< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 13 Aralık 2020; 22:45:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 13 Aralık 2020; 22:45:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Günümüzde linux sürümü yapmanın hiçbir teknik zorluğu yok. Üni öğrencisine proje olarak ver, tek başına yeni bi linux sürümü yapabilir.
250+ linux sürümü var ve Pardus bunlardan sadece biri ve örneğin Ubuntu'ya göre herhangi bi artısı yok, Ubuntu'da yapamayıp Pardus'ta yapılabilen birşey yok. Ubuntu'da yapamayıp, FreeBSD 'de yapabileceğiniz şeyler var. Örneğin 64MB RAM'li bir PC'ye Ubuntu kuramazsınız, FreeBSD kurabilirsiniz, onun gibi. Bir seyi önemli yapan onun milli orijini değil, teknik üstünlükleridir. Ve kullanıcı kitlesi / community de önemlidir. Örneğin FreeBSD'nin kullanıcı kitlesi de cok iyidir, onun gibi. Pardus'un teknik üstünlükleri yok. Community yok. orjinal (Debian tabanlı olmayan) 2005-2011 arası Pardus'u 768MB RAM'li eski PC'me kurdum. orjinal OS olarak iyi çalışır, diger OS'lerde bulamadığım kolaylıkları bulurum diye bekliyorum. Tam tersi. OS düzgün çalışmıyor,kasıyor. Aynı PC'de Knoppix, Ubuntu, FreeBSD, Windows XP canavar gibi calışıyor. Pardus çalışmıyor. Şimdi diyorsunuz "neden çöp edildi" Herşeyin bir sebebi vardır. |
Linux sistemde açık varmış diye laf atmazsın ya
|
İktidar, yönetim, para hırsına kurban gitti. Özellikle liyakat meritokrasinin önemini yitirmesi çok büyük etken. Para edecek olsaydı şimdi yabancı bir firmanın elindeydi belki de.
Özellikle söylüyorum sorunsuz kusursuz... sistem yoktur. Zart zurt bahane yazıp çizenlere şunları sormak lazım; Red Hat, Opensuse, Debian, Ubuntu...sunucu tarafında yoğun olarak kullanılan sistemlere para ile destek veriliyor. Android de Linux çekirdeğini kullanır son birkaç senedir güvenlik açıkları veya çeşitli bahaneleri duyuluyor mu ki!!! DeepinOS Wuhan Teknoloji ve Çin Hükümeti desteğini alan Huawei bilgisayarların bazı modellerinde yüklü gelen sistem. Mars hedefi olan SpaceX firmasının bilmiyorsanız araştırın lütfen. Tesla ismindeki araçların işletim sistemi hakkında ipucu vermesi açısından aşağıdaki bağlantıya göz atabilirsiniz. https://github.com/teslamotors/linux Farkında mısın dünya çapında örnekler bunlar çok daha fazlası var. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek var mı ? Eğer ki icat edebiliyorsa etsinlerde görelim. Nefesle balon şişirmeye benzemez. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|