Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pardusu bir yıldır kullanıyorum.Bizler bu sistemi kurmassak sizce çinliler mi kullanacak.
    Bu arada Çin ordusu bile linux suse kullanıyor.Maliye bakanlığı pardusa geçti Paralarımız artık bill amcaya akmayacak windows sürümlerimize milyonlarca dolar boşu boşuna gidiyordu office yerine da open ofice kullanılacak.
    En düşük sistem de dahi pardus sorun çıkarmıyor.
    Brezilya'da devlet bilgisayarsız ev kalmasın kampanyası düzenledi,fiyatı 40$.
    1,2ghz işlemci
    20 gb hardisk
    64 mb ram
    ve tabi ki linux.Canavar gibi çalışıyor.
    Hadi bakalım bu sisteme xp yükleyin.
  • yorum yazan birçok arkadaş windows ve linux (pardus) un ki farklı işletim sistemi olduğunu ve tabiki her işletim sisteminin kendine has olduğunu gözardı ediyorlar. windowsla mac os (apple) i nasıl karşılaştırıyorsak öyle karşılaştırmak gerekir diye düşünüyorum. mac os için yazılan bir program windowsta çalışmayacağı gibi linuxtada çalışmaz dolayısıyla duruma böyle bakmak daha yararlı olur.Ülke kaynaklarının verimli kullanılması+güvenlik(kaynak kodu okunabilir)+sürekli yenilenebilir bir sistem için pardus ülkemizin genç nüfusu için bence çok önemli bir projedir ve desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. 1994 müydü tam emin değilim ama windows 3.1 daha işletim sistemi değildi geliştirile geliştirile bu hale geldi 2007-1994=13 sene şu an bilgiye erişmenin daha kolay ve çözüm üretmenin hızlılığını varsayarsak proje desteklenirse 5-6 sene içersinde stabil+güvenilir+ucuz bir yerel işletim sistemimiz olacak. Bide olayı sadece kişisel bilgisayarlarınız için değil kamuya ait polis+ordu+makina teçhizat veya uçak tank gibi bilgisayar destekli çalışan her aygıt için düşünüldüğünde büyük bir önem arzediyor ve daha yolun başında olunmasına rağmen baya bir yol katedildiği ortada lütfen kısa vadeli değil biraz gelecek projeksiyonları üzerinden düşünüp eleştiriyi fayda ekseninde yapalım projeye emeği geçen ve geçecek olan herkese saygılar...

• Bazı sorulara cevap vereyim:

Sürücü desteği nedir?
    Pardus 2007.3 Lynx Lynx ile windows xp deki sürücü problemlerinin hiçbirini çekmezseniz. Var olan donanımların çoğunluğunu otomatik tanır cdye falan gerek yok. Gerekirse internetten arar bulur ve kurar.

Mininmum sistem gereksinimi nedir?
    Benim kurduğum min sistem: Celeron 600Mhz, 192MB sdram, 5GB Sabit disk, 4MB S3Trio 3D2X di siz düşünün.

Ofis programlarını kullanabilir miyim?
    OpenOffice.org 2.2 pardusun içinde gelir ve bedavadır. Ayrıca bu program MS Office 2003 den kat kat daha stabil ve başarılıdır. Açtığı dosya format sayısı daha yüksektir. PDF dosyalarını düzenleyebilir, kaydedebilirsiniz.

Çalışan cd nedir?
    Diyelimki minimum sistemi karşılayan bir bilgisayarınız var ama harddiskiniz ( sabit diskiniz ) yok. O zaman cdrom a çalışan cdyi takın ve Pardus işletim sistemini kullanmaya başlayın.

Pardusta oyun çalışır mı?
    Windows altında oyunların çalışması microsoft un başarısı değil oyun yazan firmaların oyunu windowsa uygun şekilde yazmasından kaynaklanmaktadır. Eğer oyunlar linux a uygun yazıldıysa sorunsuz çalışır.

Yazılımlara para vermek istemiyorum ama korsan da kullanmak istemiyorum, ne yapmam lazım?

Hemen bilgisayarına format atıp linux işletim sistemlerinden birine geçmen lazım.

• arkadaşlar hdd de 10gb yer açıp pardus yükledim şimdilik güzel gidiyor.. ancak benim yüklediğim sürüm biraz eski sanırım.. chip dergisi ocak 2007 de vermişti.. pisi de 364 güncelleme var olarak görünüyor.. 350mb kadar bi güncelleme var yani.. pcnet dergisinin aralıkta Pardus 2007.3 verdiğini duydum. acaba o cd den edinip bendeki var olan pardusu güncelleme gibi birşey olabilirmi?? yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

arkadaşlar hdd de 10gb yer açıp pardus yükledim şimdilik güzel gidiyor.. ancak benim yüklediğim sürüm biraz eski sanırım.. chip dergisi ocak 2007 de vermişti.. pisi de 364 güncelleme var olarak görünüyor.. 350mb kadar bi güncelleme var yani.. pcnet dergisinin aralıkta Pardus 2007.3 verdiğini duydum. acaba o cd den edinip bendeki var olan pardusu güncelleme gibi birşey olabilirmi?? yardımcı olursanız sevinirim..

Pcnet dergisinde ki cd'de verilen pardus iso formatında önce bir cd'ye nero ile kalıba yazdırıyorsun. Sonra kurulum aşamasına geçiyorsun. Ama sana tavsiyem 350 mb kotandan fazla götürmez. İnternetten güncelle gitsin.

• @baran34 teşekkürler ;) güncellemeyi yapacaktım zaten ama olmuşken en baştan 2007.3 yükleyeyim istiyordum.. pardus un resmi web sitesinde de gördüğüm kadarıyla güncelleyerek 2007.3 yapabiliyormuşuz..

az önce linux vixta 0.95 i denedim.. live CD olarak BYTE ocak sayısında veriyor.. görüntü hoş ama liveCD olduğu için sanırım, biraz yavaş.. en güzeli pardus
  • Beyler bende daha önce ubuntu kullanmıştım.. Sadece e ye kurmama rağmen (yukarıdaki arkadaşa olduğu gibi) tüm sürücülerimi kullanılmaz hale getirmişti ve win açılsa bile sürücülerime ulaşamıyor, hiçbir dosyayı açamıyordum..

Benim tercihim pardus u xp üzerinden kullanmak, yani hdd ye yüklemeden.. Bunu nasıl yapabilirim?? Kısaca açıklarsanız çok sevinirim..
  • @SAVIAR

Live CD ile pardusu yüklemeden kullanabilirsin.. pardus un sitesinden Live CD iso dosyasını çekip cd ye yazdırırsın daha sonra cdrom dan boot edersin..

yada sanal bilgisayar programlarından biriyle kullanabilirsin.. VirtualBox yada vmware işini görür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAITAMA -- 2 Şubat 2008; 4:31:58 >
  • PARDUSU BENDE KURDUM. EXE DOSYALŞARINI TANIMIYOR HABERİNİZ OLSUN. SETUP YANİ. PARDUS XP DEN DAHA HIZLI ÇALIŞIYOR. AÇILMASI KAPANMASIDA HIZLI. AMA BANA BİRAZ GARİP GELDİ PARDUS. WİNDOWSA ALIŞMIŞIZ YA. DEVLETİN ÖNEMLİ KURUMLARI VE ASKERİYE PARDUS KULLANIYOR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wortexxx

@SAVIAR

Live CD ile pardusu yüklemeden kullanabilirsin.. pardus un sitesinden Live CD iso dosyasını çekip cd ye yazdırırsın daha sonra cdrom dan boot edersin..

yada sanal bilgisayar programlarından biriyle kullanabilirsin.. VirtualBox yada vmware işini görür..

Yanıt için çok teşekkür ederim.. Walla xp ye zarar vermese kurucam ama gitti mi gidiyor ne varsa..
  • exe doyalarını açmıyor mu ? :D exe dosyaları windows dosyalarıdır . kullandığın işletim sistemi bir linux yani windows değil .. windows ta dene bakalım pardus programlarını çalıştıracak mı :D cevap vereyim çalışmaz ama exe dosyalarını pardusta wine kurman durumunda basit programlarsa çalıştığını görebilirsin.

temel olarak linux üzerinde wine ile çalışan senin değiminle exe dosyaları.
    photoshop , internet explorer, dream weaver, flash, ms ofis yazılımları.. bazı oyunlar.
  • pardus kullanım bakımından OpenSUSE ve Ubuntuyu bile sollar bence :) hakkını vermek lazım :) hem zaten pardus dışında hiçbir dağıtım tam türkçe desteği vermiyor :S
  • selamlar arkadaşlar bende PaRDuS ageçmeyi düşünenlerdenim. fakat mesleğim gereği AutoCAD, SolidWorks ve Catia gbi programları sıksık kullanmam gerekiyor. Pardus bunun için bir çözüm sunuyor mu?
  • Ben iki yıldır PARDUS kullanıyorum.Güvenlik yönüden mükemmel.
    Microsot ürünlerinde kullanıcıya sistem de tanınmayan imkanlar Pardusta bu imkanı sınırsıca tanımakta.
    Çevre donanımları yönüden kaygılanmanıza gerek yok.
  • Ben de Pardusu denedim. Güzel bir sistem herşey Türkçe. Fakat dijital tv kartımı bu sistem üzerinde kullanamadığım için kaldırmak zorunda kaldım. Hdd C'D ve E şeklinde bölümlüydü ve E'ye kurmuştum. Bir süre sonra D'yi görmemeye başladı pardus ve tasmadan bazı ayarlar yapmak istediğimde sistem kilitlendi. Ses kartıyla ilgili hata vermeye başladı her açılışta. Pardusu kaldırmak için E'yi sildiğimde bu kez de windowsa ulaşamadım ve pc açılmadı. Uzun bir süre uğraştırdı beni. Tabi ki bunlar muhtemelen bilgi eksikliğimizden ve programa yabancı oluşumuzdan kaynaklanabilir. Ancak, Pardusa yeni geçen arkadaşlara uyarım pardusun nasıl silineceğini iyice öğrenip uygulamaya geçmeleridir.
  • windowsa veda ettim geçen gece pardus 2007.3 sürümünü kurdum. şimdilik gayet memnunum. ilerde ne olur bilemem ama daha çözmek kurcalamak gerekir iyice. Artık windows kulanmayıda düşünmüyorum(çook sıkışmazssam tabi)...

İlkkurulum yaparken hata verdi, yazılar çok küçük okunamayacak dercedeidi. resimlere bakarak okuyamadan ezbere birşeyler yapıp kurmayı başardım 2 gün sonra düzeldi yazılar... ilginçtir....

şimdilik çözemediğim bir problem var; ses çıkışı sadece 2 kanalımı destekliyor ben 4kanal kullanıyorum, bunu çözmek gerek. varsa bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse memnun olurum...
  • hayırlı olsun emeğe saygı......
  • bugün pardusu yükledim nihayet
    kullanma konusunda ısrarlayım cok kez sorum olacak, mümkün olduğunca netten cevap arayacağım.ancak öncelikle ekranı doğru dürüst görmem gerekiyor.
    a210--11c toshiba kullanıyorum.ekran kartı ati radeon 1200
    şu an çözünürlük 800x600 seceneklerde daha fazlası yok.driverı yükleyemedim.1280x1024 çözünürlük için ne yapmam lazım?
    bunu da netten aradım ama bulamadım.
    teşekkürler
  • Ben msi laptopa pardusun son sürümünü kurup en zor iş olan wirelessi da çalıştırmayı başarmıştım ama ne yaptıysam xp yüklü pc ile dosya paylaşımını sağlayamamıştım. yani nete girebiliyordum ama pcnin harddiskindeki dosyaları görüp kopyalayamıyordum. şimdi başka bir laptopa da kurmayı düşünüyorum ama aynı sorunu yaşamayacağımdan emin olmam lazım, xp işletim sistemli pc ile sorunsuz kablosuz dosya paylaşımı yapabilen pardus kullanıcısı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.