Şimdi Ara

Pardus niye çöp edildi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
5.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Linux sürümü, bir ihtiyacı karşılayan, daha önce pek çözülememiş bir sorunu çözen veya insanların beklediği birşeyi onlara veren olmalıdır.

Pardus bunlardan hiçbirisini yapmıyor.

Tübitak 'a yakın kişiler her türlü proje için onay aldırabiliyor destek kredisi cıkarabiliyor. Tübitak arşivinde bu sekilde kotarılan ve gerçekte hiçbir işe yaramayan sayısız proje var. 8 yıl kadar önce işsiz olduğum dönemde üniversiteden bir arkadaş bana öyle bir proje teklif etti. Arkadaş bir üniversitede Doçent ya da Prof 'luk yapıyor ve o sayede çeşitli ek işler de yapıyor.

"Baksana ben Tübitak' a 2 proje yaptım ve her biri için 18 ay karşılıksız destek kredisi alıyorum"
    "Vay cok iyi"
    "Sen de programcısın yazılım konusunda değişik fikirlerin vardır değişik bir fikirinden proje prezentasyonu hazırlarsan Tübitak'a sunarsan ben de araya girerim kabul ettiririz 18 ay kredi alırsın"
    "pek, bu proje gerçek yaşamda kullanılacak mı"
    "o önemli değil önemli olan prezentasyon ve onun da formatını ben bayağı biliyorum sana yardımcı olurum"
    "gerçek yaşamda kulllanılmayacak birşey için uğraşmak beni sıkar öyle işten gelecek para beni mutlu etmez"
    deyip arkadaşın yardım teklifini reddettim.

Bu olay, bu işlerin nasıl yürüdüğünü acıklıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Linux sürümü, bir ihtiyacı karşılayan, daha önce pek çözülememiş bir sorunu çözen veya insanların beklediği birşeyi onlara veren olmalıdır.

Pardus da tam o amaçla devlet dairelerindeki microsoft egemenliğini kırmak için yaratıldı zaten. Hocam farkındamısın bir dünya mesaj atıyosun ama hiçbirşey anlatmıyorsun. Ayrıca bir tane projenin linkini versene hadi? Tanıdığım en iyi programcıya okutturucam kodunu çok merak ediyorum ne yazdın bugüne kadar? Saçmalamaya başladın farkındamısın kendi fikirlerini falan çürütüyosun artık mesajlarınla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Ağustos 2020; 20:32:42 >
  • Bak bu vatandaş bu mesajda linux paket yöneticileri versiyon kontrolünü düzgün yapamaz diye atıp tutmuş. Altında verdiğimiz cevap var.
    https://forum.donanimhaber.com/kullanacaginiz-uygulamaya-uygun-olarak-gereksiz-kutuphaneleri-indirmeyen-sadece-gerekli-kitaplar--140079493#140184335

Bu linktede arkadaş 64 bit işlemcilerin 32 bit işlemcilerden tek farkının Adresleme kapasitesinin daha yüksek olması diye atıp tutuyor aslında gerçek böyle değil tabiki ilk mesajda olduğu gibi. Ilerleyen mesajlarda da sorunun gerçek cevabı verilmiş zaten.
    https://forum.donanimhaber.com/32-bit-islemciyi-desteklemeyen-populer-dagitimlar-islemci-firmalarina-mi-calisiyor--142443173#142951725

Bunca şeyden sonra 30 dakika öncede arkadaşa tübitaktan teklif geldi. Ancak arkadaş prensipleri gereğince işi reddetti yerseniz artık.

Beni ilgilendirdiğini düşündüğüm konularda mümkün olduğu kadar gerçek kaynaklardan edinilmiş bilgiler ile bu yayılan dezenformasyona engel olmaya çalıştım ancak vatandaş gördüğünüz gibi niyeti ortaya çıkınca dut yemiş bülbüle dönüp cevap vermekten vazgeçiyor. Yada konuyu değiştiriyor. Dahası bu forumun altı üstüne getirilip bu adamın yaydığı daha yüzlerce uydurma bilgi deşifre edebilir şimdilik o kadar zamanım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 20 Ağustos 2020; 21:23:50 >

• Devlet kurumlarında tek program kullanılıyor. Pardus sadece o programı düzgün çalıştırsa bile yeterli.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.