Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurulum bitmek üzere. Sistem yükleyicisini disk başına(MBR)mı yoksa pardus
    disk bölümünün başınamı kurayım. Ne fark olur?
    C ye pardus kuruyorum. Diğer partition dada vista var. Birde şunu
    belirteyimki sistem kurulu partitionlarımın daima image ını alır,
    yedeklerim. Bütün bunlara göre sistem yükleyicisini nereye kurayım?
    Lütfen elektrikler kesilmeden cevap yazın.
  • Linux ve Pardus forumlarındaki yardımlaşma ve yol gösterme emsalsiz...sorunu olanlar sorunları ile başbaşa kalmaya mahkumlar...Linux ve Pardus ve onların forumları çok iyi yol gösterici...Nereye mi Windows'a doğru elbette..Bu kadar ilgisizlik anlaşılır gibi değil...Ben şu çektiğim sıkıntıdan kurtulmak için çektiklerimi yazmıyacağım...Ama bir daha Linux tabanlı bir işletim sisteminden oldukça da uzak duracağım.Kullanıcı dostu olmayan, desteği bulunmayan, yardım alınmayan bir işletim sistemini kim kullanırsa kullansın.
    Çok yazık, M.softtan uzaklaşalım diyoruz ama anlaşılıyor ki Linux için daha çok beklemek gerekecek..Kullanıcı dostu oluncaya kadar, elveda...
  • Arkadaşlar pardusun hem 1.0 hem de 2007 versiyonlarını kullandım.aslında karmaşık bir işletim sistemi sayılmaz ama yıllardır windowsla yatıp kalktığımız için öyle geliyor olabilir.ilk sürümdeki pek çok eksiklik ve hata 2007de giderilmiş.pardus kullanmak için öğrenmek,hata yapmak bazen de sinirlenmek zorunda olabilirsiniz ama sonuçta bu ulusal bir üründür.kullanılırsa gelişir.zamanında da hazırı almak kolay diye uçak fabrikalarımızı kapatmıştık;unutmayalım.
    Teknik boyutuna gelince.sonuçta bir linux versiyonudur.göresellik bakımından windows kadar başarılı değil ama openoffice programlarının windows office den daha güçlü olduğunu iddia edebilirim.üstelik openoffice ile windows office birbirlerinin dosyalarını destekliyorlar.internet,media oynatıcılar gibi temel ihtiyaçlar hazır geliyor.windowsta yapıp da pardusta yapamayacağınız hemen hemen hiçbir şey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sszss
    Teknik boyutuna gelince.sonuçta bir linux versiyonudur.göresellik bakımından windows kadar başarılı değil

Hmm, bu ne peki?
    http://yasar.senturk.name.tr/dosyalar/grafik/ekran_goruntusu/pardus_20070404.png

Şöyle bir Google' da "Linux Beryl Screenshot", "Linux Karamba Screenshot" gibi şeyleri arayın bakalım. Bir de biraz kurcalayın ayarlarını. Bakalım aynı görüşte olacak mısınız hala.

Lütfen bana görsellik konusunda KDE ve GNOME' dan daha fazla özelleştirilebilen bir masa üstü ortamı olduğunu iddia etmeyin (XFCE, Fluxbox gibi şeyler pencere yöneticisidir, onları ayrı tutuyorum). Ne Windows, ne de MacOS X, bu konuda KDE ve GNOME' un eline su dökemez.

• arkadaşlar bu gün bende pardusu yükledim. hoşuma gitti ilk bakışta ama ekran kartı driverını nasıl yükliycam bu konuda yardımcı olabilir misiniz??? ekran kartım 'ati x1100' laptop (onboard) lütfen yardım edin arkadaşlar .exe olduğu için ve daha önce linux tabanlı programa kullanmadığım için hiç bir bilgim yok
  • ATI ekran kartı ile kurulum şurada anlatılıyor:
    http://yasar.senturk.name.tr/gunluk/?p=92

Şu kısım işinize yarayacaktır.
    quote:

http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-firegl.html adresinden ATI’ nin Linux sürücüsünü indiriyoruz. Pardus Menüsünden Uygulamalar -> Programlar -> Sistem -> Terminal Programı seçeneğine giderek bir konsol açıyoruz. Konsolda bu sürücüyü indirdiğimiz dizine gidiyoruz;

cd dizin_adi

chmod a+x ati-driver-installer-X.XX.X.x86.x86_64.run

sudo ./ati-driver-installer-X.XX.X.x86.x86_64.run

Not: Buradaki X’ ler sizin indirdiğiniz sürücü sürümüne göre değişecektir.

Karşımıza çıkan kurulum programı ile sürücüyü kuruyoruz. Daha sonra yine aynı konsolda;

aticonfig –initial

komutunu giriyoruz. Bilgisayarı yeniden başlattığımızda ATI’ nin sürücüsü kurulmuş bir şekilde sistemi kullanabiliriz.

• gerçekten faydalı olabılır hemen not almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk tosuner -- 12 Nisan 2007; 3:49:45 >
  • Arkadaşlar merak edenler vardır diyip bir kaç masaüstü görüntüsü çektim.

Pardus 1.0 bugün!

Bende Msn kullanabiliyorum!

Pardus 1.0 bugün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amylee -- 23 Nisan 2007; 18:26:18 >

• Bende müzik dinleyip dh ye girebiliyorum hatta travian da beyond kurup kasabiliyorum :)
     Pardus 1.0 bugün!

İrc ten yardım alıp skype ta arkadaşlarımla konuşabiliyorum!

Pardus 1.0 bugün!

Daha ilginç bir şey göstericem 100 fps 15 pingle cs oynuyorum :)
    Not: Hem küçük pencerede hemde print screen e basınca fps düşüyor o yüzden fotoda 91 fps gösteriyor.

Pardus 1.0 bugün!

Bende ülkemdeki findows kullanlar gibi(%80 i korsan)her işimi pardus la görebiliyorum ve pardus orjinal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amylee -- 23 Nisan 2007; 18:27:16 >

• ya benm bi sorunum var parduste artık c ve e yi açamıyorum permissions denied yazıyor bu arada xp c de ve xp olagan üstü yavaş bi hal aldı napmm laızm c ve e ye elveda demeli miyim?
  • Pardus 2007.1 kurdum, üzerine nvidia e.k. tanıttım bir de bryl kurdum efektler vb. müthiş, görenler şok oluyor, çok eğlenceli, ah bir de oyunları oynayabilsem windowsa hiç bulaşmak yok ama olmuyor, wine vb. kurmak kullanmak cok üseniyorum, bunun kolay bi yolu olsa oblvionumu carbonumu pardusumda oynayabilsem daha ne isterim yahu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yalçınarda

ya benm bi sorunum var parduste artık c ve e yi açamıyorum permissions denied yazıyor bu arada xp c de ve xp olagan üstü yavaş bi hal aldı napmm laızm c ve e ye elveda demeli miyim?

xp yi düzgün şekilde kapat
    büyük ihtimal düzelecektir
  • arkadaşlar ben indirdim cdye yazdım iso dosyasını boot ediyor masaüstü açılıyor masaüstünde pardus yazan hardisk simgesinde ikon var ona tıklıyorum permission denied dio nasıl kurucam ben bu pardusu cdden masaüstünü falan kuruyo öle cdden kullanılıo kurulum yapamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: JaCkAL[TR]

arkadaşlar ben indirdim cdye yazdım iso dosyasını boot ediyor masaüstü açılıyor masaüstünde pardus yazan hardisk simgesinde ikon var ona tıklıyorum permission denied dio nasıl kurucam ben bu pardusu cdden masaüstünü falan kuruyo öle cdden kullanılıo kurulum yapamadım

Nedeni çok basit.Çalışan cd indirmişsin.Kurulanı indirmen lazım.
  • Fruty loops,cubase ve silkroad benim arada sırada xp'ye geçmemi sağlıyor onun dışında pardus derim ve susarım
  • Pardus kadar kötü bir işletim sistemi görmedim... çoğu dosya türünü desteklemiyor bile ...
  • Arkadaşlar, ben pardusu kurarken, windowsu bilerek sildim. Sadece tek işletim sistemi olsun istedim. Ama şimdi Pardusu silip, xp ye dönmek istiyorum. Silerken dikkat edilecek, ince noktalar varmıdır yoksa normal siliniyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cfd7a

Pardus kadar kötü bir işletim sistemi görmedim... çoğu dosya türünü desteklemiyor bile ...

arkadaşım acaba hangi dosya türünü açmak isteyip de açamadığını söyler misin ben de pardus kullanıyorum da daha rm uzantılı dosyalar dışında açamadığım dosya türü olmadı onu da kendi deposundan gerekli programı kurdum rahatlıkla açıyorum. tasmadan gereken programları rahatlıkla kurabilirsin windows u yeni kurduğunuzda neredeyse hiçbir işe yaramıyor, pardusta ise sadece kendisini kurduğumuzda bile bir sürü dosyayı açabiliyorsun. siz kurulumu düzgün yaptığınızdan emin misiniz? ya da gereken program seçiyor musunuz size ne yapmak istediğinizi sorduğunda...

• Pardus Windowsa göre kesinlikle çok daha kararlı ve mükemmel bir işletim sistemi. Ah şu oyunlar olmasa bir daha windowsun yüzüne bakmıcam ama... :D
  • windows oyunlarını açabilmen için ücretli bi program kuruyorsun pardusa. ücretsizi varmı bilmiyorum ama araştırırsam söylerim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.