Şimdi Ara

Pardus niye çöp edildi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
5.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında edilmedi şu an halen geliştiriliyor ama istediğim derece de değil ne yazık ki
  • LibreOffice daha mı iyi savunurken fanatikleşip saçmalamayın. MS Office yıllarca öndedir LibreOffice'ten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veins

LibreOffice daha mı iyi savunurken fanatikleşip saçmalamayın. MS Office yıllarca öndedir LibreOffice'ten.
    Standart bir kullanıcı için iyi sayılabilir. Ama ciddi ofislerde vs ms office kullanılır sanırım. Ama yine de kurumsal devlet kurumlarında libre office de olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Standart bir kullanıcı için iyi sayılabilir. Ama ciddi ofislerde vs ms office kullanılır sanırım. Ama yine de kurumsal devlet kurumlarında libre office de olur.

Alıntıları Göster
    MS Office çok güçlü hocam ama devlet memurları için yeterli işi bence de görür LibreOffice, ve bunun sonucunda epey kar edilebilir. Tabii bu ayrı bir mesele.
  • 
    2005'te Pardus bir Linux sürümü olan Gentoo ile yapılmıştır, kaynak:
    distrowatch.com
    Distribution Release: Pardus Live CD 1.0 (DistroWatch.com News)
    https://distrowatch.com/?newsid=02328

yani Pardus aynen Chrome OS gibi bir Gentoo alt sürümüdür.

Gentoo alt sürümünden cok fazla şey beklenmez. Gentoo alt sürümleri ilkokul müsameresinde gitar çalmayı öğrenmiş öğrencilerin çaldığı gitar gibidir, müsamere günü dinlenir, alkışlanır ve sonra bir daha kimse dinlemez, Pardus ta onun gibi başta bir ilgi topladı, heyecan yarattı, PC'lere yüklendi ama sonradan kimse kullanmadı. Sonraki yıllarda Pardus yerli işletim sistemi diye yutturulmaya başlanınca yazılım geliştirmeden anlamayan, yazılım projesi nedir bilmeyen, power user bile olmayan, ofis kullanıcısı az sayıda bir grup kişi Pardus fanboy oldu, heryerde "Pardus güncellendi" haberleri yapmaya başladı fakat Ağustos 2018 dolar krizi, ardından ekonomik gerileme üstüne de bir Corona sıkıyönetim dönemi başlayınca ortalıkta onlar da kalmadı. Eh bu durumda çöp olmayacaktı da ne olacaktı :)

• 1. Gentoo sadece kuluçka olarak kullanıldı, pardus dağıtımının gentoo ile aslında uzaktan yakından bir alakası yoktur.
    2. Calculate Linux gibi profesyonel gentoo alt sürümleri vardır. Kurup ne kadar profesyonel olduğunu görürsen asıl ilkokul cocuğunun kendin olduğunu anlayacaksın.
    3. Gentoo alt sürümlerini kimse kullanmaz demişsin @freenode #calculate-ru kanalına girersen kullanıcıs varmıymış yokmuymuş daha iyi anlarsın.
    4. Nasıl Putin Calculate Linux için official russian software diyebiliyorsa bizde parduse Türk,yerli işletim sistemi diyebiliriz.
    5. Engin bilgi birikimine hayran kaldım galiba sen bir harikasın. Adam bildiğiniz hayali ihracat yapıyor forumda, belki 3 5 cahil denk gelir kendimi bişey gibi gösteririm ayağına işkembeden atıyor. anlattığı şeylerin %100 ü uydurma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 19 Ağustos 2020; 15:7:2 >
  • oho Riving rumuzuyla verdiği yanıtı silip gen2oo ile yanıtlayayım demiş :::

corona aşısını kızımda denedim yarın onaylayacağım diyen Putin Linux için de öyle dedi demek ::.)

Pardus kullanıcı açısıdan önemli olan hiçbir sorunu çözemeyen, kullanılmayan, bir sistem. Program adlarını Türkçe yapmak birşey değil İlkokul cocuğuna öğretilse o da değiştirir isimleri :)

Ve kendi açımdan paket yöneticisi de birşey değil. Ben FreeBSD, macOS, Windows, Ubuntu, Raspbian, kullandığım hiçbi sistemde paket yön pacman gel pisi pisi hoşt falan hiçbi paket yön kullanmıyorum. Dediğim gibi, power user dahi olmayan, F klavye kullanan, emekli saygıdeger büyüklerimiz aa bu yerli hem de programları otomotik indirip kuruyo hem yerli hem işe yarıyor diye kullandığı bir sistem(di) fakat o emekli büyüklerimiz dahi artık bırakmıştır. Pardus fosil sistemdir diyeceğim fakat onu da diyemiyorum cunku fosil zamanında büyük etki yaratmış, cok popülerleşmiş , en azından bi işe yaramış, bi sorunu çözmüş sonradan popülerliğni kaybetmiş sistemler için kullanılır. Pardus hiç öyle bile olmadı o yüzden fosil sistem deyimini kullanmak bile büyük bi lütuftur.

• Alakası yok hayvan gibi emek vardı o sistemde, hatta ubuntunun bile kendine has o kadar yardımcı uygulaması yok. Riving dediğin adam benim birşeyimin kılı bile olamaz çok merak ediyorsan moderatörlere sor forumda onu ilk deşifre edip şikayet eden kimmiş. Bunun adı sahtekarlık değilse ne ya?
    Ağzından çıkanı kulağın duymuyor. Ayrıca madem programcısın daha iyisini yap sonra konuş. Hani bana desen ben profesyonel müzisyenim arkadaşım program yazamam. Muhtemelen orjinal pradüsü kullanmaya da yaşın tutmuyor belli ki dünyadan haberin yok komik adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 19 Ağustos 2020; 22:24:39 >
  • Hakkında konuştuğun dağıtımın ne olduğunu istersen şu linki aç öğren!
    https://www.duralitekelioglu.com/pardusta-kullanilan-yazilimlar-pisi-yali-kaptan-comar-zemberek/

Ubuntunun nesi var?

Driver installer? Başka?
  • Yav bu gen2 hem beni bloklamış hem de bana sorular soruyor. dünyanın adını bildiği Ubuntu ile Pardus'u aynı kefeye koymuş ahaha. Ubuntu nun nesi var? PowerPC işlemcili Mac mini'mde çalışan Ubuntu portu var, en basit örnekti bu.

Link verdiğinhttps://www.duralitekelioglu.com/pardusta-kullanilan-yazilimlar-pisi-yali-kaptan-comar-zemberek/ 'e baktın mı? Bence bakmadın. cunku Pardus'ta kullanılan yazılımlar arasında 'işemek' var :) Bak bunu ben uydurmadım, linki tıkla kendin gör :)

• Bakmama gerek yok çünkü pardüsü 2007 yılında kullandım. Bu mu yani, Bir işletim sistemini başka bir mimariye port etmek çok mu zor? Kuruyorsun bir arm toolchaini derliyosun istediğin programı adı üstünde açık kaynak bu adama bak, geldiği bahaneye bak sen bu forumdaki herkesi cahil sanıyorsun heralde?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.