTP sunucu adresi :

ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/kurulan/1.0/pardus-1.0.iso

Bu arada bir çok yansıda var. Yoğunluk üzerine sunucuda yavaşlama var. İndiren arkadaşlar torent yaparsa daha çabuk yaygınlaşır.
  • haydi hayırlısı indirmeye başladım
    man pagelerin tercümesi yapıldımı ençok merak ettiğim konu bu
  • bende indirmeye başladım...inşallah iyi bişeler çıkmıştır ortaya...
  • hocam eğer man sayfaları tercüme edilmediyse ve böyle bir çalışma yapabilecekler varsa ben de katılmak isterim.. hep beraber sömestr da bu işin üstesinden gelebiliriz bence.. böylece GNU dünyasına bizim de bir faydamız olur..

quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

haydi hayırlısı indirmeye başladım
    man pagelerin tercümesi yapıldımı ençok merak ettiğim konu bu
  • uludağ ın ilk başlangıcı
    man page lerin türkçe olarak düzenlenmesydi
    live cd de baktık tık yok
    bundada yoksa pardusa ne gerek var
    zaten tüm başarılı dağıtımlar türkçe destekli
  • linuxta bu xp de çalışan programları fireworks -macromedia flash photoshop gibi olanları kullanabiliyormuyuz bilgilendirebilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: absolut_master

linuxta bu xp de çalışan programları fireworks -macromedia flash photoshop gibi olanları kullanabiliyormuyuz bilgilendirebilirmisiniz

Benim bildiğim kullanamıyoruz.Ama emulator dediğimiz ara yazılımlarla bazen çalıştırmak mümkün olabiliyor.
    Bir arkadaşım Rhinoceros 1 ve 2. sürümlerini linuxta çalıştırdı ama 3'ü yapamadı.Aynı arkadaşım linuxta Counter da çalıştırmıştı.

Linux'un dosya işleyiş sistemi farklı olduğundan Windosws için yazılmış bulunan (galiba %99) programlar linuxta çalışmıyor.
    kesin bilgiyi bilen biri daha ayrıntılı anlatabilir.

Bende indirmeye başladım.Bitince hemen kurucam.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.