Şimdi Ara

Pardus niye çöp edildi? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 64-Bit işlemcinin sadece Adresleme kapasitesinden ibaret olduğunu sanan programcıya?(Bu nasıl oluyor lan?) Müzisyenden bilişim kursu gibi birşeye döndü konu yanlız. Zaten bu düşüncenden ne kadar software deneyimin olduğu ayna gibi çıkıyor ortaya boşuna yorma o parmaklarını buralarda ego tatmini yok sana. 32 Bit software ile 64 Bit software arasındaki performans potansiyelini ortaya çıkaran programcının yazdığı kodla yakından alakalıdır daha bunun bile farkında olmayan birinin kendini heryerde ben şöyle programcıyım şunu yazdım bunu yazdım tübitaktan teklif geldi prensiplerime uymadı diye gezmesi hayalperest saçmasından safsatadan kuyruklu yalandan başka birşey değildir. Eğer görmek istersen sana bununla ilgili kanıtları da göndereyim vonderplanitz kardeşim. Zaten asgari ücretle çalışan bir insan olduğunu kendin de belirtmişsin. Sana daha fazlasını verenin aklından şüphe ederim zaten. Neysen onu anlatacaksın. Programcıyım amatörüm iş bulamıyorum diyeceksin çünkü sen neysen o sun. O şişko egolarının seni olduğunu sanmaya zorladığı insan değilsin. O kadar değilsinki resmen etrafa böyle olduğunu anlatan bir koku yayıyosun. Şu forumda 3 5 cahil bulup kandırırsında. Aklı başında birine çatarsan ne olacağını göstermek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 23 Ağustos 2020; 12:40:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gen2

64-Bit işlemcinin sadece Adresleme kapasitesinden ibaret olduğunu sanan programcıya?(Bu nasıl oluyor lan?) Müzisyenden bilişim kursu gibi birşeye döndü konu yanlız. Zaten bu düşüncenden ne kadar software deneyimin olduğu ayna gibi çıkıyor ortaya boşuna yorma o parmaklarını buralarda ego tatmini yok sana. 32 Bit software ile 64 Bit software arasındaki performans potansiyelini ortaya çıkaran programcının yazdığı kodla yakından alakalıdır daha bunun bile farkında olmayan birinin kendini heryerde ben şöyle programcıyım şunu yazdım bunu yazdım tübitaktan teklif geldi prensiplerime uymadı diye gezmesi hayalperest saçmasından safsatadan kuyruklu yalandan başka birşey değildir. Eğer görmek istersen sana bununla ilgili kanıtları da göndereyim vonderplanitz kardeşim. Zaten asgari ücretle çalışan bir insan olduğunu kendin de belirtmişsin. Sana daha fazlasını verenin aklından şüphe ederim zaten. Neysen onu anlatacaksın. Programcıyım amatörüm iş bulamıyorum diyeceksin çünkü sen neysen o sun. O şişko egolarının seni olduğunu sanmaya zorladığı insan değilsin. O kadar değilsinki resmen etrafa böyle olduğunu anlatan bir koku yayıyosun. Şu forumda 3 5 cahil bulup kandırırsında. Aklı başında birine çatarsan ne olacağını göstermek istedim.
    Avermedia

• Arkadaşlar size bir örnek vereyim. Ablam öğretmen. 2-3 yıl önce aldıkları SSD'si olmayan bir laptop'ı var. Windows 10 'da makine cenaze. O da laptop'ı kullanamamaktan şikayetçi. Dedim abla senin yaptığın işler belli kuralım linux'u güzel güzel kullan. Neyse nedir nasıl olur derken ben linux mint cinnamon kurup geçtim. Geçenlerde aradı. Tübitak uzaktan ders için zoom isimli uygulamanın klonu bir uygulama yayınlamış. Bunu nasıl kurarım diyor. İnternette ufak bir arama ile uygulamanın linux desteği olmadığını gördüm. Zoom'un linux desteği var ancak zoom'u alt yapı olarak kullanan bu uygulamanın linux desteği yok. Tübitak'ta çalışan vasat mühendislerin halt etmesinden başka bir şey değil. Şimdi sorarım size bu pardus'u kim neden kullansın? Ablamı ikna edip yüklediğim linux ablamın, bir öğretmenin gözünde eksik bir şey şuan.
    Uzun lafın kısası. Liyakatsizlik bitmediği sürece pardus'un belediye ve devlet dairelerine girip, microsoft'a giden paraları kurtarması mümkün değil.

• Yağsız Makarna kullanıcısına yanıt
    sözkonusu zoom klonu programın adı ve linki nedir? açık kaynaklı bir uygulama mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

sözkonusu zoom klonu programın adı ve linki nedir? açık kaynaklı bir uygulama mı?
    EBA Canlı Ders Uygulaması ismi, açık kaynak mı bilmiyorum
    Ah EBA ydı demek. hem yerli işletim sistemi Pardus yapıyoruz diyorlar hem de Windows Mac'e uygulama yapıp Pardus'a yapmıyorlar demek ahah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Ah EBA ydı demek. hem yerli işletim sistemi Pardus yapıyoruz diyorlar hem de Windows Mac'e uygulama yapıp Pardus'a yapmıyorlar demek ahah.
    Mac'e desteği var mı ondan da emin değilim. Pardus şuan ismen var cismen yok.
    Wine denediniz mi exe yi çalıştırabilir belki. Wine-gecko ve wine-mono paketleri de lazım olabilir.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Wine çalıştırsa bile anlamı yok.
    2012'de Skype Microsoft a geçmemişken Ubuntu'ya Skype kurup arkadaşlarla görüşüyordum

İsveç gibi ufak ülkede özel bir firma video konferans programının Linux sürümünü yapıyor

Türkiye gibi dev bir ülkede devletten destekli kuruluş, video konferans programının Linux sürümünü yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Wine denediniz mi exe yi çalıştırabilir belki. Wine-gecko ve wine-mono paketleri de lazım olabilir.
    Forumlarda wine ile denemişler pek sonuç çıkmamış. Ablamla farklı şehirlerde olduğumuz için uzaktan wine ile kurulumu anlatamazdım. Bir de ders anlatım anında denemek gerektiği için ben buradan da kurulumunu deneyemiyorum.
    Düzenleme:

Burada Linux ve mac uyumu için bir çözüm sunulmuş ancak şuan için öğretmenlere desteği yok.Burada da pardus'un resmi forumunda konuşulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yağsız Makarna -- 9 Eylül 2020; 14:33:56 >

Wine, yazılım geliştiricilerin yapması gerekip yapmadığı farklı platformlara uyumluluk işini, son kullanıcıya bırakan bir uygulama. Yani pek pratik değil.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.